Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.476
Πού και πώς να έρθω για ποδήλατο στην Αθήνα ρε...; Πρέπει να νοικιάσω ποδήλατο, παπούτσια, κράνος, όλα στο μέγεθος μου, το ποδήλατο να είναι "στημένο" πάνω μου και μετά θα πρέπει να σας κυνηγάω στις ανηφόρες...! Άσε, να μου λείπει το βύσσινο!

Προτιμώ να κυνηγάω μπριζόλες και burgers με τον @pankrok και τη λοιπή κομπανία! :biggrin:

Reaction score
23.438
μπορείς να αλλάξεις την παραγγελία σε 40εκ;
θα μας στήσεις άγαλμα όταν το δοκιμάσεις

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.137
μπορείς να αλλάξεις την παραγγελία σε 40εκ;
θα μας στήσεις άγαλμα όταν το δοκιμάσεις
Έχω και γω μια ένσταση σε αυτό κρόκ , ειδικά στα drops με flare 4° θα είναι περίεργο το grip.
Άστον όμως, μη τον γεμίζουμε ενοχές.

wizzy

Reaction score
21.476
@pankrok Όχι, δεν μπορώ να αλλάξω την παραγγελία. Εάν ισχύει αυτό που είπε πιο πάνω ο @bretsos ότι το 40άρι θα μου στερούσε από την άνεση στο ποδήλατο, τότε καλά έκανα και πήρα το 42άρι. Ούτως ή άλλως, με το 42άρι είχα συνηθίσει. Μην ξεχνάτε ότι το BMC GF2 που έχω, είναι endurance ποδήλατο όχι αγωνιστικό (δεν είναι π.χ. Team machine). Επομένως, για μένα η άνεση στην πολύωρη ποδηλασία έχει προτεραιότητα έναντι τις "επιθετικής" στάσης και της ταχύτητας. :)

Επίσης, όπως έγραψα και προηγουμένως, παρήγγειλα το ένα τελευταίο τεμάχιο, το οποίο ήταν 42άρι - δεν είχε άλλη διαθέσιμη επιλογή σε αυτό το μοντέλο. Προφανώς κι υπήρχαν άλλες επιλογές σε carbon 40άρια - και σε διαφορετικές τιμές ;), όμως δεν έκανα περαιτέρω έρευνα - πήρα αυτό που πρότεινε ο @bretsos. Θα δούμε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.137
Πού και πώς να έρθω για ποδήλατο στην Αθήνα ρε...; Πρέπει να νοικιάσω ποδήλατο, παπούτσια, κράνος, όλα στο μέγεθος μου, το ποδήλατο να είναι "στημένο" πάνω μου και μετά θα πρέπει να σας κυνηγάω στις ανηφόρες...! Άσε, να μου λείπει το βύσσινο!
Έχει ο κρόκ ένα κόκκινο canyon, έτοιμο στημένο για 1.72 μπόι, ταμάμ θα σου είναι, είναι και αυτός κοντός σαν εσένα. :biggrin:
@pankrok Όχι, δεν μπορώ να αλλάξω την παραγγελία. Εάν ισχύει αυτό που είπε πιο πάνω ο @bretsos ότι το 40άρι θα μου στερούσε από την άνεση στο ποδήλατο, τότε καλά έκανα και πήρα το 42άρι. Ούτως ή άλλως, με το 42άρι είχα συνηθίσει. Μην ξεχνάτε ότι το BMC GF2 που έχω, είναι endurance ποδήλατο όχι αγωνιστικό (δεν είναι π.χ. Team machine). Επομένως, για μένα η άνεση στην πολύωρη ποδηλασία έχει προτεραιότητα έναντι τις "επιθετικής" στάσης και της ταχύτητας. :)

Επίσης, όπως έγραψα και προηγουμένως, παρήγγειλα το ένα τελευταίο τεμάχιο, το οποίο ήταν 42άρι - δεν είχε άλλη διαθέσιμη επιλογή σε αυτό το μοντέλο. Προφανώς κι υπήρχαν άλλες επιλογές σε carbon 40άρια - και σε διαφορετικές τιμές ;), όμως δεν έκανα περαιτέρω έρευνα - πήρα αυτό που πρότεινε ο @bretsos. Θα δούμε.
Στο άνω μέρος το 42cm δεν είναι απόλυτο, επειδή οι μανέτες ακολουθούν τη κλίση του flare , κλείνει ελάχιστα στα hoods, το θκόμ σε εκείνα τα σημεία είναι κάπου στα 38cm, στα drops όμως είναι καθαρό 42 cm.
Υπολόγισε αυτό που παράγγειλες ότι θα είναι 40cm~ στα hoods και 44cm στα drops.
Επίσης στα σημεία που ακουμπά το έξω μέρος της παλάμης το τιμόνι κάνει ένα φάλτσο και σε τοποθετεί ελάχιστα πχιο χαμηλά, το αναφέρω για να το έχεις και αυτό κατά νου. Λογικά θα σε κατεβάσει 0,5cm.
IMG_20241124_120046.jpg

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.787
Μου αρέσει που σας έφταιγαν οι χαϊεντάδες αλλά τελικά όλοι κρύβουμε έναν μέσα μας αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο αντικείμενο. :biggrin:

wizzy

Reaction score
21.476
Έχει ο κρόκ ένα κόκκινο canyon, έτοιμο στημένο για 1.72 μπόι, ταμάμ θα σου είναι, είναι και αυτός κοντός σαν εσένα. :biggrin:
Ω, τι λες τώρα...! Μπαίνω σε πειρασμό!!! Να φέρω bibshort, κάλτσες κτλ και να πάμε χειμωνιάτικη ποδηλασία, τα τρία ζαβά; :roflmao:
@pankrok Ψήνεσαι;:biggrin:
Στο άνω μέρος το 42cm δεν είναι απόλυτο, επειδή οι μανέτες ακολουθούν τη κλίση του flare , κλείνει ελάχιστα στα hoods, το θκόμ σε εκείνα τα σημεία είναι κάπου στα 38cm, στα drops όμως είναι καθαρό 42 cm.
Υπολόγισε αυτό που παράγγειλες ότι θα είναι 40cm~ στα hoods και 44cm στα drops.
Επίσης στα σημεία που ακουμπά το έξω μέρος της παλάμης το τιμόνι κάνει ένα φάλτσο και σε τοποθετεί ελάχιστα πχιο χαμηλά, το αναφέρω για να το έχεις και αυτό κατά νου. Λογικά θα σε κατεβάσει 0,5cm.
Σε ευχαριστώ για την ανάλυση, είναι πολύ χρήσιμη!:thumbsup:

Και για να συνεχίσω το σχόλιο του άλλου του αντικοινωνικού, όλοι κρύβετε έναν hi-endά μέσα σας, αρκεί να βρείτε την κατάλληλη ενασχόληση!:roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.137
Έτσι!! :rolleyes:

Και συνεχίζω να διατυπώνω τη εμπειρία μου με το τιμόνι.
Αυτό το σημείο Γιώργη θα το λατρέψεις, δεν θα ξεκολλάς τα χέρια από τα hoods, είναι απίστευτα φαρδύ, αράζεις και ξεκουράζεσαι , αν τώρα το συνδυάσεις και με τις υδραυλικές μανέτες που έχουν χοντρά hoods λόγο αντλίας, σε σχέση με τις μανέτες των rim brakes, το σημείο γίνεται αρχοντικό!!
IMG_20241123_223737.jpg

Έχουμε και συνέχεια, το τιμόνι είναι μελετημένο μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια.
Ο σωλήνας στα drops έχει ένα ανεπαίσθητο κόψιμο ώστε να βοηθά τα δάχτυλα στη επιθετική οδήγηση να έχουν πχιο ανατομικό grip με τα φρένα, μένεις εκεί σακάτ στις καταβάσεις και έχεις απίστευτη αίσθηση από τις μανέτες κατά τη πέδηση, εμένα με βοήθησε και στο χειρισμό των ταχυτήτων, επειδή στις αλλαγές βρίσκω πχιο εύκολα τα κουμπάκια.
IMG_20241123_223848.jpg

Στα 180€ που το πήρα πιστεύω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε τιμόνι εκεί όξω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.137
Και κάτι τελευταίο για τη τοποθέτηση, μη θεωρήσεις δεδομένο ότι το σημείο της αντιολισθητικής επιφάνειας είναι το κέντρο του τιμονιού, θα το μετρήσεις πρίν το σφίξεις, σχεδόν ποτέ δεν τη κολλάνε κέντρο.
Δες το θκόμ σε πχιο σημείο είναι το μέσον με το stem και πόσο προεξέχει η ταινία αριστερά-δεξιά.
IMG_20241124_124942.jpg

Πιστεύω πως μετά από όλη αυτή τη ανάλυση δικαιούμαι επάξια 3 κιλά μπάμιες δώρο.
Εσύ τι λες? :biggrin:

wizzy

Reaction score
21.476
Πιστεύω πως μετά από όλη αυτή τη ανάλυση δικαιούμαι επάξια 3 κιλά μπάμιες δώρο.
Εσύ τι λες? :biggrin:
Μπάμιες δεν έχω, μπορώ να σου φέρω καυτερές πιπεριές! Θέλεις;
Πετάλια φέρε , δεν έχω στο Κάνυον, μόνο αυτό λείπει
Με γ@μησες τώρα, να πάω για να μου ξηλώσουν τα πετάλια... Θα το σκεφτώ. Δεν έχετε κάποιον να σας δανείσει ένα ζευγάρι; (ε, φίλε @bretsos??? :biggrin: )

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.137
Πιπεριές δεν θέλω, έλεγα μήπως έχτε καμιά καλή ποικιλία μπάμιες εκεί σακάτ να δοκιμάσω.
Πετάλια εχω da στο deda ποδήλατο, τα βγάζω και κάνουμε δλειά, αλλιώς άμα χρειαστείς άλλου τύπου θα βρούμε δανεικά ή θα σε αγοράσουμε ένα ζευγάρι, λεφτά είπαμε έχουμε, κάναμε μπάζα επί πασόκ :biggrin:
Κάνε συ κουμάντο και τα υπόλοιπα θα βρεθούν ;)

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.137
Πάτσα σανδάλι, θα είναι το δώρο μου για Χριστούγεννα. Λίγες πληροφορίες υπάρχουν στο νετ για συμβατότητα σε turbo trainer, ελπίζω να μην έχω θέμα με το elite direto XR, και να υπάρξει, θα το σιάξω.
Για να δούμε, θα αναβαθμιστεί η εμπειρία ώστε να καταφέρω να βγάλω καμιά προπόνηση λίγο παραπάν, γιατί ετσά πακτωμένος παίζει πολύ ταλαίπα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.552
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM