Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
129
Σας άκουσε και έκανε βίντεο 😁
Shocking results??!?! ☄

Γνώμες για το βίντεο;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.631
Σας άκουσε και έκανε βίντεο 😁
Shocking results??!?! ☄

Γνώμες για το βίντεο;

μετά από αρκετή υπομονή το βίντεο σταματάει εκεί που κάνει packet loss test και το συσχετίζει με χαμένα μέρη στην ηχογράφηση

ο τύπος είναι ηλίθιος

τον συνιστώ για τους χαιενδάδες :biggrin:

Reaction score
3.106
Ευτυχώς δεν ακούω διαφορές σε καλώδια ρεύματος, δικτύου, usb κ απολαμβάνω τις μουσικές μου!
Ο Θεός με φύλαξε που μου περιόρισε την ακοή!
Ποτε έκανες σύγκριση καλωδίων ρεύματος και τι συνέκρινες;Απαλό μαύρο με μαύρο κατράμι;

Reaction score
3.106
Ποια μαλλιά;
Αυτά που γκριζαραν λόγω του γκρίζου ήχου κι αναγκάστηκε να ξυρίσει.
απο προσωπικη εκτιμηση , το cd παιζει καλυτερα , τουλαχιστον σε εμενα!
Το streamer είναι επανεγγραψιμο δισκάκι σε κουτί πολυτελείας.

Reaction score
381
Ετσι για την ιστορια με τι παιζεις CD και με τι και τι κανεις streaming?
ευχαριστως!

εχω ενα sasd nvp 900ns Sony ,συνδεδεμενο στο pioneer N50A μεσω coaxial , και streaming μεσω ipad και airplay στο N50A απο spotify.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.353
ευχαριστως!

εχω ενα sasd nvp 900ns Sony ,συνδεδεμενο στο pioneer N50A μεσω coaxial , και streaming μεσω ipad και airplay στο N50A απο spotify.
Εκεί είναι και το σφάλμα σου. Το airplay δεν μεταφέρει lossless. Ακούς 320 mp3 πρακτικά από το streaming. Βάλε και ότι το spotify είναι mp3...

Με λίγα λόγια ακούς ήχο που συμπιέζεται απωλεστικά 2 φορές. Ότι χειρότερο.

Δοκίμασε με Tidal connect και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Last edited:

Reaction score
375
ευχαριστως!

Λογικο να ακους καλυτερα απο το Sony. Παρε ενα σοβαρο streamer και κανε συνδρομη σε Tidal η Qobuz για hi res και μετα κανε συγκρισεις και εχε αποψη. Δεν συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. Το spotify ειναι μονο για κινητο η background.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.312
Καλημέρα σε όλους. Εχοντας περάσει απο όλες τις πλατφόρμες streaming (εκτός του QOBUZ) έχω καταλήξει στο youtube premium σε συνδιασμό με φυσικά μέσα cd/lp. Μετά και από την απόριψη του MQA απο το tidal το σταμάτησα και αυτό και είπα να μην ασχοληθώ ξανά με δειγματοληψίες ποιότητας. Το youtube premium έχει μεγάλη ποικιλία και ίσως την μεγαλύτερη για μένα για την μουσική που ακούω και βέβαια βιντεο. Επίσης μαζί με τον μπαμπά ποτίζονται και οι υπολοιποι (παιδιά κτλ.) με το family plan. Ερχόμενος στην ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή στο YouTube music και συγκρίνοντας την με το cd και χρησιμοποιόντας το πολύ καλό και άριστο Marantz cd 60 που έχω για την συλλογή μου βλέπω μια υπερισχυση του CD. Επειδή είχα και tidal εκεί σε MQA & FLAC είχα μια υπερισχυση της streaming πλατφόρμας άπο άποψη καθαρότητας και sound stage αλλά και πάλι όχι σε όλα. Έπαιζε πολύ ρόλο η εγγραφή. Θεωρώ οτι παίζει ρόλο το μέσο που τα παράγει, τα εσωτερικά dacs ή αρχιτεκτονική της κάθε συσκευής και βεβαίως η ποιότητα του μέσου (cd or streaming). Τώρα αν με ρωτάτε τι θα έπελεγα, θα σας έλεγα ότι θα παράμεινω όπως είμαι γιατί δεν θέλω να πληρώνω πολλές διαφορετικές πλατφόρμες όσο και αν μου λείπουν πράγματα απο την καθε μία.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.064
το airplay και το bluetooth δεν το εχω καν στην κατηγορια …streaming…

ειναι απλα βολεμα στα γρηγορα…

Reaction score
375
Καλημέρα σε όλους. Εχοντας περάσει απο όλες τις πλατφόρμες streaming (εκτός του QOBUZ) έχω καταλήξει στο youtube premium σε συνδιασμό με φυσικά μέσα cd/lp. Μετά και από την απόριψη του MQA απο το tidal το σταμάτησα και αυτό και είπα να μην ασχοληθώ ξανά με δειγματοληψίες ποιότητας. Το youtube premium έχει μεγάλη ποικιλία και ίσως την μεγαλύτερη για μένα για την μουσική που ακούω και βέβαια βιντεο. Επίσης μαζί με τον μπαμπά ποτίζονται και οι υπολοιποι (παιδιά κτλ.) με το family plan. Ερχόμενος στην ποιότητα είναι πάρα πολύ καλή στο YouTube music και συγκρίνοντας την με το cd και χρησιμοποιόντας το πολύ καλό και άριστο Marantz cd 60 που έχω για την συλλογή μου βλέπω μια υπερισχυση του CD. Επειδή είχα και tidal εκεί σε MQA & FLAC είχα μια υπερισχυση της streaming πλατφόρμας άπο άποψη καθαρότητας και sound stage αλλά και πάλι όχι σε όλα. Έπαιζε πολύ ρόλο η εγγραφή. Θεωρώ οτι παίζει ρόλο το μέσο που τα παράγει, τα εσωτερικά dacs ή αρχιτεκτονική της κάθε συσκευής και βεβαίως η ποιότητα του μέσου (cd or streaming). Τώρα αν με ρωτάτε τι θα έπελεγα, θα σας έλεγα ότι θα παράμεινω όπως είμαι γιατί δεν θέλω να πληρώνω πολλές διαφορετικές πλατφόρμες όσο και αν μου λείπουν πράγματα απο την καθε μία.
Καλο ειναι οταν αναφερουμε συγκρισεις να αναφερουμε τι συγκρινουμε . Το YT απο μονο του ως ποιοτητα ειναι πολυ κατωτερο του cd , πρεπει να μας πεις και πως αναπαραγεις το YT music και το tidal οταν ειχες για να υπαρχει ενα νοημα.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.312
Καλο ειναι οταν αναφερουμε συγκρισεις να αναφερουμε τι συγκρινουμε . Το YT απο μονο του ως ποιοτητα ειναι πολυ κατωτερο του cd , πρεπει να μας πεις και πως αναπαραγεις το YT music και το tidal οταν ειχες για να υπαρχει ενα νοημα.
Nvidia shield tv pro στο σαλόνι (κύριο συστημα) και wiim ultra στο γραφείο. Στο δεύτερο καθαρά ως dac γιατί ακόμα δεν το υποστηρίζει native για το youtube music. Οπότε μέσω λαπτοπ. Το tidal κατευθείαν από το wiim.

Reaction score
375
Οποτε λογικη η διαφορα ,ομως λογω μηχανηματων αναπαραγωγης και ποιοτητας μεσου , οχι γενικα μεταξυ cd και streaming με ισους ορους.

Reaction score
1.508
Να ξεκαθαρίσουμε ότι το AirPlay 2 μπορεί να μεταφέρει lossless σε έως 16/44 μόνο από tidal και Qobuz . Από Apple Music θα μεταφέρει AAC 256 ενώ για Spotify είναι προτιμότερη η μετάδοση 320 ogg vorbis mp3 μέσω Spotify connect . Γενικά είναι καλύτερο από Bluetooth αλλά sub par σε σχέση με το tidal connect που μεταφέρει αυτούσιο έως 24/192 και φυσικά χειρότερο από το chromecast όπου με full bandwidth μπορεί να μεταφέρει high res lossless από Qobuz έως ότου το Qobuz υιοθετήσει connect .

Καλύτερα Qobuz να παίζει από εφαρμογή native του streamer ή upnp εφαρμογή όπως bubble upnp ή connect ή JPLAY

Υπάρχει φυσικά και το Roon όπου ανοίγεται ένας άλλος κόσμος αλλά με κόστος …

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.276
Members
38.293
Νεότερο μέλος
ONIKOS1