kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
2.873
Και αν γίνει ένα "τσαφ" σε μια συσκευή, το ρεύμα να περάσει από διάφορα μηχανήματα μέχρι να γειωθεί αντί να το κάνει κατευθείαν?
Από ένα μόνο interconnect θα περάσει το ρεύμα για να γειωθεί στη συνέχεια από τον ενισχυτή. Οπως είπα παραπάνω, τα καλωδια διασύνδεσης (IC) θα πρέπει να έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση < 0,1 Ω.

Πότε μέτρησε τελευταία φορά ο ηλεκτρολόγος την αντίσταση της γείωσης του σπιτιού σας ;

Έχουν μετρηθεί διαμερίσματα πολυκατοικιών με αντισταση γείωσης κοινού ηλεκτροδίου > 50-60 Ω, οπότε μια τέτοια γείωση υψηλής αντίστασης μόνο προβλήματα δημιουργεί από τις επιμέρους διαρροές των υπολοίπων διαμερισμάτων και των καταστημάτων του κτιρίου

Last edited:

Reaction score
2.873
Μία γείωση υψηλής αντίστασης δεν μας παρέχει ικανοποιητική προστασία . Θα πρέπει η αντίσταση γείωσης να είναι μικρότερη από 10 Ω για τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου.

Reaction score
4.280
Μόνο αν μετράς για...μισος πλανητης!
Ως λαμπιονης θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι η 211 υπολείπεται της 845.
Δεν ισχύει.
Η 845 δεν είναι η εξέλιξη της 211 αλλά διαφορετικός τύπος με άλλα χαρακτηριστικά.
Κατ' αρχήν,είστε λίγοι και όχι ο μισός πλανήτης.
Δεύτερον,όταν εγώ είχα κι άκουγα λάμπες,η Audio Note δεν είχε βάλει καν το πρώτο τούβλο στο εργοστάσιο της.
Δεν ισχύει.
Αν εξαιρέσουμε τους νέους που ακούνε μόνο από κινητό ή Bluetooth υπάρχουν πάρα πολλοί που ακούνε με ή και με λυχνίες και όχι μόνο σε ενισχυτές.

Reaction score
3.472
Δεν ισχύει.
Η 845 δεν είναι η εξέλιξη της 211 αλλά διαφορετικός τύπος με άλλα χαρακτηριστικά.

Δεν ισχύει.
Αν εξαιρέσουμε τους νέους που ακούνε μόνο από κινητό ή Bluetooth υπάρχουν πάρα πολλοί που ακούνε με ή και με λυχνίες και όχι μόνο σε ενισχυτές.
Δεν έγραψα ότι η 845 είναι εξέλιξη της 211.Εσυ το έγραψες.Η 211 υπολείπεται ηχητικά της 845.
Προσμετρας τους και με λάμπες στους με λάμπες.Ακομη ομως κι έτσι,είναι μειοψηφία.

Reaction score
4.280
Δεν έγραψα ότι η 845 είναι εξέλιξη της 211.Εσυ το έγραψες.Η 211 υπολείπεται ηχητικά της 845.
Προσμετρας τους και με λάμπες στους με λάμπες.Ακομη ομως κι έτσι,είναι μειοψηφία.
Η 211 λόγω διαφορετικών χαρακτηριστικών εξακολουθεί να προτιμάται από κάποιους κατασκευαστές. Μόνο αν η 845 ήταν η εξέλιξη της θα την θεωρούσαμε καλύτερη. Ηχητικά παίζουν διαφορετικά.

Reaction score
2.873
Η λυχνία 845 είναι πολύ πιο δύσκολη στην οδήγησή της σε σχέση με την 211 , ενώ απαιτεί αρκετές εκατοντάδες volts τάσης από το προηγούμενο οδηγό στάδιο. (driver). Παλαιότερα χρησιμοποιούσα mosfets οδηγό στάδιο . Το πως δεν εχω σκοτωθεί ακόμα αποτελεί μυστήριο.
Επίσης η 845 μπορεί να λειτουργεί εις βάθος σε τάξη A2 χωρίς παραμόρφωση, εφόσον βεβαίως το οδηγό στάδιο μπορεί να αποδώσει στο πλέγμα (grid) της 845 ένα σχετικά υψηλό ρεύμα της τάξης των 100 mA.
Με 1.100 volts στο plate της 845 μπορoύμε να πάρουμε ισχύ 40 watts, χωρίς να κάνουμε κατάχρηση των προδιαγραφών στην τάξη λειτουργίας A2.

Εκπληκττική λυχνία σε δυναμικά , ενέργεια με τρομερό σώμα στο χαμηλό , για μεγάλα παιδίά.

Με αυτά που ξεκινήσατε να λέτε για τις λυχνίες μου φαίνεται ότι θα ξαναπίασω κάποια μέρα το κολλητήρι .
Εχω και μια εξάδα 2Α3 NOS της Penta Laboratories και σκεφτόμουν σήμερα να σχεδιάσω ένα στάδιο εξόδου για DAC που θα οδηγεί και τα ακουστικά μου

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.055
Πότε μέτρησε τελευταία φορά ο ηλεκτρολόγος την αντίσταση της γείωσης του σπιτιού σας ;
g.kar Εμενα την μετρησε :smile: ο Ηλεκτρολογος;) και η γειωση η θκιαμ ειναι 08 Ω:smile:

Reaction score
2.873
g.kar Εμενα την μετρησε :smile: ο Ηλεκτρολογος;) και η γειωση η θκιαμ ειναι 08 Ω:smile:
Ξέχασες την υποδιαστολή , ή μήπως ήθελες να γράψεις 80 Ω ; :biggrin:
Μένεις σε μονοκατοικία ;

Reaction score
113

ΤΟ HIGH-END ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ

Χωρίς καλώδια στα όργανα
Χωρίς μικρόφωνα στα όργανα
Χωρίς μικρόφωνα στα στόματα
Χωρίς ακουστικά στα αυτιά
Χωρίς ενισχυτές
Χωρίς ηχεία

Reaction score
2.873

ΤΟ HIGH-END ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ

Χωρίς καλώδια στα όργανα
Χωρίς μικρόφωνα στα όργανα
Χωρίς μικρόφωνα στα στόματα
Χωρίς ακουστικά στα αυτιά
Χωρίς ενισχυτές
Χωρίς ηχεία
Ομως, με αυτά τα μουσικά θέματα δε σταυρώνεις γκόμενα

Reaction score
3.472
Μέλος το οποίο αγόρασε πολύ πρόσφατα το Kratos μαζί με το καλύτερο καλώδιο ρεύματος της Ludic μου είπε ότι ειναι πολύ ευχαριστημένος και μάλιστα το δικό του Kratos είναι νέο μοντέλο με αποκλειστικά φιλτραρισμένες πρίζες.
Αντίθετα,άλλο μέλος το οποίο αγόρασε το Tsakiridis Hercules Plus μαζί με καλώδιο ρεύματος Acrolink μου είπε ότι το προηγούμενο του(κοινό)πολυπριζο είναι κλάσεις καλύτερο από το Tsakiridis.

Reaction score
6.844
Μέλος το οποίο αγόρασε πολύ πρόσφατα το Kratos μαζί με το καλύτερο καλώδιο ρεύματος της Ludic μου είπε ότι ειναι πολύ ευχαριστημένος και μάλιστα το δικό του Kratos είναι νέο μοντέλο με αποκλειστικά φιλτραρισμένες πρίζες.
Αντίθετα,άλλο μέλος το οποίο αγόρασε το Tsakiridis Hercules Plus μαζί με καλώδιο ρεύματος Acrolink μου είπε ότι το προηγούμενο του(κοινό)πολυπριζο είναι κλάσεις καλύτερο από το Tsakiridis.
Πολύμπριζα.
Από τις πιο "πονεμένες" ιστορίες στο hifi.😀
Για τον Ηρακλή ισχύει αυτό που σου είπαν 100%.

Reaction score
461
Κατά πληροφορία του πριν από λίγο, ναι ισχύει το νέο μοντέλο , όπου είναι ακριβώς ίδιο με το δικό μου , με μόνη διαφορά τις direct που έχει το δικό μου , εκείνο τις έχει όλες φιλτραρισμένες .

Reaction score
3.472
Πολύμπριζα.
Από τις πιο "πονεμένες" ιστορίες στο hifi.😀
Για τον Ηρακλή ισχύει αυτό που σου είπαν 100%.
Τρίτο μέλος μου είπε πριν από λίγο ότι ο Τσακιριδης δεν ξέρει να φτιάξει ενισχυτές και θα φτιάξει και πολυπριζα;

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.625
Members
38.351
Νεότερο μέλος
andreas_kam