Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580
EQS 😍

Εσείς πάρτε Xantia :tongue:
Ρε τρελαμένε βαγκίτη πάρε λίγο ξυδάκι τώρα για τις σαφώς υποδεέστερες επιδόσεις της εν λόγω Μερτσέντες (όπως και των BMW) σε σχέση με το κορυφαίο Τέσλα, κι άσε την ξανθιά που ήταν σε διαφορετικών παραμέτρων τεστ εκείνη την εποχή, αλλά επίσης κορυφαία για την εποχή της (σε σχέση με τα γερμανικά κουβαδάκια της εποχής). 😎

ΥΓ. Επί της ευκαιρίας: 😂🤪🤣😁

Και το τελειωτικό χτύπημα:

Τζέρμαν τεκνόλοτζι μάι ας! 🤪🤣😁😂

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.114
Ρε τρελαμένε βαγκίτη πάρε λίγο ξυδάκι τώρα για τις σαφώς υποδεέστερες επιδόσεις της εν λόγω Μερτσέντες
Τα κριτήρια σου στην επιλογή οχήματος απέχουν παρασάγγας από τα δικά μου.
Για πες μου για τις επιδόσεις στην ασχήμια :tongue: :fuckyou:
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο τρισεκατομμύριο να διαλέξω Τέσλα αντί για Μερσέντες, στο αιώνα τον άπαντα. Γιατί να το κάνω; Γιατί έχουν διαφορετικό software και regeneration? Να πάρω model Y αντί για EQS για αυτόν τον λόγο;
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Το αυτοκίνητο είναι ο χώρος που μπορεί να περάσω 2+ ώρες την ημέρα, με τα διάφορα πέρα δώθε. Αυτό είναι το 1/8 περίπου της ημέρας που δεν κοιμάμαι. Και πρέπει να μου αρέσει. Αν δεν μου αρέσει, αν είναι μια φτηγοτσιγγουνοκατασκευή τύπου ΙΚΕΑ με ένα τάμπλετ στην μέση, αδιαφορώ πλήρως για το όχημα.
Δεν είναι για μένα αυτά, περάστε έξω κύριε :tongue:
Εφόσον υπάρχει επιλογή, και μπάτζετ, το Τεσλα χάνει από χέρι, και δεν είναι μόνο θέμα Έλον, δεν πα να έχει CEO και τον Τσε Γκεβάρα.
Πότε θα γίνει καλύτερη η Τέσλα από τα Γερμανικά;
Ποτέ
Ποτέ
Ποτέ Ποτέ Ποτέ :tongue:
κι άσε την ξανθιά που ήταν σε διαφορετικών παραμέτρων τεστ εκείνη την εποχή, αλλά επίσης κορυφαία για την εποχή της (σε σχέση με τα γερμανικά κουβαδάκια της εποχής). 😎
H Xantia είχε καλύτερο moose test από την Porsche 911GT3 εκείνη την εποχή.
Φαντάζομαι κάποιον εκείνη την εποχή με Xantia να λέει “ξυδάκι για την καλύτερη επίδοση κτλ” στις 911 και σκάω στα γέλια 😛😝😜🤪🥳

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.726
Δεν είναι τελευταίο γράμμα
Ασ' τα αυτά. Δικαιολογίες. 😋

Εξάλλου, η EQA είναι η EQ της σειράς Α, η EQΒ είναι η EQ της σειράς Β και πάει λέγοντας.
Μια χαρά τελευταίο είναι. :biggrin:

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.114
Ασ' τα αυτά. Δικαιολογίες. 😋

Εξάλλου, η EQA είναι η EQ της σειράς Α, η EQΒ είναι η EQ της σειράς Β και πάει λέγοντας.
Μια χαρά τελευταίο είναι. :biggrin:
Οχι, sorry. Παρερμηνεύεις το Σύνταγμα.

Reaction score
2.206
Μπήκα σε ένα κινέζικο SUV στο Golden Hall χθες, κάποιο Geely EX5 ή κάτι τέτοιο.

