Featured ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ... ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

Reaction score
1.399
Διαστεβλωμενη αντίληψη
Αν αυτό σε κάνει χαρούμενο it's fine with me.
Αν όμως θες να με πείσεις ότι πρόκειται περί καθαρότητας σήματος θα πρέπει να μου παρέχεις δεδομένα που το αποδεικνύουν.
Μέχρι τότε θα μείνω στα δεδομένα που γνωρίζω.
Δε με κάνει καθόλου χαρούμενο . Θα προτιμούσα να ήμουν ικανοποιημένος με ένα ζευγάρι ακουστικά και να μην ήξερα τι κυκλοφορεί εκεί έξω και πως ακούγεται .

Οπότε καλύτερα να μείνεις στα δεδομένα που γνωρίζεις αλλά η άποψη σου για τα καλώδια δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Reaction score
2.749
;;;;;;;;
Αν το κάνει είναι γιατί κάτι άλλο είναι πολύ λάθος στο σύστημα.
Κανένα καλώδιο δεν θα έπρεπε να έχει επίδραση στο σύστημα. Τα καλώδια οφείλουν να μην προσθέτουν και να μην αφαιρούν τίποτα. Η δουλειά τους είναι να μεταφέρουν το σήμα όχι να το αλλοιώνουν υπέρ ή κατά κάποιων συχνοτήτων.
Αν χρειάζεται κάτι τέτοιο το συστημα, υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοι και οικονομικοι τρόποι επεμβασης.
Αν τα ηχεία και ο χώρος δίνουν κακό αποτέλεσμα, τα καλώδια είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις για να σεταρεις τον ήχο.
Προηγούνται 1000 άλλοι τρόποι και όλοι κοστίζουν ένα κλάσμα του κόστους της τυχαίας ισοστάθμισης που προσφέρει ένα πανάκριβο καλώδιο που απλά αλλοιώνει το σήμα.
Η τεραστια αλλοιωση του σηματος οφείλεται στα κοινά η μέτρια καλώδια που μερικοί χρησιμοποιούν και ύστερα προσπαθούν να "μαζέψουν".Τα καλώδια δεν είναι ισοσταθμιστες όπως νομίζετε.Ουτε η ισοστάθμιση λύνει το προβλημα ούτε ο χώρος.Αν τα ηχεία είναι μέτρια,μέτρια θα παραμείνουν και μ' αυτά όπως και με τα καλώδια.Στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσουν το "ταβάνι" της μετριότητος.
Τα καλώδια δεν παίζουν μουσική.Μουσικη παίζουν οι συσκευές και τα καλώδια την μεταφέρουν όσο καλύτερα μπορουν.Ε,αυτά που χρησιμοποιείτε την αλλοιώνουν πολύ περισσότερο απ' αυτά που κατηγορείτε.
Το "νόστιμο" είναι ότι μ' αυτά που ισχυριζεστε δεν έχετε σταθερή άποψη.Τη μια τα καλώδια δεν έχουν διαφορές,την άλλη έχουν διαφορές όμως αλλοιώνουν.Ποτε τα δικά σας.Παντοτε των άλλων.
Κοντεύουν 40 χρόνια από τότε που έχω περάσει απ' αυτά που λέτε όπως λέει και το τραγούδι.
The Plagues: I've been through it before.Διδακτικο.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.493
...
Η μετριότητα(όχι δικός μου χαρακτηρισμός)το πολυ-πολυ να φθάσει στο peak της όμως θα παραμείνει μετριότητα...
Από την άλλη πλευρά οι ανεπάρκειες στην ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά και τη διαχείριση ισχύος στις πρώτες οκτάβες από το ηχειακό σύστημα δεν βελτιώνονται με τη χρήση καλωδίων και ανάλογων παρελκομένων. Ούτε η ανταπόκριση από το χώρο διορθώνεται... Σκέψου λοιπόν να έχεις αποκτήσει - όπως σου το εύχομαι - ηχεία και καλώδια ανώτερης ποιότητας από τα τωρινά σου αλλά ν'άφηνες τον χώρο να περιορίζει ποιότητα και απόλαυση αφού οι πρώτες οκτάβες δεν θα ήταν εναρμονισμένες με τις υπόλοιπες. Όπως έχει φανεί από δημοσιευμένες αποκρίσεις αβανταδόρικων μοντέλων στα δωμάτια reviewer του Stereophile ως και τα Magico του εκατομμυρίου το αποκορύφωμα ποιότητας σε συσκευές και παρελκόμενα δεν εμποδίζει τη χωροταξία να κάνει τα δικά της χαλώντας τις εντυπώσεις.
... Το eq δεν το συμπαθώ … Το αυτί το ενοχλούν οι (μη γραμμικές) παραμορφώσεις και όχι το να είναι +-3db κάποια συχνότητα από μια καμπύλη στόχο
Όσες ανισορροπίες προκύπτουν σε ζώνες όπου το ακουστικό μας σύστημα έχει υψηλή ευαισθησία ενοχλούν. Ο βαθμός που θα γίνονται αντιληπτές εξαρτάται και από την ευρύτητα των αποκλίσεων, δηλαδή την τιμή Q. Έτσι αυξάνει η αντιληπτότητα ακόμα περισσότερο σε γενικές κλίσεις στην καμπύλη απόκρισης με ανοδική πορεία από μεσαίες προς υψηλές οκτάβες.

Ακριβώς επειδή η εφαρμογή EQ είναι απευκταία σε τέτοιες ζώνες όπου τείνουν να εμφανίζονται παράλληλα ανωμαλίες μεταξύ on & off axis απόκρισης στα περισσότερα ηχεία ελέω κροσαρίσματος μεγαφώνων για μεαίες και υψηλές προσέχουμε να επιλέγουμε μοντέλα που να βγάζουν από μόνα τους ομαλές κι ελαφρώς κατηφορικές καμπύλες απόκρισης. Στους τυπικούς οικιακούς χώρους όπου απορροφάται από επιπλώσεις και διακόσμηση υψηλότερο ποσοστό ενέργειας στις δύο τελευταίες οκτάβες η γενική κλίση σε σήμα steady state κανονικά θα τείνει προς ενδεδειγμένη καμπύλη-στόχο χωρίς ν' απαιτείται EQ. Όσες όμως ανωμαλίες υφίστανται στην (ψευδο)ανηχοϊκή απόκριση είναι ύποπτες για εγγενείς συντονισμούς και παράταση ενέργειας που θα χρωμάτιζε εντονότερα την τονική συμπεριφορά σε τυπικό οικιακό χώρο χωρίς να διορθωνόταν ικανοποιητικά με την εφαρμογή EQ.

Εάν προκύπτουν κατόπιν κάποιες αποκλίσεις τάξης 3 dB στο δικό μας χώρο ακρόασης και σε στενές ζώνες λ.χ. πάνω σε κατώτερες μεσαίες ή την τελευταία οκτάβα δεν θα πείραζε και τόσο.
;;;;;;;;

Η τεραστια αλλοιωση του σηματος οφείλεται στα κοινά η μέτρια καλώδια που μερικοί χρησιμοποιούν και ύστερα προσπαθούν να "μαζέψουν".Τα καλώδια δεν είναι ισοσταθμιστες όπως νομίζετε.Ουτε η ισοστάθμιση λύνει το προβλημα ούτε ο χώρος.Αν τα ηχεία είναι μέτρια,μέτρια θα παραμείνουν και μ' αυτά όπως και με τα καλώδια.Στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσουν το "ταβάνι" της μετριότητος.
Τα καλώδια δεν παίζουν μουσική.Μουσικη παίζουν οι συσκευές και τα καλώδια την μεταφέρουν όσο καλύτερα μπορουν.Ε,αυτά που χρησιμοποιείτε την αλλοιώνουν πολύ περισσότερο απ' αυτά που κατηγορείτε.
Το "νόστιμο" είναι ότι μ' αυτά που ισχυριζεστε δεν έχετε σταθερή άποψη.Τη μια τα καλώδια δεν έχουν διαφορές,την άλλη έχουν διαφορές όμως αλλοιώνουν.Ποτε τα δικά σας.Παντοτε των άλλων.
Κοντεύουν 40 χρόνια από τότε που έχω περάσει απ' αυτά που λέτε όπως λέει και το τραγούδι.
The Plagues: I've been through it before.Διδακτικο.
Μουσική κανονικά δεν παίζουν... ούτε οι συσκευές. :sneaky:
Εν τέλει, έχει ουσιατική σημασία στις χαμηλές? Κάποτε είχα ρωτήσει πάλι και μου είχες απαντήσει όχι.
Όχι στις χαμηλές. Αλλά η παρεμβολή επιπλέον AD-DA σταδίων μετατροπής μπορεί ν'αυξάνει σε κάποιο βαθμό ανάλογα με την ποιότητα μετατροπέων το επίπεδο υψίσυχνου θορύβου στο ίδιο το σήμα.
Μα η επίμαχη μετατροπή γίνεται μόνο στο φάσμα συχνοτήτων που δίνουμε στα σαμπζ.
Σταύρο απαιτείται η προσοχή σου... Αφορά στις περιπτώσεις όπου το DSP από το sub θα παρεμβάλλεται στη διαδρομή του σήματος που θα οδεύει προς τα κύρια ηχεία παρέχοντας υψιπερατό ή μη κροσάρισμα , delay και λοιπές δυνατότητες πάνω στη διαχείριση.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.940
Όχι στις χαμηλές. Αλλά η παρεμβολή επιπλέον AD-DA σταδίων μετατροπής μπορεί ν'αυξάνει σε κάποιο βαθμό ανάλογα με την ποιότητα μετατροπέων το επίπεδο υψίσυχνου θορύβου στο ίδιο το σήμα.
Μα η επίμαχη μετατροπή γίνεται μόνο στο φάσμα συχνοτήτων που δίνουμε στα σαμπζ.

Reaction score
2.071
Το "νόστιμο" είναι ότι μ' αυτά που ισχυριζεστε δεν έχετε σταθερή άποψη.Τη μια τα καλώδια δεν έχουν διαφορές,την άλλη έχουν διαφορές όμως αλλοιώνουν.
Σταθερότατη.
Τα καλώδια ηχείων αποτελούν μέρος του ηλεκτρικού κυκλώματος του ενισχυτή.
Ανάλογα την τοπολογία του ενισχυτή τα καλώδια μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα γιατί πρακτικά αλλάζουν την συμπεριφορά του. Το ίδιο δε συμβαίνει και με την επαγωγικοτητα των μεγαφωνων.
Προσωπικά όταν κάτι τέτοιο συμβαινει, αλλάζω ενισχυτή, όχι καλώδιο.
Από εκεί και πέρα, καλώδια ρεύματος, ψηφιακού σήματος, κτλ κτλ έχουν είτε μηδενική συνεισφορά, είτε αρνητική συνεισφορά. Με απλά λόγια αν πάρεις 10 κοινα καλώδια ρεύματος και ακουγονται ολα το ιδιο και μετα παρεις ενα "σπεσιαλ" ακριβό καλωδιο που ακούγεται διαφορετικά, το λάθος καλώδιο είναι το σπέσιαλ το ακριβό.
Απλά πράγματα.
Στα πιο νεανικά μου χρόνια είχα φάει άπειρες ώρες σε χαζές ακροάσεις καλωδιων σε χαιενταδικα συστήματα πελατών. Ακόμα και τότε που η ακοή μου ήταν πολύ καλύτερη από ότι τώρα, δεν άκουγα διάφορες που θα μπορούσα να εντοπίσω σε μια τυφλη ABX ακρόαση ακόμα και μεταξύ καλωδιων ηχείων από κάποιο σημείο και μετά. Δηλαδή με δεδομένο ένα ήδη καλό σύστημα με καλής ποιότητας καλώδια, και ενισχυτή χωρίς προβλήματα που να τον κάνουν ευαίσθητο σε τέτοιες αλλαγές, δεν άκουγα διάφορες ούτε ανάμεσα σε καλώδια ηχείων.
Τώρα αν τα δικά σου αφτιά ακούν διάφορες ανάμεσα σε καλώδια ρεύματος το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι, χαιρομαι που δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.493
Σταθερότατη.
Ανάλογα την τοπολογία του ενισχυτή τα καλώδια μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα γιατί πρακτικά αλλάζουν την συμπεριφορά του. Το ίδιο δε συμβαίνει και με την επαγωγικοτητα των μεγαφωνων.
...
Στην περίπτωση που περιγράφεις ο τύπος με τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά στα καλώδια ηχείων θα μπορούσε να επηρεάσει την ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά κυρίως στο κάτω όριο απόκρισης αλλά υπό συνθήκες οριζόμενες από συγκεκριμένο συνδυασμό ενισχυτή-παθητικού ηχείου.

Reaction score
2.749
Σταθερότατη.
Από εκεί και πέρα, καλώδια ρεύματος, ψηφιακού σήματος, κτλ κτλ έχουν είτε μηδενική συνεισφορά, είτε αρνητική συνεισφορά. Με απλά λόγια αν πάρεις 10 κοινα καλώδια ρεύματος και ακουγονται ολα το ιδιο και μετα παρεις ενα "σπεσιαλ" ακριβό καλωδιο που ακούγεται διαφορετικά, το λάθος καλώδιο είναι το σπέσιαλ το ακριβό.
Απλά πράγματα.
Στα πιο νεανικά μου χρόνια είχα φάει άπειρες ώρες σε χαζές ακροάσεις καλωδιων σε χαιενταδικα συστήματα πελατών. Ακόμα και τότε που η ακοή μου ήταν πολύ καλύτερη από ότι τώρα, δεν άκουγα διάφορες που θα μπορούσα να εντοπίσω σε μια τυφλη ABX ακρόαση ακόμα και μεταξύ καλωδιων ηχείων από κάποιο σημείο και μετά. Δηλαδή με δεδομένο ένα ήδη καλό σύστημα με καλής ποιότητας καλώδια, και ενισχυτή χωρίς προβλήματα που να τον κάνουν ευαίσθητο σε τέτοιες αλλαγές, δεν άκουγα διάφορες ούτε ανάμεσα σε καλώδια ηχείων.
Τώρα αν τα δικά σου αφτιά ακούν διάφορες ανάμεσα σε καλώδια ρεύματος το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι, χαιρομαι που δεν έχω τέτοια προβλήματα.
Από μια πλευρά,καλύτερα που η ακοή σου δεν είναι πια η ίδια(φυσιολογικό για την ηλικία μας)γιατί τότε θ' άλλαζες ενισχυτές όπως τα πουκάμισα!
Ο πληθυντικός στην απάντηση μου δεν αφορούσε αποκλειστικά εσένα αλλά το σύνολο των αντικαλωδιαδων,εκδηλωθεντων η μη αν και οι δεύτεροι δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία,ουσιαστικά.
Βάσει ποιων κατασκευαστικών παραμέτρων το κοινό καλώδιο ρευματος είναι πιο σωστό από το επωνυμο;
Όσο για τα άλλου ειδους καλώδια ακόμη και τα βυσματα ακούγονται.Το "ρίχνω" κι αυτό στην ακοή.

Reaction score
2.071
Από μια πλευρά,καλύτερα που η ακοή σου δεν είναι πια η ίδια(φυσιολογικό για την ηλικία μας)γιατί τότε θ' άλλαζες ενισχυτές όπως τα πουκάμισα!
Ο πληθυντικός στην απάντηση μου δεν αφορούσε αποκλειστικά εσένα αλλά το σύνολο των αντικαλωδιαδων,εκδηλωθεντων η μη αν και οι δεύτεροι δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία,ουσιαστικά.
Βάσει ποιων κατασκευαστικών παραμέτρων το κοινό καλώδιο ρευματος είναι πιο σωστό από το επωνυμο;
Όσο για τα άλλου ειδους καλώδια ακόμη και τα βυσματα ακούγονται.Το "ρίχνω" κι αυτό στην ακοή.
Θα μείνω στο κομμάτι "ακοη"
Είχα τεστάρει παλαιότερα πολλές φορές την ακοή μου και ακόμα και σήμερα πάρα τα 57 μου έτη ακούω αρκετά καλά μέχρι τα 15Κ τουλάχιστον. Πολλές φορές έχω "ακουσει" διάφορες σε διαφορες αλλαγές μερών συστήματος.
Ωστόσο κάπου εδώ είναι που διαφοροποιειται η δική μου προσέγγιση από των περισσότερων.
Για εμένα η δυνατότητα να αντιληφθείς μια διαφορά σε ένα A/Β τεστ είναι άνευ ουσίας.
Οι διαφορές που ακούγονταν ήταν μικρότερες από τη διαφορά που έκανε η μετακίνηση ενός ηχείου κατά 5 εκατοστά, και σε μεμονωμένη ακρόαση ήταν αδύνατον να εντοπιστεί. Με απλά λόγια αν και σε άμεση εναλλαγή καλωδιων ακουγόταν μια ανεπαίσθητη διαφορά, αυτή ήταν τόσο ασήμαντη που ήταν αδύνατον να απόμνημονευτει και να εντοπιστεί αν πέρναγαν μερικά λεπτά.
Το σκεπτικό μου είναι αρκετά απλό.
Αν κάποιος μου αντικαταστήσει εν άγνοια μου ένα καλώδιο με κάποιο άλλο θα είμαι σε θέση να το αντιληφθώ χωρίς να κοιτάξω, απλά ακουγοντας μουσική?
Αν η απάντηση είναι όχι, τότε in my book αυτό σημαίνει "μη ακουστη διαφορα" ακόμα κι αν σε άμεση εναλλαγή ακουγόταν κάποια διαφορά.
Αντίθετα, μια μετακίνηση ηχείου, ένα ηχοαπορροφητικο πανελ, μια μικρή μετακίνηση της θέσης ακρόασης, μπορεί να έχει πολύ έντονα ακουστη διαφορά. Και δεν κοστίζει τίποτα.

Reaction score
2.749
Θα μείνω στο κομμάτι "ακοη"
Είχα τεστάρει παλαιότερα πολλές φορές την ακοή μου και ακόμα και σήμερα πάρα τα 57 μου έτη ακούω αρκετά καλά μέχρι τα 15Κ τουλάχιστον. Πολλές φορές έχω "ακουσει" διάφορες σε διαφορες αλλαγές μερών συστήματος.
Ωστόσο κάπου εδώ είναι που διαφοροποιειται η δική μου προσέγγιση από των περισσότερων.
Για εμένα η δυνατότητα να αντιληφθείς μια διαφορά σε ένα A/Β τεστ είναι άνευ ουσίας.
Οι διαφορές που ακούγονταν ήταν μικρότερες από τη διαφορά που έκανε η μετακίνηση ενός ηχείου κατά 5 εκατοστά, και σε μεμονωμένη ακρόαση ήταν αδύνατον να εντοπιστεί. Με απλά λόγια αν και σε άμεση εναλλαγή καλωδιων ακουγόταν μια ανεπαίσθητη διαφορά, αυτή ήταν τόσο ασήμαντη που ήταν αδύνατον να απόμνημονευτει και να εντοπιστεί αν πέρναγαν μερικά λεπτά.
Το σκεπτικό μου είναι αρκετά απλό.
Αν κάποιος μου αντικαταστήσει εν άγνοια μου ένα καλώδιο με κάποιο άλλο θα είμαι σε θέση να το αντιληφθώ χωρίς να κοιτάξω, απλά ακουγοντας μουσική?
Αν η απάντηση είναι όχι, τότε in my book αυτό σημαίνει "μη ακουστη διαφορα" ακόμα κι αν σε άμεση εναλλαγή ακουγόταν κάποια διαφορά.
Αντίθετα, μια μετακίνηση ηχείου, ένα ηχοαπορροφητικο πανελ, μια μικρή μετακίνηση της θέσης ακρόασης, μπορεί να έχει πολύ έντονα ακουστη διαφορά. Και δεν κοστίζει τίποτα.
Το ποσοστό της διαφοράς αξιολογείται σε διαφορετικό βαθμό από κάθε ακροατή.Ποιος έχει δίκιο;Αυτός που πληρώνει!

Reaction score
1.845
Εμενα
Το ποσοστό της διαφοράς αξιολογείται σε διαφορετικό βαθμό από κάθε ακροατή.Ποιος έχει δίκιο;Αυτός που πληρώνει!
εντελως άκυρη τοποθέτηση και στα 2 σημεία. Αυτός που πληρώνει έχει δίκιο; Χάου καν;
Η κρίση του κάθε ακροατή είναι σαν τις γνώμες, δεν υπάρχει σταθερά για την σύγκριση. Εσύ πχ είσαι 70 χρόνων δεν ακούς ούτε κανόνια που βαρανε δίπλα σου, εγώ πχ είμαι 20 και ακούω κουνούπι 3 δωμάτια παρά πάρα.

Άντε βγάλε άκρη τώρα

Reaction score
2.749
Εμενα

εντελως άκυρη τοποθέτηση και στα 2 σημεία. Αυτός που πληρώνει έχει δίκιο; Χάου καν;
Η κρίση του κάθε ακροατή είναι σαν τις γνώμες, δεν υπάρχει σταθερά για την σύγκριση. Εσύ πχ είσαι 70 χρόνων δεν ακούς ούτε κανόνια που βαρανε δίπλα σου, εγώ πχ είμαι 20 και ακούω κουνούπι 3 δωμάτια παρά πάρα.

Άντε βγάλε άκρη τώρα
Θα πληρώσεις λοιπόν εσύ που ακούς καλύτερα.Αν φυσικά ακούς.

Reaction score
2.071
Δεν βαζω στοιχηματα παρα μονο αν ειμαι σιγουρος οτι θα τα κερδισω.
Δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος αλλα πιστευω οτι αν ερθω στο σπιτι σου και σου αλλαξω τα καλωδια χωρις να το ξερεις και σου βαλω καποια αλλα που ειχες πριν, θα εβαζα στοιχημα οτι η δεν θα το καταλαβεις καν αν δεν τα δεις με τα ματια σου οτι αλλαξαν, η αν το καταλαβεις (χωρις να τα δεις), δεν θα εισαι σε θεση να καταλαβεις με ποια αλλαχτηκαν.
Ειμαι μολις 99.9% σιγουρος για αυτο και γι αυτο το λογο δεν θα βαλω στοιχημα. Αλλα ειμαι κοντα και ο πειρασμος μεγαλος.

Reaction score
1.845
Θα πληρώσεις λοιπόν εσύ που ακούς καλύτερα.Αν φυσικά ακούς.
Βρε το θέμα δεν είναι ποιος θα πληρώσει.
Το θέμα είναι 2 ή περισσότεροι άνθρωποι με διαφορετικές ακοες (κάποιοι κουφοί , κάποιοι που ακούν υπερήχους κτλ) κάθονται να κρίνουν κάτι χωρίς να υπάρχει σταθερά μέτρησης (ακοή) για να βγει ένα αποτέλεσμα τεκμηριωμένο.
Για παράδειγμα ένα καλώδιο που ενισχύει τις ψίλες στον υπέροχο θα ακούγεται χαλιά στον κουφό μαγεία.
Εν ολίγης χέσε μέσα πολύχρονη

Reaction score
2.749
Δεν βαζω στοιχηματα παρα μονο αν ειμαι σιγουρος οτι θα τα κερδισω.
Δεν μπορω να ειμαι 100% σιγουρος αλλα πιστευω οτι αν ερθω στο σπιτι σου και σου αλλαξω τα καλωδια χωρις να το ξερεις και σου βαλω καποια αλλα που ειχες πριν, θα εβαζα στοιχημα οτι η δεν θα το καταλαβεις καν αν δεν τα δεις με τα ματια σου οτι αλλαξαν, η αν το καταλαβεις (χωρις να τα δεις), δεν θα εισαι σε θεση να καταλαβεις με ποια αλλαχτηκαν.
Ειμαι μολις 99.9% σιγουρος για αυτο και γι αυτο το λογο δεν θα βαλω στοιχημα. Αλλα ειμαι κοντα και ο πειρασμος μεγαλος.
Ελπίζω να έχεις κάτι πολύ καλό για να χάσεις.Μια ζωή τα βρίσκω όλα.Ακομη και τώρα.

Reaction score
2.071
Ελπίζω να έχεις κάτι πολύ καλό για να χάσεις.Μια ζωή τα βρίσκω όλα.Ακομη και τώρα.
Αν ημουν καποιος αλλος θα εβαζα στοιχημα. Ομως το αηττητο των 57 ετων δεν το πετυχα βαζοντας στοιχηματα με 99.9% πιθανοτητες να κερδισω γιατι ακομα και το 0.1 ελοχευει τον κινδυνο της ηττας. Η δε αυτοπεποιθηση σου μου μειωνει τις πιθανοτητες στο 99% και στην τελικη ακομα κι αν εχεις δικιο και πραγματικα ακους τις διαφορες τοσο εντονα, δεν εχω να πω παρα μπραβο σου και χαιρομαι τοσο για την ακοη σου οσο και για το οτι η δικη μου δεν ειναι τοσο απαιτητικη γιατι αν ηταν δεν θα μπορουσα να ακουσω καθολου μουσικη εκτος απο live unplugged. Ηδη εχω αποκλεισει ενα σωρο μαγαζια νυχτερινης διασκεδασης που μου αρεσουν αλλα δεν αντεχω τον ηχο τους. Φαντασου να ειχα τετοιες επιπλεον ευαισθησιες, θα εμενα κλεισμενος στο σπιτι με ωτοασπιδες.

Reaction score
2.749
Αν ημουν καποιος αλλος θα εβαζα στοιχημα. Ομως το αηττητο των 57 ετων δεν το πετυχα βαζοντας στοιχηματα με 99.9% πιθανοτητες να κερδισω γιατι ακομα και το 0.1 ελοχευει τον κινδυνο της ηττας. Η δε αυτοπεποιθηση σου μου μειωνει τις πιθανοτητες στο 99% και στην τελικη ακομα κι αν εχεις δικιο και πραγματικα ακους τις διαφορες τοσο εντονα, δεν εχω να πω παρα μπραβο σου και χαιρομαι τοσο για την ακοη σου οσο και για το οτι η δικη μου δεν ειναι τοσο απαιτητικη γιατι αν ηταν δεν θα μπορουσα να ακουσω καθολου μουσικη εκτος απο live unplugged. Ηδη εχω αποκλεισει ενα σωρο μαγαζια νυχτερινης διασκεδασης που μου αρεσουν αλλα δεν αντεχω τον ηχο τους. Φαντασου να ειχα τετοιες επιπλεον ευαισθησιες, θα εμενα κλεισμενος στο σπιτι με ωτοασπιδες.
Δεν μπορώ να απαντήσω.Ειμαι πλέον αγγαρεία στα μαγειρεία από τη μάνα του λόχου για την οποια κάποιοι συκοφαντες διαδίδουν ότι παρεβη εναν κανονισμό που αφορά τους διαχειριστες.Αν και καινουριος και αμαθος,καταδικάζω τα γραφόμενα και λεγόμενα τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.139
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun