Το σύστημα μου

Reaction score
2.463
Κάπου την βρήκα και είπα ας πω και εγω την σαχλαμάρα μου
Την είπες.Μην την επαναλάβεις όμως.
Χρόνια Πολλά με σπιτικά μελομακάρονα...
View attachment 353645

Όταν γίνονται λήψεις σε setup με τα main ηχεία full range σημαντικότερο ρόλο θα έπαιζαν τα ίδια τα ηχεία με τη χωροταξία και το καλώδιο ηχείων αντί του interconnect.
Στο δε υψιπερατό κροσάρισμα σημαντικότερο ρόλο θα έπαιζαν τα ίδια τα sub με τη χωροταξία και διαχείριση στο σήμα.

Μολαταύτα έχω μετρήσει δοκιμαστικά και δεν καταγράφεται διαφορά κατά την εναλλαγή interconnect.
Δεν ανεφερα εγώ τη λεξη μετρήσεις αλλά ο Κώστας.Εγω την επανελαβα.Αφου το έχει κουσουρι,κόβεται το κουσουρι; Μετρήσεις θέλει;Ο,τι θέλει αρκεί να είναι μακράν μου! Όχι ο Κώστας.Οι μετρήσεις.
Συμφωνώ περί του interconnect.Μας μένει λοιπόν η ακουστική εκτιμηση.Ενα μέτρια κατασκευασμένο καλώδιο δε μπορεί να είναι ουδέτερο.Τα σωστά νούμερα τα έχουν κι άλλοι.Ακουγονται το ίδιο; Όχι.
Είτε όμως το ηχείο είναι πλήρους φάσματος είτε όχι,αρχίζουμε από τα καλώδια ρεύματος.

Reaction score
4.000
Εδώ είσαι..

Reaction score
2.463
Τι θα πει τρεις γνωστοι μου που τα ειχαν τα ξεφορτωθηκαν. Αφου ειναι φανερο οτι μονο με ασχετους ηχητικα κανεις παρεα. Πες μας τι ηχοσυστημα ειχε ο καθενας απ τους τρεις φιλους σου κι επισης τι φροντιδα ηχητικα εκαναν στον χωρο τους. Μην μπουμε και σ αυτους με μετρησεις γιατι εκει μαλλον υπαρχει το απολυτο μαυρο! (σκοταδι) Κι επειδη μιλαμε για χαμηλο, σαμπς και καλωδια. Το δικο μου συστημα ειναι σχετικα μικρου προφιλ. Θες να κανεις μια συγκριση σε μπασο σε σχεση μ αυτο που ακους? Και βαλε οτι καλωδιο θελεις. Ειτε ρευματος ειτε ηχειων. Εγω εχω καλωδια τοστιερας. Και σημειωτεον μιλαμε για χαμηλο και ποιοτητα ταυτοχρονως χωρις παραμορφωσεις.
Αφού έχεις σύστημα χαμηλού προφίλ όπως είναι και το δικό μου τότε δεν έχεις Audio Research,Chord(οι ενισχυτές όχι τα καλώδια)ΑΤC,Electro,Naim,Michell για να αναφέρω μερικές από τις μάρκες που είχαν οι γνωστοί.
Τι βίτσιο είναι αυτό που έχετε και όταν αναφέρεται η λέξη καλώδια πετάτε αμέσως την φροντίδα χώρου; Τι έχετε μπερδέψει;Αν την ιεράρχηση,αυτή είναι αποκλειστικό προνόμιο του κατόχου του εκάστοτε συστήματος.Αν την αλληλεπίδραση,απλώς πείτε ένα καλύτερο παραμύθι.Για να μην ξεχνιόμαστε,στη δεύτερη περίπτωση παραδέχεστε διαφορές μεταξύ καλωδίων όμως τις αποδίδετε στους εξωγήινους.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.205
Την είπες.Μην την επαναλάβεις όμως.

Δεν ανεφερα εγώ τη λεξη μετρήσεις αλλά ο Κώστας.Εγω την επανελαβα.Αφου το έχει κουσουρι,κόβεται το κουσουρι; Μετρήσεις θέλει;Ο,τι θέλει αρκεί να είναι μακράν μου! Όχι ο Κώστας.Οι μετρήσεις.
Συμφωνώ περί του interconnect.Μας μένει λοιπόν η ακουστική εκτιμηση.Ενα μέτρια κατασκευασμένο καλώδιο δε μπορεί να είναι ουδέτερο.Τα σωστά νούμερα τα έχουν κι άλλοι.Ακουγονται το ίδιο; Όχι.
Είτε όμως το ηχείο είναι πλήρους φάσματος είτε όχι,αρχίζουμε από τα καλώδια ρεύματος.
Ούτε τα ακριβά ή καλώδια κατασκευασμένα με εξεζητημένα υλικά θα ήταν εγγύηση ουδετερότητας. Άσε δε που συχνά τα πανάκριβα καλώδια βάζουν δικές τους πινελιές ακριβώς ώστε να ξεχώριζε η όποια ηχητική τους υπογραφή έναντι ανταγωνιστικών μοντέλων.

Όσο και να εξιλεωνόσουν στη συνείδηση αναγνωστών με τα κομμάτια που βάζεις, πρέπει κάτι να διορθωθεί αφού κατά τη γνώμη μου αρχίζουμε όχι από συσκευές ή παρελκόμενα αλλά από το... πρόγραμμα αναπαραγωγής. Όταν κάνεις τις πρώτες δοκιμές κατά τις εναλλαγές καλωδίων θα ήταν προτιμότερο να παίζουν κομμάτια που θα σε ενθουσιάζαν λιγότερο κατά τρόπο ώστε να μένεις πιο συγκεντρωμένος στην ίδια την ακροαματική εκτίμηση. Αφότου έχεις βγάλει πόρισμα μπορείς να συνεχίσεις με όσα κομμάτια θα σε συνέπαιρναν.

Last edited:

Reaction score
2.463
Όσο και να εξιλεωνόσουν στη συνείδηση αναγνωστών με τα κομμάτια που βάζεις, πρέπει κάτι να διορθωθεί αφού κατά τη γνώμη μου αρχίζουμε όχι από συσκευές ή παρελκόμενα αλλά από το... πρόγραμμα αναπαραγωγής. Όταν κάνεις τις πρώτες δοκιμές κατά τις εναλλαγές καλωδίων θα ήταν προτιμότερο να παίζουν κομμάτια που θα σε ενθουσιάζαν λιγότερο κατά τρόπο ώστε να μένεις πιο συγκεντρωμένος στην ίδια την ακροαματική εκτίμηση. Αφότου έχεις βγάλει πόρισμα μπορείς να συνεχίσεις με όσα κομμάτια θα σε συνέπαιρναν.
Αυτό αφορα τους πάντες όμως εγώ το εφαρμόζω εν μέρει.Αυτο γιατί τυγχάνει να με συνεπαίρνουν αρκετά από τα δισκάκια "αναφοράς" μου(τα εισαγωγικα δικά μου γιατί πρόκειται αποκλειστικά για δική μου μουσική)Το τερπνόν μετά του ωφελιμου!

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.638
ναι στο μυαλό μας
Αφού λοιπόν είναι στο μυαλό μας, έχουν την ίδια αξία με κάποιον που είδε τη νεκρή γυναίκα του τάχα μου ζωντανή να του μιλάει, με αυτούς που βλέπουν οράματα κλπ κλπ. Μην τα λέτε παραέξω. Κινδυνεύετε!

Δεν εννοώ προφανώς το αν κάποια μηχανήματα ταιριάζουν με κάποια άλλα. Εννοώ ότι λέτε και ισχυρίζεστε πράγματα με "το αυτί" χωρίς να επιβεβαιώνεται τεχνικά.

Reaction score
2.463
Αφού λοιπόν είναι στο μυαλό μας, έχουν την ίδια αξία με κάποιον που είδε τη νεκρή γυναίκα του τάχα μου ζωντανή να του μιλάει, με αυτούς που βλέπουν οράματα κλπ κλπ. Μην τα λέτε παραέξω. Κινδυνεύετε!

Δεν εννοώ προφανώς το αν κάποια μηχανήματα ταιριάζουν με κάποια άλλα. Εννοώ ότι λέτε και ισχυρίζεστε πράγματα με "το αυτί" χωρίς να επιβεβαιώνεται τεχνικά.
Το επιβεβαιώνει η συνείδηση του χομπυστικου κοινού.Αν δοκιμάσεις θα το επιβεβαιώσει και η δική σου.

Reaction score
2.463
Eδώ κοντέυει το 5''woofer να φτάσει στα 15hz σε στάθμες από τις αλλαγές καλωδίων και μόνο τι μας λες τώρα.
Το 5" φθάνει εκεί που φθάνει δίχως εξωτερική βοήθεια.Δεν του δίνει έκταση το καλώδιο.Περισσοτερο σωμα και ποιοτικοτερο μπασσο του δίνει.Πως όμως θα το διαπιστώσει αυτό οποίος γνωρίζει τα καλώδια μόνο από τις φωτογραφίες τους;Οποιος δεν έχει συγκρίνει ΔΕΝ δικαιούται δια να ομιλεί.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.638
Το επιβεβαιώνει η συνείδηση του χομπυστικου κοινού.Αν δοκιμάσεις θα το επιβεβαιώσει και η δική σου.
Φίλε ΠΑΗ είμαι άθεος όσο δεν πάει άλλο.
Δεν πιστεύω 10 εκατομμύρια Ελληνες γύρω μου που μου λένε για τον καλό χριστούλη.
Λες να πιστέψω το μακρύ και το κοντό του καθενός που του πάει το σκατό στην κάλτσα μόλις δει πολύμετρο ή μικρόφωνο;

ba54b0e4-8b25-473d-a0f1-79e6d5d85115.gif

Reaction score
2.463
Φίλε ΠΑΗ είμαι άθεος όσο δεν πάει άλλο.
Δεν πιστεύω 10 εκατομμύρια Ελληνες γύρω μου που μου λένε για τον καλό χριστούλη.
Λες να πιστέψω το μακρύ και το κοντό του καθενός που του πάει το σκατό στην κάλτσα μόλις δει πολύμετρο ή μικρόφωνο;

View attachment 353682
Να πιστέψεις στον εαυτό σου οταν θα σταματήσει να σου πηγαίνει το σκατό στην κάλτσα όταν ακούς για συγκρίσεις καλωδίων.Ειναι καιρός να περάσεις στη δράση.Ετσι θα αποκτήσουν βαρύτητα τα λεγόμενα σου και θα τύχουν σεβασμού.

Reaction score
4.000
Φίλε kalitsouni έχεις την εντύπωση ότι με νοιαζει η γνώμη σου για το σύστημα μου; από την άλλη δεν σε νοιαζει και η δική μου για το δικό σου. Σιγά μην κάνω μετρήσεις για να σου αποδείξω πόσο μεγάλη την.έχω (την απόλαυση).

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.638
Οποιος δεν έχει συγκρίνει ΔΕΝ δικαιούται δια να ομιλεί.
Εσύ δηλαδή! Γιατί απ'όσο έχεις πει δεν έχεις μετρήσει ποτέ διαφορές καλωδίων με τεχνικά μέσα. Σωστά τα λέω;

Φίλε kalitsouni έχεις την εντύπωση ότι με νοιαζει η γνώμη σου για το σύστημα μου; από την άλλη δεν σε νοιαζει και η δική μου για το δικό σου. Σιγά μην κάνω μετρήσεις για να σου αποδείξω πόσο μεγάλη την.έχω (την απόλαυση).
Μα εδώ δεν έχω ιδέα τι σύστημα έχεις και εσύ τι σύστημα έχω εγώ. Δεν είναι το θέμα να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε.
Απλά με ενοχλεί που βάζετε ένα συναισθηματικό όργανο (το ανθρώπινο μυαλό) πάνω από τα μηχανήματα.

Σαν πρωτοδεσμίτης άνθρωπος που κάνει τεχνικό επάγγελμα όλη του τη ζωή δεν μπορείς να φανταστείς τι κακή εντύπωση μου δίνει. Στα δικά μου μάτια είναι η ίδια λογική με αυτούς που πιστεύουν στους αεροψεκασμούς. Εγώ σου λέει αυτό νομίζω. Τέλος.

Reaction score
2.463
Εσύ δηλαδή! Γιατί απ'όσο έχεις πει δεν έχεις μετρήσει ποτέ διαφορές καλωδίων με τεχνικά μέσα. Σωστά τα λέω;
Και ποιος τα έχει μετρήσει; Κατ' αρχήν,μπορεί; Τι περιμένει να βρει;Για να δω έναν!

Reaction score
4.000

Μα εδώ δεν έχω ιδέα τι σύστημα έχεις και εσύ τι σύστημα έχω εγώ. Δεν είναι το θέμα να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε.
Απλά με ενοχλεί που βάζετε ένα συναισθηματικό όργανο (το ανθρώπινο μυαλό) πάνω από τα μηχανήματα.

Σαν πρωτοδεσμίτης άνθρωπος που κάνει τεχνικό επάγγελμα όλη του τη ζωή δεν μπορείς να φανταστείς τι κακή εντύπωση μου δίνει. Στα δικά μου μάτια είναι η ίδια λογική με αυτούς που πιστεύουν στους αεροψεκασμούς. Εγώ σου λέει αυτό νομίζω. Τέλος.
Χρόνια πολλά και ας μην πιστευεις, ναι με το μυαλό και αναφορά δεν δίνουμε, έγραψα, λαμβάνουμε υπόψιν κάποια τεχνικά θέματα και μετά βάζουμε τα αυτιά μας και το μυαλό μας να δουλέψουν, δεν είμαστε ρομπότ να μένουμε στα bits.

Reaction score
2.463
Χρόνια πολλά και ας μην πιστευεις, ναι με το μυαλό και αναφορά δεν δίνουμε, έγραψα, λαμβάνουμε υπόψιν κάποια τεχνικά θέματα και μετά βάζουμε τα αυτιά μας και το μυαλό μας να δουλέψουν, δεν είμαστε ρομπότ να μένουμε στα bits.
Κάποιες φορές έχω την αίσθηση ότι μιλώ με ανθρώπους που έχουν απενεργοποιήσει τ' αυτιά τους.Ας μου πουν ότι δοκίμασαν το τάδε καλώδιο ομως ουδεμία διαφορά.Σεβαστον.Ο,τιδηποτε αλλο δεν είναι.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.638
Και ποιος τα έχει μετρήσει;
Εγώ όχι. Δεν έχω το χρόνο ούτε το χρήμα, ούτε την εμπειρία για να μπω στη φάση των μετρήσεων δηλαδή. Και να σου πω και το άλλο δεν είναι και δουλειά μου στην τελική. Ας το κάνουν οι επαγγελματίες και ας μας πουν αυτοί.

Το να πλασάρουμε όμως υποκειμενικές απόψεις σαν αλήθεια είναι παραπληροφόρηση και κάνει ζημιά σε ανθρώπους που μπαίνουν στο φόρουμ περιστασιακά για να μάθουν. Είναι πιο τίμιο να πεις απλά "εγώ παιδιά πήρα το τάδε καλώδιο γιατί ακούστηκε καλό αλλά βασικά δεν ξέρω, πιθανόν να κάνω και λάθος".

Όσον αφορά τώρα εμένα προσωπικά ποτέ δεν είχα το "θράσος" να πω τέτοια πράγματα. Έχω μεταφέρει προσωπικές εντυπώσεις "αφηρημένες", αλλά σε extreme περιπτώσεις. Όπως π.χ. πριν 2 μέρες που παρέλαβα ένα τελείως καινούριο σύστημα και το συνέκρινα με το παλιό. Δεν τα μέτρησα. Αλλά οι διαφορές ήταν τόσο εμφανείς που δεν υπήρχε και λόγος. Και αυτό γιατί μετέβηκα σε άλλα ηχεία, άλλο subwoofer, με άλλα ενισχυτικά, άλλο dac. Αλίμονο αν έπρεπε να μετρήσω σε αυτή την περίπτωση. Εκεί όχι η γειτόνισα θα ακούσει διαφορές αλλά και ο κουφός ξάδελφος της.

Αλλά εδώ έχουν βγει οι σχετικοί. Αυτοί που μετράνε. Αυτοί που ακολουθούν τη μεθοδολογία που ακολουθούν και οι επαγγελματίες στα studio κλπ κλπ. Και σου λένε αυτοί ότι δεν είναι έτσι που τα λες. Και επιμένεις. Και λες ότι ξέρεις καλύτερα. Και λέτε και κοτσάνες ότι δεν είμαστε ρομποτ.

Δηλαδή αν έχετε ρε παιδιά το θεό σας. Όταν πάρει ένας κάποιο αμάξι. Και τρακάρει. Και δεν ανοίξει ο αερόσακος. Και μείνει ανάπηρος. Τι θα πει μετά ο τύπος που έφτιαξε τον αερόσακο; "Ε δεν είμαστε δα και ρομπότ";

Ξεχνάτε ότι τα μηχανήματα του ήχου είναι αυτό ακριβώς. Μηχανήματα ήχου.
Και έρχεστε και μου λέτε ότι μετράτε μηχανήματα με το νομίζω και με το συναίσθημα; Που το είδατε να γίνεται αυτό και το κάνετε και εσείς;

Αναπαράγετε μια φιλοσοφία που ξεκίνησαν οι πωλητές hifi για να γεμίσουν την τσέπη τους πριν 30 χρόνια και πλέον είναι γραφική. Την απέριψαν οι σχετικοί. Την απέριψαν οι μεσαντέ. Την απέριψαν και οι άσχετοι. Εσείς μόνο μια χούφτα "θρησκόληπτοι" μείνατε να τα λέτε αυτά.

Ε κάπου πρέπει να σταματήσει το αστείο. Μέχρι να σταματήσει δεν θα χάσω ευκαιρία για πλάκα και πείραγμα! :lol: :lol: :lol:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.873
Members
38.253
Νεότερο μέλος