To σύστημά μου (Μάρκου)

Reaction score
2.670
Είναι αυτό που άρεσε του @costas EAR
Οποιος θέλει ας έρθει , να εισπράξει τις μπούφλες του .
Όπερ μεθερμηνευομενον δεν του άρεσε τίποτε άλλο και σου το έφερε έτσι για να παρηγορηθεις.Μπορεις όμως να τα νοικιάζεις σε γυφτοκαψουροδημοτικες κομπανίες και να κονομας! Θ' αντιλαλησει ολόκληρο το Μενίδι!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Σε μεγάλους χώρους, οι μεγάλες αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσει η πρώτη άμεση, δίνουν επαρκές χρόνο κενού ανακλάσεων, και φτάνουν με αρκετά μειωμένη ισχύ στα αυτιά του ακροατή οι πρώτες ανακλάσεις, διότι κάθε διπλασιασμός απόστασης, τα γνωστά, -6dB.

Ας είναι μεγάλοι οι χρόνοι αντήχησης RT 60 σε μεγάλους χώρους, δεν είναι το ίδιο πράγμα με μικρούς χώρους, μάθετε τέλος πάντων τα βασικά. Ας αργεί να πέσει κατά 60 dB η στάθμη της ισχυρής πρώτης ανάκλασης, δεν ενοχλεί, γιατί δεν είναι ουσιαστικά καθόλου ...ισχυρή.

Ο δε κενός χρόνος ανακλασεων, μεταξύ της άμεσης και της πρώτης έμμεσης, είναι σημαντικός για την ευκρίνεια και ανάλυση και και και, κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μικρούς χώρους ακρόασης με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνον με σημαντική ταπείνωση της ενέργειας της πρώτης ισχυρής άμεσης, δηλαδή ενώ ο μικρός χώρος είναι αναγκαίο να έχει σημαντική ηχητική περιποίηση και χαμηλό μετρήσιμο R(D)T, ο μεγάλος, δεν είναι.

Βασικαί αρχαί.

Ο πιλότος, παρότι έχει μεγάλο χώρο, δεν έχει μεγάλες αποστάσεις ακρόασης όπως τυπικοί παραδοσιακοί χαλιεντάδες, είναι αρκούντως συμμαζεμένη η απόσταση ακρόασης, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εννοείται βέβαια, πως στο φάσμα των σαμπ, τα ανωτέρω δεν έχουν ισχύ. Εκεί, η σωστή τοποθέτηση των πολλαπλών σαμπ είναι βασική παράμετρος επιτυχίας, για ομοιογενή απόκριση χωρίς διακριτούς συντονισμούς ή/και ακυρώσεις.

Αλλά για τις 2 πρώτες οκτάβες, φρόνιμο είναι να ομιλούν μόνον οι έχοντες πολλαπλά σαμπ, και οι υπόλοιποι διακριτικά να σιωπούν. 😎

Last edited:

Reaction score
19.557
Σε μεγάλους χώρους, οι μεγάλες αποστάσεις που χρειάζεται να διανύσει η πρώτη άμεση, δίνουν επαρκές χρόνο κενού ανακλάσεων, και φτάνουν με αρκετά μειωμένη ισχύ στα αυτιά του ακροατή οι πρώτες ανακλάσεις, διότι κάθε διπλασιασμός απόστασης, τα γνωστά, -6dB.

Ας είναι μεγάλοι οι χρόνοι αντήχησης RT 60 σε μεγάλους χώρους, δεν είναι το ίδιο πράγμα με μικρούς χώρους, μάθετε τέλος πάντων τα βασικά. Ας αργεί να πέσει κατά 60 dB η στάθμη της ισχυρής πρώτης ανάκλασης, δεν ενοχλεί, γιατί δεν είναι ουσιαστικά καθόλου ...ισχυρή.

Ο δε κενός χρόνος ανακλασεων, μεταξύ της άμεσης και της πρώτης έμμεσης, είναι σημαντικός για την ευκρίνεια και ανάλυση και και και, κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μικρούς χώρους ακρόασης με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνον με σημαντική ταπείνωση της ενέργειας της πρώτης ισχυρής άμεσης, δηλαδή ενώ ο μικρός χώρος είναι αναγκαίο να έχει σημαντική ηχητική περιποίηση και χαμηλό μετρήσιμο R(D)T, ο μεγάλος, δεν είναι.

Βασικοί αρχαί.

Ο πιλότος, παρότι έχει μεγάλο χώρο, δεν έχει μεγάλες αποστάσεις ακρόασης όπως τυπικοί παραδοσιακοί χαλιεντάδες, είναι αρκούντως συμμαζεμένη η απόσταση ακρόασης, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Nαι αλλά απο "ενέργεια" που λέει και ο Bhutia τι κάνουμε ; Πως θα "κοκιννίσει" το διάγραμμα. Τι ; Μόνο ποιότητα χαμηλού θα έχουμε, όχι ποσότητα ; Μη μου πείς 200 subs (Χ 5.000 = 1 μίλιον γιούροζ). :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Nαι αλλά απο "ενέργεια" που λέει και ο Bhutia τι κάνουμε ; Πως θα "κοκιννίσει" το διάγραμμα. Τι ; Μόνο ποιότητα χαμηλού θα έχουμε, όχι ποσότητα ; Μη μου πείς 200 subs. :D
Συμπλήρωσα το προηγούμενο ποστ μου, γιατί ένιωσα ήδη το "κενό". 🤪

Και ερωτώ: δικαιούσθε να ομιλείτε κύριε; 😂😁🤣

Reaction score
19.557
Συμπλήρωσα το προηγούμενο ποστ μου, γιατί ένιωσα ήδη το "κενό". 🤪

Και ερωτώ: δικαιούσθε να ομιλείτε κύριε; 😂😁🤣
Είπαμε , έχουμε απο όλα. Δεν είναι θέμα αυτό ... πες εσύ και βλέπω εγώ τι μπορώ να κάνω. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Εγώ έχω ένα ωραίο μπουκάλι.

1000015024.jpg

Πάλιωσε, για πέταμα το είχαν, και λέω τι α κάεις, πχιές το τώρα. Κρίμα είναι το καημένο.

Κι έτσι που λες.

Reaction score
19.557
Εγώ έχω ένα ωραίο μπουκάλι.

View attachment 355262

Πάλιωσε, για πέταμα το είχαν, και λέω τι α κάεις, πχιές το τώρα.

Κι έτσι που λες.
Πάλι τρώς και πίνεις ; 😍 Καλά σε είδα, έχασες κιλά, στην φωτό με τον John (εάν δεν είναι photoshop). :D

Reaction score
19.557
Μνιά ζωή την έχουμε, ότι προλάβει ν'αρπάξει ο κώλος μας.

Βασικοί αρχαί.
Έρχεται και μεγάλη πείνα. Μόνο ο Bretsos θα επιβιώσει που καλλιεργεί δικά του. Βέβαια δεν υπολογίζει ότι θα πάμε όλοι με τα όπλα και θα του τα φάμε όλα. :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
Έρχεται και μεγάλη πείνα. Μόνο ο Bretsos θα επιβιώσει που καλλιεργεί δικά του. Βέβαια δεν υπολογίζει ότι θα πάμε όλοι με τα όπλα και θα του τα φάμε όλα. :D
Καλύτερα να ψοφήσω κοκκαλιάρης, παρά να το ρίξω στις μπάμιες του μπρέτσου και γενικώς στις διατροφικές συνήθειες των μηρυκαστικών.

Η αγάπη για ζωή, έχει κι όρια.

Να στο πω κι αλλιώς:

Καλύτερα μνιάς ώρας σαμπάτη ζωή, παρά σαράντα χρόνια άμπαση μουσική.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.404
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές .
Οσο για το σύστημα , παίζει θαυμάσια , ιδίως για τ α γούστα μου , με τεράστιο δυναμικό εύρος όπως είπε ο @costas EAR
και με την ιδιαίτερα live χροιά των KORAL .Πάντα υπάρχει ένας τρόπος να γράψεις κάτι διαφορετικό για έναν θρύλο .
Εχω κλείσει ως ακροαματικόφιλος , σας ευχαριστώ όλους .
Αυτό που θα λέγαμε... c-oral sex.:wink:
Απ'ότι συμπεραίνω το setup του αγαπημένου μας Μαρκησίου ακολουθεί ένα κλασικό σενάριο από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, του αυθεντικού μάγκα που τα λέει σταράτα ταπεινώνοντας διάφορους κυριλέ χαρακτήρες οι οποίοι δεν θα τον υπολόγιζαν, τουλάχιστον στην αρχή... της ταινίας.

To γνωστό full range μεγάφωνο της Fostex είναι ουσιαστικά... C ORAL
Είπαμε , έχουμε απο όλα. Δεν είναι θέμα αυτό ... πες εσύ και βλέπω εγώ τι μπορώ να κάνω. :D
Ε, όχι και ΄΄απ'όλα΄΄... Σου λείπουν ποιοτικά sub , μικρόφωνο , REW καθώς και διάθεση να τα χρησιμοποιήσεις.

Last edited:

Reaction score
19.557
Αυτό που θα λέγαμε... c-oral sex.:wink:
Απ'ότι συμπεραίνω το setup του αγαπημένου μας Μαρκησίου ακολουθεί ένα κλασικό σενάριο από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, του αυθεντικού μάγκα που τα λέει σταράτα ταπεινώνοντας διάφορους κυριλέ χαρακτήρες οι οποίοι δεν θα τον υπολόγιζαν, τουλάχιστον στην αρχή... της ταινίας.

To γνωστό full range μεγάφωνο της Fostex είναι ουσιαστικά... C ORAL

Ε, όχι και ΄΄απ'όλα΄΄... Σου λείπουν ποιοτικά sub , μικρόφωνο , REW καθώς και διάθεση να τα χρησιμοποιήσεις.
Και εσένα αλλά και άλλων σου λείπει cross feed plugin στα ακουστικά (ιδίως τα κυκλικού σχήματος Audeze μας ή τα αγαπητά σε όλους sennheiser αλλά και το 97 % των ακουστικών ) μπας και τα κάνεις να ακούγονται λίγο σαν ηχεία και όχι με τεράστιο πλάτος και μάλιστα πίσω απο τον άξονα των αυτιών σου τόσο ώστε να μην έχεις καν phantom center αλλά και φωνητικά στο μέτωπο σου ... και όμως αυτό δεν σε σταματάει να κάνεις και να προτείνεις (είτε με αυτά ειτε με άλλα ακουστικά, το 97 % τέτοια είναι) σύγκριση και επιδίωξη ταυτισης των ήχων του συστήματος σου απο τα ηχεία με αυτά ως ορθή πρακτική που οδηγεί σε ορθό αποτέλεσμα.

Οπότε τι να τις κάνεις τις μετρήσεις όταν δεν κατανοείς αυτά ; .... μοιάζει και λίγο επικίνδυνο να τις επικαλείσαι.

Όπου "εσυ" ... οι "αλλοι" ή και οι "αλλοι".

:D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.404
Και εσένα αλλά και άλλων σου λείπει cross feed plugin στα ακουστικά (ιδίως τα κυκλικού σχήματος Audeze μας) μπας και τα κάνεις να ακούγονται λίγο σαν ηχεία και όχι με τεράστιο πλάτος και μάλιστα πίσω απο τον άξονα των αυτιών σου τόσο ώστε να μην έχεις καν phantom center αλλά και φωνητικά στο μέτωπο σου ... και όμως αυτό δεν σε σταματάει να κάνεις και να προτείνεις (είτε με αυτά ειτε με άλλα ακουστικά, το 97 % τέτοια είναι) σύγκριση και επιδίωξη ταυτισης των ήχων του συστήματος σου απο τα ηχεία με αυτά ως ορθή πρακτική που οδηγεί σε ορθό αποτέλεσμα.

Οπότε τι να τις κάνεις τις μετρήσεις όταν δεν κατανοείς αυτά ; .... μοιάζει και λίγο επικίνδυνο να τις επικαλείσαι.

Όπου "εσυ" ... οι "αλλοι" ή και οι "αλλοι".

:D
Δεν πας καλά... Έχω προτείνει εδώ και χρόνια τη χρήση crossfeed... :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.542
σου λείπει cross feed
Είστε βέβαιος κύριε; 😁😂🤣

(Φτου, με πρόλαβε) 😁😂🤣

Προσωπικά δεν θα ακουμπούσα καν τα ακουστικά πάνω στην κεφάλα μου, χωρίς crossfeed (κι όχι μόνον).

Η τεχνολογία υπάρχει ώστε να πλησιάζει πάρα πολύ η ακρόαση μέσω ακουστικών την αντιληπτή αίσθηση ακρόασης από ηχειακό σεταπ (έως ιμερσιβ).

Reaction score
19.557
Δεν πας καλά... Έχω προτείνει εδώ και χρόνια τη χρήση crossfeed... :roflmao:
Ναι αλλά εγω δε το διάβασα. :D :D
Είστε βέβαιος κύριε; 😁😂🤣

(Φτου, με πρόλαβε) 😁😂🤣

Προσωπικά δεν θα ακουμπούσα καν τα ακουστικά πάνω στην κεφάλα μου, χωρίς crossfeed (κι όχι μόνον).

Η τεχνολογία υπάρχει ώστε να πλησιάζει πάρα πολύ η ακρόαση μέσω ακουστικών την αντιληπτή αίσθηση ακρόασης από ηχειακό σεταπ (έως ιμερσιβ).
Να πάρεις κανά σωστό ακουστικό που δεν το χρειάζεται. :D

Ξέρεις πως επιτυγχανεται και τι κάνει το cross feed και τι θυσιάζει ώστε να το πετύχει αυτό ;

Κάθε άλλο απο ιμέρσιβ ... MONO (φωνικό) στο κάνει το χαμηλό για να βγεί το phαntom center σωστό και solid. Στενεύει και το πλάτος της σκηνής. Οπότε τι συγκρίνεις μαστορά μου ; Τα ηχεία σου παίζουν "σωστά".

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.050
Members
38.286
Νεότερο μέλος
JohnnyDD