Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.764
εχουμε εικόνα για κάποιο ριπίτερ που να ναι γιουζερ φρεντλι και να μπορεί στις συσκευές που συνδέονται πάνω του να έχει ογκομέτρηση με όριο δεδομένων για την κάθε μία?

το ριπίτερ θα συνδεθεί με σταρλινκ σε πλοίο για ένα φίλο...και δεν θέλω να τον μπλέξω με τρελά μενού

για τώρα την δουλειά την κάνει με ένα μπριζάκι...απλά θέλει να αποτυπώνονται τα γκιγκαμπάιτ που ξοδεύει ο καθένας και να έχει όριο...γιατί ο Ελον στο μαριν σταρλινκ χρεώνει 1200 γιούρια το μήνα για 1 τεραμπάιτ :fuckyou:

ika

News
Reaction score
15.121
Μπορεί η διεύθυνση ενός ιστότοπου να είναι/φαίνεται στα ελληνικά στον browser?
Τι κόλπο είναι αυτό?

Reaction score
121
Εχω αυτην την οθονη, με μια usb-c εξοδο που δινει ρευμα και δεχεται εικονα (συν αλλες 3 εξοδους απλες usb-c gen 2) και αυτο το dock που εχει μονο display port και hdmi εισοδους συν μια usb-c μπροστα που νομιζω ειναι μονο για data.

Δοκιμασα με μετατροπεα usb-c to DP να συνδεσω την οθονη στο ντοκ αλλα δεν πηρα εικονα.
Κατι διαβασα οτι πρεπει τα καλωδια να ειναι duplex η κατι τετοιο...
Μπορω να συνδεσω καπως αυτην την οθονη στο ντοκ και αν ναι με τι καλωδιο/ανταπτορα ?

Screenshot 2024-12-07 at 10.30.26.png

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.014
Επειδή έχει γ@μηθεί το σύμπαν με την τελευταία μεγάλη ενημέρωση των Win 11, και μάλιστα στη δουλειά, οι υπολογιστές/clients δεν βλέπουν πλέον τον server.

Γνωρίζει κάποιος από ρυθμίσεις δικτύου και τι σκ@τά μπορεί να έχει αλλάξει;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.145
Αρχικά τσέκαρε στις ιδιότητες του κέντρου δικτύου, αν ο τύπος δικτύου είναι στο ιδιωτικός (private) και όχι δημόσιος (public).

minas

Πισιά
Reaction score
3.951
Εχω αυτην την οθονη, με μια usb-c εξοδο που δινει ρευμα και δεχεται εικονα (συν αλλες 3 εξοδους απλες usb-c gen 2) και αυτο το dock που εχει μονο display port και hdmi εισοδους συν μια usb-c μπροστα που νομιζω ειναι μονο για data.

Δοκιμασα με μετατροπεα usb-c to DP να συνδεσω την οθονη στο ντοκ αλλα δεν πηρα εικονα.
Κατι διαβασα οτι πρεπει τα καλωδια να ειναι duplex η κατι τετοιο...
Μπορω να συνδεσω καπως αυτην την οθονη στο ντοκ και αν ναι με τι καλωδιο/ανταπτορα ?

View attachment 351786
Με κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι εντάξει:
DisplayPort USB-C bidirectional

Reaction score
121
Με κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι εντάξει:
DisplayPort USB-C bidirectional
Λες δηλαδη οτι πρεπει το καλωδιο να ειναι bi-directional και αυτο θα φτανει ?

Δεν βλεπω να το αναφερουν και πολυ οι κατασκευαστες στα καλωδια τους, ειτε σα να ειναι ολα ετσι (εκτος απο αυτο που ηδη εχω), ειτε σα να μην ειναι και πολυ διαδεδομενο χαρακτηριστικο.

minas

Πισιά
Reaction score
3.951
Λες δηλαδη οτι πρεπει το καλωδιο να ειναι bi-directional και αυτο θα φτανει ?

Δεν βλεπω να το αναφερουν και πολυ οι κατασκευαστες στα καλωδια τους, ειτε σα να ειναι ολα ετσι (εκτος απο αυτο που ηδη εχω), ειτε σα να μην ειναι και πολυ διαδεδομενο χαρακτηριστικο.
Γενικά αυτό χρειάζεται. Το πρόβλημα με το USB-C είναι ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά, αλλά εξαρτάται και από τις δύο πλευρές και από αυτό που τις ενώνει...
Αυτό που θέλεις εσύ είναι αρκετά ασυνήθιστο - συνήθως παίρνουμε έξοδο από USB-C και ταΐζουμε κάποιο DisplayPort οθόνης. Αυτό μπορεί να γίνει πανεύκολα, είτε εάν η έξοδός μας υποστηρίζει το πρωτόκολλο DisplayPort alt, είτε με κάποιο ενεργό μετατροπέα USB-C σε DisplayPort, ο οποίος είναι πιο ακριβός αλλά και πάλι πολύ συνηθισμένος. Το ιδανικό θα ήταν το dock σου να έχει ένα επιπλέον USB-C που ξέρουμε ότι περνάει εικόνα και να το ταΐσεις απευθείας στο USB-C της οθόνης. Ελλείψει αυτού, το παραπάνω αναμένεται να δουλέψει, με μία μικρή αβεβαιότητα ;)

Reaction score
121
Ελλείψει αυτού, το παραπάνω αναμένεται να δουλέψει, με μία μικρή αβεβαιότητα ;)
Οπως τα ειπες εγιναν... πηρα ενα καλωδιο bi-directional και δουλεψαν και οι 2 οθονες στα 60Hz συν του λαπτοπ, οποτε ολα ΟΚ. Σε ευχαριστω για τη βοηθεια.

Το παραπανω δουλεψε σε 2 λαπτοπ με windows που εχω και για τα οποια τη χρειαζομουν τη λυση αυτη.

Το περιεργο ειναι οτι συνδεσα και το προσωπικο μακμπουκ 14ρι Μ1 που εχω (ετσι απο περιεργεια) και.... ΔΕΝ δινει εικονα στη 2η οθονη (αυτη δηλαδη που δεν ειχε κανενα προβλημα και ειναι με DP σε DP απ ευθειας στο ντοκ), αλλα δινει σε αυτην που ειχε μονο usb-c εισοδους και τη συνδεσα τωρα με το νεο καλωδιο...!!! αντε βγαλε ακρη 8-):p
Δοκιμασα και τις 3 εξοδους του μακμπουκ... η μια που ειναι μονη της, δεν δινει καθολου εικονα... πρεπει να ξαναδιαβασω τα specs τους.

Reaction score
416
Υπάρχει η δυνατότητα στα windows 11 πάντα, όταν ανοίγω κάποιο folder με τον windows explorer, να ανοίγουν αυτόματα στο συγκεκριμένο παράθυρο και κάποια tabs που θα έχω ορίσει;

Παράδειγμα
Μέσα στο φάκελο Music έχω κι άλλα folder με ονομασίες ας πούμε 80s, 90s, House κλπ.
Όταν ανοίγω το Music, να ανοίγουν αυτόματα και τα tabs που θα εχω ορίσει πχ 80s και House

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.895
Απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει επίσημα αυτή η δυνατότητα, ίσως υπάρχει ήδη σε έκδοση insider, αλλά πού να ψάχνεις τώρα. Μια λύση στα γρήγορα: φτιάξε ένα batch file, ας πούμε κάποιο με το όνομα BrowseMusic.bat, και βάλε τις αντίστοιχες εντολές command prompt, π.χ.

%SystemRoot%\explorer.exe c:\users
%SystemRoot%\explorer.exe c:\users\public
%SystemRoot%\explorer.exe c:\users\path3
%SystemRoot%\explorer.exe c:\users\path4
exit

κ.ο.κ.

Κάνοντας διπλό κλικ σ' αυτό το batch file, θα ανοίξουν αυτόματα ισάριθμα παράθυρα του windows explorer, καθένα εστιασμένο στον αντίστοιχο φάκελο. Δεν θυμάμαι switch που να αναγκάζει την εφαρμογή να ανοίξει τους φακέλους σε καρτέλες στο ίδιο παράθυρο, αλλά εντάξει, απ' ολότελα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.895
Τι είναι αυτό; Καινούρια δυνατότητα του explorer;
Ναι, στα windows 11. Στα 10ρια ο explorer εξακολουθεί να είναι μονοκάρτελος. Υπάρχει κάπου στο github και πολυκάρτελος third party explorer. Κάνε ένα ψάξιμο...

TGD

Reaction score
8.770
Τι σκατά δρομολόγηση κάνει σήμερα η Nova/Wind/Forthnet; Το Google Maps του πισιού λέει ότι βρίσκομαι στην Χίο!

minas

Πισιά
Reaction score
3.951
Δεν είναι θέμα δρομολόγησης. Το Google Maps "μαντεύει" με έναν δικό του αλγόριθμο πού νομίζει ότι βρίσκεσαι, χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους, μεταξύ άλλων και παλιότερη χρήση της ίδιας (προσωρινής) IP που έχεις.

Reaction score
11.201
Ναι, στα windows 11. Στα 10ρια ο explorer εξακολουθεί να είναι μονοκάρτελος. Υπάρχει κάπου στο github και πολυκάρτελος third party explorer. Κάνε ένα ψάξιμο...
Όχι, εντάξει. Δε θέλω. Έχω μάθει να δουλεύω κλασικά. Άλλωστε έχω win7.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
101.672
Και τέτοιο πρέπει να 'χεις στον υπολογιστή σου... :p

ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; | Σαν σημερα στους υπολογιστες

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"