Απέξω για να είμαι ειλικρινής όλα ίδια μου μοιάζουν, BYD, Geely, άλλα αντίστοιχων διαστάσεων - σαν μίγμα Tesla, Tiguan και Cayenne. Μην παρεξηγηθώ, το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό έως και χαριτωμένο σε όλα, απλώς όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Έτσι και το Geely ήταν χαριτωμένο, έως όμορφο.

Το εσωτερικό πολύ συμπαθητικό, σαφώς πιο φλύαρο από το τίποτα του Tesla, συμπαθητική ποιότητα (δεν ξέρω τι αντοχή έχει αυτό το συνθετικό δέρμα που είναι γεμάτη όλη η καμπίνα). Οι χώροι αχανείς. Και η τιμή σαφώς φιλική. Λέει 37.000€ κανονική τιμή, 32.000 με την επιδότηση και μία προσφορά που τρέχει η ίδια η Geely. Οι πωλητές κάπου τα μπέρδεψαν, το site μιλάει για 29.900€, που είναι ακόμη λιγότερα.

Με 32.000€ δεν νομίζω ότι παίρνεις αντίστοιχων διαστάσεων θερμικό. Με 29.000€ σίγουρα όχι.

Μπαταρία 60άρα, αυτονομία κάπου στα 400+ χλμ., φόρτιση 100 kW, 20 λεπτά για ταχυφόρτιση 30%-80%, ούτε το σάιτ αναφέρει, ούτε οι πωλητές στο Golden Hall ήξεραν αν έχει αντλία θερμότητας.

Νομίζω ότι πρόκειται για ευκαιρία αντίστοιχη αυτής που ήταν το Atto3 πέρυσι, στα 26.000€ - με αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά σαφώς μεγαλύτερες διαστάσεις (το Atto3 νομίζω ότι είναι αισθητά μικρότερο σε χώρους, πλησιάζει π.χ. περισσότερο το Vitara, ενώ το ΕΧ5 μοιάζει να είναι περισσότερο κοντά στο RAV4 σε χώρους).

Θα πει βέβαια κανείς, αμάξι με τέτοιους χώρους το παίρνεις κυρίως για να κάνεις ταξίδια με την οικογένεια, και οκ, ταξίδια με την οικογένεια με το να τρως ένα εικοσάλεπτο κάθε δύο ώρες σε κάποιο ΣΕΑ δεν είναι και το βέλτιστο. Ο καθένας κάνει τους συμβιβασμούς του.

Και αν επιβεβαιωθεί η επερχόμενη αύξηση του κόστους των καυσίμων κατά μισό με ένα ευρώ το λίτρο από το 2026-2027, τότε πιθανώς να είναι ακόμη πιο ελκυστική η αγορά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580
αν είναι μια φτηγοτσιγγουνοκατασκευή τύπου ΙΚΕΑ με ένα τάμπλετ στην μέση, αδιαφορώ πλήρως για το όχημα.
Άϊ μαρή κοντέσσα που θα περιγράψεις έτσι το Τέσλα! 😂🤣😁🤪

Υπέροχο είναι από μέσα κι από έξω, αυτοκινητάρα, γουστάρω κάθε μέρα που μπαίνω και το οδηγώ! 😎

Πότε θα γίνει καλύτερη η Τέσλα από τα Γερμανικά;
Είναι πολύ καλύτερα αυτοκίνητα τα Τέσλα από τα γερμανικά, και δε το λέω εγώ, το λέει ο μουνρο που άνοιξε το Τέσλα κι έλεγε οι Γερμανοί πρέπει να μάθουν να φτιάχνουν έτσι τα αυτοκίνητα, και το λένε και ένα σωρό ιδιοκτήτες Μερτσέντες και μπεμβέ που πήγαν σε Τέσλα. 😎

