Αναβάθμιση DAC

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.260
Τέλεια Βλαση κατανοητό, άλλη ερωση αν έχεις ένα πολύ καλό dac μ ένα οικονομικό streamer όμως θα χάσεις ποιότητα εφόσον το συνδέσεις ψηφιακά? Καλημέρα και καλή εβδομάδα κιόλας
Τη "δουλειά" όσον αφορά την ποιότητα την κάνει το DAC. Αν έχεις ένα καλό DAC, αυτό που θες από το streamer είναι:

- Να μην εισάγει πολύ jitter στο σήμα
- Να μην περνάει ηλεκτρικό θόρυβο στο DAC (μέσω του καλωδίου σύνδεσης) που μπορεί να επηρεάσει τη μετατροπή που θα γίνει στο DAC. Ο θόρυβος δηλαδή στο streamer (αν υπάρχει) δεν θα επηρεάσει το ψηφιακό σήμα, αλλά μόνο την ψηφιακοαναλογική μετατροπή, ΑΝ περάσει στο DAC και ΑΝ το DAC δεν προστατεύεται επαρκώς από κάτι τέτοιο

Αν το συνδέσεις με οπτική έχεις γλιτώσει τον θόρυβο, αν και σε πολλές υλοποιήσεις η οπτική έξοδος/είσοδος έχει μεγαλύτερο jitter. Γνώμη μου, δεν πρόκειται να ακούσεις τη διαφορά (λόγω jitter) στον αιώνα τον άπαντα.

Προσωπικά, αν είχα ένα καλό DAC, θα έπαιρνα και ένα streamer (όποιο ήταν πιο κοντά σε αυτό που θέλω από άποψη features, τιμής κλπ. χωρίς να κοιτάω "ποιότητα"), θα το σύνδεα με το DAC και θα κρατούσα όποια σύνδεση μου ακούστηκε καλύτερη (λέμε τώρα).

Τα παραπάνω που σου λέω τα έχω δοκιμάσει/εφαρμόσει/επαληθεύσει στο δικό μου σύστημα (σε ακρόαση με ακουστικά).

Reaction score
1.474
Με βαση την δικη μου εμπειρια αλλαζοντας streamer και δοκιμαζοντας τις ψηφιακες εξοδους του σε σχεση με το προηγουμενο, με αναφορα το εσωτερικο dac του ενισχυτη μου και στις δυο περιπτωσεις, πιο πολυ διαφορα στον ηχο εκανε το streamer ως transport παρα ως dac... Τελικα κατεληξα να το χρησιμοποιω ως streaming dac δινοντας του μια ελαφρια υπεροχη μιας και ο ηχος του μου φανηκε πιο ξεκουραστος και ηρεμος.

Reaction score
359
Τέλεια Βλαση κατανοητό, άλλη ερωση αν έχεις ένα πολύ καλό dac μ ένα οικονομικό streamer όμως θα χάσεις ποιότητα εφόσον το συνδέσεις ψηφιακά? Καλημέρα και καλή εβδομάδα κιόλας
Δεν καταλαβα την ερωτηση σου.
Εκεινο που ανεφερα ποιο πανω ειναι οτι καλο ειναι να ειναι κοντινης κατηγοριας το streamer και το dac.
Δλδ νομιζω ειναι καλυτερα ενα streamer και dac 5€ το καθενα απο ενα στρεαμερ 2€ και ενα dac 8€.
Στο dac μπορεις να δωσεις ενα μικρο προβαδισμα.
Σε αυτη την εξισωση δεν πρεπει να υπολογιστει το τμημα που αφορα lifestyle ευκολιες.

Reaction score
1.474
Τελικα κατεληξες; Εμενα με τρωει να παρω το node icon τωρα ακομα δεν πηρα το αλλο 😂

Last edited:

Reaction score
12
Τελικα κατεληξες; Εμενα με τρωει να παρω το node icon τωρα ακομα δεν πηρα το αλλο 😂

Καλημέρα! Εσύ το πας πολύ μπροστά!!φαίνεται φοβερό, εγώ πήρα το eversolo z6 και στριμαρω από το nvidia shield pro που έχω...
Καλημέρα! Εσύ το πας πολύ μπροστά!!φαίνεται φοβερό, εγώ πήρα το eversolo z6 και στριμαρω από το nvidia shield pro που έχω...
Εσύ ποιο streamer dac είχες που έλεγες ότι ήσουν πολύ ικανοποιημένος?

Reaction score
359

Δεν μας ειπες ειδες διαφορα?

Reaction score
1.474

Εγω εχω το node nano μαζι με το Ifi ipower 2 και το ifi i silencer για συνδεση ethernet.

Αυτο που ξεχωριζω σε αυτο ειναι οτι σε οτι ενταση και να παιξει , οσο πολυπλοκο κομματι ορχηστρικο και να παιξει δεν σε κανει να θελεις να το χαμηλωσεις γιατι κατι σε ενοχλησε.

Εχει πραγματικα ισορροπημενο ηχο, δυνατο μπασο και δεν υπαρχει κατι να ακουγεται λεπτο η μεταλλικο. Ολα ακουγονται φυσικα καθαρα και οργανικα.

Απλως επειδη ακριβως οτι ειναι τοσο καλο σε οτι και να του δωσεις σε οτι ενταση και να παιξει, καλοκοιταω το μεγαλυτερο της σειρας και σκεφτομαι ποσο καλυτερο μπορει να ειναι αυτο. Επισης ειδα ποσο απλο ειναι να τρεξεις το dirac στο bluesound icon και κανονικο node και το θελω και αυτο να το εχω.

Τελος παντων ισως τα αλλα χριστουγεννα...

Reaction score
1.723
Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο!! Ερώτηση, έχω τον denon 3800 και θέλω να αναβαθμίσω στην ουσία το dac του για stereo μουσική, έτσι θέλω ν αγοράσω ένα εξωτερικό dac ή dac - streamer κατά προτίμηση , υπάρχει κάποια καλή πρόταση μέχρι 400 ευρώ? Έχω δει πολύ καλές κριτικές για το dac-streamer bluesound nod n130. Αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει!! Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!!!
Ελπίζω να μην σου χαλάσω το θέμα, απλά έχω την εξής απορία:

Έχεις βρει τρόπο να στριμάρεις Youtube στον 3800? Από ότι έχω καταλάβει το HEOS δεν το υποστηρίζει, ενώ υποστηρίζει Spotify και Amazon.

Πέραν τούτου, σου λείπει κάτι από τις streaming δυνατότητες του 3800 και ψάχνεις για streamer ή απλώς ψάχνεις για dac και δεν θα σε πείραζε να έχει και streaming δυνατότητες.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.260
Έχεις βρει τρόπο να στριμάρεις Youtube στον 3800?
Youtube κανονικό εννοείς; Ή Youtube Music/Premium;

Κανένα streamer δεν υποστηρίζει Youtube παρά μόνο μέσω Chromecast σε συσκευές που έχουν και έξοδο εικόνας (TV boxes δηλαδή ουσιαστικά όπως το Shield, το Mi Box κλπ.).

Ο λόγος είναι πως το (free) Youtube δεν επιτρέπει να στέλνεις κάπου τον ήχο χωρίς την εικόνα. Ακόμα και με Bluetooth αν συνδέσεις το κινητό κάπου, θα πρέπει το βίντεο να παίζει στην οθόνη. Αν το βάλεις στο background, σταματάει.

Reaction score
183
Youtube κανονικό εννοείς; Ή Youtube Music/Premium;

Κανένα streamer δεν υποστηρίζει Youtube παρά μόνο μέσω Chromecast σε συσκευές που έχουν και έξοδο εικόνας (TV boxes δηλαδή ουσιαστικά όπως το Shield, το Mi Box κλπ.).

Ο λόγος είναι πως το (free) Youtube δεν επιτρέπει να στέλνεις κάπου τον ήχο χωρίς την εικόνα. Ακόμα και με Bluetooth αν συνδέσεις το κινητό κάπου, θα πρέπει το βίντεο να παίζει στην οθόνη. Αν το βάλεις στο background, σταματάει.
Γίνεται στο wiim pro plus με τις οδηγίες του συνδέσμου.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.260
Γίνεται στο wiim pro plus με τις οδηγίες του συνδέσμου.
OK, αυτό βέβαια δεν είναι κάποια λειτουργία του Wiim. Μπορείς στο Android να επιλέξεις να κάνεις cast τον ήχο από όλο το τηλέφωνο σε μια Chromecast συσκευή.

Και πάλι όμως θα πρέπει το βίντεο να παίζει στην οθόνη του κινητού σου, δεν μπορείς να το βάλεις να παίζει στο Wiim και εσύ στο κινητό να κάνεις κάτι άλλο.

Στην ουσία δηλαδή είναι όπως όταν συνδέεσαι σε ένα Bluetooth ηχείο αλλά αντί να το κάνεις μέσω Bluetooth το κάνεις μέσω Chromecast.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.638
Μπορούν τα Eversolo, αφού παίζουν το YouTube και εικόνα στην οθόνη τους με APK download.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.260
Μπορούν τα Eversolo, αφού παίζουν το YouTube και εικόνα στην οθόνη τους με APK download.
Και το ελέγχεις από το κινητό; Δηλαδή να αναζητάς, να αλλάζεις τραγούδια κλπ; Γιατί αλλιώς δεν είναι streaming. Χρήσιμο όμως όπως και να έχει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