Το σύστημα μου

Reaction score
9.012
Εγώ θα έκανα φίλο τον Μπρέτσο (αντί να τον βρίζει για τις μπάμιες) θα έπαιρνα και ένα δυναμό και θα φόρτιζα με το ποδήλατο που κάνει ώρες κάθε μέρα στο σπίτι το Tesla μου. :D Και ο Μπρέτσος θα ήταν ευχαριστημένος λόγω αύξησης της προσπαθειας του και βαθμού δυσκολίας. :D Να ένα επιχείρημα για να κάνει τον Μπρετσο να αγοράσει ηλεκτρικό, αλλά που μυαλό. :D
Να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο και να το φορτίζει σπίτι κάνοντας κανονικό. :biggrin:

Reaction score
19.698
Χωρίς να είμαι καθημερινός κρεατοφάγος σημειώνω ότι έστω και αν καταναλώνονταν τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο μεγάλο μέρος αυτού αποβάλλεται αναξιοποίητο αφού υφίστανται στον οργανισμό συνθήκες που μειώνουν το βαθμό απορρόφησης. Μια εξ αυτών είναι και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά. Επομένως θα ήταν χρήσιμο συμπλήρωμα μαγνησίου τόσο υπό κατάλληλη χημική μορφή - δεν είναι ισοδύναμα όλα τα άλατα μαγνησίου - όσο και κατάλληλη μορφή λήψης για τη βέλτιστη βιοδιαθεσιμότητα. Επειδή όμως το απορροφούμενο μαγνήσιο αποβάλλεται μέσω των νεφρών δεν συνιστάται τέτοιο συμπλήρωμα όταν κάποιος έχει νεφρική δυσλειτουργία.
Δεν γνωρίζω κατά πόσον τα συμπληρώματα μπορούν και αυτά να απορροφηθούν και σε τι βαθμό. Νομίζω δύσκολο. Καλύτερα δεν θα ήταν λογικά να προσανατολιστεί κάποιος σε τροφές που περιέχουν μέταλλα και διασπώμενες οργανικές ουσίες και ένζυμα που βοηθούν στην κατακράτηση του (αλλα και αυτών) ; Π.χ. ασβέστιο ; Ο πασατεμπος πάντως έχει νομίζω την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. 100 gr σου διασφαλίζουν την μισή απαιτούμενη ημερήσια δόση περίπου 200 mg.
Να αγοράσει ηλεκτρικό ποδήλατο και να το φορτίζει σπίτι κάνοντας κανονικό. :biggrin:
Θες πολύ ενέργεια όπως και να έχει. Θες τον Μπρέτσο. :D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.450
Είστε όλοι ομαδικώς άσχετοι. 😂😁🤣

Βαριέμαι να σας βάλω και το Celtic sea salt, ψάξτε να μάθετε. 😎

Ειδάλλως οκ, φάτε πρασινάδες, κι άμα πάρετε από αυτές μαγνήσιο, ελάτε να μου τρυπήσετε τη μύτη, άσχετοι. 😂😁🤣

ΥΓ. Με το ποτάκι σας, φάτε κάνα ξηροκαρπι, ταιριάζει με εκλεκτά τυριά, και κάποια ολίγα φρούτα.
Άσχετοι λαχανοντολμάδες, άμπασοι. 😂😁🤣

ΥΓ. 2. Περιμένω τώρα να βρεθούν μερικοί ακόμα άσχετοι, να μου πουν για πέτρες στα νεφρά απ'τ'αλάτι, να γελάω μέχρι δακρύων. 😂😁

Έχω ωραιότατη τριφασική μπριζα, 11 kW. Κάνε συ ποδήλατο. 🤣😂😁

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.687
Δεν γνωρίζω κατά πόσον τα συμπληρώματα μπορούν και αυτά να απορροφηθούν και σε τι βαθμό. Νομίζω δύσκολο. Καλύτερα δεν θα ήταν λογικά να προσανατολιστεί κάποιος σε τροφές που περιέχουν μέταλλα και διασπώμενες οργανικές ουσίες και ένζυμα που βοηθούν στην κατακράτηση του (αλλα και αυτών) ; Π.χ. ασβέστιο ; Ο πασατεμπος πάντως έχει νομίζω την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. 100 gr σου διασφαλίζουν την μισή απαιτούμενη ημερήσια δόση περίπου 200 mg.

Θες πολύ ενέργεια όπως και να έχει. Θες τον Μπρέτσο. :D
To ασβέστιο μαζί με σίδηρο και φώσφορο ανταγωνίζονται το μαγνήσιο στη διαδικασία απορρόφησης από το έντερο.

Θεωρώ πως το παρακάτω συμπλήρωμα διακρίνεται χάρη στη δομή συμπλόκου από βέλτιστη απορρόφηση - η οποία ακόμα και τότε λογαριάζεται γύρω στο 60% αλλά κρίνεται η ποσότητα αρκετή.

Reaction score
19.698
Είστε όλοι ομαδικώς άσχετοι. 😂😁🤣

Βαριέμαι να σας βάλω και το Celtic sea salt, ψάξτε να μάθετε. 😎

Ειδάλλως οκ, φάτε πρασινάδες, κι άμα πάρετε από αυτές μαγνήσιο, ελάτε να μου τρυπήσετε τη μύτη, άσχετοι. 😂😁🤣

ΥΓ. Με το ποτάκι σας, φάτε κάνα ξηροκαρπι, ταιριάζει με εκλεκτά τυριά, και κάποια ολίγα φρούτα.
Άσχετοι λαχανοντολμάδες, άμπασοι. 😂😁🤣

ΥΓ. 2. Περιμένω τώρα να βρεθούν μερικοί ακόμα άσχετοι, να μου πουν για πέτρες στα νεφρά απ'τ'αλάτι, να γελάω μέχρι δακρύων. 😂😁

Έχω ωραιότατη τριφασική μπριζα, 11 kW. Κάνε συ ποδήλατο. 🤣😂😁
Δεν έχει τόσο μεγάλη ποσότητα 0.16 gr/kg. Επίσης το Νάτριο δεν αντιδρά με το Mg. Και το ασβέστιο που είπα ενώ αντιδράει και κάνει δεσμούς (που είναι καλό και για τα οστά που δεν έχουν μόνο ασβέστιο) απο ότι διαβάζω ιατρικά λένε ότι είναι ανταγωσιτές στη απορρόφηση απο τον οργανισμό. Δεν μπορεί κάτι θα είναι ιδανικό, βαριέμαι να ψάξω. :D Τρώω πασατέμπο σαν τις κότες πούλ πούλ θα μιλάω σε λίγο. :D
To ασβέστιο μαζί με σίδηρο και φώσφορο ανταγωνίζονται το μαγνήσιο στη διαδικασία απορρόφησης από το έντερο.

Θεωρώ πως το παρακάτω συμπλήρωμα διακρίνεται χάρη στη δομή συμπλόκου από βέλτιστη απορρόφηση - η οποία ακόμα και τότε λογαριάζεται γύρω στο 60% αλλά κρίνεται η ποσότητα αρκετή.

Ναι τώρα το είδα, μαζί γράψαμε.

Reaction score
19.698

Εϊχα πάρει παλαιότερα γιατί είχα έλλειψη -όχι αυτό ένα άλλο καθαρό σχεδόν Mg - και μου είχε δημιουργήσει κάποιες στομαχικές διαταραχές και το φοβήθηκα. Και τώρα πρέπει να έχω καθώς τα ξέρω τα σημάδια απο παλιά τότε και τα αναγνωρίζω. Θα το δοκιμάσω να δώ. Βαριέμαι να πάω για εξέταση να δώ πόσο έλλειψη έχω. Έχω πλακωθεί στον πασατέμπο , τις φακές, το μπρόκολο και την σοκολάτα σε ρόφημα. Τα τρία τελευταία ήταν πάντα στην διατροφή μου καθώς έχω κόψει και τον καφέ αλλά πάλι .... μάλλον έχω πρόβλημα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.450
Εϊχα πάρει παλαιότερα γιατί είχα έλλειψη -όχι αυτό ένα άλλο καθαρό σχεδόν Mg - και μου είχε δημιουργήσει κάποιες στομαχικές διαταραχές και το φοβήθηκα. Και τώρα πρέπει να έχω καθώς τα ξέρω τα σημάδια απο παλιά τότε και τα αναγνωρίζω.
Βάλε μπόλικο αλάτι στη μπριζόλα.
Αλλά το σωστό αλάτι, τα έχω ξαναπεί.
Άκου το θείο, ξέρει.
Τα υπόλοιπα είναι άχρηστα.

ΥΓ. Εάν αναρωτιέται κανείς, δεν έχω καμία έλλειψη σε τίποτα.
Λίγο παραπανίσιο σίδερο έχω, λογικό. 😎

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.256
Members
38.296
Νεότερο μέλος
Alexis P