Εγώ μόνον το iD.3 έχω να συγκρίνω με το Τέσλα, και είναι κλάσεις ανώτερο αυτοκίνητο το Τέσλα, όχι μόνον σε σοφτγουερ, σε όλα. Ανεξαιρέτως. Και πάνω κάτω, στα ίδια λεφτά είναι αυτά τα δύο, ένα δεκαχίλιαρο διαφορά με το ζόρι.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.114
Υπέροχο είναι από μέσα κι από έξω, αυτοκινητάρα, γουστάρω κάθε μέρα που μπαίνω και το οδηγώ! 😎
Εξαρτάται από τι έχεις συνηθίσει. Απο που έρχεσαι.
Για βγες από το αυτοκίνητο του @rose.athensκαι μπες στο Τέσλα και πες μου :tongue:
το λέει ο μουνρο που άνοιξε το Τέσλα
στα papariamas τι λέει και ο μουνρό :fuckyou:, λες και είναι ο Πάπας :roflmao:
Εγώ μόνον το iD.3 έχω να συγκρίνω με το Τέσλα, και είναι κλάσεις ανώτερο αυτοκίνητο το Τέσλα, όχι μόνον σε σοφτγουερ, σε όλα. Ανεξαιρέτως. Και πάνω κάτω, στα ίδια λεφτά είναι αυτά τα δύο, ένα δεκαχίλιαρο διαφορά με το ζόρι.
Αυτό μάλιστα, μπορείς να το συγκρίνεις και να πεις ότι θέλεις. Είναι σωστή η σύγκριση. Με VW, Volvo, Citroen, Kia, Honda, Toyota, Ford. Και με κινέζικα.
BMW, Porsche, Mercedes, Audi…. Άστο δεν είναι στην ίδια κατηγορία, και δεν πρέπει καν να γίνεται σύγκριση. Τουλάχιστον από κάποια μοντέλα και πάνω.

alexis

Reaction score
32.726
αν έχει αντλία θερμότητας.
Έχει.
Για βγες από το αυτοκίνητο του @rose.athensκαι μπες στο Τέσλα και πες μου :tongue:
Το έχω κάνει. Όχι την ίδια μέρα. Να πω; Τesla. Tα ταμπλό στα ηλεκτρικά Mercedes δεν μου αρέσουν καθόλου. Σε κανένα. Ούτε της CLA μου αρέσει.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.114
Το έχω κάνει. Όχι την ίδια μέρα. Να πω; Τesla. Tα ταμπλό στα ηλεκτρικά Mercedes δεν μου αρέσουν καθόλου. Σε κανένα. Ούτε της CLA μου αρέσει.
Σε κάποιους αρέσει το ΙΚΕΑ. Δεν είναι περίεργο.

alexis

Reaction score
32.726
Σε κάποιους αρέσει το ΙΚΕΑ. Δεν είναι περίεργο.
Απλά σε κάποιους δεν αρέσουν αυτά που αρέσουν σε άλλους. Δεν αρέσει ούτε αυτό; Ξύδι. 😋

Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν χάλια ταμπλό. Την ίδια μέρα μπήκα σε MG4, Cupra Born, BMW iX, Renault Megane, Hyundai Ioniq 5, Hyundai Kona, KIA EV6 GT, KIA EV9, EQS, EQE και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι. Τα μοναδικά που πήραν άκυρο με τη μια ήταν το MG4 και τα Mercedes. Καθαρά σε θέματα καμπίνα, καθίσματα, ταμπλό κλπ αυτό που θα έπαιρνα με κλειστά μάτια και θα έφευγα είναι το ΚΙΑ ΕV6 GT. Απίστευτο. Το προτιμώ και από το Tesla και από το Megane.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580
Εξαρτάται από τι έχεις συνηθίσει. Απο που έρχεσαι.
Και πως σκέφτεσαι. 😎

Διότι εάν δε σκέφτεσαι και πας καρφωτά για "γιαπωνέζικα" ή "γερμανικά", είσαι απλώς πορωμένος. 🤣😁😂🤪

Δεν προτιμώ το αυτοκίνητο του rose από το Τέσλα που έχω, για πολλούς λόγους, και δε θα το έπαιρνα σε καμία περίπτωση λόγω κόστους (όπως δεν πήρα και την ηλεκτρική Μακάν της πόρσε).

Βέβαια, την Μακάν δεν την ήθελα για το εσωτερικό της διάκοσμο, όπως δείχνεις να επιλέγεις εσύ αυτοκίνητα. 😁🤣😂🤪😁🤣

Θα την ήθελα για την συνολική τεχνολογία των αναρτήσεών της (ενεργή αντιστρεπτική, ρυθμιζόμενες, κλπ), και για τα πολύ ψαγμένα φρένα των πόρσε.

Εσύ κοιτάς διάκοσμο, ξερωγω δέρματα και λεβιέδες. 🤪😁🤣😂

στα papariamas τι λέει και ο μουνρό :fuckyou:,
BMW, Porsche, Mercedes, Audi…. Άστο δεν είναι στην ίδια κατηγορία, και δεν πρέπει καν να γίνεται σύγκριση. Τουλάχιστον από κάποια μοντέλα και πάνω.
Το'σωσες κάπως στο τέλος. 😎

Προσωπικά εκτιμώ πολύ τα πόρσε, για συγκεκριμένους λόγους.

Τα υπόλοιπα γερμανικά, όχι φίλε μου, ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Όσο για το BMW που λες πως θα πάρεις, δεν θα το έπαιρνα σε καμία περίπτωση, καθώς θα προτιμούσα το model Y που έχω για πολλούς και πολύ σοβαρούς λόγους, οι κυριότεροι είναι οι εξής: (βγάζοντας το οικονομικό απ'εξω)

1. Δεν είναι αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, όπως ας πούμε το νέο Μερτσέντες που κοιτάς, το οποίο θεωρώ χιλιάδες φορές καλύτερο αυτοκίνητο από το εν λόγω BMW, που έχει μέχρι και τούνελ στα πόδια της δεύτερης σειράς καθισμάτων, γελάνε κι οι πέτρες.

2. Πολύ μεγάλο βάρος.

3. Πολύ μικρότεροι χώροι από το Τέσλα. Όλοι οι χώροι. Ποιο Φρανκ; Ούτε σύγκριση στο Πορτ παγκαζ δε γίνεται, ούτε στις θέσεις των επιβατών, πουθενά. Σα μικρό αυτοκίνητο είναι από μέσα.

4. Υποδεέστερες επιδόσεις σε όλα. Επιτάχυνση, τελική ταχύτητα, φρενάρισμα, τεστ ταράνδου, οτιδήποτε λέμε, παντού υπερτερεί το Τέσλα.

5. One pedal drive. Σα το Τέσλα δεν εχ.

6. Software. Ουδεμία σύγκριση.

7. Δίκτυο ταχυφορτιστων σε όλη την Ευρώπη, συν destination chargers.

8. FSD. Οι Γερμανοί είναι ακόμα σε εμβρυϊκή κατάσταση.

9. Munro speaking the truth.

10. Αστέρια στα crash test. 4. Τέλος συζήτησης.

Σε πληθώρα συγκριτικών βίντεο, βγάζουν σαφώς καλύτερο το model 3 από το εν λόγω BMW. Δε τα λέω μόνο γω. 😎

ΥΓ. Πάρτο αφού σ'άρεσε, και πάμε ένα πήγαινέλα Ιερισσό, επαρχιακή διαδρομή με μπόλικα στροφιλίκια, και να πηγαίνουμε "γοργά", να δούμε πρώτον εάν μπορείς να με ακολουθήσεις ή θα χαθείς πίσω μου 🤣😂😎, και δεύτερον αν θα σου φτάσει η μπαταρία για το πήγαινέλα. 😎

Μια μπριζολίτσα στοίχημα για καθένα από τα ανωτέρω 2 που λέω, τη βάζω. Θα φτάσω πίσω με αρκετή μπαταρία διαθέσιμη, εσύ δε ξέρω αν θα φτάσει η μπαταρία σου για να επιστρέψεις, και επίσης δε θα μπορέσεις να ακολουθήσεις το ρυθμό του Τέσλα στις στροφές, θα μείνεις πίσω, θα χαθείς απ' τον καθρέφτη μου εύκολα. Τα 170-άρια θα τα πιάνω σε ντετέ, να ξερς. 😎

Ορίστε. Αν σ' ενδιαφέρει η οδήγηση κι όχι μόνον η μόστρα, πάμε στοιχηματάκι. Αν είναι μόνο η μόστρα, πάσο μεγάλε, κάνε το κέφι σου, αλλά άσε τις συγκρίσεις. 😎

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.381

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88