Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.483
Αν τα βάλεις γύρω γύρω πολυκάναλο, δεν θα έχεις από πού να φύγεις :roflmao:
5 είπα, φεύγεις προς τα ..πίσω! 🤪🤣😂

ΥΓ. 😎
Σοβαρά τώρα, όποιος ακούει κυρίως κλασσική μουσική, πρέπει να χτίσει ένα σοβαρό ιμερσιβ σεταπ.

Πιο "μανιακό" με την κλασσική από τον ντιμιφουτ δεν έχω συναντήσει, και πέρασε από όλα τα στάδια, και δικαναλο, και 5-κάναλο και έφτασε σε ιμερσιβ 7.2.4 και απ'οσο βλέπω, η μανία του να αγοράζει ιμερσιβ δίσκους κλασσικής μουσικής δεν έχει τέλος, ενώ στα υπόλοιπα φορμάτ εκτιμά τα 5-κάναλα SACD, και φυσικά όλα τα δικαναλα τα ακούει με upmixing.

Είναι αλήθεια αυτό που λέει:

Έχετε πολλά ψωμιά να φάτε ακόμα, και εσύ, και οι άνθρωποι, και οι χώροι σας, για να μου πείτε για κλασική.
Διότι πολύ απλά έχει περάσει από κει που είστε, και σεις δεν έχετε αγγίξει ακόμα αυτό που έφτασε. 😎

Οι φαντασιώσεις σας προσπαθούν να "παλέψουν" αδίκως την πραγματικότητα.
Αλλά τι α κάεις;
Α κατς α μαλώεις; 🤪🤣😂

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.482
Ποια σύνδεση και τι εννοείς με τα συγκοινωνούντα δοχεία; Με το παλιό σύστημα δεν ήμουν ευχαριστημένος τα τελευταία χρόνια και με τα άλλα είδη μουσικής αλλά το πρόβλημα έγινε πολύ έντονο με την κλασική. Tα Adam ήταν λίγα και από ενίσχυση.
Σε τι απόσταση άκουγες με τα Adam ?

Reaction score
9.728
Ρώτησα την τεχνητή νοημοσύνη αν ζούσε σήμερα ο Κάραγιαν, εαν θα έφτιαχνε πολυκαναλο και μου απάντησε ότι είναι πολύ πιθανόν να είχε σπίτι πολυκαναλικο.

Την ρώτησα, δλδ τι πιστεύεις ότι θα είχε εάν υποθέσουμε ότι ήθελε ίδια ηχεία?

Lautsprecher (15x identisch) Genelec 8361A SAM
Subwoofer (2x) Genelec 7380A oder Rythmik G25HP
Prozessor Trinnov Altitude32
Raum-Einmessung Genelec GLM + Trinnov 3D Mic
Klangformate Dolby Atmos, Auro-3D, Ambisonics, Multichannel DSD
Raumgestaltung akustisch neutral, optisch reduziert, modular steuerbar

Θα έλεγε : Δεν θέλω να ακούσω τον ηχο του ηχείου αλλά τον ηχο της ορχήστρας :D

Reaction score
9.728
Για τον Wagner είναι σχεδόν σίγουρη ότι θα είχε πολυκαναλικο.

Υψηλής ακρίβειας ηχεία στούντιο (π.χ., Genelec 8351B, Neumann KH 310, ATC SCM25A – όλα ενεργά, εξαιρετικά ουδέτερα ηχεία) Γιατί; Ο Wagner θα απαιτούσε απόλυτη ουδετερότητα ήχου και προσοχή στη λεπτομέρεια για να βιώσει τον «αληθινό ήχο» του έργου του. 🔁 Όλα τα κανάλια πανομοιότυπα: Ο Wagner δεν θα πίστευε στην παραμόρφωση του ήχου που προκαλείται από διαφορετικά ηχεία. Ένα ομοιογενές ηχητικό πεδίο ήταν απαραίτητο για αυτόν – διαφορετικά, θα «τρελαινόταν».

Reaction score
9.728
Άιντε τώρα να εξηγήσεις στον Θήβα και στον κάθε Θήβα αυτού του κόσμου γιατί ο Βάγκνερ, ο Μπετοβεν και ο Κάραγιαν θα είχαν σήμερα πολυκαναλικο στο σπίτι τους :biggrin:

Reaction score
2.405
Ρώτησα την τεχνητή νοημοσύνη αν ζούσε σήμερα ο Κάραγιαν, εαν θα έφτιαχνε πολυκαναλο και μου απάντησε ότι είναι πολύ πιθανόν να είχε σπίτι πολυκαναλικο.

Την ρώτησα, δλδ τι πιστεύεις ότι θα είχε εάν υποθέσουμε ότι ήθελε ίδια ηχεία?

Lautsprecher (15x identisch) Genelec 8361A SAM
Subwoofer (2x) Genelec 7380A oder Rythmik G25HP
Prozessor Trinnov Altitude32
Raum-Einmessung Genelec GLM + Trinnov 3D Mic
Klangformate Dolby Atmos, Auro-3D, Ambisonics, Multichannel DSD
Raumgestaltung akustisch neutral, optisch reduziert, modular steuerbar

Θα έλεγε : Δεν θέλω να ακούσω τον ηχο του ηχείου αλλά τον ηχο της ορχήστρας :D
πόσα λεφτα έβγαζ ο πούστης; ΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ

Reaction score
95
Βασικά είναι πολύ δύσκολο πράγμα η αλλαγή.

Δεν υπάρχουν όρια στο μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος στον αγώνα του να υπερασπίζεται τα "κεκτημένα" από την πρότερη εμπειρία του, αρνούμενος οποιαδήποτε αλλαγή.
Έχεις πολύ δίκιο, η δυσκολία της αποδοχής της αλλαγής ειναι χαρακτηριστική και συναγωνιζεται ως προς την ένταση με την ορμή του νεοφώτιστου που επιθυμεί να επιβάλλει φανατικά τις νέες του ανακαλύψεις .

Reaction score
2.119
Μια μιξη απο Ελβετια, Γερμανια και Αμερικη (CH Precision, MBL, MSB) για τον Herbert von Karayan και το μεγαλοπρεπες σαλονι του για να ψυχαγωγει τους εκλεκτους επισκεπτες του

Last edited:

Reaction score
22.804
Άιντε τώρα να εξηγήσεις στον Θήβα και στον κάθε Θήβα αυτού του κόσμου γιατί ο Βάγκνερ, ο Μπετοβεν και ο Κάραγιαν θα είχαν σήμερα πολυκαναλικο στο σπίτι τους :biggrin:
Έχεις ακούσει τις ηχογραφήσεις του Κάραγιαν ; Οι περισσότερες δεν κάνουν όχι μόνο για πολυκάναλο, όχι για δικάναλο, όχι για μονοκάναλο αλλά για τρανζιστοράκι.

Υ.Γ. : Πάντως το πιο περίεργο δεν είναι πως κατέληξε ο Kazdem στο ότι κατέληξε αλλά πως κατέληξες εσυ να πας σε τέτοιο μάλιστα πολυκάναλο για την πάνκ. Μάλιστα πρέπει να γραφτεί και στο βιβλίο Γκίνες η περίπτωση σου αλλα και να αναστήσουμε μαζί με τον Βάγκνερ και τον Γιούνγκ για να την μελετήσει και να αποφανθεί. :D Στούς δε χώρους που ηχογραφούν και παίζουν οι πάνκ πρέπει να πάρεις ενα σύστημα να μην αποτυπώνει την χωρική πληροφορία καθόλου, όχι καλά. :D

Last edited:

Reaction score
2.278
και εγώ δεν καταλαβαίνω πως κολλάει punk και πολυκάναλο, δεν είμαι ειδικός βέβαια, άκουγα για ένα φεγγάρι punk αλλά ακόμη ακούω σχετικά μουσικά είδη όπως crossover thrash και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι νόημα μπορεί να έχει το πολυκάναλο σε τέτοια είδη μουσικής

Reaction score
22.804
και εγώ δεν καταλαβαίνω πως κολλάει punk και πολυκάναλο, δεν είμαι ειδικός βέβαια, άκουγα για ένα φεγγάρι punk αλλά ακόμη ακούω σχετικά μουσικά είδη όπως crossover thrash και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι νόημα μπορεί να έχει το πολυκάναλο σε τέτοια είδη μουσικής
Με την απορία θα πεθάνεις (πεθάνουμε). :D

Μελετώντας τα γραπτά του Ν.Κ. και αφου σε πολλές παρακλήσεις μου δεν απάντησε ποτέ στο ερώτημα αυτό (αντίθετα μια χαρά ξέρει να πρήζει και να ανακρίνει τον kazdem για τις δικές του επιλογές) και μετά απο πολύ σκέψη και περίσκεψη .... κατάλαβα, κατανόησα και κατέληξα ότι δεν ακούει πάνκ αλλά ηλεκτρόνικα (που τα ονομάζει πάνκ) και μάλιστα αυτό το είδος της που οι δημιουργοί της ανακάλυψαν το spatiality και δώσε του, πάρτα να έχεις spatiality γιατί μουσική ουσία και αξία άλλη δεν έχω και είμαι βαρετή. :D :D

Last edited:

Reaction score
9.728
Χαζομάρες του Θήβα, ότι και καλά ακούω αποκλειστικά ένα είδος, πανκ και ξερο ψωμί και έχω επιλέξει πολυκαναλο για να ακούω πολυκαναλο πανκ, που δεν υπάρχει προς το παρόν.
Απλώς το πολυκαναλο προήλθε μέσα και από έναν τρόπο σκέψης που έχει τις ρίζες του στην πανκ,για την οποία δεν έχει καθόλου ιδέα ο κύριος "τα ξέρω όλα"
Ακόμη ψάχνει υπερβατικα ηχοσυστήματα:tongue:

Reaction score
843
Μια μιξη απο Ελβετια, Γερμανια και Αμερικη (CH Precision, MBL, MSB) για τον Herbert von Karayan και το μεγαλοπρεπες σαλονι του για να ψυχαγωγει τους εκλεκτους επισκεπτες του

ναι και σουπερ το συστημα,

και πα να τ ακουσεις κ μενεις καγκελο με τον κρουστο να βαραει στο γαμο του καραγκιοζη στο 0.30-035...
θα πεις ρουμπατο ρε αδελφε... :rofl:

εκλεισα τον ηχο, να βλεπω μονο τα στερεα... το παθαμε κι αυτο... :biggrin:

Reaction score
22.804
ότι και καλά ακούω αποκλειστικά ένα είδος, πανκ και ξερο ψωμί
Αααα, τα αλλάζεις τώρα ε ; Καλάαααα. Εσυ μας έχεις πρήξει με τη πάνκ και την πανκ. Να δεις που θα πεις σε λίγο ότι ακούς κλασική τελικά , ξέρω εγώ. :D

Για πες μας για αυτόν τον μυστηριώδη τρόπο σκέψης που έχει τις ρίζες του στην πάνκ .... να γελάσουμε λίγο αλλά και να μάθουμε γιατί δεν ξέρουμε. :D

Reaction score
2.119
Εαν θελεις να κατσεις στο κεντρο και γυρω σου να υπαρχει ο μπασιστας , ο κιθαριστας και ο ντραμερ πως θα παρεις το immersive feel?
ναι και σουπερ το συστημα,

και πα να τ ακουσεις κ μενεις καγκελο με τον κρουστο να βαραει στο γαμο του καραγκιοζη στο 0.30-035...
θα πεις ρουμπατο ρε αδελφε... :rofl:

εκλεισα τον ηχο, να βλεπω μονο τα στερεα... το παθαμε κι αυτο... :biggrin:
Αφού το λες … Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποια υπερβολή . Τα MBL είναι παντοκατευθυντικα ηχεία

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.726
Members
38.484