Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.129
Σήμερα που λέτε αγαπητά μου παιδιά ήρθε η ώρα να μαζέψω τα μπόσικα από τους νέους μπόρα, το άκουσα να χτυπάει σήμερα το πίσω ρουλεμάν σε ένα ανήφορο, μετά το επιβεβαίωσα στο σπίτι με το χέρι ότι όντως ήθελε μάζεμα.
IMG_20241123_190546.jpg
IMG_20241123_190326.jpg
IMG_20241123_190123.jpg
Είναι γνωστό στους campagnolo-fulcrum με τα κωνικά ρουλεμάν ότι μετά από κάποια χλμ (συνήθως 2.000) στρώνουν οι φωλιές και αποκτούν τζόγο. Επί της ευκαιρίας τα έλυσα όλα και έπεσε καθάρισμα και γρασάρισμα. Εύκολη διαδικασία, αρκεί να πχιάνει το χέρι!!

Reaction score
15.994
Σκαλίζεις, σκαλίζεις, και να μετά... δεν δουλεύει σωστά!Σε τρώνε τα χέρια σου μάλλον (εύκολη διάγνωση, την παθαίνω κι εγώ)! :geek: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.129
Τι σκαλίζω αρέ?
Συντήρηση τη λέμε στο χωριόμ, στο θκός χωριό πως τι λέτε? :biggrin:

Όσο για το 1040, όσο διαβάζω μαθαίνω, έχει ασυμβατότητα με τις ant+ συσκευές, το μπέρδεμα ξεκινά όταν κατά τη εκκίνηση οι αισθητήρες προσπαθήσουν να κάνουν pair με το πρωτόκολλο ant+, μετά από αυτό τον πούλο, δεν παίζει με τη καμία να δει αισθητήρα, πρέπει να κάνεις reboot (χάνοντας φυσικά τη εγγραφή) και να κάνεις pair χειροκίνητα μόνο με Bluetooth. Αυτό φυσικά καταντά απίστευτα εκνευριστικό ξεκινώντας μια προπόνηση, σπαταλάς τζάμπα χρόνο και είναι και αρκετός.
Πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά με τη garmin, το πρόβλημα είναι γνωστό δγιό-τρία update πχιο πίσω και ακόμα να το διορθώσει, αυτό μόνο για το ψόλαρ, το απλό 1040 είχε θέμα αλλά το διόρθωσαν.
Αν το γνώριζα πχιο πριν δεν θα είχα δώσει ένα τσουβάλι παράδες, τώρα το βρακί μου φόρα, που λέν και στο χωριόμ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
Σε άλλα νέα,

βάλε carbon τιμόνι Γιώργη, είναι η καλύτερη λύση για indoor trainer.

Προταση
@bretsos Σε ευχαριστώ για την πρόταση.
@bretsos να ξέρεις, ε, ψώνισα βάσει της πρότασης σου. Ήταν ένα τελευταίο κομμάτι και το πήρα, έχοντας δείξει εμπιστοσύνη στο λόγο σου και στην εμπειρία σου.8-) Ελπίζω να μην το μετανιώσω!:)

Το τιμόνι που έχω τώρα και αντικατέστησε το προηγούμενο σάπιο/τρυπημένο θα βγει προς πώληση - εάν το θέλει κάποιος από εδώ ή κάποιος γνωστός σας, ενημερώστε με.:)

Reaction score
23.421
α εμένα μαρεσν αυτά , η καθαριότης είναι ολόκληρη αρχοντιά
Σε άλλα νέα,

@bretsos να ξέρεις, ε, ψώνισα βάσει της πρότασης σου. Ήταν ένα τελευταίο κομμάτι και το πήρα, έχοντας δείξει εμπιστοσύνη στο λόγο σου και στην εμπειρία σου.8-) Ελπίζω να μην το μετανιώσω!:)

Το τιμόνι που έχω τώρα και αντικατέστησε το προηγούμενο σάπιο/τρυπημένο θα βγει προς πώληση - εάν το θέλει κάποιος από εδώ ή κάποιος γνωστός σας, ενημερώστε με.:)
πες μου διαστάσεις να ξέρω αν θα κλείσω εισιτήριο για Λευκωσία

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.129
Και γω θα ήθελα να μάθω τις διαστάσεις του τιμονιού παρακαλώ!! :biggrin:

Γιώργη θα πάθεις σοκ από το συγκεκριμένο τιμόνι, περιμένω εντυπώσεις όταν το τοποθετήσεις με το καλό.
"Αχρείαστη συντήρηση" το λένε! :geek: :lolsign:
Μη ξηγιέσαι ετσά σκουλικιάρικα, άμα τα ρουλεμάν πάρουν τζόγο πρέπει να τα μαζέψεις άμεσα, αλλιώς ξεκινάνε και τσατσαλίζονται οι κεραμικές μπίλιες και το κόστος είναι μεγάλο. Έχοντας δουλέψει για πάνω από 60.000χλμ τροχούς της εν'λογο εταιρίας έμαθα ότι έτσι και είσαι τυπικός με τη συντήρηση θα σε βγάλουν ως τα βαθειά γεράματα. Μια αναζήτηση θα σε πείσει, όσοι δεν το γνωρίζουν τη πατάνε, πληρώνουν αδρά τη ζημιά και πλέκουν άσχημα.

Reaction score
23.421
έτσι και έχεις κάνει μλκ, θα θα ρθούμε μαζί , αυτός θα σε τεντώσει στο ποδήλατο και εγώ στο τρέξιμο, μιλάμε θα ψάχνεις θάλασσα να κρυφτείς

wizzy

Reaction score
21.474
πες μου διαστάσεις να ξέρω αν θα κλείσω εισιτήριο για Λευκωσία
Και γω θα ήθελα να μάθω τις διαστάσεις του τιμονιού παρακαλώ!! :biggrin:
42 εκατοστά, ρε καθάρματα! :biggrin: Όσα ήταν και το προηγούμενο (το σάπιο) και 2 εκατοστά μικρότερο απο αυτό που έβαλα προς αντικατάσταση του προηγούμενου.
Γιώργη θα πάθεις σοκ από το συγκεκριμένο τιμόνι, περιμένω εντυπώσεις όταν το τοποθετήσεις με το καλό.
Θα ενημερώσω μετά την πρώτη βόλτα με το νέο τιμόνι. Προς το παρόν, το αναμένω από τη Γερμανία.
έτσι και έχεις κάνει μλκ, θα θα ρθούμε μαζί , αυτός θα σε τεντώσει στο ποδήλατο και εγώ στο τρέξιμο, μιλάμε θα ψάχνεις θάλασσα να κρυφτείς
Κι εγώ σ' αγαπάω Παναγιώτη μου!🥰

Και για να δείτε πόσο καλός είμαι, θα σας βγάλω από τα έξοδα! Αντί να έρθετε εσείς Κύπρο, θα έρθω εγώ Αθήνα! :biggrin: Θα φέρω και τα παπούτσια μου για να πάμε για τρέξιμο!

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.129
Γιώργο τι μπόι έχς?
Το άνοιγμα του τιμονιού στη κούρσα πάει αυστηρά μετρώντας τους ώμους, αν είσαι ανάμεσα σε νούμερο πας στο μικρότερο.
Έχς υπόψιν ότι το συγκεκριμένο τιμόνι έχει flare στα drops?
Αυτό σημαίνει ότι θα έχς 42cm πάν και 44cm κάτ.
Για μένα που είμαι 41cm+ από κέντρο ώμου σε κέντρο ώμου έκατσε ταμάμ το 40cm τιμόνι, το άνοιγμα των 42cm που έχω στα drops βοηθάει να περνάνε τα γόνατα στο ορθοπέταλο χωρίς να χτυπώ στο τιμόνι, γενικά το τιμόνι σπέρνει με τις εργονομικες λαβές που έχει, είναι λίγο περίεργο αισθητικά αλλά εργονομικά είναι το καλύτερο τιμόνι που είχα ποτές!

wizzy

Reaction score
21.474
@bretsos Είμαι 1.72. Με το προηγούμενο τιμόνι ήμουν μια χαρά σε όσα αναφέρεις. Δεν ξέρω εάν είχε flare και πόσο, όμως τα γόνατα μου δ.εν έβρισκαν πουθενά.

Απόσταση από κέντρο ώμου σε κέντρο ώμου είναι 42 εκατοστά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.129
Εντάξει, μια χαρά θα είσαι, ωστόσο το 40cm δεν θα ήταν μειονέκτημα, θα έβαζε το κορμό σε πχιο αέρο θέση. Θα έχανες όμως σε άνεση, οπότε καλά έκανες.

Reaction score
1.097
Σήμερα που λέτε αγαπητά μου παιδιά ήρθε η ώρα να μαζέψω τα μπόσικα από τους νέους μπόρα, το άκουσα να χτυπάει σήμερα το πίσω ρουλεμάν σε ένα ανήφορο, μετά το επιβεβαίωσα στο σπίτι με το χέρι ότι όντως ήθελε μάζεμα. View attachment 350355 View attachment 350356 View attachment 350357 Είναι γνωστό στους campagnolo-fulcrum με τα κωνικά ρουλεμάν ότι μετά από κάποια χλμ (συνήθως 2.000) στρώνουν οι φωλιές και αποκτούν τζόγο. Επί της ευκαιρίας τα έλυσα όλα και έπεσε καθάρισμα και γρασάρισμα. Εύκολη διαδικασία, αρκεί να πχιάνει το χέρι!!
Τι γρασάκι έβαλες; Έχω δει να βάζουν το Shimano Premium.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.129
40 έπρεπε να πάρεις , μπρετσου τι ώρα να κλείσω εισιτήρια;
Άστον μωρέ, είναι ρομαντικός ποδηλάτης αφού, το 40 θα τον κούραζε και μετά θα έκλεινε αυτός εισιτήριο για Αθήνα. Και καλά γω, ξέρω από κάλυψη-απόκρυψη, εσύ θα ήσουν ο εύκολος στόχος :lolsign:
Τι γρασάκι έβαλες; Έχω δει να βάζουν το Shimano Premium.
Τούτο, είναι κατάλληλο για αυτή τη δλειά, αλλιώς τούτο της μαμάς.

Όταν θα έρθει και η θκιάς ώρα να σφίξεις τα θκάς ρουλεμάν ενόχλησε, έχω να σε πω κάνα δγιό μυστικά ώστε να σφίξεις απόλυτα τα ρουλεμάν, το μπόσικο είναι κακό για τις μπίλιες, το παρά σφιγμένο είναι καταστροφικό ;)

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.544
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof