Sonos

Reaction score
5.394
Peace of mind μου πρόσφερε την τελευταία δεκαετία το σετ της JBL Bar.
Να μην μπορώ να αλλάξω surrounds, να μην μπορώ να αλλάξω ή να προσθέσω σαμπ, και φυσικά ούτε λόγος με ένα κουμπί
ο ήχος να πηγαίνει ο ήχος στα ακουστικά και το αντίστροφο.
Βρε μανία με τις ζώνες. Άλλη δουλειά δε θα κάνουμε, θα αγοράζουμε Sonos να γεμίσουμε το σπίτι. Άσε που, αφού τα ρημάδια είναι Φορητά και τα πας όπου θες, είτε είναι Sonos είτε δεν είναι, γιατί πάρεις 5-10 ηχεία αντί για ένα. Για να ακούς από παντού τα ίδια; Σιγά τα λάχανα δηλαδή.
Όχι, τόσο εξελιγμένη δεν είναι η Sonos, να παίρνεις παραμάσχαλα πχ ένα Era300 από τη θέση surround, και να το βγάλεις στην αυλή να ακούσεις μουσική, και αφού τελειώσει να το επιστρέψεις στη θέση surround και να συνεχίζει άμεσα να δουλεύει ως surround, και να θυμάται και την ισοστάθμιση Trueplay.

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Το μόνο πρόβλημα που είχα με τa sonos app 4 χρονια τωρα ήταν όταν ένα φεγγάρι έχανε τα surrounds μετά από διακοπή ρεύματος. Βρήκα τότε μια πατέντα για τη σειρά που ανοίγουν οι διάφορες συσκευές και το ξέχασα.

Πρακτικά στέλνω υλικό στη μπάρα από το κινητό μου πολλές φορές τη μέρα. Μηδέν προβλήματα, Spotify, plex, pc κανένα θεμα.

Τώρα αν θέλουμε να βρούμε κάνα δράκο για να πούμε το χοντρό μας by all means!

Reaction score
1.140
Αυτή η jbl bar 800 έχει κάτι αποσπώμενα ηχεία surround με μπαταρία που φορτίζουν πάνω στην ηχομπαρα .

Αυτά τα ηχεία αν δεν έχω μέρος να τα ακουμπήσω πίσω από τους καναπέδες μπορώ να τα κολλήσω στο τοίχο με αυτοκολλητα που κολλάνε κορνίζες; Αυτά τα 3m command large σηκώνουν λέει έως 7.5kg.

Τα βάζεις από πίσω σου στον πίσω τοίχο ή στο πίσω μέρος των πλαϊνών τοίχων ;

Attachments

Reaction score
5.394
Περιλαμβάνονται στη συσκευασία μικρές γωνιούλες που τις βιδώνεις στον τοίχο κι εκεί στηρίζεις τα αποσπώμενα ηχεία.

Με το βάλε-βγάλε κάθε φορά, δεν ήθελε πάνω από καμιά 10αριά χρήσεις και μου έπεσε στο πάτωμα το αριστερό ηχείο, τώρα κουδουνίζει κάτι μέσα και δεν δουλεύει με την μπαταρία του, και το δουλεύω εδώ και χρόνια πάνω στην μπάρα.

Δεν χάνω και πολλά, ήταν αστεία τα ηχειάκια, θυμίζει dolby pro-logic η όλη φάση.

Reaction score
1.140
Περιλαμβάνονται στη συσκευασία μικρές γωνιούλες που τις βιδώνεις στον τοίχο κι εκεί στηρίζεις τα αποσπώμενα ηχεία.

Με το βάλε-βγάλε κάθε φορά, δεν ήθελε πάνω από καμιά 10αριά χρήσεις και μου έπεσε στο πάτωμα το αριστερό ηχείο, τώρα κουδουνίζει κάτι μέσα και δεν δουλεύει με την μπαταρία του, και το δουλεύω εδώ και χρόνια πάνω στην μπάρα.

Δεν χάνω και πολλά, ήταν αστεία τα ηχειάκια, θυμίζει dolby pro-logic η όλη φάση.
Καταλαβα... γιατι προηγουμενως ειπα βλακεια. Δε γινεται να τα κολλαω και ξεκολλαω συνεχεια για να τα φορτιζω. Καλυτερα να ειχαν καλωδιο για να μπαινουν στην πριζα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.439
Σε αυτές τις θέσεις αν γίνεται μπορεί να μπει ένα ράφι σαν αυτά που δεν φαίνεται η βάση, με κάποιο διακοσμητικό πάνω ή φωτογραφίες, και όταν γίνεται χρήση της μπάρας να μπαίνει το ηχείο για όσο χρειάζεται.

Reaction score
5.394
Καλυτερα να ειχαν καλωδιο για να μπαινουν στην πριζα.
Έχουν και δυνατότητα usb φόρτισης, προσφέρουν ένα μικρό καλωδιάκι.
Γίνεται δηλαδή να τα έχεις μόνιμα στο ρεύμα πίσω.

Κατά πόσο θα φαίνονται ωραία αυτά και η κουτσουρεμένη μπάρα είναι άλλη υπόθεση.

sps

Reaction score
538
Μόλις παρέλαβα την SONOS ULTRA ARC και θα την συνδέσω το ΣΚ (Αυτός είναι ο λόγος που δίνω και την BOSE που είχα).

Θα συνδεθεί με HDMI σε μία 55" OLED Panasonic, δε θα έχει sub και θα "παίζει" ταινίες που έχουν κατέβει από torrents με ήχο DD Plus, TrueHD, AAC, AC3.
Mάνο, μπές στον κόπο να μας πεις μια γνώμη οχι τόσο συγκριτικά οσο αν από μόνη μπορεί να καλύψει τον μέσο ακροατή

Reaction score
1.140
Mάνο, μπές στον κόπο να μας πεις μια γνώμη οχι τόσο συγκριτικά οσο αν από μόνη μπορεί να καλύψει τον μέσο ακροατή
Πρεπει να ειναι απο μονη της πολυ εντυπωσιακη...

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.292
Πρεπει να ειναι απο μονη της πολυ εντυπωσιακη...

Περίεργο... Ακούγεται ακριβώς μα ακριβώς σαν τα ηχειάκια του laptop μου...
Μαλ@κεία μάρκα τελικά η Sonos.
Φαντάσου να έδινα ένα χιλιάρικο για να πάρω τον ήχο που έχω στο laptop με 400€.
Χώρια του ότι το λαπτοπ είναι ΚΑΙ υπολογιστής!!!!

#CancelSonos

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.859
Χμμμ.... περίεργο, γιατί εμένα μου ακούστηκε ακριβώς όπως παίζει η Samsung soundbar μου (από εκεί το άκουσα).
Και θα έλεγα μπράβο στη Sonos που έφτασε τη Samsung, αλλά τώρα με προβλημάτισες...

Reaction score
1.140

#CancelSonos
Θα ηθελα να ακουσω ενα βιντεο απο τα ακουστικα μου για το πως παιζουν τα ηχειακια του λαπτοπ σου αυτο το βιντεο... σε σχεση με το πως θα επαιζε απευθειας η μπαρα απο τα ακουστικα μου...

Reaction score
1.140
Χμμμ.... περίεργο, γιατί εμένα μου ακούστηκε ακριβώς όπως παίζει η Samsung soundbar μου (από εκεί το άκουσα).
Και θα έλεγα μπράβο στη Sonos που έφτασε τη Samsung, αλλά τώρα με προβλημάτισες...
Μιλησε μας για το πως ακουγεται η samsung μπαρα σου... Πιο συγκεκριμενα θα ηθελα να την αποψη σου για την ομογενοποιημενη ανεξαρτησια απο το αναπαραγωμενο...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Peace of mind μου πρόσφερε την τελευταία δεκαετία το σετ της JBL Bar.
Να μην μπορώ να αλλάξω surrounds, να μην μπορώ να αλλάξω ή να προσθέσω σαμπ, και φυσικά ούτε λόγος με ένα κουμπί
ο ήχος να πηγαίνει ο ήχος στα ακουστικά και το αντίστροφο.

Όχι, τόσο εξελιγμένη δεν είναι η Sonos, να παίρνεις παραμάσχαλα πχ ένα Era300 από τη θέση surround, και να το βγάλεις στην αυλή να ακούσεις μουσική, και αφού τελειώσει να το επιστρέψεις στη θέση surround και να συνεχίζει άμεσα να δουλεύει ως surround, και να θυμάται και την ισοστάθμιση Trueplay.
Αυτό είναι ουσιαστικο μειονέκτημα. Ήθελα προσωρινά να βάλω τα δύο era 300 σε άλλο δωμάτιο αλλά όταν κατάλαβα ότι θα έχανα ρυθμίσεις τα άφησα στη θέση τους.

Μετά, ήθελα να παίζω δικαναλη μουσική μόνο από τα era 300 (γιατί ως σύστημα με την arc δεν) αλλά πάλι δε γίνεται χωρίς να χαθούν οι ρυθμισεις. Πήγα να ενεργοποιήσω το bt στα era300 μήπως και τα ξεγελάσω, παλι Χ.

Έχουν πολλά τέτοια θεματακια. Αλλά από ήχο σκίζουν. Μια φορά εσιαξα true play και δεν ξανά ασχολήθηκα. Από την άλλη, τo Dirac και τη μετρικ τα γαργαλαω συνεχώς, πρέπει να έχω 2745 target curves.

Last edited:

Reaction score
5.394
Ενώ με τα παραδοσιακού τύπου home cinema τι να σου πω, όλοι αλλαξοκωλιές θέλουμε να κάνουμε, να πάρουμε τα surround και να τα στήσουμε αλλού, παιρνοντας παραμάσχαλα ενισχυτές και πηγές και ξανά πίσω μετά.

Αυτές οι επιθυμίες με τα Sonos είναι που γεννιούνται και δικαίως, αφού είναι κομψά και μπαίνουν παντού, προσφέροντας ευχάριστη μουσική υπόκρουση στριμάροντας μόνα τους.

Δύο (2) φορητά μοντέλα (με μπαταρία) έχει όλα κι όλα στην γκάμα της η Sonos, το Move και το Roam. Κακώς τη συγχέουν πολλοί με εταιρία που βγάζει bluetooth ηχειάκια. Bluetooth μόλις τελευταία έβαλε σε κάποια μοντέλα.

Wi-fi multiroom, μ’ αυτό έγινε γνωστή η Sonos κι εκεί συνεχίζει να διαπρέπει.
Wi-fi είναι από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό ηχειάκι της.
Και φυσικά multi-room δεν σημαίνει να ξεστήνουμε surround για να τα πάμε αλλού και ξανά πίσω.

Reaction score
1.698
Μετά το πρώτο «σοκ», επειδή ακούγεται εντυπωσιακά, δε μπορώ να πω ότι είναι κάτι το εξαιρετικό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί από μόνη της να καλύψει το σαλόνι μου (40 τμ) σε υψηλές εντάσεις.

Νομίζω ότι εκεί που «λάμπει» είναι στην απόδοση των διαλόγων (κρυστάλλινοι και πεντακάθαροι) και στα πρίμα.

Όσον αφορά τα μπάσα: Εντυπωσιακά για τους αδαείς, «ντουπ-ντουπ πλαστικούρα» για μένα.

Τέλος, αυτό που ακούω σε κομμάτια flac (σύνδεση bluetooth) δεν μου λέει και πολλά, την βρίσκω κάπως «χρωματισμένη».

Πολύ καλύτερη με το loudness off και πρίμα/μπάσα flat.

Κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ευκολία σύνδεσης, πολύ καλό application για IOS, very good looking, άψογη ενσωμάτωση στο υπόλοιπο οπτικοακουστικό σύστημα.

Και για να τελειώνω, πιστεύω ότι ο «μέσος ακροατής» θα βολευτεί μια χαρά με κάτι φθηνότερο, ενώ ο ψαγμένος, θα σκάσει ένα σωρό λεφτά για όλο το σετ (subs, etc) και πάλι δε θα ναι ευχαριστημένος.

Καληνύχτα.
IMG_0044.jpeg
IMG_0043.jpeg

Last edited:

Reaction score
5.394
Εγώ αντίθετα από τα ATC SCM40 δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος σε αντίστοιχη σαλοκουζίνα και χτυπούσα το κεφάλι μου για τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ξόδεψα για ηχεία, ενισχυτές, πηγές και λοιπά παρελκόμενα.

Όχι ότι μια σκέτη ηχομπάρα μπορεί να τα πάει καλύτερα φυσικά.

Αλλά ολόκληρο το σετ της Sonos πολλαπλασιάζει την απολαβή μεταμορφώνοντας και γιγαντώνοντας την μπάρα. Και η αίσθηση «πλαστικούρας» θα εξαφανιστεί και όλα τα αρνητικά μιας σκέτης μπάρας.
Δεν χρειάζονται πάνω από 3 χιλιάρικα στο σύνολο. Για ποιον σκασμό χρημάτων μιλάμε;
Όσα δίνουν μόνο για το ρακ κάποιοι hiendάδες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.513
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106