- Reaction score
- 4.620
Δεν πειράζει, γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να βοηθάμε αυτούς που δεν ξέρουν. 

Ορίστε και η επιβεβαίωση
τώρα που το λες, έχω ένα VLAN για πρόσβαση από έξω σε ένα bookstack που έχω,Όλες οι καρτες δικτύου (εκτός από καμιά αρχαία ή καμιά σαβούρα) είναι γαλβανικα απομονωμένες και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από κάποιο σπέσιαλ switch...
Τώρα αν κάποιοι ακούτε διαφορές.... ε, πάρτε και switch και ότι γουστάρετε...
Προσωπικά αν αλλάξω switch θα είναι για καθαρά δικτυακούς λόγους (managed, vlans κ.λπ.)
τώρα που το λες, έχω ένα VLAN για πρόσβαση από έξω σε ένα bookstack που έχω,
μήπως το χαραμίζω και να το δώσω στο streamer; Θα παίζει καλύτερα λες; μου βάζεις ιδέες
το μόνο που δεν ακούσαμε ακόμα, είναι διαφορές στον ήχο αν αλλάξεις αριθμό VLAN, πχ αντί για 100 να έχεις 200,
που ξέρεις;
από τη στιγμή που το streamer/player κατεβάζει τα δεδομένα μαζεμένα και μετά τα παίζει (buffer),![]()
SilentPower LAN iPurifier Pro - Ethernet Filter with Optical Isolation
Elevate your network’s performance with the LAN iPurifier PRO. Designed to reduce noise in Ethernet connections, it improves audio and video clarity for high-end streaming and gaming. Perfect for audiophiles and home theatre enthusiasts, this advanced noise filter ensures cleaner data...www.silentpower.tech
O θορυβος ειναι το θεμα οχι τα πακετα. Τα πακετα παντα σωστα θα ερθουν αλλα θα ερθει και θορυβος μαζι. Τα καλωδια που μεταφερουν το σημα αν ειναι utp και οχι shielded μαζευουν θορυβο απο παντου.Το switch κανει φιλτραρισμα αφενος αλλα δημιουργει και εξτρα θορυβο αφετερου. Εδω μπαινει η ποιοτητα της τροφοδοσιας του για να ειναι ο ελαχιστος δυνατον.Συγγνώμη μιλάτε για θόρυβο μεταξύ router και streamer με καλώδιο? Ακόμα και ένα στα 10.000 πακέτα να μεταδοθούν ξανά, τι effect έχει αυτό στον ήχο? (που τα rates που μεταφέρονται τα πακέτα στις streaming πλατφόρμες δεν είναι τίποτα σοβαρό).
Δεν στέκει αλλαγή στον ήχο στην συγκεκριμένη συνδεσμολογία με σύγχρονο απλό εξοπλισμό.
(Σε πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές με πολύ σοβαρά data rates και σε πιο σύνθετα περιβάλλοντα, με αυτό το πρωτόκολλο πάλι είναι άτοπο το να κοιτάς το καλώδιο της ethernet επικοινωνίας)
Μίλησε μου γι αυτες τις δύο προτάσεις. Πως ο ήχος μετά το streamer θα επιρεαστει από κάτι τέτοιο (που υποστηρίζεις ότι θα γίνει στην ethernet επικοινωνία μεταξύ router και streamer).O θορυβος ειναι το θεμα οχι τα πακετα. Τα πακετα παντα σωστα θα ερθουν αλλα θα ερθει και θορυβος μαζι.
Στο ειπα παραπανω μεσω οποιασδηποτε συνδεσης μαζι μετα πακετα μεταφερεται και θορυβος που υπαρχει στο περιβαλλον μας η δημιουργειται απο τις ιδιες τις συσκευες . Αυτος ο θορυβος οταν φθανει στο dac το μπερδευει και ετσι εχουμε το λεγομενο jitter που κατα την μετατροπη των πακετων που λες δημιουργει προβληματα αναλογα και την ποιοτητα του dac .Μίλησε μου γι αυτες τις δύο προτάσεις. Πως ο ήχος μετά το streamer θα επιρεαστει από κάτι τέτοιο (που υποστηρίζεις ότι θα γίνει στην ethernet επικοινωνία μεταξύ router και streamer).
Για να σε βοηθήσω, πως σε αυτήν την επικοινωνία αν φτάσει σωστά το πακέτο έχεις οτιδήποτε άλλο να ασχοληθείς.
το jitter υπάρχει μεταξύ player (ή streamer) και DAC,Στο ειπα παραπανω μεσω οποιασδηποτε συνδεσης μαζι μετα πακετα μεταφερεται και θορυβος που υπαρχει στο περιβαλλον μας η δημιουργειται απο τις ιδιες τις συσκευες . Αυτος ο θορυβος οταν φθανει στο dac το μπερδευει και ετσι εχουμε το λεγομενο jitter που κατα την μετατροπη των πακετων που λες δημιουργει προβληματα αναλογα και την ποιοτητα του dac .
έχεις την γκόμενα στρωμένη στο τσατ....ρώτα την να σου βγάλει όλα τα γούστα και σε GHzΔε χρειαζεται να εισαι τοσο σκληρος με τον εαυτο σου... Δε φταις εσυ.
Μιλησε μας λιγο γι'αυτο...
Διαβασε λιγο τα αρθρα που εχουν παρατεθει νωριτερα και θα δεις οτι εχεις αδικο. Επηρεαζεται σημαντικα ,μετρησιμα και ακουστα. Αν θες να πιστευεις αλλιως δικαιωμα σου.Το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να σου πω ότι αυτό που περιγράφεις είναι (πιθανώς) εργαστηριακά παρατηρήσιμο, αλλά είναι πολύ μακριά από την οποιαδήποτε αλλαγή που θα έχεις στον ήχο σου στο υπόλοιπο της αλυσίδας.
Πέρα από το industry του ήχου που απευθύνεται σε ανθρώπους που δυστυχώς θα τα δώσουν και θα πεισουν τον εαυτό τους για ότι θέλουν ή ότι τους είπε ο φίλος τους, σε τέτοιου είδους interfaces με τόσο μικρή πολυπλοκοτητα και τόσο καλές συνθήκες, κάνεις δεν ασχολείται με το τι καλώδιο ethernet θα βάλει γιατί πολύ απλά δεν έχει κάποιο ουσιώδες νόημα.
Το μόνο που πρακτικά ισχύει από τα παραπάνω είναι η ύπαρξη του θορύβου (γενικά, από διάφορες πηγές). Η επιρροή του στο υπόλοιπο της αλυσίδας και στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα δεν αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση με τα παραπάνω λεγόμενα, παραμονο υπόθεση γίνεται.
ρώτα τον και για τον θόρυβο 2.4 vs 5 Ghz φαίνεται έμπιστος....θα σου απαντήσειΜίλησε μου γι αυτες τις δύο προτάσεις. Πως ο ήχος μετά το streamer θα επιρεαστει από κάτι τέτοιο (που υποστηρίζεις ότι θα γίνει στην ethernet επικοινωνία μεταξύ router και streamer).
Για να σε βοηθήσω, πως σε αυτήν την επικοινωνία αν φτάσει σωστά το πακέτο έχεις οτιδήποτε άλλο να ασχοληθείς.
εδώ χρησιμοποιούν στηρικτικά με ιδιότητες υλικών για μηχανικές απομονώσεις και λένε ότι ησυχάζουν τα κυκλώματα@VlassisK Το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να σου πω ότι αυτό που περιγράφεις είναι (πιθανώς) εργαστηριακά παρατηρήσιμο, αλλά είναι πολύ μακριά από την οποιαδήποτε αλλαγή που θα έχεις στον ήχο σου στο υπόλοιπο της αλυσίδας.
Πέρα από το industry του ήχου που απευθύνεται σε ανθρώπους που δυστυχώς θα τα δώσουν και θα πεισουν τον εαυτό τους για ότι θέλουν ή ότι τους είπε ο φίλος τους, σε τέτοιου είδους interfaces με τόσο μικρή πολυπλοκοτητα και τόσο καλές συνθήκες, κάνεις δεν ασχολείται με το τι καλώδιο ethernet θα βάλει στην συνδεσμολογια αυτή, γιατί πολύ απλά δεν έχει κάποιο ουσιώδες νόημα.
Το μόνο που πρακτικά ισχύει από τα παραπάνω είναι η ύπαρξη του θορύβου (γενικά, από διάφορες πηγές). Η επιρροή του στο υπόλοιπο της αλυσίδας και στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα δεν αποδεικνύεται σε καμία περίπτωση με τα παραπάνω λεγόμενα, παραμονο υπόθεση γίνεται.
τα πακέτα που μεταφέρονται από τον μουσικό σέρβερ των ΗΠΑ κάποια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά....με το που περνάει σύνορα και μπαίνει στο ρούτερ της cosmote βρομίζει το τραγούδ....αλλά ο έλληνας χαιενδάς δε μασάει από τέτοιες πστιές...έχει την λύσητο jitter υπάρχει μεταξύ player (ή streamer) και DAC,
το streamer έχει μαζέψει (buffer) κάποια δεδομένα που αντιστοιχούν στο μουσικό περιεχόμενο και είναι ακριβή 100%, θόρυβο δεν έχουν αυτά τα δεδομένα,
που εμπλέκεται switch ή router ;
η χαιενδική κοινότητα του αβουσάιτ συσκέπτεται για να σου απαντήσειμπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια ιδέα γιατί να κάνει διαφορά το switch ή το ρούτερ,
μια οποιαδήποτε ιδέα, δεν περιμένω επιστημονική εξήγηση