Audio People Fan Club

Reaction score
8.784
Κοίτα εγώ όπως σου είπα δεν μου τα ανοίγει λόγω του μη ενημερωμένου browser (δόξα το Θεό που με αυτό τον τρόπο με εξαίρεσε αναγκαστικά του πειρασμού να τα άνοιγα) .... αλλά επειδή σε γνωριζω τι γάτα και μάρκα και πειραχτήρι είσαι το πιο πιθανό είναι να ακούγονται ίδια καθώς είναι το ίδιο αρχείο. :D :D Am i right or am i right ? :D
Επειδη το γράφεις 2η φορά και επαναλαμβάνεσαι χωρίς λόγο.
Δεν το έβαλα για σένα αποκλειστικά ή για κάποιον συγκεκριμένα.
Εγω το άκουσα από κινητό με ακουστικά.
Είναι φανερό ότι δεν θέλεις για τους δικούς σου λόγους να συμμετάσχεις στο παιχνίδι.
Το αρχείο δεν είναι το ίδιο και ο..... κακομοιρης ο ακροατης μπορεί να βρει ποιό είναι ποιό:sneaky:

Reaction score
1.974
Επέλεξα αυτό το κομμάτι που ζήτησε ο steadyshot.
Μπορείτε να βρείτε ποιο είναι το απμιξινγκ με τα σαμπς και ποιο το δικάναλο? :biggrin:
1)

2)
Δεν υπήρχε δυνατότητα να ηχογραφίσεις τα μουσικά κομμάτια σε υψηλότερο bit rate ?

To bitrate των 192 Kbps, που επέλεξες είναι πολύ χαμηλό για τέτοιου είδους συγκρίσεις, που εκ πρώτης ακρόασης είναι σχεδόν ίδια για έναν ανυποψίαστο ακροατή.
Ωστόσο, προτιμώ το πρώτο κομμάτι (180126) , το οποίο ακούγεται πιο ολοκληρωμένο ηχητικά, λιγότερο στεγνό και με καλύτερο χαμηλό. Επίσης είναι λιγότερο ενοχλητικό στο υπόλοιπο φάσμα, ειδικά στις υψηλες. Υποθέτω ότι το πρωτο είναι το πολυκαναλικό κομμάτι.

Screenshot 2024-11-22 103821.jpg

Reaction score
18.720
Θα ήταν εκ των πραγμάτων άτοπη οποιαδήποτε επιχειρηματολογία πήγαινε να δικαιολογήσει σπασμωδικές αντιδράσεις και αδιαχείριστο θυμό ως ανεξαρτητοποίηση απ'όσες συμβάσεις θα θεωρούσαμε απαράδεκτες για την ανθρώπινη υπόσταση.
Αυτό θα ήταν ωραίο αλλά ιστορικά δεν στέκει. Για να μην στέκει ιστορικά σημαίνει ότι αποτελεί απλώς ένα ιδανικό πρός το παρόν και μπορεί να είναι εφαρμόσιμο μόνο μεταξύ ανθ΄ρπων που σέβονται και μοιράζονται τις ίδιες αξίες και λογικές. Επίσης όπως παρακάτω ορίζεις την ψυχραμία για το τι σημαίνει ή δεν σημαίνει , έτσι και ο θυμός δεν είναι πάντα ανεξέλεγκτος και ας φαίνεται ως τέτοιος αλλά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για καλό σκοπό. Εκτός και του ότι αποτελεί και μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ούτε οι ψύχραιμοι σημαίνει ότι έχουν δίκιο και οι μη ψύχαραιμοι ή θυμωμένοι άδικο. Αυτές είναι οι συμβάσεις που προσπάθησα ανεπυτυχώς προφανώς να εξηγήσω κρίνοντας απο την τοποθέτηση σου αυτή.
Ψυχραιμία δεν σημαίνει συναίνεση με οτιδήποτε απορριπτέο. Αν πάλι υπάρχει κάποια οικουμενική σοφία της οποίας η γνώση κι εφαρμογή θ'απέτρεπε τον φυσικό μας τουλάχιστον θάνατο είμαι βέβαιος ότι αποκλείεται να προέκρινε τον θυμό ως τρόπο ζωής.
Ναι δεν σημαίνει.

Ναι φιλοσοφικά και θεολογικά, μας έχει παρουσιαστεί και πιθανόν ισχύει. Αλλά ισχύει για το καλό της προσωπικής μας μόνο ισορροπίας και εξέλιξης. Επίσης για μια μελλοντική "κοινωνία" η οποία είνια λογικό να δεχθούμε ότι δεν μπορεί να έχεις στους κόλπους της τέτοιες αντιδράσεις και κατώτερα ένστικτα μη τιθασευμενα κάτω απο μια ανώτερη αρχή και εξουσία που την αποδεχόμαστε γιατί την θεωρούμε τέλεια ώς πρός όλες τις εκφάνσεις της και ως τέλεια και αποδεκτή απο το άτομο χωρίς εγωισμό, οδηγεί και σε μια ελευθερία χωρίς ασυμφωνία. Αλλά ισχύει και ότι "τον θυμό θα τον μετατρέψω σε ηρεμία". Για αυτόν τον κόσμο κυριαρχεί στην καλύτερη των περιπτώσεων αυτών, η άποψη και τοποθέτηση που έχει ο Γκάντι για αυτόν.
Ο ίδιος τείνω ν'αξιοποιώ την ψυχραιμία ώστε να μην παρασύρομαι και να μην αγόραζα λ.χ. περαιτέρω καταναλωτικά αγαθά κατά τον ίδιο τρόπο που ο steadyshot την αξιοποιεί μένοντας σταθερός και δίνοντας έρεισμα στις τοποθετήσεις του.
Και ο θυμός μπορεί να αξιοποιηθεί ανάλογα και με καλύτερα ίσως αποτελέσματα στα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρεις. Πέρα αυτού πρέπει να εξετάσεις ότι σαν σύμβουλος η ψυχραιμία και αυτή μπορεί να σε οδηγήσει στην αποτροπή απο την αγορά κάποιου πράγματος ή αποτροπή βιώματος που θα ήταν πιθανά χρήσιμο. Και απο τον θυμό και απο την ψυχραιμία μαθάινουμε πράγματα που εμείς θέλουμε και είναι στην δυνατότητα μας να μάθουμε. Από μόνα τους σαν ερέθισμα δεν μπορούν να μας μάθουν τίποτε. Εϊναι απλώς μια περιγραφή δύο κατάσταεων (και των ενδιάμεσων σταδίων τους) που βρίσκεται ο άνθρωπος και απο τις οποίες όλες μπορεί να μάθει.
Εφόσον έχω από πριν κατανοήσει την έννοια σε ό,τι θα με αφορούσε με την απουσία αντιδράσεων αποτρέπονται άσκοποι διαπληκτισμοί.
Οι έννοιες είναι σημαντικές στην κατανόηση τους αλλά και στον έλεγχο και παρατήρησης της εφαρμογής των απο τους εκάστοτε που τις χρησιμοποιούν και με τι σκοπό. (προσωπικό έλεγχο αλλά και αντικτύπου στους άλλους).

Η απουσία αντιδράσεων μπορεί να αποτρέπουν τους άσκοπους διαπληκτισμούς αλλά αποτρέπουν και αυτούς που θα όφειλαν να έχουν κάποο σκοπό. Ο σκοπός ο δικός σου δεν είναι σε ταύτιση με τον σκοπό του άλλου. Όταν εμπλεκεσαι σε μια αντάλλαγη απόψεων και τα δύο πρέπει να ληφθούν υπόψιν και τις πιο πολλές φορές να δίνεται προτεραιότητα μάλιστα στον σκοπό του άλλου και όχι στον δικό σου. Αλλιώς δεν θα επέλθει συμφωνία , εάν αυτό τουλάχιστον είναι το ζητούμενο. Ο άσκοπος διαπληκτισμός έχει να μάθει πολλά και στους δύο ανθρώπους οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτόν. Τα ίδια και ισως και περισσότερα πολλές φορές απο τον μη διπαληκτισμό ή τον επι σκοπό διαπληκτισμό. Βέβαια είναι πιο επιζήμιος τη στιγμή που λαμβάνει χώρα. Μετά όμως εξεταζόμενος εν ηρεμία έχει να διδάξει και να φανερώσει πολλά και για τον εαυτό σου και για τον άλλο.

Reaction score
1.974
Διάφορα ωραία κομμάτια για τα τέστ σας και των συστημάτων σας.

Και διάφορα με φλάουτα για τον αγαπητό g.kar.

https://www.youtube.com/watch?v=2wG_e8WMiZM
Σταμάτα σε παρακαλώ να ανεβάζεις δικά σου μουσικά θέματα, που είναι άσχετα με το συγκριτικό που πραγματοποιείται επί του παρόντος. Αφενός δεν συμμετέχεις στην άσκηση, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορείς να τα αναπαράγεις λόγω μη ενημερωμένου browser, αφετέρου μπερδεύεσαι και στα πόδια μας διαρκώς.

Υ.Γ Οποίος θέλει τα αρχεία σε wav μορφή, ας μου στείλει ένα pm για να λάβει το αντίστοιχο link στο rapidshare όπου θα μπορουσα να κάνω upload τα μουσικά δείγματα της άσκησης.

Reaction score
18.720
Σταμάτα σε παρακαλώ να ανεβάζεις δικά σου μουσικά θέματα, που είναι άσχετα με το συγκριτικό που πραγματοποιείται επί του παρόντος. Αφενός δεν συμμετέχεις στην άσκηση, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορείς να τα αναπαράγεις λόγω μη ενημερωμένου browser, αφετέρου μπερδεύεσαι και στα πόδια μας διαρκώς.

Υ.Γ Οποίος θέλει τα αρχεία σε wav μορφή, ας μου στείλει ένα pm για να λάβει το αντίστοιχο link στο rapidshare όπου θα μπορουσα να κάνω upload τα μουσικά δείγματα της άσκησης.
Δεν τα ανεβάζω επι ματαίω , άσκοπα ή με το σκεπτικό ή τον σκοπό που ψευδώς και κακόβουλα με κατηγορείτε εσύ και ο N.K. (για να μην απαντάω και σε αυτόν αφού το ίδιο περίπου λέει με εσένα) φτάνοντας μέχρι και να λέτε ότι είναι δικαιολογία ή ψέμμα ενώ λέω αλήθεια ότι ο browser μου έχει πρόβλημα .... αλλά γιατί πραγματικά θεωρώ ότι είναι , όπως και έγραψα , καλύτερο τέστ απο αυτά που κάνετε για να κρίνετε ότι θέλετε να κρίνετε γαι οτιδήποτε αφορά το audio και την αναπαραγωγή του.

Οι δε επιστημονικές έρευνες όλες λένε ότι έχω δίκιο άσχετα εάν συνεχίζονται να γίνονται απο τους audio people ή και απο άλλους ερευνητές με αυτόν τον τρόπο σχεδιασμένες. Άσε που οι δικές σας απο ότι οι ίδιοι παραδέχεσθε δεν είναι κάν σωστά σχεδιασμένες ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που κυνηγάτε να ανκαλύψετε.

Εσείς απασχολείτε ένα νήμα για την δική σας θεώρηση και επίλυση ζητήματων της. Βρείτε και συμφωνείστε τουλάχιστον πως πρέπει να γίνει το τέστ, τι ζητήματα πρέπει να παρατηρηθούν ώστε να θεωρείται κάτι "καλύτερο" , πως αυτό το ορίζετε, σε ποιούς τομείς, τι σχέση και επίδραση μπορεί να έχουν τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε και την αλοίωση του όποιου αποτελεσματος για τον καθένα , η χρήση συγκεκριμένου κακής ποιότητας αρχείου, η binaural εγγραφή κλπ κλπ και μετά παρουσιάζετε κάτι που ένας άνθρωπος αξίζει να ασχοληθεί με αυτό σοβαρά.

Ανοίξτε ένα άλλο νήμα που να αφορά αυτές τις συνθήκες και αφού τις συμφωνήσετε τότε το παρουσιάζετε σαν κάτι έτοιμο και ολοκληρωμένο που θα είναι άξιο και θα μπορεί κάποιος να βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Reaction score
1.152
Στο 180126 μπορεις να διακρινεις ισως ενα πιο χαλαρο ηχο, αερινο αλλα δεν ειναι τοσο συνεκτικος και φαινεται οτι το upmixing που γινεται εχει artifacts. Αυτο που λεμε το μαυρο (background noise floor) αναμεσα στις νοτες ειναι καλυτερο στο 175705

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.640
Να εξηγήσω την έννοια του "κακόμοιρου" στην Ηπειρωτικήν (ξέχασα ότι στον γενικό πληθυσμό της Ελλάδας έχει κακή έννοια) ή και στην δική μου : ότι είναι ο καλός άνθρωπος που έχει δίκιο , θέλει να πεί την αλήθεια (του) και ταλαιπωρείται. Τέλος πάντων εγώ όταν τον χρησιμοποιώ για κάποιον, είναι πάντα τιμητικά.
Άσε μας ρε κακομοίρη.

Έ κακομοίρη.

Reaction score
1.974
Δεν τα ανεβάζω επι ματαίω , άσκοπα ή με το σκεπτικό ή τον σκοπό που ψευδώς και κακόβουλα με κατηγορείτε εσύ και ο N.K. (για να μην απαντάω και σε αυτόν αφού το ίδιο περίπου λέει με εσένα) φτάνοντας μέχρι και να λέτε ότι είναι δικαιολογία ή ψέμμα ενώ λέω αλήθεια ότι ο browser μου έχει πρόβλημα .... αλλά γιατί πραγματικά θεωρώ ότι είναι , όπως και έγραψα , καλύτερο τέστ απο αυτά που κάνετε για να κρίνετε ότι θέλετε να κρίνετε γαι οτιδήποτε αφορά το audio και την αναπαραγωγή του.

Οι δε επιστημονικές έρευνες όλες λένε ότι έχω δίκιο άσχετα εάν συνεχίζονται να γίνονται απο τους audio people ή και απο άλλους ερευνητές με αυτόν τον τρόπο σχεδιασμένες. Άσε που οι δικές σας απο ότι οι ίδιοι παραδέχεσθε δεν είναι κάν σωστά σχεδιασμένες ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που κυνηγάτε να ανκαλύψετε.

Εσείς απασχολείτε ένα νήμα για την δική σας θεώρηση και επίλυση ζητήματων της. Βρείτε και συμφωνείστε τουλάχιστον πως πρέπει να γίνει το τέστ, τι ζητήματα πρέπει να παρατηρηθούν ώστε να θεωρείται κάτι "καλύτερο" , πως αυτό το ορίζετε, σε ποιούς τομείς, τι σχέση και επίδραση μπορεί να έχουν τα ακουστικά που χρησιμοποιείτε και την αλοίωση του όποιου αποτελεσματος για τον καθένα , η χρήση συγκεκριμένου κακής ποιότητας αρχείου, η binaural εγγραφή κλπ κλπ και μετά παρουσιάζετε κάτι που ένας άνθρωπος αξίζει να ασχοληθεί με αυτό σοβαρά.

Ανοίξτε ένα άλλο νήμα που να αφορά αυτές τις συνθήκες και αφού τις συμφωνήσετε τότε το παρουσιάζετε σαν κάτι έτοιμο και ολοκληρωμένο που θα είναι άξιο και θα μπορεί κάποιος να βγάλει κάποια συμπεράσματα.
Όπως είδες παραπάνω , τώρα μπορείς να τα κατεβάσεις σε μορφή WAV (16-bit 44.1KHz)
Μπορείς να τα ακούσεις με το foobar 2000. Εγώ χρησιμοποίησα και τον ABX comparator για την πιο εύκολη αξιολόγηση των διαφορών μεταξύ των A&B, που υπάρχουν σίγουρα διαφορες.
Συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος μαζί σου.

Reaction score
18.720
Όπως είδες παραπάνω , τώρα μπορείς να τα κατεβάσεις σε μορφή WAV (16-bit 44.1KHz)
Μπορείς να τα ακούσεις με το foobar 2000. Εγώ χρησιμοποίησα και τον ABX comparator για την πιο εύκολη αξιολόγηση των διαφορών μεταξύ των A&B, που υπάρχουν σίγουρα διαφορες.
Συγγνώμη αν ήμουν λίγο απότομος μαζί σου.
Δεν το είδα. Εγραφα. Αυτό μου το ανοίγει αλλά θέλει εγγραφή που δεν είμαι διατεθείμενος να κάνω.

Επίσης όπως είπα όλο το εγχείρημα εκτός ότι το θεωρώ άσκοπο, παραμένει κακώς σχεδιασμένο και με έναν σκοπό που δεν βρίσκω ελκυστικό ή θα με βοηθούσε προσωπικά σε κάτι. Μάλιστα τον θεωρώ και επιζήμιο και για εμένα και γαι εσάς. Τέτοιες αναγωγές δεν μπορώ να κάνω ούτε εγω που έχω ισχυριστεί στον Bhutia ότι είμαι και ο "Θεός των αναγωγών". Επίσης δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις συνθηκες που έχει διαμορφώσει ο Ν.Κ στον χώρο του που δεν έχει καμιά σχέση με τον δικό μου. Ούτε να κάνω κρίση επι του θέματος δικάναλου versus upmixing σε ένα διαμορφωμένο περιβάλλον (ή απο λάθος σχεδιασμό του τεστ) που μπορεί να αδικεί και τα δύο. Λογικά και τηρουμένων όλων των αναλογιών (πράγμα όμως αδύνατον) το πολυκάναλο πρέπει να ακούγετε "καλύτερα". Σε "παιχνίδια" δεν συμμετέχω και ιδίως όταν βλέπω ότι η ανάλυση τους δεν είναι καθόλου παιχνιδιάρα και στο πνεύμα του "παιχνιδιου" και σαν κλίμα αλλά και σαν σκοπός συζήτησης και συμπερασμάτων.

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.589
αλλά θέλει εγγραφή
Δεν θέλει.. :rolleyes:
(slow download - αναμονη - 1, 2 κλικ και κατέβηκε)

(πρέπει να πω πως τώρα με τον foobar ακούγεται φυσικά πολύ καλύτερα αλλά το ίδιο το κομμάτι μου έχει σπάσει τ' 🥚🥚) :cry:

Μ' 'επιασε το κεφάλιμ' (καθόλου διασκεδαστικό.. :tongue:)

Last edited:

Reaction score
1.974
Δεν το είδα. Εγραφα. Αυτό μου το ανοίγει αλλά θέλει εγγραφή που δεν είμαι διατεθείμενος να κάνω.

Επίσης όπως είπα όλο το εγχείρημα εκτός ότι το θεωρώ άσκοπο, παραμένει κακώς σχεδιασμένο και με έναν σκοπό που δεν βρίσκω ελκυστικό ή θα με βοηθούσε προσωπικά σε κάτι. Μάλιστα τον θεωρώ και επιζήμιο και για εμένα και γαι εσάς. Τέτοιες αναγωγές δεν μπορώ να κάνω ούτε εγω που έχω ισχυριστεί στον Bhutia ότι είμαι και ο "Θεός των αναγωγών". Επίσης δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις συνθηκες που έχει διαμορφώσει ο Ν.Κ στον χώρο του που δεν έχει καμιά σχέση με τον δικό μου. Ούτε να κάνω κρίση επι του θέματος δικάναλου versus upmixing σε ένα διαμορφωμένο περιβάλλον (ή απο λάθος σχεδιασμό του τεστ) που μπορεί να αδικεί και τα δύο. Λογικά και τηρουμένων όλων των αναλογιών (πράγμα όμως αδύνατον) το πολυκάναλο πρέπει να ακούγετε "καλύτερα". Σε "παιχνίδια" δεν συμμετέχω και ιδίως όταν βλέπω ότι η ανάλυση τους δεν είναι καθόλου παιχνιδιάρα και στο πνεύμα του "παιχνιδιου" και σαν κλίμα αλλά και σαν σκοπός συζήτησης και συμπερασμάτων.
Δεν απαιτείται η εγγραφή

Reaction score
1.974

Γράψε απλώς τη γνώμη σου για τις διαφορές μεταξύ των δύο.
Δεν κόβουμε κεφάλια.
Μη με κάνεις να ανεβάσω στο άλλο θέμα, τρεις (3) φλογέρες να παίζουν ταυτόχρονα, αλλά σε διαφορετικά ύψη σε σχεση με το σταθερό μικρόφωνο, γιατί θα είναι δύσκολη εκείνη η άσκηση .

Reaction score
18.720
Δεν απαιτείται η εγγραφή

Τι πρέπει υποτίθεται να ακούσω έδω , α) για να σας πω ; β) γιατί έιναι ένα μόνο αρχείο ; γ) δεν είναι του N.K. τα αρχεία απο όπου πρέπει να συγκρίων δύο μεταξύ τους ; Είναι άλλο πράγμα ; Άλλο τέστ ;

Σόορυ για τις ερωτήσεις αλλά δεν παρακολουθησα καλά όλα αυτά που λέτε και την σειρά με την οποιά καταλήξατε και που ... καθώς δεν μου κάνουν και καλό νόημα οι ανταλλαγές των πόστ σας.

Πείτε μου κατι συγκεκριμένο που θα θέλατε να εκφέρω γνώμη για το συγκεκριμένο αρχείο και του τι ακούω.
Γράψε απλώς τη γνώμη σου για τις διαφορές μεταξύ των δύο.
Δεν κόβουμε κεφάλια.
Μη με κάνεις να ανεβάσω στο άλλο θέμα, τρεις (3) φλογέρες να παίζουν ταυτόχρονα, αλλά σε διαφορετικά ύψη σε σχεση με το σταθερό μικρόφωνο, γιατί θα είναι δύσκολη εκείνη η άσκηση .
Ποιές διαφορές , ένα αρχείο δεν είναι ;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.479
Ξέρεις εσύ. Για αυτό εξάλλου σου επέβαλε τρίτη διγαραφή ο Πρόεδρος. :D
Ξέρεις εσύ. Για αυτό εξάλλου σου επέβαλε τρίτη διγαραφή ο Πρόεδρος. :D
Ε ! αυτούνος άλλη δουλειά δεν κάνει .
Από το να διαγράφει βοηθούς . Απορώ πως τον ανέχονται ακόμα και δεν τον στέλνουν ξέρεις που.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.529
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106