Sonos

Reaction score
5.614
Πουλήστε τα «προβληματικά» σας Sonos, να τα χαρούμε οι υπόλοιποι απροβλημάτιστα.

Reaction score
2.445
Παρε ρε ανθρωπα ενα access point long range και βαλε το στο δωμάτιο με τα σονος, πάρε ένα αλλο στην αυλη και κλείσε το wifi του router,....τα δικά μου πιάνουν κάτω στην πιλωτή απο τον 2ο οροφο.
φτηνα ειναι τα tp link, αν θες τουμπανα δες τα ubuquity

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.013
Πουλήστε τα «προβληματικά» σας Sonos, να τα χαρούμε οι υπόλοιποι απροβλημάτιστα.
Ο κωτσόβολος έχει το σετάκι στα 900€.

2xEra 100 = 400€
1 Sub Mini = 500€

Στα original κουτιά τους όλα μαζί τα δίνω . Αγορασμένα τον Οκτώβρη του 2024, φυσικά εντός εγγύησης.

Παρε ρε ανθρωπα ενα access point long range και βαλε το στο δωμάτιο με τα σονος, πάρε ένα αλλο στην αυλη και κλείσε το wifi του router,....τα δικά μου πιάνουν κάτω στην πιλωτή απο τον 2ο οροφο.
φτηνα ειναι τα tp link, αν θες τουμπανα δες τα ubuquity
Με tp link κλπ δεν ασχολούμαι πλέον. Έχω καεί στο παρελθόν και ξέρω ότι δεν μου κάνουν τέτοια προϊόντα. Εξάλλου δεν θα σκάω ένα κάρο λεφτά μπας και δουλέψει σωστά ένα προβληματικό προϊόν. Απλά θα φύγει το προβληματικό προϊόν. ;)

Παιδιά ακούγομαι γκρινιάρης αλλά δεν είναι κάτι που έτυχε εμένα και μόνο. Δείτε reddit π.χ. Πάρα πολύς κόσμος απογοητευμένος.

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.445
Παιδιά ακούγομαι γκρινιάρης αλλά δεν είναι κάτι που έτυχε εμένα και μόνο. Δείτε reddit π.χ. Πάρα πολύς κόσμος απογοητευμένος.
ασχετα τι θα κάνεις με τα ηχεια....τσιμπα 2 ubiquity....μία που τα έβαλες και μία που τα ξέχασες. Μόνο το πρώτο θέλει δίκτυο τα αλλα συνδέονται μόνα τους πανω του.

Παίζει να έχω βάλει καμια 150ρια τέτοια. Ποτε δεν χαλασε κανένα.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.013
ασχετα τι θα κάνεις με τα ηχεια....τσιμπα 2 ubiquity....μία που τα έβαλες και μία που τα ξέχασες. Μόνο το πρώτο θέλει δίκτυο τα αλλα συνδέονται μόνα τους πανω του.
1) Αρνούμαι πεισματικά να δώσω έστω και μια δραχμή για χάρη ενός εμφανώς προβληματικού προϊόντος. Η λογική λέει να φύγει το προβληματικό προϊόν, όχι να στήσω το υπερδίκτυο σπίτι μου.
2) Έχω σε σπίτι και γραφείο γύρω στις 20 έξυπνες συσκευές. Υπολογιστές, κινητά, λάμπες, τηλεοράσεις κλπ κλπ. Όλες δουλεύουν υπεράριστα εκτός τα Sonos. Δεν έχει πρόβλημα το δίκτυο μου. Τα ηχεία της Sonos έχουν.

Η πορεία της μετοχής με επιβεβαιώνει... Από τα 40 κάποτε, πλέον στο δεκάρικο. :(

Screenshot 2025-07-26 at 22.56.47.png

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
Είναι πολλοί αλήθεια αυτοί με τα θέματα με τα Sonos (ειδικά σε Reddit, Facebook groups γίνεται χαμός)... όμως... οι περισσότεροι είναι με τα σκουπίδια modem/router των παρόχων (χαζοκούτια των 5$ mostly) που φυσικά ΔΕΝ μπορούν να ανταπεξέλθουν στο load που προξενούν στο Wi-Fi τα ηχεία της Sonos.

Δεν είναι bluetooth ηχεία, δεν περνάνε kbps δεδομένων μέσω... Wi-Fi.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην δουλεύει καλά ένα σύστημα Sonos. Είτε λόγω του Wi-Fi (θα πρέπει να κοιτάξει κανείς πως δουλεύει το Wi-Fi, τι limitations έχει, πως γίνεται η εκπομπή των δεδομένων, τι capabilities έχει μια συσκευή όπως ένα router/Access Point, κλπ.)... είτε λόγω των settings (π.χ. Spanning Tree Protocol [STP])... είτε λόγω αδύναμης CPU στο router (ή την συσκευή που αναλαμβάνει ρόλο router σε ένα δίκτυο τύπου mesh π.χ.).

Το SpeedPort π.χ. που δίνει η Cosmote δεν έχει θέμα με το Wi-Fi (αν έχεις λογικό αριθμό συσκευών Sonos + λίγες οικιακές συσκευές), αλλά με τον επεξεργαστή που με τα βίας τα βγάζει πέρα με τα απαραίτητα functions (PPPoE, DHCP, Routing, Basic Firewall).

Σε ένα τέτοιο ας πούμε, είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα να χάνονται κάποιες συσκευές Sonos ανά καιρούς έτσι δίχως λόγο από την λίστα ηχείων. Σπάσιμο νεύρων για τον ιδιοκτήτη, αμφιβολίες για το προϊόν.
Να πω έναν αριθμό ιδιωτών που είχε αυτό το θέμα και έχω επέμβει για την λύση, και πόσοι εξ' αυτών αντιμετώπισαν την λύση που πρότεινα με δισπιστία (και έπειτα δεν το πίστευαν και με έπαιρναν τηλ. για ευχαριστίες και πόσο υπέροχα δουλεύουν έκτοτε);

Υπάρχει γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας με 30 συσκευές Sonos στο σπίτι που παίζουν άψογα. Δεν έπαιζαν τέλεια με συγκεκριμένο (αλλά δυνατό σε επιδόσεις και ότι χρειάζεται χαρακτηριστικό) δικτυακό εξοπλισμό, και με αλλαγή Router & APs έπαιξαν άψογα. Κουλό; Ναι. Αλλά πόσες "ασυμβατότητες τρελλές" μπορεί να έχει συναντήσει κάποιος που ασχολείται με αντίστοιχα πολύπλοκα συστήματα/προϊόντα (π.χ. PC); Ουκ ολίγες.

Η μετοχή της Sonos και τα μακροβούτια της είναι κυρίως λόγω της προβληματικότατης νέας εφαρμογής που έβγαλαν "ακυρώνοντας" την παλιά, δίχως το απαραίτητο debugging και ενσωμάτωση όλων των λειτουργιών.
Δημιούργησε διάφορα κουλά με τα bugs της. Χάθηκαν systems από πελάτες και ήθελαν reset & reconfiguration. Αρκετοί νευρίασαν ή δεν μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα τους και έπεσε το κράξιμο της αρκούδας σε FB/Reddit/SM. Και δεν είχαν άδικο.

Πλέον η εφαρμογή έχει επιστρέψει πάλι σε ένα αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας και λειτουργικότητας, αλλά το brand "στιγματίστηκε" από αυτή την αστοχία, και η αλλαγή απλώς CEO δεν θα μπορούσε να εξαλλείψει της συνέπειες αυτής της γκάφας που έγινε.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.013
Να με συμπαθάς Bill, αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα. Αρχικά να πω ότι 9 στα 10 προϊόντα που έχω ασχοληθεί στο avsite, έχω πει τα καλύτερα. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι ο τύπος του "γκρινιάρη".

1) Αναφέρεις για τα φτηνά routers της cosmote/vodafone κλπ. Μα γιατί όλες οι μάρκες κινητών, υπολογιστών, tablets, λάμπες, τηλεοράσεις κλπ κλπ, δουλεύουν εξαιρετικά ακόμη και με αυτά τα "σκουπίδια" όπως τα ονομάζεις; Αν πράγματι ήταν σκουπίδια, δεν θα έπρεπε να έχουμε πολλές αναφορές παρόμοιων προβλημάτων; Αντιθέτως τα χρησιμοποιούν και οι πέτρες και με όλες τις υπόλοιπες μάρκες δεν έχουν θέμα για λογική χρήση.

2) Εγώ προσωπικά που έκανα το παράπονο εδώ, έχω το μαμίσιο gen 3 της starlink που είναι άριστο ποιοτικά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μηχάνημα της σειράς. Σηκώνει 235 συσκευές, 4 × ARM Cortex‑A53 64‑bit CPU, wifi 6, 300 τετραγωνικά μέτρα κάλυψη... Αν δεν μας κάνει και αυτό το μηχάνημα να το κλείσουμε το μαγαζί.

3) Εγώ πάλι που έκανα το παράπονο (και χιλιάδες άλλοι σίγουρα) χρησιμοποιώ το Apple music, το οποίο μέσω airplay 2 μεταδίδει lossy 256 kbps. Ας το βάλουμε επί 4 (γιατί μιλάμε για το 2.1 σύστημα + το κινητό που στέλνει), τότε μιλάμε για λιγότερο εύρος από το να ακούγαμε ένα flac από άλλη υπηρεσία σε ένα μόνο ηχείο. Άρα οι απαιτήσεις σε bandwidth δεν είναι τέτοιες που να ζόριζαν ακόμη και το πιο απλό router. Και πράγματι, 3 μήνες πριν που ήμουνα με το 4G router της vodafone το οποίο αυτό όντως είναι ένα κινέζικο "σκουπίδι" της σειράς, δούλευαν μια χαρά τα sonos όταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Άρα το επιχείρημα περί CPU των routers δεν ισχύει.

Προφανώς το wifi chip των sonos είναι χαμηλής ποιότητας, καθώς μόλις πάνε 5 μέτρα+1 τοίχο μακριά, δηλώνουν παραίτηση ακόμη και με το μικρό όγκο δεδομένων του Apple music. Όλες οι άλλες συσκευές συνεχίζουν να λειτουργούν απροβλημάτιστα ακόμη και με ταυτόχρονο video streaming από 3 συσκευές ταυτόχρονα (cosmote tv + netflix + twitch). Άρα λοιπόν όταν το ίδιο router μου μου δίνει 3 full HD video streams χωρίς πρόβλημα σίγουρα χαλαρότατα αντέχει να μεταδώσει 3 lossy audio streams.

4) Έστω ότι αν αγοράσουμε ένα πανάκριβο mesh σύστημα, θα αρχίσουν τα sonos να λειτουργούν κανονικά. Μα που στο site της sonos το αναγράφει αυτό; Ένας λόγος που πήρα τα συγκεκριμένα ηχεία ήταν η χαμηλή τους τιμή. Αν πρέπει να βάλω και pro-level δίκτυο στο σπίτι μου για να παίξουν, τότε κακώς τα διαφημίζουν στις τιμές που τα διαφημίζουν.

5) Μια στις 5 φορές που πατάω στο κινητό να παίξουν, απλά παίρνουν ρεπό (αρνούνται να λειτουργήσουν). Όταν έχω παρέα σπίτι και γουστάρουμε να ακούσουμε μουσικούλα να περάσουμε καλά, μια στο τόσο θα πάρουν ρεπό και θα μας κρεμάσουν. Φαντάζεσαι να θες να δεις μια ταινία και η τηλεόραση να πάρει ρεπό; Φαντάζεσαι να θες να φας και να πάρει ρεπό η κουζίνα;

Αυτό ίσως να ήταν κάπως αποδεκτό τη δεκαετία του 70 ή 80. Όμως εν έτει 2025 που μέχρι και τα windows δεν κρασάρουν πιά, ε απλά σημαίνει ότι τα βάζεις στην κούτα τους και πας παρακάτω. Είναι δεδομένο για μένα ότι ένα μηχάνημα ήχου, όταν πατάς το play πρέπει να παίζει μουσική. Οτιδήποτε άλλο απλά είναι απαράδεκτο.

Α! Αν ήταν θέμα του router, τότε γιατί 4 στις 5 φορές λειτουργούν με τον "σκουπιδο-router" ?

6) "Εσύ καλιτσούνι τα λες αυτά γιατί είσαι εξωγήινος από το star wars και δεν έχετε καλά routers εκεί."
Πάμε λοιπόν να δούμε και τι λένε οι άνθρωποι του πλανήτη γη. Θα αφήσω μερικά screenshots από το site trustpilot. Τα σχόλια δικά σας.

Κλείνω λέγοντας ότι, το 2.1 sonos που έχω εγώ έχει υπεράριστο ήχο. Στα DB που βγάζει, ντροπιάζει άνετα συστήματα κόστους 4 φορές πάνω με παραδοσιακή διάταξη (ενισχυτή και ηχεία στήλες). Όταν όμως έχουν βάλει ένα wifi chip της πλάκας και ταυτόχρονα δεν έχουν ούτε έστω ένα mini jack για backup ε τότε τι να τον κάνω τον άριστο ήχο αφού δεν βγαίνει από τα ηχεία. Είναι λάθη που δεν τα κάνουν ούτε ερασιτέχνες κατασκευαστές. Όχι λοιπόν, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζουμε.

stars.png

sonos.jpg

Reaction score
1.089
παντως με εβαλες στην πριζα....στο υπνοδωματιο εχω ενα σονος roam sl (οχι οτι το εχω χρησιμοποιησει ως τωρα) και πηγα να τσεκαρω .ειναι 8 μετρα μακρια με τοιχο και πορτα ενδιαμεσα ,φαντασου οτι το κινητο εκει μεσα εχει ηδη πεσμενο wifi. Το αναψα και αμεσως το ειδε το app στο κινητο.
Τι να πω...τοσο διαφορα?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.013
παντως με εβαλες στην πριζα....στο υπνοδωματιο εχω ενα σονος roam sl (οχι οτι το εχω χρησιμοποιησει ως τωρα) και πηγα να τσεκαρω .ειναι 8 μετρα μακρια με τοιχο και πορτα ενδιαμεσα ,φαντασου οτι το κινητο εκει μεσα εχει ηδη πεσμενο wifi. Το αναψα και αμεσως το ειδε το app στο κινητο.
Τι να πω...τοσο διαφορα?
Αν στο δικό σου σπίτι λειτουργούν τα δικά σου ηχεία μην το πεις ούτε του παπά!

Και εγώ έχω ένα Move 2 το οποίο και δεν ανέφερα παραπάνω. Γιατί είναι και bluetooth παράλληλα, οπότε και το λειτουργώ έτσι απροβλημάτιστα. Βάλανε το bluetooth σαν backup (παλιά δεν είχανε ούτε καν αυτό) = κάνω τη δουλειά μου = δεν γκρινιάζω. Το 2.1 όμως απαιτεί wifi και δεν υπάρχει άλλος τρόπος λειτουργίας.

Προφανώς το σπίτι μου που είναι παλιό ίσως έχει πέτρινους τοίχους εσωτερικά (δεν είναι δικό μου, το νοικιάζω), και αυτό ίσως έχει να κάνει. Έλεος όμως παιδιά. Παρακαλώ να μην ειπωθεί ούτε για αστείο ότι "άλλοι με καινούρια σπίτια δεν έχουν πρόβλημα"... :lol:

Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν το παλιό Fiat Tipo που μου χάρισε ο πατέρας μου. Μεγάλο και άνετο αμαξάκι, 1400 κυβικά, και τσαμπέ. Στον ουρανό πετούσε το καλιτσούνι. Μια φορά όμως χρειάστηκε να φύγω από τη μονάδα (το ραντάρ της Ζίρου) στις 4 τα ξημερώματα για να παρευρεθώ σε μνημόσυνο συγγενούς που γινόταν στις 8 εδώ. Στην μεγάλη ευθεία λοιπόν που συνδέει την νότια με την βόρεια κρήτη και ενώ ήταν πίσα σκοτάδι ξαφνικά παίρνουν ρεπό τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου! :o

Φώτα, κασετόφωνα, καντράν... Όλα! Και βρίσκομαι εγώ σε φάση σοκ, να κρατάω χεσμένος πάνω μου το τιμόνι, την ώρα που πηγαίνει το αμάξι με 120 και δεν έχω ιδέα τι είναι μπροστά μου. Αρχίζω να κόβω ταχύτητα με λογικό ρυθμό και πάνω εκεί, μετά από 4-5 δευτερόλεπτα, να σου και ανάβουν πάλι όλα. Αν είχε γίνει αυτό σε στροφή δεν θα τα έγραφα τώρα αυτά...

Ε εκεί κατάλαβα γιατί έχει βγει η φήμη ότι τα ιταλικά αμάξια έχουν πρόβλημα στα ηλεκτρικά. Ε έτσι και με τα sonos. Κακής ποιότητας wifi με αποτέλεσμα να παίζεις ζάρι όταν τα αγοράζεις. Ναι όταν παίζουν είναι υπέροχα. Να λέμε όμως και τα θεματάκια τους.

Sonos-Move-2-review.jpg

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.502
Κατανοώ την αγανάκτηση του kalitsouni, θα έπρεπε να δουλεύει απροβληματιστα ένα τόσο εμπορικό προϊόν. Δεν έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα με δεκάδες διαφορετικά Sonos, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι. Ένα τόσο εμπορικό προϊόν έπρεπε να δουλεύει απροβληματιστα σε διαφορετικές αλλά τυπικές οικιακές συνθήκες.

Να πω και εγώ τον καημό μου, όσο και αν βάζω 10/10 στην ηχητική απόδοση των sonos, δεν μπορώ να πω το ίδιο σε ότι αφορά τη χρηστικότητα. Με εξαίρεση το παλιότερο Sonos one, που με αρκετό παιδεμα, είχα καταφέρει να δουλεύει σωστά με φωνητικές εντολές (tidal, Spotify, κλπ), στα πιο σύγχρονα Sonos, και αρνούμενος να το ξαναψαξω τόσο πολύ και να αλλάζω τοποθεσία κλπ., δεν έχω καταφέρει να παίζει σωστά με φωνητικές εντολες. Το Alexa app δε βρίσκει τα ηχεία, το google assistant μου λέει, sorry, there is a glitch, το Sonos assistant δουλεύει αλλά το μόνο που κάνει με εντολές είναι on off next και louder/softer.

Τελικά τα χρησιμοποιώ κυρίως με την τηλεόραση και σπανίως για μουσική. Αρνούμαι να πρέπει να έχω συνεχεια στα χέρια το κινητό για να χειρίζομαι υποτίθεται ένα από τα πιο έξυπνα smart speakers. Ή να δανειζομαι το ipad της κόρης μου για να ισοσταθμισω την arc. Ή να ρωτάω συνέχεια τον φλας (και να τσαντίζεται) ή να ψάχνω για απαντήσεις σε φορα. Ή να χρειάζομαι third party buggy apps για να μπουν τα left rights.

Πολύ καλό βασικό προϊόν αλλά κάπου η Sonos χανει στη συνολική εμπειρία χρησης, στην Ελλάδα τουλαχιστον.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
1) Αναφέρεις για τα φτηνά routers της cosmote/vodafone κλπ. Μα γιατί όλες οι μάρκες κινητών, υπολογιστών, tablets, λάμπες, τηλεοράσεις κλπ κλπ, δουλεύουν εξαιρετικά ακόμη και με αυτά τα "σκουπίδια" όπως τα ονομάζεις; Αν πράγματι ήταν σκουπίδια, δεν θα έπρεπε να έχουμε πολλές αναφορές παρόμοιων προβλημάτων; Αντιθέτως τα χρησιμοποιούν και οι πέτρες και με όλες τις υπόλοιπες μάρκες δεν έχουν θέμα για λογική χρήση.
Πρώτο δείγμα ότι δεν κατέχεις τα fundamentals του Wi-Fi.
Όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τα "προβλήματα" που προκύπτουν από τον τρόπο λειτουργίας των Sonos (που προτού προλάβεις να το πεις, είναι ο μόνος τρόπος με την παρούσα τεχνολογία να έχεις bitstreaming of HD & lossless audio streams μέσω Wi-Fi).

Η εμβέλεια ενός προϊόντος εξαρτάται κυρίως από τις κεραίες του, και το structure (άλλη εξασθένηση έχει το σήμα όταν η κεραία είναι εντός ενός κέλυφους από απλό πλαστικό και άλλο αυτή όταν είναι από πολυπροπυλένιο, πολυκαρμπονικό ή χειρότερα, μέταλλο).

Τα data που χρησιμοποιούνται από αυτά που αναφέρεις, (π.χ. κινητό που βλέπεις Netflix), είναι Buffered, δεν έχουν realtime sync, ούτε γίνεται realtime streaming.

Στο browsing, κλπ. όσο packet loss και να έχεις, όσο delay και να έχει το wi-fi σου λόγω πολλών συσκευών, δεν θα το αντιληφθείς.
Αν κάνεις κλήση Viber & κανονική 4G LTE κλήση από το κινητό (όχι VoLTE) θα καταλάβεις και το delay και αν στρεσσάρεις ταυτόχρονα και το Wi-Fi σου, θα έχεις και "robot voice".

2) Εγώ προσωπικά που έκανα το παράπονο εδώ, έχω το μαμίσιο gen 3 της starlink που είναι άριστο ποιοτικά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μηχάνημα της σειράς. Σηκώνει 235 συσκευές, 4 × ARM Cortex‑A53 64‑bit CPU, wifi 6, 300 τετραγωνικά μέτρα κάλυψη... Αν δεν μας κάνει και αυτό το μηχάνημα να το κλείσουμε το μαγαζί.
Κλείσε το. Στις 235 συσκευές το μόνο που θα δουλεύει είναι το email με το marketing department της εταιρίας :D

[ by the way, κατά 99.9% είναι 6300 square FEET και με μετρήσεις σε σπίτια αμερικάνικα, γυψοσανίδα all over ;) ]

3) Εγώ πάλι που έκανα το παράπονο (και χιλιάδες άλλοι σίγουρα) χρησιμοποιώ το Apple music, το οποίο μέσω airplay 2 μεταδίδει lossy 256 kbps. Ας το βάλουμε επί 4 (γιατί μιλάμε για το 2.1 σύστημα + το κινητό που στέλνει), τότε μιλάμε για λιγότερο εύρος από το να ακούγαμε ένα flac από άλλη υπηρεσία σε ένα μόνο ηχείο. Άρα οι απαιτήσεις σε bandwidth δεν είναι τέτοιες που να ζόριζαν ακόμη και το πιο απλό router. Και πράγματι, 3 μήνες πριν που ήμουνα με το 4G router της vodafone το οποίο αυτό όντως είναι ένα κινέζικο "σκουπίδι" της σειράς, δούλευαν μια χαρά τα sonos όταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Άρα το επιχείρημα περί CPU των routers δεν ισχύει.
ΔΕΝ είναι ΘΕΜΑ BITRATE. Τα data με τα Sonos 3πλασιάζονται, αλλά το πρόβλημα δεν έγκειται στο bitrate (τουλάχιστον όχι σε όλες τις περιπτώσεις), αλλά στο packet loss & delay του δικτύου (στην καλύτερη το router του παρόχου σου είναι 2x2 MiMo... αν είναι και MiMo γενικότερα!).

Τα Sonos ζητάνε και πρέπει να γίνεται real-time syncing μεταξύ των ηχείων ενός συστήματος/group έτσι ώστε να υπάρχει ο τέλειος συγχρονισμός του playback από όλο το σύστημα/ηχεία. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ του "Commander/Master" ηχείου, και των υπολοίπων ηχείων, καθώς και η μεταφορά των data γίνεται από το router χωριστά σε κάθε συσκευή. 5Mbps streaming audio rate ? 6 ηχεία; 6*5Mbps μόνο τα audio data, συν τα πακέτα για το sync & control.

Το μικρό εγκεφαλάκι των routers της αγοράς τα βρίσκει σκούρα εύκολα, όπως για να σου δώσω ένα πιο απλοποιημένο, πιο τεχνικά απλό, και εύκολα αντιλήψιμο σε κανονική χρήση, "πρόβλημα" που είχαμε παλιότερα στα PC.
Με τα Windows 10 περασμένα σε σκληρό δίσκο, το boot time, το άνοιγμα εφαρμογών (ειδικά αν πάμε για ταυτόχρονη έναρξη πέραν της μιας εφαρμογής), η αναζήτηση πληροφοριών μέσα σε αρχεία, πήγαιναν αργά, για να μην πω σέρνονταν.
ΔΕΝ θέλει 500MB/s data transfer rates το boot των Windows. Ούτε περνάει 2GB Data το άνοιγμα του Photoshop.
άρα, γιατί αργούσε το PC με τον δίσκο, ενώ βάζοντας έναν SSD ακόμα και απλό SATA3 με 200MB/s read, 150MB/s write, άνοιγαν όλα σφαίρα, instantly σχεδόν, σε σχέση με το ίδιο PC με σκληρό δίσκο στην θέση του SSD ? (και οι δίσκοι έχουν >100MB/s read, 80MB/s write, ακόμα και οι αρκετά παλιοί).
Γιατί σέρνονταν;
Γιατί η δυσκολία είναι στα μικρά πακέτα δεδομένων.
Εκεί ένας δίσκος θέλει 8-30ms για να κάνει την αναζήτηση, και διαβάζει με 2, 3, άντε 5MB/s τα μικρά πακέτα δεδομένων που ζητάμε στο άνοιγμα 2 εφαρμογών ταυτόχρονα ή στο loading των Windows, ενώ ο SSD, ακόμα και ο πιο αργός, έχει κάτω από 1ms χρόνο αναζήτησης, και στα ίδια "τεστ" διαβάζει 30MB/s και βάλε (οι μοντέρνοι ακόμα παραπάνω).

