Rega Planar 1 + ή Rega Planar 2 ???

Reaction score
451
Καλησπερα την παρεα. Θελω να παρω ενα Rega για ενα χώρο που του λειπει ενα πικάπ , αλλα η αγορα που θα κανω θα ειναι μια και τελος, Μετα απο αυτην δεν θελω να αναβαθμισω τιποτα παραπάνω στο συγκεκριμενο συστημα σε θεμα πικαπ, και το budget ειναι τελικό . Το ερωτημα ειναι το εξής : Τα δυο πικάπ εχουν διαφορά περιπου 200€ Να παρω το 2 , να το βαλω στο συστημα και τελος ή να παρω το 1 και μια κεφαλή πολυ καλυτερη απο αυτη που εχει , ισης αξιας με την διαφορά που προκυπτει; πχ την Audio Technica AT-VM95SH ή την Nagaoka MP-110 που ειναι και η αγαπημενη μου;
Tι θα κανατε στη θεση μου ;Το υπολοιπο συστημα εκει αλλαζει συνεχεια γιαυτο και δεν λεω λεπτομεριες . Ας πουμε οτι αυτη τη στιγμή ειναι εινα αξιολογο στησιμο

Reaction score
650
Phono υπάρχει? Το Planar 1+ έχει ενσωματωμένο. Το Planar 2 χρειάζεται οπωσδήποτε phono για να παίξει. Το planar 2 να πάρεις.

Reaction score
451
Phono υπάρχει? Το Planar 1+ έχει ενσωματωμένο. Το Planar 2 χρειάζεται οπωσδήποτε phono για να παίξει. Το planar 2 να πάρεις.
Δεν μιλαω για το plus , το + που εβαλα στον τιτλο ηταν για την επιπλεον κεφαλη , σορρυ . Phono υπαρχουν , αρκετα

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.246
Budget κ βινύλιο δεν με εμπνέει.
Θα μάζευα το χρηματικό αντίτιμο για πικάπ και τη (νεκρο)κεφαλη..😇
Αν πρεπει να ειναι rega, το 3.
Αν πρεπει να ειναι ναγκαοκα, η πρασινη ή η μοβ (αν κ εχει βγει καινουρια σειρα)
Αν πρεπει να ειναι α.τ. , αυτη με το μεταλλικό κελυφος ειτε σε microline ειτε σε shibata.

Last edited:

Reaction score
451
Budget κ βινύλιο δεν με εμπνέει.
Θα μάζευα το χρηματικό αντίτιμο για πικάπ και τη (νεκρο)κεφαλη..😇
Αν πρεπει να ειναι rega, το 3.
Αν πρεπει να ειναι ναγκαοκα, η πρασινη ή η μοβ (αν κ εχει βγει καινουρια σειρα)
Αν πρεπει να ειναι α.τ. , αυτη με το μεταλλικό κελυφος ειτε σε microline ειτε σε shibata.
Καμια σχεση με αυτο που μου κανει . Αυτα τα εκανα οταν ημουν μικρος και αμυαλος;)

Reaction score
585
υπαρχει περιπτωση να ανεβεις στο μπατζετ μιας και θα σε συντροφευει και δεν θα αλλαξεις/?

Reaction score
451
υπαρχει περιπτωση να ανεβεις στο μπατζετ μιας και θα σε συντροφευει και δεν θα αλλαξεις/?
Oχι , γιατι ιδη εχω ανεβει πανω απο εκει που ηθελα. Ασε που το "δεν θα αλλαξεις " ειναι μεγαλη κουβεντα..

Reaction score
451
Εντμεταξυ τι το ηθελα το ψαξιμο , μπηκε στο καδρο και αλλο πικαπ , γιατι το ειδα σε μπλε και τρελαθηκα. Παιζει ρολο και η εμφανιση εδω που τα λεμε. Βεβαια φανταζομαι δεν θα ειναι τοσο καλο σαν το rega ( εχουν περασει 3 απο αυτη τη μαρκα απο τα χερια μου και δεν τρελαθηκα ποτε....) Μιλαω για το Pro-Ject Audio Debut Carbon Evo Δεν ξερω μιας και ειναι καινουριο μοντελο , μηπως τα εχουν βελτιωσει . Εντομεταξυ , η orthofon Red , που δινει , για τα μπαζα τελειως. εδω ειναι το xpresion1 με την orthophon Bronze MC που εφυγε νυχτα
Screenshot_1.jpg

Last edited:

Reaction score
585
Εντμεταξυ τι το ηθελα το ψαξιμο , μπηκε στο καδρο και αλλο πικαπ , γιατι το ειδα σε μπλε και τρελαθηκα. Παιζει ρολο και η εμφανιση εδω που τα λεμε. Βεβαια φανταζομαι δεν θα ειναι τοσο καλο σαν το rega ( εχουν περασει 3 απο αυτη τη μαρκα απο τα χερια μου και δεν τρελαθηκα ποτε....) Μιλαω για το Pro-Ject Audio Debut Carbon Evo Δεν ξερω μιας και ειναι καινουριο μοντελο , μηπως τα εχουν βελτιωσει . Εντομεταξυ , η orthofon Red , που δινει , για τα μπαζα τελειως
To debut PRO ημουν ετοιμος να σου προτεινω αν μεγαλωνες το μπατζετ και καθαριζες ....αλλα αφου δεν.... πηγαινε στο rega 2.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894
Tι θα κανατε στη θεση μου ;
Θα έπαιρνα ένα Technics SL1200MK7, (που είναι το μόνο που πλησιάζει στον προϋπολογισμό). Το ΜΚ7 είναι πικάπ που παίζει σωστά. Αυτά τα "πικάπ" που αναφέρεις είναι απλώς κάτι χρωματιστά σανίδια, των οποίων η μόνη δυνατότητα είναι, να ικανοποιήσουν το γούστο κάποιας ξινομούρας διακοσμήτριας, που την προσέλαβε κάποιος που απλώς θέλει να ποστάρει φωτογραφίες από "το σύστημά του" στο Instagram για να παίρνει likes και να νιώθει κάποια πρόσκαιρη ικανοποίηση μέσα στο στενό μυαλό του. Δηλαδή, το ΜΚ7 απευθύνεται στα αυτιά σου, τα υπόλοιπα στα μάτια σου. Take your pick.

Reaction score
585
Θα έπαιρνα ένα Technics SL1200MK7, (που είναι το μόνο που πλησιάζει στον προϋπολογισμό). Το ΜΚ7 είναι πικάπ που παίζει σωστά. Αυτά τα "πικάπ" που αναφέρεις είναι απλώς κάτι χρωματιστά σανίδια, των οποίων η μόνη δυνατότητα είναι, να ικανοποιήσουν το γούστο κάποιας ξινομούρας διακοσμήτριας, που την προσέλαβε κάποιος που απλώς θέλει να ποστάρει φωτογραφίες από "το σύστημά του" στο Instagram για να παίρνει likes και να νιώθει κάποια πρόσκαιρη ικανοποίηση μέσα στο στενό μυαλό του. Δηλαδή, το ΜΚ7 απευθύνεται στα αυτιά σου, τα υπόλοιπα στα μάτια σου. Take your pick.
Δεν φτανει στο μπατζετ αυτο ειπαμε

Reaction score
451
Αν θες το μικρό Rega:
Θελω καινουριο. Καινουριο σπιτικο , καινουριο πικαπ ...
Δεν φτανει στο μπατζετ αυτο ειπαμε
Να μου ελεγες το 1100 να σου ελεγα ναι ... εχουν περασει και τα 2 απο τα χερια μου. Ουδεμια συγκριση το ενα με το αλλο Πικαπ για να ακουσεις μουσικη ειναι το 1100 . Πικαπ για παντα ειναι το 1200
Το Lenco που αντικατεστησα το 1200 ( L85) πολυ καλυτερο στα αυτια μου παντα. Γουστα ειναι αυτα. Στην προκειμενη περιπτωση τωρα παιζει ρολο και η εμφανιση οποτε δεν συζηταμε για 1200 , ασε που η τιμη ειναι αλλη

Reaction score
585
Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος και οπτικα και ηχητικα.. Η Pick it pro ειναι αναμεσα στην red και την blue
Kαι αυτο το minimal αλουμινο κουμπακι εινα χαρμα οφθαλμων :smoke:

debut pro.png

ika

News
Reaction score
15.120
... Τα δυο πικάπ εχουν διαφορά περιπου 200€ Να παρω το 2 , να το βαλω στο συστημα και τελος ή να παρω το 1 και μια κεφαλή πολυ καλυτερη απο αυτη που εχει , ισης αξιας με την διαφορά που προκυπτει; πχ την Audio Technica AT-VM95SH ή την Nagaoka MP-110 που ειναι και η αγαπημενη μου;
....

Την διαφορά κάνει ο βραχίονας RB220 σχ σχέση με τον RB110.
Υποψιάζομαι πως ο 110 παίρνει μόνο την μαμίσια κεφαλή, μιας που δεν φαίνεται να έχει ρύθμιση antiscating.
Η κάποια με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά.
Είναι κάτι που θέλει ψάξιμο αν πας για REGA 1&2.

Last edited:

Reaction score
451

Την διαφορά κάνει ο βραχίονας RB220 σχ σχέση με τον RB110.
Υποψιάζομαι πως ο 110 παίρνει μόνο την μαμίσια κεφαλή, μιας που δεν φαίνεται να έχει ρύθμιση antiscating.
Η κάποια με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά.
Είναι κάτι που θέλει ψάξιμο αν πας για REGA 1&2.
Γραφουν οτι υπαρχει μεγαλη γκαμα κεφαλων που ταιριαζει στον Ρ1 , αλλα οντως θελει ψαξιμο , δηλαδη ποιες;

ika

News
Reaction score
15.120
Γραφουν οτι υπαρχει μεγαλη γκαμα κεφαλων που ταιριαζει στον Ρ1 , αλλα οντως θελει ψαξιμο , δηλαδη ποιες;
Για τον RB220 (Ρ2) το γράφουν .

One of the biggest upgrade features between the two models is the improved RB220 tonearm with Rega designed ultra-low friction bearings housed within a brand new, stiffer and lightweight bearing housing. This was developed with a new updated adjustable bias mechanism allowing greater flexibility and compatibility with a wide range of cartridges should you feel the need to upgrade. This is not really possible on the P1 due to its fixed bias.

Νομίζω πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με κάποια πολύ φτηνά ProJect.

Last edited:

Reaction score
3.959
Το αντίθετο συμβαίνει. Αυτοί με τα mk xx νομίζουν ότι κάτι έχουν. Όχι ότι δεν είναι ένα καλό χαμηλής κατηγορίας πικάπ αλλά ως εκεί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29