- Reaction score
- 138.044
Αυτός το'σκασε μόνος του, πριν τον λύσεις..Καθίστε καλά, θα αμωλήσω τον ΠΑΗ.
Αυτός το'σκασε μόνος του, πριν τον λύσεις..Καθίστε καλά, θα αμωλήσω τον ΠΑΗ.
Την είπες.Μην την επαναλάβεις όμως.Κάπου την βρήκα και είπα ας πω και εγω την σαχλαμάρα μου
Δεν ανεφερα εγώ τη λεξη μετρήσεις αλλά ο Κώστας.Εγω την επανελαβα.Αφου το έχει κουσουρι,κόβεται το κουσουρι; Μετρήσεις θέλει;Ο,τι θέλει αρκεί να είναι μακράν μου! Όχι ο Κώστας.Οι μετρήσεις.Χρόνια Πολλά με σπιτικά μελομακάρονα...
View attachment 353645
Όταν γίνονται λήψεις σε setup με τα main ηχεία full range σημαντικότερο ρόλο θα έπαιζαν τα ίδια τα ηχεία με τη χωροταξία και το καλώδιο ηχείων αντί του interconnect.
Στο δε υψιπερατό κροσάρισμα σημαντικότερο ρόλο θα έπαιζαν τα ίδια τα sub με τη χωροταξία και διαχείριση στο σήμα.
Μολαταύτα έχω μετρήσει δοκιμαστικά και δεν καταγράφεται διαφορά κατά την εναλλαγή interconnect.
Αφού έχεις σύστημα χαμηλού προφίλ όπως είναι και το δικό μου τότε δεν έχεις Audio Research,Chord(οι ενισχυτές όχι τα καλώδια)ΑΤC,Electro,Naim,Michell για να αναφέρω μερικές από τις μάρκες που είχαν οι γνωστοί.Τι θα πει τρεις γνωστοι μου που τα ειχαν τα ξεφορτωθηκαν. Αφου ειναι φανερο οτι μονο με ασχετους ηχητικα κανεις παρεα. Πες μας τι ηχοσυστημα ειχε ο καθενας απ τους τρεις φιλους σου κι επισης τι φροντιδα ηχητικα εκαναν στον χωρο τους. Μην μπουμε και σ αυτους με μετρησεις γιατι εκει μαλλον υπαρχει το απολυτο μαυρο! (σκοταδι) Κι επειδη μιλαμε για χαμηλο, σαμπς και καλωδια. Το δικο μου συστημα ειναι σχετικα μικρου προφιλ. Θες να κανεις μια συγκριση σε μπασο σε σχεση μ αυτο που ακους? Και βαλε οτι καλωδιο θελεις. Ειτε ρευματος ειτε ηχειων. Εγω εχω καλωδια τοστιερας. Και σημειωτεον μιλαμε για χαμηλο και ποιοτητα ταυτοχρονως χωρις παραμορφωσεις.
Ζουν ανάμεσα μας..Για να μην ξεχνιόμαστε,στη δεύτερη περίπτωση παραδέχεστε διαφορές μεταξύ καλωδίων όμως τις αποδίδετε στους εξωγήινους.
Ούτε τα ακριβά ή καλώδια κατασκευασμένα με εξεζητημένα υλικά θα ήταν εγγύηση ουδετερότητας. Άσε δε που συχνά τα πανάκριβα καλώδια βάζουν δικές τους πινελιές ακριβώς ώστε να ξεχώριζε η όποια ηχητική τους υπογραφή έναντι ανταγωνιστικών μοντέλων.Την είπες.Μην την επαναλάβεις όμως.
Δεν ανεφερα εγώ τη λεξη μετρήσεις αλλά ο Κώστας.Εγω την επανελαβα.Αφου το έχει κουσουρι,κόβεται το κουσουρι; Μετρήσεις θέλει;Ο,τι θέλει αρκεί να είναι μακράν μου! Όχι ο Κώστας.Οι μετρήσεις.
Συμφωνώ περί του interconnect.Μας μένει λοιπόν η ακουστική εκτιμηση.Ενα μέτρια κατασκευασμένο καλώδιο δε μπορεί να είναι ουδέτερο.Τα σωστά νούμερα τα έχουν κι άλλοι.Ακουγονται το ίδιο; Όχι.
Είτε όμως το ηχείο είναι πλήρους φάσματος είτε όχι,αρχίζουμε από τα καλώδια ρεύματος.
Αυτό αφορα τους πάντες όμως εγώ το εφαρμόζω εν μέρει.Αυτο γιατί τυγχάνει να με συνεπαίρνουν αρκετά από τα δισκάκια "αναφοράς" μου(τα εισαγωγικα δικά μου γιατί πρόκειται αποκλειστικά για δική μου μουσική)Το τερπνόν μετά του ωφελιμου!Όσο και να εξιλεωνόσουν στη συνείδηση αναγνωστών με τα κομμάτια που βάζεις, πρέπει κάτι να διορθωθεί αφού κατά τη γνώμη μου αρχίζουμε όχι από συσκευές ή παρελκόμενα αλλά από το... πρόγραμμα αναπαραγωγής. Όταν κάνεις τις πρώτες δοκιμές κατά τις εναλλαγές καλωδίων θα ήταν προτιμότερο να παίζουν κομμάτια που θα σε ενθουσιάζαν λιγότερο κατά τρόπο ώστε να μένεις πιο συγκεντρωμένος στην ίδια την ακροαματική εκτίμηση. Αφότου έχεις βγάλει πόρισμα μπορείς να συνεχίσεις με όσα κομμάτια θα σε συνέπαιρναν.
Αφού λοιπόν είναι στο μυαλό μας, έχουν την ίδια αξία με κάποιον που είδε τη νεκρή γυναίκα του τάχα μου ζωντανή να του μιλάει, με αυτούς που βλέπουν οράματα κλπ κλπ. Μην τα λέτε παραέξω. Κινδυνεύετε!ναι στο μυαλό μας
Δηλαδή που να αλλάξουν και πολύπριζο.Eδώ κοντέυει το 5''woofer να φτάσει στα 15hz σε στάθμες από τις αλλαγές καλωδίων
Το επιβεβαιώνει η συνείδηση του χομπυστικου κοινού.Αν δοκιμάσεις θα το επιβεβαιώσει και η δική σου.Αφού λοιπόν είναι στο μυαλό μας, έχουν την ίδια αξία με κάποιον που είδε τη νεκρή γυναίκα του τάχα μου ζωντανή να του μιλάει, με αυτούς που βλέπουν οράματα κλπ κλπ. Μην τα λέτε παραέξω. Κινδυνεύετε!
Δεν εννοώ προφανώς το αν κάποια μηχανήματα ταιριάζουν με κάποια άλλα. Εννοώ ότι λέτε και ισχυρίζεστε πράγματα με "το αυτί" χωρίς να επιβεβαιώνεται τεχνικά.
Το 5" φθάνει εκεί που φθάνει δίχως εξωτερική βοήθεια.Δεν του δίνει έκταση το καλώδιο.Περισσοτερο σωμα και ποιοτικοτερο μπασσο του δίνει.Πως όμως θα το διαπιστώσει αυτό οποίος γνωρίζει τα καλώδια μόνο από τις φωτογραφίες τους;Οποιος δεν έχει συγκρίνει ΔΕΝ δικαιούται δια να ομιλεί.Eδώ κοντέυει το 5''woofer να φτάσει στα 15hz σε στάθμες από τις αλλαγές καλωδίων και μόνο τι μας λες τώρα.
Φίλε ΠΑΗ είμαι άθεος όσο δεν πάει άλλο.Το επιβεβαιώνει η συνείδηση του χομπυστικου κοινού.Αν δοκιμάσεις θα το επιβεβαιώσει και η δική σου.
Να πιστέψεις στον εαυτό σου οταν θα σταματήσει να σου πηγαίνει το σκατό στην κάλτσα όταν ακούς για συγκρίσεις καλωδίων.Ειναι καιρός να περάσεις στη δράση.Ετσι θα αποκτήσουν βαρύτητα τα λεγόμενα σου και θα τύχουν σεβασμού.Φίλε ΠΑΗ είμαι άθεος όσο δεν πάει άλλο.
Δεν πιστεύω 10 εκατομμύρια Ελληνες γύρω μου που μου λένε για τον καλό χριστούλη.
Λες να πιστέψω το μακρύ και το κοντό του καθενός που του πάει το σκατό στην κάλτσα μόλις δει πολύμετρο ή μικρόφωνο;
View attachment 353682
Εσύ δηλαδή! Γιατί απ'όσο έχεις πει δεν έχεις μετρήσει ποτέ διαφορές καλωδίων με τεχνικά μέσα. Σωστά τα λέω;Οποιος δεν έχει συγκρίνει ΔΕΝ δικαιούται δια να ομιλεί.
Μα εδώ δεν έχω ιδέα τι σύστημα έχεις και εσύ τι σύστημα έχω εγώ. Δεν είναι το θέμα να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε.Φίλε kalitsouni έχεις την εντύπωση ότι με νοιαζει η γνώμη σου για το σύστημα μου; από την άλλη δεν σε νοιαζει και η δική μου για το δικό σου. Σιγά μην κάνω μετρήσεις για να σου αποδείξω πόσο μεγάλη την.έχω (την απόλαυση).
Και ποιος τα έχει μετρήσει; Κατ' αρχήν,μπορεί; Τι περιμένει να βρει;Για να δω έναν!Εσύ δηλαδή! Γιατί απ'όσο έχεις πει δεν έχεις μετρήσει ποτέ διαφορές καλωδίων με τεχνικά μέσα. Σωστά τα λέω;
Χρόνια πολλά και ας μην πιστευεις, ναι με το μυαλό και αναφορά δεν δίνουμε, έγραψα, λαμβάνουμε υπόψιν κάποια τεχνικά θέματα και μετά βάζουμε τα αυτιά μας και το μυαλό μας να δουλέψουν, δεν είμαστε ρομπότ να μένουμε στα bits.Εσύ δηλαδή! Γιατί απ'όσο έχεις πει δεν έχεις μετρήσει ποτέ διαφορές καλωδίων με τεχνικά μέσα. Σωστά τα λέω;
Μα εδώ δεν έχω ιδέα τι σύστημα έχεις και εσύ τι σύστημα έχω εγώ. Δεν είναι το θέμα να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε.
Απλά με ενοχλεί που βάζετε ένα συναισθηματικό όργανο (το ανθρώπινο μυαλό) πάνω από τα μηχανήματα.
Σαν πρωτοδεσμίτης άνθρωπος που κάνει τεχνικό επάγγελμα όλη του τη ζωή δεν μπορείς να φανταστείς τι κακή εντύπωση μου δίνει. Στα δικά μου μάτια είναι η ίδια λογική με αυτούς που πιστεύουν στους αεροψεκασμούς. Εγώ σου λέει αυτό νομίζω. Τέλος.
Κάποιες φορές έχω την αίσθηση ότι μιλώ με ανθρώπους που έχουν απενεργοποιήσει τ' αυτιά τους.Ας μου πουν ότι δοκίμασαν το τάδε καλώδιο ομως ουδεμία διαφορά.Σεβαστον.Ο,τιδηποτε αλλο δεν είναι.Χρόνια πολλά και ας μην πιστευεις, ναι με το μυαλό και αναφορά δεν δίνουμε, έγραψα, λαμβάνουμε υπόψιν κάποια τεχνικά θέματα και μετά βάζουμε τα αυτιά μας και το μυαλό μας να δουλέψουν, δεν είμαστε ρομπότ να μένουμε στα bits.
Εγώ όχι. Δεν έχω το χρόνο ούτε το χρήμα, ούτε την εμπειρία για να μπω στη φάση των μετρήσεων δηλαδή. Και να σου πω και το άλλο δεν είναι και δουλειά μου στην τελική. Ας το κάνουν οι επαγγελματίες και ας μας πουν αυτοί.Και ποιος τα έχει μετρήσει;