Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
2.428
Ειπε ο κύριος parlapipol :biggrin:
Καθρέφτη να πάρεις και σαμπς.... πολλά σαμπς
Να μετράει τους καημούς και τους αναστεναγμούς;Μπα! Οι πληροφορίες μου λένε ότι δεν τα χρειάζεται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
@costas EAR Γιατί line interactive κι όχι on line UPS;
Δεν βρίσκω κάποιο λόγο για να πάρω ένα πολύ ακριβότερο on line ups.

Όλες αυτές οι συσκευές, έχουν εξαιρετικά (διακοπτικά) τροφοδοτικά, πχ ο σέρβερ της seasonic:

Κι ο τρινοβ ωραίο έχει, παρόμοιο. Ένα PC είναι κι ο τρινοβ, και ομοίως ο lumagen.

Κι ο προβολέας ο JVC, που είναι σε δικό του ups, σε ένα άλλο 1500 W της APC.

Δεν έχουν ανάγκη από on line, δε θα κατεβάσουν ταχύτητα οι σιπιγιούδες για κανένα λόγο.

Ούτε ο εξοπλισμός της σταρλινκ δε θα κατεβάζει πιο γρήγορα δεδομένα με on line ups.

Δεν έχει νόημα.

Θα ήταν ενδιαφέρον να είχα ένα on line ups για τα ηχεία, αλλά χρειάζεται κάποιο της τάξης των 30-40 kW αν είναι να τα βάλω και τα 20 ηχεία, οπότε δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να το κοιτάξω. Όχι, ευχαριστώ. 😁🤭🤣

Βέβαια μόνον για τους δορυφόρους, ένα 15 kW θα ήταν ok, αλλά πάλι πρόκειται για τέρας. Δεν.

Πιο λογικό είναι να πάρω ~30 kWh μπαταρίες και σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά - ανεμογεννήτριες, να στήσω ημι αυτόνομο οικιακό δίκτυο, οπότε όλο το σπίτι να είναι μονίμως πάνω σε μπαταρίες, με τριφασικό ινβερτερ.

Last edited:

Reaction score
300
Για να μου λέει το roon σε πόσες άλλες εκτελέσεις στους σκληρούς έχω το κομμάτι που παίζει & τι άλλο έχει κάνει ο καλλιτέχνης.... εγώ δεν τα δίνω... :p

Άσε που δεν παίζει spotify & youtube....

foobar (για τα δικά μου αρχεία & τα ραδιόφωνα) & οι mama εφαρμογές tidal, spotify, youtube μέχρι να σβήσει ο ήλιος!!!
Εδώ κόσμος ακόμη κάθεται και βάζει δίσκους στο πικαπ... η ενοποίηση (που δεν είναι και πλήρης) μας μάρανε? :p
Δες και το LMS

Reaction score
1.369
To upmixing είναι αναγκαίο παυσίπονο για τον πόνο της αρρωστημένης δικάναλης ηχογράφησης. Αναγκαίο κακό.

Πάνω κάτω σαν να παίζεις mono ηχογράφηση με δύο ηχεία, αλλά καλύτερα.
Δεχομαι οτι σου αρεσει το αποτελεσμα με το upmixing πιο πολυ. Γουστα ειναι αυτα. Ομως αυτο ειναι καθαρο διαζυγιο με την πιστοτητα της ηχογραφησης και η αναπαραγωγη με αυτο τον τροπο δεν εμπιπτει στο χωρο του hi fi.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.985
Δεχομαι οτι σου αρεσει το αποτελεσμα με το upmixing πιο πολυ. Γουστα ειναι αυτα. Ομως αυτο ειναι καθαρο διαζυγιο με την πιστοτητα της ηχογραφησης και η αναπαραγωγη με αυτο τον τροπο δεν εμπιπτει στο χωρο του hi fi.
Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι πιστός στο δικάναλο, όπως δεν ενδιαφέρεται κανείς να είναι πιστός στο μόνο- κανείς δεν σβήνει το ένα από τα δύο ηχεία για να ακούσει Κάλλας.
Το δικάναλο είναι ένα λάθος φορμάτ εξ ορισμού, η πιστή αναπαραγωγή του δεν έχει νόημα.

Reaction score
1.369
Δεν ενδιαφέρομαι να είμαι πιστός στο δικάναλο, όπως δεν ενδιαφέρεται κανείς να είναι πιστός στο μόνο- κανείς δεν σβήνει το ένα από τα δύο ηχεία για να ακούσει Κάλλας.
Το δικάναλο είναι ένα λάθος φορμάτ εξ ορισμού, η πιστή αναπαραγωγή του δεν έχει νόημα.
οκ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Δεχομαι οτι σου αρεσει το αποτελεσμα με το upmixing πιο πολυ. Γουστα ειναι αυτα.
Ναι, ανθρώπινα γούστα, κι όλοι οι άνθρωποι, τα ίδια λένε, πως με 3D upmixing ακούγονται καλύτερα όλες οι δικαναλες ηχογραφήσεις.

Όλοι όμως το υποστηρίζουν αυτό. Όλοι ανεξαιρέτως, από τον Dr. Toole μέχρι τον μπουτχια, τον ντιμιφουτ, εμένα, τον ΝΚ, και οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο ρωτήσεις.

Δεν μπορεί να κάνουν όλοι μα όλοι λάθος, Ε; 😎

ΥΓ.
Τώρα στο κατ'αντιστοιχίαν παράδειγμα που έφερε ο ντιμιφουτ, να ακούσεις με ένα ηχείο (κλείσε τελείως το άλλο, δε χρειάζεται) οποιαδήποτε μονοφωνική ηχογράφηση, έχει ένα Α ενδιαφέρον, και δεν ξέρω εάν θα βρεθεί κάποιος που να κλείνει όντως το ένα ηχείο του, όποτε παίζει οποιαδήποτε μονοφωνική ηχογράφηση, αφού έχει ένα κανάλι αυτή.

Προσωπικά μπορώ να βρω 1-2 πλεονεκτήματα τέτοιας πρακτικής, αν και ομολογουμένως ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο, παρότι έχω ακούσει πολλές μονοφωνικές ηχογραφήσεις (και θα ακούσω κι άλλες).

Αλλά ακόμα και στην τραβηγμένη απ'τα μαλλιά περίπτωση να βρεις έστω έναν, ο οποίος όντως να βγάζει το ένα ηχείο από τη μπριζα στις μονοφωνικές ηχογραφήσεις, και πάλι, δεν αναιρεί την υπεροχή του 3D upmixing στο δικαναλο μουσικό πρόγραμμα.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
σε παρομοιο σκεπτικο εχω καταληξει καιρο (αλλα χαιρομαι που καταγραφεται ετσι).... και να συμπληρωσω οτι αν δεν σκοπευει καποιος να εχει αποτελεσμα (μετρησημο) καλητερα να επιλεξει καποιο αλλο χομπυ απο το δικαναλιζμο - homo dikanalizmus- αυτη η μαστιγα.
αυτο για να τα ξαναφερω τα ηχεια μου στις θεσεις τους, γιατι τα εχω και τα 2 ξαπλωτα στη μεση το ενα απανω στο αλλο -stereo into mono (c)-.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.531
Όλοι όμως το υποστηρίζουν αυτό. Όλοι ανεξαιρέτως, από τον Dr. Toole μέχρι τον μπουτχια, τον ντιμιφουτ, εμένα, τον ΝΚ, και οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο ρωτήσεις.
Μας μπέρδεψες :p
Όλοι ή οι παραπάνω 4??? :p

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
και δεν ξέρω εάν θα βρεθεί κάποιος που να κλείνει όντως το ένα ηχείο του,
.... μονιμα μες στη μεση στο κεντρο το ενα πανω στο αλλο ξαπλωτα ομως-τυφλα να εχει ο νταπολυτο-εδω ξυπολυτο.
και ας παιζει στερεο και ας παιζει μονο... και να πα να χεστει η στερεοφουνια...αμα πχια...

Reaction score
1.369
Ναι, ανθρώπινα γούστα, κι όλοι οι άνθρωποι, τα ίδια λένε, πως με 3D upmixing ακούγονται καλύτερα όλες οι δικαναλες ηχογραφήσεις.

Δεν μπορεί να κάνουν όλοι μα όλοι λάθος, Ε; 😎
Αμφιβαλλω οτι η πλειονοτητα των ανθρωπων αλλα και experts με προσβαση στα υψηλοτερης ποιοτητας στερεο και πολυκαναλα συστηματα εχει κοινη γραμμη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Μας μπέρδεψες :p
Όλοι ή οι παραπάνω 4??? :p
Εγώ μόνον, μετράω για περισσότερους από 4.

Για 440.

Και να μη σου πω για πόσους μετράει ο μπουτχιας, θα ζαλιστείς.

Αμφιβαλλω οτι η πλειονοτητα των ανθρωπων αλλα και experts με προσβαση στα υψηλοτερης ποιοτητας στερεο και πολυκαναλα συστηματα εχει κοινη γραμμη.
Μην αμφιβάλλεις τζάμπα κι άδικα.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.250
αν προκεται για καποιου ειδους παλης (σωμα με σωμα...αυτι με αυτι... χωρις χτυπηματα κατω απο τη μεση και πανω απο το γωνατο) εναντια στα ανθρωποειδη, εχετε και απο την "αφεντια" (και οχι αυθεντια) μου αλληλεγυη ... 🐒

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.985
Μια φορά να ακούσεις υψηλότερης ποιότητας πολυκάναλο σύστημα αρκεί.

Reaction score
376
Βαρύ περιστατικό

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.175
Το θέμα με τους κατόχους αβανταδόρικων δικαναλικών setup - υποθέτοντας ότι η σύνθεσή με τη διαρρύθμισή τους δεν θα ήταν ανισόρροπα - έγκειται καταρχάς στο ότι είναι επίπονο να προμηθευτούν πολλαπλά ηχειακά κανάλια με ενίσχυση παρόμοια με αυτή που έχουν για τα σκέτα L-R. Φαντάσου κιόλας να ήταν τα ενισχυτικά τους τίποτα αναιμικά SET...

Έστω και αν προμηθεύονταν τα όμοια επιπλέον κανάλια, είναι κατόπιν επίπονη η αναδιάρθρωση της χωροταξίας εφόσον δεν θα είχαν εξαρχής dedicated.Τις περισσότερες δε φορές θα ίσχυαν και διαφοροποιημένες αποστάσεις ακρόασης.

Επόμενο επίπονο στάδιο να τους έβαζαν όμοια παρελκόμενα με όσα θα είχαν (κακο)συνηθίσει. Τελική επίπονη διαδικασία η απόκτηση επεξεργαστή με ποιότητα διαχείρισης στο σήμα που δεν θα τους χαλούσε , ιδίως άμα ήταν (κακο)μαθημένοι με πιουρίστικα DAC και full range main ηχεία. Αφότου τα έκαναν όλα αυτά θα έπρεπε στις περισσότερες περιπτώσεις να υποβάλουν το αυθεντικό σήμα σε ισοστάθμιση αν μη τι άλλο στις πρώτες οκτάβες.

Οποιαδήποτε αξιολόγηση με ΄΄υποδεέστερες΄΄ συνθήκες πολυκαναλικού setup είναι σα να συγκρίνονταν μήλα με...κορόμηλα.

Αισθάνομαι ξαλαφρωμένος που έχω πλέον συνηθίσει σε ταπεινότερα συνοδά κι εννοείται πως σύγκριση έχω κάνει ανάμεσα σε setup με τα ίδια ηχειακά κανάλια και ισοδύναμες αποκρίσεις για καθένα εξ αυτών και σε ίδιο πάντα χώρο με κοινές αποστάσεις ακρόασης για τις επιμέρους περιπτώσεις.

Reaction score
8.868
Το θέμα με τους κατόχους αβανταδόρικων δικαναλικών setup - υποθέτοντας ότι η σύνθεσή με τη διαρρύθμισή τους δεν θα ήταν ανισόρροπα - έγκειται καταρχάς στο ότι είναι επίπονο να προμηθευτούν πολλαπλά ηχειακά κανάλια με ενίσχυση παρόμοια με αυτή που έχουν για τα σκέτα L-R. Φαντάσου κιόλας να ήταν τα ενισχυτικά τους τίποτα αναιμικά SET...

Έστω και αν προμηθεύονταν τα όμοια επιπλέον κανάλια, είναι κατόπιν επίπονη η αναδιάρθρωση της χωροταξίας εφόσον δεν θα είχαν εξαρχής dedicated.Τις περισσότερες δε φορές θα ίσχυαν και διαφοροποιημένες αποστάσεις ακρόασης.

Επόμενο επίπονο στάδιο να τους έβαζαν όμοια παρελκόμενα με όσα θα είχαν (κακο)συνηθίσει. Τελική επίπονη διαδικασία η απόκτηση επεξεργαστή με ποιότητα διαχείρισης στο σήμα που δεν θα τους χαλούσε , ιδίως άμα ήταν (κακο)μαθημένοι με πιουρίστικα DAC και full range main ηχεία. Αφότου τα έκαναν όλα αυτά θα έπρεπε στις περισσότερες περιπτώσεις να υποβάλουν το αυθεντικό σήμα σε ισοστάθμιση αν μη τι άλλο στις πρώτες οκτάβες.

Οποιαδήποτε αξιολόγηση με ΄΄υποδεέστερες΄΄ συνθήκες πολυκαναλικού setup είναι σα να συγκρίνονταν μήλα με...κορόμηλα.

Αισθάνομαι ξαλαφρωμένος που έχω πλέον συνηθίσει σε ταπεινότερα συνοδά κι εννοείται πως σύγκριση έχω κάνει ανάμεσα σε setup με τα ίδια ηχειακά κανάλια και ισοδύναμες αποκρίσεις για καθένα εξ αυτών και σε ίδιο πάντα χώρο με κοινές αποστάσεις ακρόασης για τις επιμέρους περιπτώσεις.
Νομίζω ότι οι κάτοχοι αβανταδορικων δικαναλικων συστημάτων δεν έχουν πεισθεί ότι το πολυκαναλο είναι πιο εξελιγμένο ως φορμα από το δικάναλο είτε γιατί δεν το έχουν ακούσει είτε γιατί δεν γνωρίζουν ή απλά δεν μπορούν να το διαχειριστουν λόγω χαρακτήρα.

Reaction score
376
Νομίζω ότι οι κάτοχοι αβανταδορικων δικαναλικων συστημάτων δεν έχουν πεισθεί ότι το πολυκαναλο είναι πιο εξελιγμένο ως φορμα από το δικάναλο είτε γιατί δεν το έχουν ακούσει είτε γιατί δεν γνωρίζουν ή απλά δεν μπορούν να το διαχειριστουν λόγω χαρακτήρα.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα ως παραδοσιακός δικαναλος και να σε…. διευκολύνω,
βρίσκω πιο ενδιαφέρον π.χ. ποσους λευκούς νάνους μπορεί να καταβροχθίσει μια μαύρη τρύπα στην καθισια της, παρά τα πολλαπλα κανάλια

Reaction score
2.428
Ο λόγος είναι απλός.Το πολυκάναλο είναι παρά φύσιν.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29