4) Έστω ότι αν αγοράσουμε ένα πανάκριβο mesh σύστημα, θα αρχίσουν τα sonos να λειτουργούν κανονικά. Μα που στο site της sonos το αναγράφει αυτό; Ένας λόγος που πήρα τα συγκεκριμένα ηχεία ήταν η χαμηλή τους τιμή. Αν πρέπει να βάλω και pro-level δίκτυο στο σπίτι μου για να παίξουν, τότε κακώς τα διαφημίζουν στις τιμές που τα διαφημίζουν.
Το ηχείο της B&W, γράφει ότι θέλεις πανάκριβο ενισχυτή με μεγάλη επάρκεια ισχύος για να παίξουν σωστά, το γράφει; Nope.
Το Nissan GT-R γράφει στο marketing material ότι απαιτείται να έχεις ελαστικά Pirelli P-Zero για να πιάσει τα specs του;

Ένα router της Asus π.χ. των 200€ δεν είναι pro-level μηχάνημα, ούτε πανάκριβο.
Και δεν θα δουλέψουν μόνο τα Sonos σου καλύτερα και σωστά.

Α! Αν ήταν θέμα του router, τότε γιατί 4 στις 5 φορές λειτουργούν με τον "σκουπιδο-router" ?
Να φέρω ένα δικό μου router να τα δοκιμάσουμε; Αν παίξουν όλα σωστά και απροβλημάτιστα... θα φταίει ο Δίας, ο ανάδρομος Ερμής, ή τελικά το σκουπιδο-router; ;)

6) "Εσύ καλιτσούνι τα λες αυτά γιατί είσαι εξωγήινος από το star wars και δεν έχετε καλά routers εκεί."
Πάμε λοιπόν να δούμε και τι λένε οι άνθρωποι του πλανήτη γη. Θα αφήσω μερικά screenshots από το site trustpilot. Τα σχόλια δικά σας.
Εδώ τώρα είναι επιχείρημα κακό.
Σαν να μου βάζεις κακά review του Trinnov από το trustpilot...
Να κρίνει κάποιος το Dirac όταν έχει κάνει μόνος του το setup, στήσιμο και calibration, και το βγάζει κακό, ενώ το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο χρήστης και η ανεπάρκεια του.

Να στραφούμε σε reviews του What HiFi αν είναι έτσι για το audio που είναι και το κυρίως θέμα μας εδώ :D

Κλείνω λέγοντας ότι, το 2.1 sonos που έχω εγώ έχει υπεράριστο ήχο. Στα DB που βγάζει, ντροπιάζει άνετα συστήματα κόστους 4 φορές πάνω με παραδοσιακή διάταξη (ενισχυτή και ηχεία στήλες). Όταν όμως έχουν βάλει ένα wifi chip της πλάκας και ταυτόχρονα δεν έχουν ούτε έστω ένα mini jack για backup ε τότε τι να τον κάνω τον άριστο ήχο αφού δεν βγαίνει από τα ηχεία. Είναι λάθη που δεν τα κάνουν ούτε ερασιτέχνες κατασκευαστές. Όχι λοιπόν, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζουμε.
Wi-Fi chip της πλάκας δεν. Άνοιξε το και θα δεις το ίδιο τσιπ με καλά κινητά, καλά tablet, καλά media players ;)
Mini-Jack δεν έχουν, δεν το διαφήμιζαν, δεν στο έταξαν και δεν υπήρχε τελικά.
Όπως παλιότερα τα περισσότερα δεν είχαν και bluetooth. Το γράφουν, δεν έρχεται έτσι ξαφνικά στην επιφάνεια αυτό.
( by the way, έχουν USB - Line In adapter για τα περισσότερα νέα ηχεία/μπάρες, οπότε το δεν έχουν mini-jack δεν ισχύει επακριβώς ).

Και ξαναλέω, δεν λέω πως είναι όλα τέλεια. Δεν λέω πως δεν έχουν κάνει λάθη.
Υπάρχουν πολλά που μπορείς να τους κατηγορίσεις, και δίκαια.
Υπάρχουν και χαζές επιλογές τους (λες και είναι η πρώτη εταιρία που κάνει χαζομάρες και επιμένει στα "λάθη" της).
Αλλά υπάρχουν και κατηγορίες που τους ρίχνει κανείς, δίχως να είναι δική τους η ευθύνη.
Δεν περιμένω από έναν απλό καταναλωτή, τον μέσο καταναλωτή, τον χομπίστα, να έχει το τεχνικό υπόβαθρο για να ξέρει ποιός φταίει για την κάθε τι περίσταση και "βλάβη".

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.013
Πρώτο δείγμα ότι δεν κατέχεις τα fundamentals του Wi-Fi.
Ευχαριστώ που πας να βγάλεις ένα τεχνικό δικτύων στο επάγγελμα άσχετο. Ευχαριστώ που λες και ότι δεν έχω το τεχνικό υπόβαθρο για να εκτιμήσω αυτό το αριστούργημα της τεχνολογίας που αρνείται να δουλέψει στο δίπλα δωμάτιο... :headbang:

1) Δηλαδή τα σαϊνια της sonos δεν τους έκοψε να υλοποιήσουν ένα buffer μισού δευτερολέπτου και απαιτούν και real time μετάδοση; Τέτοιοι στόκοι; :lol:

Δεν κατάλαβα καλά εγώ θα πεις ίσως και όντως αυτοί είναι διάνοιες; Αυτοί δεν κατάλαβαν ότι πουλάνε ηχεία που έτσι που τα έφτιαξαν δεν δουλεύουν; Δηλαδή εμείς είμαστε οι χαζοί ή ο ερασιτέχνης μηχανικός που δεν του έκοψε να φτιάξει όλα αυτά που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πελάτες πριν τα παραδώσει στην αγορά;

2) Επιβεβαιώνεις ότι πουλάνε ηχεία του δεν λειτουργούν σωστά στο 80% του δικτυακού εξοπλισμού της αγοράς. Και συνεχίζεις να λες σοβαρά ότι όλος ο πλανήτης είναι λάθος και τα ηχεία της sonos σωστά. Τέτοιο παραλογισμό δεν σχολιάζω. Να κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν.

3) Δεν θέλω να φέρεις δικό σου router. Γιατί η sonos όταν μου τα πούλησε μου είπε ότι απλά θέλουν wifi. Δεν είπε ότι θέλουν "το wifi του billpeppas". Αλλιώς δεν θα τα είχα πάρει.

4) Ναι πασιφανώς και είναι αυτονόητο ότι όλα τα σοβαρά καταναλωτικά προϊόντα πρέπει να λένε ξεκάθαρα τις απαιτήσεις λειτουργίας. Και ναι, η B&W (και όλες οι εταιρίες λένε Recommended amplifier power και ότι άλλο πρέπει να ξέρει ο καταναλωτής). Το ηχείο της KEF, της B&W, της όποιας εταιρίας, αν πάρεις τα μηχανήματα με τις προδιαγραφές που σου λένε, θα το συνδέσεις και θα παίξει. Το Sonos το παίρνεις με τις προδιαγραφές που σου λένε και ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δεν μιλάω για άριστη λειτουργία. Εννοώ απλά να το βάλεις να παίξει.

5) Φυσικά το trustpilot δεν είναι θεός. Και ναι, πάρα πολλές καλές εταιρίες έχουν 2/5 συνολικό rating. Έβαλα τα screenshots για να δείξω απλά ότι είναι κάτι που έχουν χιλιάδες χρήστες. Δεν "έτυχε" σε εμένα.

6) Ντροπή και ανήθικο να πάμε να βγάλουμε τον πελάτη άσχετο/άχρηστο. Ντροπή και ανήθικο να πάμε να βγάλουμε το 80% του δικτυακού εξοπλισμού της αγοράς άχρηστο. Ντροπή και ανήθικο που πάμε να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι για να κρύψουμε τα χιλιάδες παράπονα πελατών που λένε ότι αγόρασαν κάτι που δεν δουλεύει.

Συμπερασματικά bill, ότι να πεις θα έχεις άδικο. Και ότι και να πω θα έχω δίκιο. Και αυτό όχι γιατί είμαι καλύτερος ή πιο έξυπνος από εσένα ή το αντίθετο. Αλλά γιατί απλά η πραγματικότητα είναι ότι η Sonos πουλάει ηχεία που σε χιλιάδες πελάτες έχουν βγει άχρηστα. Ότι παραδείγματα και να κατεβάσεις, άχρηστα είναι. Αφού πατάς play και δεν παίζουν. Τι μας ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις;

Και βγαίνει ο CEO ο τωρινός και λέει επί λέξη ότι "κάναμε λάθος γιατί φτιάξαμε ηχεία που δούλευαν στα εργαστήρια και όχι στα σπίτια των πελατών". Αλλά εσύ επιμένεις με παραδείγματα για SSD δίσκους, λογικά μεν, αλλά στην πράξη άσχετα με το θέμα μας.

Ας κρίνει ο καθένας που μας διαβάζει.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.064
Αλλά υπάρχουν και κατηγορίες που τους ρίχνει κανείς, δίχως να είναι δική τους η ευθύνη.
Δηλαδή αποποιείσαι (για λογαριασμό της εταιρείας) την ευθύνη και τη μεταθέσεις στον χρήστη, τη στιγμή που η ίδια η εταιρεία την παραδέχεται; Βασιλικότερος του βασιλέως σαν να λέμε.

Και μιλάμε και για ένα προϊόν consumer, όχι εξειδικευμένο, όχι τεχνικό και σίγουρα όχι ένα προϊόν που θα περίμενε ο χρήστης ότι θα πρέπει να προβεί σε πρόσληψη ειδικού ή αλλαγή δικτυακού εξοπλισμού κλπ.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
Δηλαδή αποποιείσαι (για λογαριασμό της εταιρείας) την ευθύνη και τη μεταθέσεις στον χρήστη, τη στιγμή που η ίδια η εταιρεία την παραδέχεται; Βασιλικότερος του βασιλέως σαν να λέμε.

Και μιλάμε και για ένα προϊόν consumer, όχι εξειδικευμένο, όχι τεχνικό και σίγουρα όχι ένα προϊόν που θα περίμενε ο χρήστης ότι θα πρέπει να προβεί σε πρόσληψη ειδικού ή αλλαγή δικτυακού εξοπλισμού κλπ.
Τι ακριβώς παραδέχτηκε η εταιρία; Έχασα κάποιο press release που λέει "δεν δουλεύει σωστά στο wifi το ηχείο μας"; Όντως υπάρχει τέτοια δήλωση;

By the way, για κάθε ένα χρήστη που έχει πρόβλημα, υπάρχει και αντίστοιχα ένας που δεν έχει πρόβλημα.
Και σαφώς υπάρχουν και χρήστες που έχουν σύστημα με beam & one surrounds και sub που παίζουν οκ δίχως να έχουν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο και δίχως να επενδύσουν σε δικτυακό εξοπλισμό.
Αυτοί είναι ψεύτες; Έχουν άλλο προϊόν;

Στο παρόν θέμα εδώ είναι ουκ ολίγοι οι χρήστες του avsite που έχουν αγοράσει προϊόντα Sonos την τελευταία 2ετια. Πόσοι από αυτούς έχουν γράψει για προβλήματα;

Όποιος θέλει ας διαβάσει ξανά με προσοχή τι έγραψα. Δεν νομίζω πως είπα κάπου ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Ότι είναι τέλεια. Ότι δεν είναι ιδιότροπα. Ότι δεν έχουν την λογική της apple που τα θέλουν όλα κλειδωμένα στο δικό τους οικοσύστημα, κλπ.

Reaction score
26
Ευχαριστώ που πας να βγάλεις ένα τεχνικό δικτύων στο επάγγελμα άσχετο. Ευχαριστώ που λες και ότι δεν έχω το τεχνικό υπόβαθρο για να εκτιμήσω αυτό το αριστούργημα της τεχνολογίας που αρνείται να δουλέψει στο δίπλα δωμάτιο... :headbang:

1) Δηλαδή τα σαϊνια της sonos δεν τους έκοψε να υλοποιήσουν ένα buffer μισού δευτερολέπτου και απαιτούν και real time μετάδοση; Τέτοιοι στόκοι; :lol:

Δεν κατάλαβα καλά εγώ θα πεις ίσως και όντως αυτοί είναι διάνοιες; Αυτοί δεν κατάλαβαν ότι πουλάνε ηχεία που έτσι που τα έφτιαξαν δεν δουλεύουν; Δηλαδή εμείς είμαστε οι χαζοί ή ο ερασιτέχνης μηχανικός που δεν του έκοψε να φτιάξει όλα αυτά που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πελάτες πριν τα παραδώσει στην αγορά;

2) Επιβεβαιώνεις ότι πουλάνε ηχεία του δεν λειτουργούν σωστά στο 80% του δικτυακού εξοπλισμού της αγοράς. Και συνεχίζεις να λες σοβαρά ότι όλος ο πλανήτης είναι λάθος και τα ηχεία της sonos σωστά. Τέτοιο παραλογισμό δεν σχολιάζω. Να κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν.

3) Δεν θέλω να φέρεις δικό σου router. Γιατί η sonos όταν μου τα πούλησε μου είπε ότι απλά θέλουν wifi. Δεν είπε ότι θέλουν "το wifi του billpeppas". Αλλιώς δεν θα τα είχα πάρει.

4) Ναι πασιφανώς και είναι αυτονόητο ότι όλα τα σοβαρά καταναλωτικά προϊόντα πρέπει να λένε ξεκάθαρα τις απαιτήσεις λειτουργίας. Και ναι, η B&W (και όλες οι εταιρίες λένε Recommended amplifier power και ότι άλλο πρέπει να ξέρει ο καταναλωτής). Το ηχείο της KEF, της B&W, της όποιας εταιρίας, αν πάρεις τα μηχανήματα με τις προδιαγραφές που σου λένε, θα το συνδέσεις και θα παίξει. Το Sonos το παίρνεις με τις προδιαγραφές που σου λένε και ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δεν μιλάω για άριστη λειτουργία. Εννοώ απλά να το βάλεις να παίξει.

5) Φυσικά το trustpilot δεν είναι θεός. Και ναι, πάρα πολλές καλές εταιρίες έχουν 2/5 συνολικό rating. Έβαλα τα screenshots για να δείξω απλά ότι είναι κάτι που έχουν χιλιάδες χρήστες. Δεν "έτυχε" σε εμένα.

6) Ντροπή και ανήθικο να πάμε να βγάλουμε τον πελάτη άσχετο/άχρηστο. Ντροπή και ανήθικο να πάμε να βγάλουμε το 80% του δικτυακού εξοπλισμού της αγοράς άχρηστο. Ντροπή και ανήθικο που πάμε να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι για να κρύψουμε τα χιλιάδες παράπονα πελατών που λένε ότι αγόρασαν κάτι που δεν δουλεύει.

Συμπερασματικά bill, ότι να πεις θα έχεις άδικο. Και ότι και να πω θα έχω δίκιο. Και αυτό όχι γιατί είμαι καλύτερος ή πιο έξυπνος από εσένα ή το αντίθετο. Αλλά γιατί απλά η πραγματικότητα είναι ότι η Sonos πουλάει ηχεία που σε χιλιάδες πελάτες έχουν βγει άχρηστα. Ότι παραδείγματα και να κατεβάσεις, άχρηστα είναι. Αφού πατάς play και δεν παίζουν. Τι μας ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις;

Και βγαίνει ο CEO ο τωρινός και λέει επί λέξη ότι "κάναμε λάθος γιατί φτιάξαμε ηχεία που δούλευαν στα εργαστήρια και όχι στα σπίτια των πελατών". Αλλά εσύ επιμένεις με παραδείγματα για SSD δίσκους, λογικά μεν, αλλά στην πράξη άσχετα με το θέμα μας.

Ας κρίνει ο καθένας που μας διαβάζει.
Φίλε μου με αυτά που λες εγώ πάντως δώρο να μου το κάνανε δε θα το αγόραζα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.064
Τι ακριβώς παραδέχτηκε η εταιρία; Έχασα κάποιο press release που λέει "δεν δουλεύει σωστά στο wifi το ηχείο μας"; Όντως υπάρχει τέτοια δήλωση;
Α, σόρρυ, νόμιζα το είδες, το πόσταρε το καλιτσούνι στην αμέσως προηγούμενη σελίδα.

Ναι, βγήκε ο CEO της εταιρείας και είπε ακριβώς αυτό. Ότι τα προϊόντα τους δεν παίζουν σωστά στα σπίτια/δίκτυα πολλών χρηστών και ότι δεν φταίνε οι χρήστες αλλά εμείς που δεν κάναμε τις σωστές δοκιμές/έρευνα.

Τώρα το ότι "για κάθε χρήστη που έχει πρόβλημα υπάρχει άλλος ένας που δεν έχει", ούτε καν εγώ δεν θα έφτανα στο σημείο να υποθέσω πως οι μισοί χρήστες Sonos έχουν πρόβλημα. Θα υπέθετα πως είναι πολύ πολύ λιγότεροι.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
12.013
Αυτοί είναι ψεύτες;
Και ένα χαλασμένο ρολόι λέει σωστά την ώρα 2 φορές τη μέρα. Bill, οι αναφορές προβλημάτων στο web είναι άπειρες. Συνεχίζεις να αρνείσαι την πραγματικότητα γιατί αντιδράς συναισθηματικά προφανώς. Δίνεις άσχημη εικόνα όμως προς τα έξω.

Φίλε μου με αυτά που λες εγώ πάντως δώρο να μου το κάνανε δε θα το αγόραζα.
Το ίδιο και εγώ αν γύριζα το χρόνο πίσω.

Σε προτρέπω να κάνεις μια αναλυτική έρευνα πριν αγοράσεις (το οτιδήποτε). Απλά εδώ κατέθεσα μια αρνητική εμπειρία και βρήκα το μπελά μου ότι λέει δεν είμαι τρελό χακερόνι και δεν έχω πανάκριβο εξοπλισμό wifi στο σπίτι μου και τι μιλάω τώρα εγώ ο άσχετος.

Ψεύτες σου λέει είναι οι άλλοι;

Μου θυμίζει το support του cosmote που αναφέρω προβλήματα που έχω χρόνια με τις υπηρεσίες τους και πάντα αμέσως εγώ φταίω, το κινητό μου φταίει, ο υπολογιστής μου φταίει. Πρέπει να τους τα κάνω πενηνταράκια ότι έχω 4 υπολογιστές, ότι έχω και άλλους ISP παράλληλα, ότι το Α, ότι το Β, και να τους κολλήσω στον τοίχο με τη λογική, μπας και καταδεχτούν να καταγράψουν απλά το πρόβλημα (το οποίο μετά στο επόμενο τμήμα θα γράψουν στ @@ τους και δεν θα διορθώσουν ποτέ).

Ήρθε όμως η εποχή που μέχρι και τα ολιγοπώλια των ISP σπάνε (λέγε με starlink). Είναι θέμα χρόνου οι καταναλωτές που πλέον έχουν το internet και τα social στα χέρια τους, να διαδώσουν όλους αυτούς που κρύβουν την πραγματικότητα κάτω από το χαλί.

Αναφέρω στην cosmote ένα θέμα με το login του cosmote tv σε υπολογιστή. Τσεκαρισμένο με 3 ISPs, 5 διαφορετικούς browsers, όλα τα λειτουργικά (mac, windows, linux) πλήρως updated. Και ο υπάλληλος αμέσως λέει "προφανώς είναι πρόβλημα με τον υπολογιστή σας γιατί δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από τη μεριά μας".

Στην αρχή τον πειράζει που είναι mac. Όταν του λέω ότι και σε windows κάνει το ίδιο, τον πειράζει που έχω firefox. Όταν του λέω ότι και σε chrome κάνει το ίδιο, λέει ότι το starlink κάνει "λάθος δρομολόγηση στα πακέτα". :lol:
΄Οταν του λέω ότι το ίδιο κάνει και σε δίκτυο vodafone ή cosmote λέει ότι έχω παλιό λειτουργικό. Πρέπει να χάσω μισή ώρα για να παραδεχτεί τα προφανή. Απλά καταλήγουμε ότι γίνεται μια καταγραφή του προβλήματος.

Μετά από 5 μέρες με παίρνει ένας τεχνικός του οτε να κάνω λέει μια σειρά speedtests κάθε μερικές ώρες (άσχετο το speedtest με το πρόβλημα του login), και να στείλω λέει μια αναφορά με email. Του ζήτησα ευγενικά να δει αν έρχομαι. Δεν έβλεπε καθαρά λέει από τη θέση που είχε στο γραφείο. Και αναφορά να έστελνα, μετά θα την θέλανε σε latex format και δεν ξέρω και εγώ τι.

Τι είναι όλα τα παραπάνω σε μια λέξη; Η Ελληνική κουτοπονηριά (grecus-kutoponirus). Προφανώς ξέρουν ότι το πρόβλημα υφίσταται. Προφανώς είναι πολιτική της εταιρίας όλο αυτό το τσίρκο. Η εντολή σε όσους είναι στο support είναι να αρνούνται πάντοτε τα πάντα. Και φυσικά ποτέ δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος πουθενά για να μιλήσεις. Προφανώς θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Γιατί; Γιατί απλά αν βάλουν 4 developers να φτιάχνουν τα bugs θα έχουν κάποιο κόστος. Ενώ σου λέει "τι θα κάνει ο μ@λ@κ@ς, που θα φύγει να πάει?". Αφού τα έχουμε κάνει πλακάκια με την nova και έχουμε και κοινά αθλητικά πλέον. Ένα μαγαζί κοινό με 2 βιτρίνες, μια βόρεια, μια νότια. Φίλος που είναι στη nova μου λέει ακριβώς τα ίδια. Με τις πλάτες της κυβέρνησης μονοπώλιο είμαστε. Άντε γ@@@@@ καλιτσούνι και εσύ και τα bugs σου.

Πάει λοιπόν το καλιτσούνι και αγοράζει 2 starlink και κάνει το σταθερό voip και άστους να μην παραδεχτούν ποτέ τα προβλήματα τους. (στα ISP θέματα).

Ε τώρα και στη sonos εδώ έχουμε το bill και μας λέει ότι εμείς είμαστε άσχετοι και δεν έχουμε και super-wow routers, τι περιμέναμε; Ε μα έλα μου που έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Μαντέψτε από που θα πάρω 5.1 για το σαλόνι; Από τη Sonos ή από τη Sony;

Στους ανταγωνιστές βλέπεις, δεν τους νοιάζει η τεχνική επάρκεια του πελάτη ούτε απαιτείται ειδικός εξοπλισμός.

Sorry που μακρυγορώ και έχω πάρει παραμάζωμα το νήμα, αλλά αυτή η λάθος λογική του μη-μου-άπτου είναι απίστευτα επιζήμια για τον πελάτη. Νιώθω υποχρέωση μου προς όλα τα άλλα μέλη να καταθέσω τα παραπάνω για να γίνει έστω ένα χιλιοστό καλύτερη η αγορά προϊόντων γύρω μας.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.033
Και ένα χαλασμένο ρολόι λέει σωστά την ώρα 2 φορές τη μέρα. Bill, οι αναφορές προβλημάτων στο web είναι άπειρες. Συνεχίζεις να αρνείσαι την πραγματικότητα γιατί αντιδράς συναισθηματικά προφανώς. Δίνεις άσχημη εικόνα όμως προς τα έξω.
Boing! Ποιος ήρθε;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.636
Το ηχείο της B&W, γράφει ότι θέλεις πανάκριβο ενισχυτή με μεγάλη επάρκεια ισχύος για να παίξουν σωστά, το γράφει; Nope.
Ατυχές παράδειγμα. Εντελώς διαφορετικές αγορές. Τα B&W και όλα τα παρόμοια απευθύνονται σε ειδική κατηγορία πελατών. Δεν υπάρχει λόγος να πει το αυτονόητο, αφού ο πελάτης θα κοιτάξει τα σπεκς και ξέρει τι απαιτήσεις έχουν σε ενισχυτικά. Αν όχι ο πελάτης, ο προμηθευτής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός