Απάτες

TGD

Reaction score
8.845

Reaction score
16.544
Ντρέπονται να γράψουν τράπεζα; λένε "συστημική", και την ίδια στιγμή δίνουν το τηλέφωνο (ένα από όλα προφανώς), που ανήκει στην Eurobank...

Παρεμπιπτόντως, βρήκα αναφορά για απάτη από τον ίδιο αριθμό, στις αρχές Νοεμβρίου. Άρα μάλλον το πληροφορήθηκε η τράπεζα, αλλά αδιαφόρησε να κλείσει την "τρύπα".

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.933
Εμ, οι τεχνολογίες του τηλεφωνικού δικτύου έχουν μια κάποια ηλικία. Και το ότι γίνεται ταυτοποίηση με το να λες ΑΦΜ και ΑΔΤ είναι αστεία επικίνδυνο. Θες φωνή; Κρυπτογραφημένα δίκτυα τύπου viber/signal χθες!

Reaction score
650
Εμ, οι τεχνολογίες του τηλεφωνικού δικτύου έχουν μια κάποια ηλικία. Και το ότι γίνεται ταυτοποίηση με το να λες ΑΦΜ και ΑΔΤ είναι αστεία επικίνδυνο. Θες φωνή; Κρυπτογραφημένα δίκτυα τύπου viber/signal χθες!
Οποιος καλεσει και ζηταει στοιχεια ταυτοποιησης, του λες να παει να γα@%%# με συνοπτικες διαδικασιες και δε σπαταλας αλλο χρονο στη γραμμη.

Ταυτοποιηση γινεται οταν καλεσεις εσυ, οχι οταν σε καλεσουν.

Επισης η ταυτοποιηση οταν καλεις θα μπορουσε να γινεται με τυχαια ψηφια κωδικου MFA που εκδιδεται εκεινη τη στιγμη κι αποστελλεται σε verified αριθμο ή app συσκευης.

Συμφωνω στο οτι το να λεει καποιος ΑΔΤ και ΑΦΜ κλπ ειναι απαρχειωμενη κι επικινδυνη μεθοδος για verification.

Reaction score
1.913
το "αγαπητέ πελάτη" χρησιμοποιείται, από ALPHA τουλάχιστον, δεν γνωρίζω για Εθνική

το "ειλικρινά" 'ηταν ατυχής μετάφραση ή λάθος του chatGPT :biggrin:

Reaction score
650
chatGPT ή bankGTP ?

Όπως θες πες το.

Είναι ντροπή να βρισκόμαστε στο 2025 και το mailing system ορισμένων τραπεζών να μή μπορεί να αποστέλλει προσωποποιημένα μηνύματα... Που προφανώς το συγκεκριμένο παραπάνω δε το έστειλε τράπεζα αλλα scammer, αλλά μια κι αναφέρθηκες στην AlphaBank, έδωσες καλή πάσα.

PS: Οι τράπεζες που συνεργάζομαι (και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό), με προσφωνούν με το ονοματεπώνυμό μου κανονικά πάντως, όχι "αγαπητέ πελάτη" ή "παρακαλώ ντιάβασε αυτό το μήνυμα ευγκενικέ κύριε" :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.384
Ήταν η τρίτη φορά που μου έρχετε μήνυμα απάτη από τάχαμου εθνική τράπεζα τα τελευταία 6 χρόνια, πως γνωρίζουν ότι είμαι πελάτης εθνικής? 🤔

Reaction score
650
Μονια τζιμειλ , καλό
Τί μόνια τί Ομόνοια. :roflmao: :biggrin:
Ήταν η τρίτη φορά που μου έρχετε μήνυμα απάτη από τάχαμου εθνική τράπεζα τα τελευταία 6 χρόνια, πως γνωρίζουν ότι είμαι πελάτης εθνικής? 🤔
Ή από τίποτε cookies ή από random cold spamming.

Υπάρχει κι ένα ακραίο σενάριο αν είναι ο λογαριασμός μισθοδοσίας σου, οπότε κάποιος να μην ήταν και τόσο προσεκτικός με το cybersecurity του (προφανώς και δεν εννοώ εσένα) και να διέρευσαν κάποια στοιχεία/λίστες...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.981
Members
38.273
Νεότερο μέλος
spani1