Απάτες

TGD

Reaction score
8.858

Reaction score
16.567
Ντρέπονται να γράψουν τράπεζα; λένε "συστημική", και την ίδια στιγμή δίνουν το τηλέφωνο (ένα από όλα προφανώς), που ανήκει στην Eurobank...

Παρεμπιπτόντως, βρήκα αναφορά για απάτη από τον ίδιο αριθμό, στις αρχές Νοεμβρίου. Άρα μάλλον το πληροφορήθηκε η τράπεζα, αλλά αδιαφόρησε να κλείσει την "τρύπα".

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.951
Εμ, οι τεχνολογίες του τηλεφωνικού δικτύου έχουν μια κάποια ηλικία. Και το ότι γίνεται ταυτοποίηση με το να λες ΑΦΜ και ΑΔΤ είναι αστεία επικίνδυνο. Θες φωνή; Κρυπτογραφημένα δίκτυα τύπου viber/signal χθες!

Reaction score
651
Εμ, οι τεχνολογίες του τηλεφωνικού δικτύου έχουν μια κάποια ηλικία. Και το ότι γίνεται ταυτοποίηση με το να λες ΑΦΜ και ΑΔΤ είναι αστεία επικίνδυνο. Θες φωνή; Κρυπτογραφημένα δίκτυα τύπου viber/signal χθες!
Οποιος καλεσει και ζηταει στοιχεια ταυτοποιησης, του λες να παει να γα@%%# με συνοπτικες διαδικασιες και δε σπαταλας αλλο χρονο στη γραμμη.

Ταυτοποιηση γινεται οταν καλεσεις εσυ, οχι οταν σε καλεσουν.

Επισης η ταυτοποιηση οταν καλεις θα μπορουσε να γινεται με τυχαια ψηφια κωδικου MFA που εκδιδεται εκεινη τη στιγμη κι αποστελλεται σε verified αριθμο ή app συσκευης.

Συμφωνω στο οτι το να λεει καποιος ΑΔΤ και ΑΦΜ κλπ ειναι απαρχειωμενη κι επικινδυνη μεθοδος για verification.

Reaction score
1.915
το "αγαπητέ πελάτη" χρησιμοποιείται, από ALPHA τουλάχιστον, δεν γνωρίζω για Εθνική

το "ειλικρινά" 'ηταν ατυχής μετάφραση ή λάθος του chatGPT :biggrin:

Reaction score
651
chatGPT ή bankGTP ?

Όπως θες πες το.

Είναι ντροπή να βρισκόμαστε στο 2025 και το mailing system ορισμένων τραπεζών να μή μπορεί να αποστέλλει προσωποποιημένα μηνύματα... Που προφανώς το συγκεκριμένο παραπάνω δε το έστειλε τράπεζα αλλα scammer, αλλά μια κι αναφέρθηκες στην AlphaBank, έδωσες καλή πάσα.

PS: Οι τράπεζες που συνεργάζομαι (και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό), με προσφωνούν με το ονοματεπώνυμό μου κανονικά πάντως, όχι "αγαπητέ πελάτη" ή "παρακαλώ ντιάβασε αυτό το μήνυμα ευγκενικέ κύριε" :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.423
Ήταν η τρίτη φορά που μου έρχετε μήνυμα απάτη από τάχαμου εθνική τράπεζα τα τελευταία 6 χρόνια, πως γνωρίζουν ότι είμαι πελάτης εθνικής? 🤔

Reaction score
651
Μονια τζιμειλ , καλό
Τί μόνια τί Ομόνοια. :roflmao: :biggrin:
Ήταν η τρίτη φορά που μου έρχετε μήνυμα απάτη από τάχαμου εθνική τράπεζα τα τελευταία 6 χρόνια, πως γνωρίζουν ότι είμαι πελάτης εθνικής? 🤔
Ή από τίποτε cookies ή από random cold spamming.

Υπάρχει κι ένα ακραίο σενάριο αν είναι ο λογαριασμός μισθοδοσίας σου, οπότε κάποιος να μην ήταν και τόσο προσεκτικός με το cybersecurity του (προφανώς και δεν εννοώ εσένα) και να διέρευσαν κάποια στοιχεία/λίστες...

TGD

Reaction score
8.858
H United Bank of London μου έστειλε ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ!
Επικοινωνήστε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τράπεζας: [email protected] Αυτή η ειδοποίηση μέσω email σας έχει σταλεί απευθείας από τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Μείνετε ενημερωμένοι με αυτές τις σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την αποκατάσταση της κληρονομιάς της οικογένειάς σας. Ευχαριστώ τα Ηνωμένα Έθνη για αυτήν την παρέμβαση στη μαζική αντίδραση (συλλήψεις) σε διαδικτυακές καταστροφές που σχετίζονται με ανθρωπιστικές υπηρεσίες. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού καταγγελιών που λάβαμε εδώ στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για διάφορα επίπεδα οικονομικών προβλημάτων. Έχετε επιλεγεί και ως εκ τούτου τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) έχουν στείλει αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους παραλήπτες. Θα λάβετε συνολικά 2.000.000 $.

Και συνεχίζει για άλλες δυο σελίδες... Καταλήγοντας:

Στείλτε μας τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, όπως σας ζητήθηκε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Με εκτίμηση
κ. Αντόνιο Γκουτέρες
Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)

Reaction score
1.271
H United Bank of London μου έστειλε ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ!
Επικοινωνήστε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τράπεζας: [email protected] Αυτή η ειδοποίηση μέσω email σας έχει σταλεί απευθείας από τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Μείνετε ενημερωμένοι με αυτές τις σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την αποκατάσταση της κληρονομιάς της οικογένειάς σας. Ευχαριστώ τα Ηνωμένα Έθνη για αυτήν την παρέμβαση στη μαζική αντίδραση (συλλήψεις) σε διαδικτυακές καταστροφές που σχετίζονται με ανθρωπιστικές υπηρεσίες. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού καταγγελιών που λάβαμε εδώ στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για διάφορα επίπεδα οικονομικών προβλημάτων. Έχετε επιλεγεί και ως εκ τούτου τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) έχουν στείλει αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους παραλήπτες. Θα λάβετε συνολικά 2.000.000 $.

Και συνεχίζει για άλλες δυο σελίδες... Καταλήγοντας:

Στείλτε μας τα πλήρη στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, όπως σας ζητήθηκε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Με εκτίμηση
κ. Αντόνιο Γκουτέρες
Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)
Φίλος καρδιακός ο Αντόνιο, αν έχεις πρόβλημα να κουβαλήσεις τα μύρια βοηθάω με μόνο 50% προμήθεια. :lolsign: :rofl:

Reaction score
25.749
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΖ ΚΑΙ ΑΣΤΗΝ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ..... :party:

Reaction score
91
Εγώ δεν γελάω καθόλου με αυτά καθώς κάθε μήνα λόγω της δουλείας λαμβάνω πολλές ειδοποιήσεις για αποστολές από Fedex, UPS και DHL και παρά λίγο να τη πατήσω δύο φορές από κεκτημένη ταχύτητα.

Ελπίζω τουλάχιστον να μην κινδυνεύουμε με το που ανοίγουμε κάποιο ύποπτο mail για ανάγνωση αν δεν πατήσουμε κάποιο link ή ανοίξουμε κάποιο αρχείο σε επισύναψη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.004
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell