Το σύστημα μου

Reaction score
865
Ορίστε και η επιβεβαίωση

Reaction score
2.154
Όλες οι καρτες δικτύου (εκτός από καμιά αρχαία ή καμιά σαβούρα) είναι γαλβανικα απομονωμένες και δεν χρειάζονται κάτι έξτρα από κάποιο σπέσιαλ switch...
Τώρα αν κάποιοι ακούτε διαφορές.... ε, πάρτε και switch και ότι γουστάρετε...
Προσωπικά αν αλλάξω switch θα είναι για καθαρά δικτυακούς λόγους (managed, vlans κ.λπ.)
τώρα που το λες, έχω ένα VLAN για πρόσβαση από έξω σε ένα bookstack που έχω,
μήπως το χαραμίζω και να το δώσω στο streamer; Θα παίζει καλύτερα λες; μου βάζεις ιδέες

το μόνο που δεν ακούσαμε ακόμα, είναι διαφορές στον ήχο αν αλλάξεις αριθμό VLAN, πχ αντί για 100 να έχεις 200,
που ξέρεις;

Last edited:

Reaction score
1.664
τώρα που το λες, έχω ένα VLAN για πρόσβαση από έξω σε ένα bookstack που έχω,
μήπως το χαραμίζω και να το δώσω στο streamer; Θα παίζει καλύτερα λες; μου βάζεις ιδέες

το μόνο που δεν ακούσαμε ακόμα, είναι διαφορές στον ήχο αν αλλάξεις αριθμό VLAN, πχ αντί για 100 να έχεις 200,
που ξέρεις;

Reaction score
2.154
από τη στιγμή που το streamer/player κατεβάζει τα δεδομένα μαζεμένα και μετά τα παίζει (buffer),
δηλαδή σα να μην υπάρχει δίκτυο, το τραγούδι (τμήμα του) είναι στη μνήμη του τοπικά

μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια ιδέα γιατί να κάνει διαφορά το switch ή το ρούτερ,
μια οποιαδήποτε ιδέα, δεν περιμένω επιστημονική εξήγηση

Reaction score
564
Συγγνώμη μιλάτε για θόρυβο μεταξύ router και streamer με καλώδιο? Ακόμα και ένα στα 10.000 πακέτα να μεταδοθούν ξανά, τι effect έχει αυτό στον ήχο? (που τα rates που μεταφέρονται τα πακέτα στις streaming πλατφόρμες δεν είναι τίποτα σοβαρό).

Δεν στέκει αλλαγή στον ήχο στην συγκεκριμένη συνδεσμολογία με σύγχρονο απλό εξοπλισμό.

(Σε πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές με πολύ σοβαρά data rates και σε πιο σύνθετα περιβάλλοντα, με αυτό το πρωτόκολλο πάλι είναι άτοπο το να κοιτάς το καλώδιο της ethernet επικοινωνίας)

Reaction score
526
Συγγνώμη μιλάτε για θόρυβο μεταξύ router και streamer με καλώδιο? Ακόμα και ένα στα 10.000 πακέτα να μεταδοθούν ξανά, τι effect έχει αυτό στον ήχο? (που τα rates που μεταφέρονται τα πακέτα στις streaming πλατφόρμες δεν είναι τίποτα σοβαρό).

Δεν στέκει αλλαγή στον ήχο στην συγκεκριμένη συνδεσμολογία με σύγχρονο απλό εξοπλισμό.

(Σε πολύ πιο απαιτητικές εφαρμογές με πολύ σοβαρά data rates και σε πιο σύνθετα περιβάλλοντα, με αυτό το πρωτόκολλο πάλι είναι άτοπο το να κοιτάς το καλώδιο της ethernet επικοινωνίας)
O θορυβος ειναι το θεμα οχι τα πακετα. Τα πακετα παντα σωστα θα ερθουν αλλα θα ερθει και θορυβος μαζι. Τα καλωδια που μεταφερουν το σημα αν ειναι utp και οχι shielded μαζευουν θορυβο απο παντου.Το switch κανει φιλτραρισμα αφενος αλλα δημιουργει και εξτρα θορυβο αφετερου. Εδω μπαινει η ποιοτητα της τροφοδοσιας του για να ειναι ο ελαχιστος δυνατον.
Οτι θα φθασει καποιος θορυβος στο dac ακομα και μετα απο φιλτρα ειναι αναποφεκτο ,το θεμα ειναι να φθασει οσο λιγοτερος,γι αυτο και το τελευταιο μετρο στο καλωδιο ειναι καλο να ειναι stp, ωστε το jitter να παραμεινει σε χαμηλα και διαχειρισιμα απο το dac επιπεδα. Αυτα χονδρικα ποιο επιστημονικα google it υπαρχουν ολα εκει εχουν γραφτει σελιδες επι σελιδων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.407
Νεότερο μέλος
Nontas Lazaris