Θέλω να αγοράσω μπομπινόφωνο SONY

Reaction score
25.269
Αμα δεν το μετάνοιωσες, δεν πειράζει. Χαλάλι....
:drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks:
Ε! ΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ.....

ΠΑΝΤΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

ΜΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ 220V ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ

ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΨΥΓΕΙΑ ΑΠΟ

ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΨΗΝΑΝ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ 24/24!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΙΚΑ....

1.10 ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΑΚ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ 2 ΑΔΕΙΑ.

2.ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΤΕΑΚ (ΤΟ ΧΑΡΙΣΑ ΠΡΙΝ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ).

3.ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΑΚ (ΤΑ ΧΑΡΙΣΑ ΣΕ ΦΙΛΟ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ).

4.ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΤΗΣ ΤΕΑΚ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΥΓ.ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ 4 ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ SHERTON.

ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΖΗΤΑΝΕ (ΤΑ 3340) 800-1200 ΔΟΛΛΑΡΙΑ!!!!

Reaction score
2
Αμα δεν το μετάνοιωσες, δεν πειράζει. Χαλάλι....
:drinks::drinks::drinks::drinks::drinks::drinks:

Η πενηντάρα (που θα καταλήξεις) θα θέλει και ένα service πριν την στρώσεις στην δουλειά.
Δεν ξέρω σε τι τιμή τα βρίσκεις, αλλά εκείνη την εποχή τα REVOX ακούγονταν πολύ, ίσως να είχαν καλύτερο marketing.
To made in japan μετράει, αλλά δεν ρίχνεις και μια ματιά και για REVOX?
Λες ε;
Θα το κοιτάξω, δεν έχω τεκμηριωμένη άποψη απλά είχα ακούσει καλά λόγια για τα AKAI και τα SONY και απλά επειδή είμαι fanboy της SONY έκλεινα προς τα εκεί. Επιπροσθέτως κατέληξα εκεί επειδή και ένα review σε έναν στο youtube που του έκανε επισκευή και είδα ότι μοιάζει πολύ στη φιλοσοφία με τα πιο επαγγελματικά με αυτά των 24 καναλιών και τα λοιπά εννοώ ότι έχει κάρτες αποσπώμενες για την εγγραφή την αναπαραγωγή το BIAS πού είναι και πολύ απλές από άποψη επισκευής από ό,τι φαίνεται (έχει διόδους transistor πυκνωτές πηνία στην πλειοψηφία του και για κάτι τόσο παλιό το θεώρησα καλή πρακτική να προβώ σε αυτό και όχι σε μεταγενέστερο)
Αυτά έχω κατά νου ώστε όταν προβώ σε αγορά να προσπαθήσω να πάρω το καλύτερο δυνατό για τα γούστα μου.

Reaction score
779
Οι AKAI, PIONEER, TECHNICS, SONY έχουν μπομπινόφωνα κατασκευασμένα για μια ζωή. Σαν γενικό κανόνα θα σου πρότεινα direct drive και απουσία ολοκληρωμένων που είναι δύσκολο να βρεθούν. Κοίταξε στο eBay για επάρκεια, όσο το δυνατόν, ανταλλακτικών για το συγκεκριμένο μοντέλο που σε ενδιαφέρει και προχώρησε χωρίς να σε πολύ ενδιαφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Τα μπομπινόφωνα είναι οι ανώτατες ποιοτικά αναλογικές πηγές που κανένα άλλο αναλογικό μέσο δεν μπορεί να αγγίξει. Αν κατασκευαζόταν ένα σήμερα από κάποια εταιρεία θα έβγαινε στην αγορά με τιμή πάνω από 10000. Είναι ακριβό σπορ μιας και οι ταινίες είναι και δυσεύρετες και πανάκριβες.

IMG_20230915_095849.jpg

Εγώ μετά από μερικά που πέρασαν από τα χέρια μου κράτησα αυτό που είναι όσο πιο απλό ηλεκτρονικό - μηχανικά γίνεται.

Reaction score
2
Οι AKAI, PIONEER, TECHNICS, SONY έχουν μπομπινόφωνα κατασκευασμένα για μια ζωή. Σαν γενικό κανόνα θα σου πρότεινα direct drive και απουσία ολοκληρωμένων που είναι δύσκολο να βρεθούν. Κοίταξε στο eBay για επάρκεια, όσο το δυνατόν, ανταλλακτικών για το συγκεκριμένο μοντέλο που σε ενδιαφέρει και προχώρησε χωρίς να σε πολύ ενδιαφέρουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Τα μπομπινόφωνα είναι οι ανώτατες ποιοτικά αναλογικές πηγές που κανένα άλλο αναλογικό μέσο δεν μπορεί να αγγίξει. Αν κατασκευαζόταν ένα σήμερα από κάποια εταιρεία θα έβγαινε στην αγορά με τιμή πάνω από 10000. Είναι ακριβό σπορ μιας και οι ταινίες είναι και δυσεύρετες και πανάκριβες.

View attachment 348995
Εγώ μετά από μερικά που πέρασαν από τα χέρια μου κράτησα αυτό που είναι όσο πιο απλό ηλεκτρονικό - μηχανικά γίνεται.
Πω πω φαίνεται υπέροχο έχει ωραίο design έχει και ωραία κουμπιά κάτω και από ότι βλέπω και στο manual του είναι απλό και έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά

Θά ήθελα σου κάνω μία ερώτηση αν πάρεις μία ταινία 1/4 της ίντσας και τα λοιπά και τα λοιπά μεταχειρισμένη όμως η οποία είναι γραμμένη και πάρης και γράψεις από πάνω και η κεφαλή eraser πού είναι η υπεύθυνη για να σβήσει θα τα σβήσει καλά, θα έχει την ίδια ποιότητα, παθαίνει κάτι η ταινία με τα χρόνια ή μπορείς να πάρεις μία είδη γραμμένη και από πάνω να γράψεις με εξίσου καλή εγγραφή

Reaction score
779
Πω πω φαίνεται υπέροχο έχει ωραίο design έχει και ωραία κουμπιά κάτω και από ότι βλέπω και στο manual του είναι απλό και έχει αρκετά καλά χαρακτηριστικά

Θά ήθελα σου κάνω μία ερώτηση αν πάρεις μία ταινία 1/4 της ίντσας και τα λοιπά και τα λοιπά μεταχειρισμένη όμως η οποία είναι γραμμένη και πάρης και γράψεις από πάνω και η κεφαλή eraser πού είναι η υπεύθυνη για να σβήσει θα τα σβήσει καλά, θα έχει την ίδια ποιότητα, παθαίνει κάτι η ταινία με τα χρόνια ή μπορείς να πάρεις μία είδη γραμμένη και από πάνω να γράψεις με εξίσου καλή εγγραφή
Ακριβώς την ίδια. Οι ταινίες έχουν φτιαχτεί για να σβήνονται και να επανεγγράφονται. Αυτό γινόταν στα στούντιο. Απλά κάποιες ταινίες που θα τις βρεις googlαροντας είχαν πρόβλημα με την αποκόλληση της μαγνητικής επίστρωσης από το υπόστρωμα. Γενικά έχω χρησιμοποιήσει ταινίες 30 35 χρόνων χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Βέβαια υπάρχουν και καινούργιες αλλά σε τσουχτερές τιμές όπως και κάποιες new old stock.
Όσο για τα κουμπιά που να τα δεις φωτισμένα... Έχουν background light σε διάφορα χρώματα😍

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.854
... μπορεις να εχεις κοντινο αποτελεσμα .... μεσω tape loop του ενισχυτη και κασσετοφουνο. :boast:

Reaction score
779
... μπορεις να εχεις κοντινο αποτελεσμα .... μεσω tape loop του ενισχυτη και κασσετοφουνο. :boast:
Καμμία μα καμμία σχέση η απόκριση συχνότητας ενός κασσετοφώνου με ένα μπομπινόφωνο. Είναι καθαρά η διαφορά του μέσου και η ταχύτητα εγγραφής ανάγνωσης (4.8 cm/s των κασσετοφώνων με 3⁄4 ή 7 1⁄2 ips). Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόση περισσότερη πληροφορία γράφεται ανά μονάδα χρόνου. Το μοναδικό αναλογικό μέσο που πλησιάζει, από μακριά, είναι τα στερεοφωνικά video decks. Αυτά.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.854
Παιζουμε καποιο ψηφιακο αρχείο..το γραφουμε σε μπομπινα... Και το παιζουμε... Και μας χαλαει να το παιζει κατευθειαν μεσα απο το κασσετοφουνο. 🙊🙉🙈

Reaction score
5.607
Ερωτηση ,θα το παρεις για διακοσμηση η το θελεις για να ακους; Για να γινω συγκεκριμενος αν δεν εχεις πρωτογενες υλικο δεν εχει νοημα η αγορα,γι αυτο το λεω,και ζητανε οσοι εχουν ενα νεφρο και δυο ποδια μαζι.

Reaction score
2
Ακριβώς την ίδια. Οι ταινίες έχουν φτιαχτεί για να σβήνονται και να επανεγγράφονται. Αυτό γινόταν στα στούντιο. Απλά κάποιες ταινίες που θα τις βρεις googlαροντας είχαν πρόβλημα με την αποκόλληση της μαγνητικής επίστρωσης από το υπόστρωμα. Γενικά έχω χρησιμοποιήσει ταινίες 30 35 χρόνων χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Βέβαια υπάρχουν και καινούργιες αλλά σε τσουχτερές τιμές όπως και κάποιες new old stock.
Όσο για τα κουμπιά που να τα δεις φωτισμένα... Έχουν background light σε διάφορα χρώματα😍
Όντος φωτισμένο πρέπει να φαίνεται πολύ τέλειο
Είχε και ο πατέρας μου ένα για μικρές κασέτες με UV metre κτλ αλλά το πετάξανε το 2015 εγώ άρχισα να σπουδάζω εκείνη την χρονιά και όταν γύρισα το καλοκαίρι στα πάτρια το είχαν πετάξει
Καμμία μα καμμία σχέση η απόκριση συχνότητας ενός κασσετοφώνου με ένα μπομπινόφωνο. Είναι καθαρά η διαφορά του μέσου και η ταχύτητα εγγραφής ανάγνωσης (4.8 cm/s των κασσετοφώνων με 3⁄4 ή 7 1⁄2 ips). Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόση περισσότερη πληροφορία γράφεται ανά μονάδα χρόνου. Το μοναδικό αναλογικό μέσο που πλησιάζει, από μακριά, είναι τα στερεοφωνικά video decks. Αυτά.
Συγνώμη για την ερώτηση αλλά τι είναι τα βίντεο decks😆😆 είμαι άσχετος συγνώμη για τη χαζή ερώτηση αλλά έχω βάλει στόχο μέχρι τα 30 μου να έχω μία πολύ καλή επίγνωση της αναλογικής τεχνολογίας στον ήχο🙂

Last edited:

Reaction score
2
Ερωτηση ,θα το παρεις για διακοσμηση η το θελεις για να ακους; Για να γινω συγκεκριμενος αν δεν εχεις πρωτογενες υλικο δεν εχει νοημα η αγορα,γι αυτο το λεω,και ζητανε οσοι εχουν ενα νεφρο και δυο ποδια μαζι.
Όχι θα έχει λειτουργικό σκοπό θέλω να γράφω σε αυτό κιθάρα φωνή μπουζούκι γ'αυτό θέλω να ναι και τα τρακάναλλο

Reaction score
5.607
Όχι θα έχει λειτουργικό σκοπό θέλω να γράφω σε αυτό κιθάρα φωνή μπουζούκι γ'αυτό θέλω να ναι και τα τρακάναλλο
Απο την στιγμη που εχεις κονσολα γιατι δεν γραφεις σε pc;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.692
Τα συγκεκριμένα Sony είναι πρώιμα μοντέλα, προσωπικά δεν θα τα κοίταζα καν. Εκ πείρας, κι αφού θα γράφεις όργανα και φωνές, αν το αντέχει η τσέπη σου, πάρε κάποιο σερβιρισμένο 4κάναλο Studer, ή το Tascam 34B, ή κάποιο Otari, που έχουν θύρες σύνδεσης balanced. Μη χάνεις το χρόνο σου με οικιακά μοντέλα και βύσματα RCA.

Σημείωση: Δεν έχει υπάρξει -και ούτε θα υπάρξει ποτέ- μαγνητόφωνο με ποιότητα κατασκευής ανώτερη των Studer.

Reaction score
2
Απο την στιγμη που εχεις κονσολα γιατι δεν γραφεις σε pc;
Θέλω το φισιγμα και να γράψω γενικά σε αναλογικό μηχανιματ
Έχω ενθουσιαστεί με α μου φύγει ίσος αλλά μέχρι τότε.....

Reaction score
2
Τα συγκεκριμένα Sony είναι πρώιμα μοντέλα, προσωπικά δεν θα τα κοίταζα καν. Εκ πείρας, κι αφού θα γράφεις όργανα και φωνές, αν το αντέχει η τσέπη σου, πάρε κάποιο σερβιρισμένο 4κάναλο Studer, ή το Tascam 34B, ή κάποιο Otari, που έχουν θύρες σύνδεσης balanced. Μη χάνεις το χρόνο σου με οικιακά μοντέλα και βύσματα RCA.

Σημείωση: Δεν έχει υπάρξει -και ούτε θα υπάρξει ποτέ- μαγνητόφωνο με ποιότητα κατασκευής ανώτερη των Studer.
Ναι τα studer είναι κορυφή αλλά πανάκριβα το βλέπω όμως δεν το αποκλείω κιόλας

Reaction score
779
Ναι τα studer είναι κορυφή αλλά πανάκριβα το βλέπω όμως δεν το αποκλείω κιόλας
Να υπολογίζεις από 5000 χωρίς φόρους και μεταφορικά. Πολύ καλά αλλά μάλλον για χρήση studio. Και σίγουρα όχι για πρώτη εμπειρία με μπομπινόφωνο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki