- Reaction score
- 5.614
Πουλήστε τα «προβληματικά» σας Sonos, να τα χαρούμε οι υπόλοιποι απροβλημάτιστα.
Ο κωτσόβολος έχει το σετάκι στα 900€.Πουλήστε τα «προβληματικά» σας Sonos, να τα χαρούμε οι υπόλοιποι απροβλημάτιστα.
Με tp link κλπ δεν ασχολούμαι πλέον. Έχω καεί στο παρελθόν και ξέρω ότι δεν μου κάνουν τέτοια προϊόντα. Εξάλλου δεν θα σκάω ένα κάρο λεφτά μπας και δουλέψει σωστά ένα προβληματικό προϊόν. Απλά θα φύγει το προβληματικό προϊόν.Παρε ρε ανθρωπα ενα access point long range και βαλε το στο δωμάτιο με τα σονος, πάρε ένα αλλο στην αυλη και κλείσε το wifi του router,....τα δικά μου πιάνουν κάτω στην πιλωτή απο τον 2ο οροφο.
φτηνα ειναι τα tp link, αν θες τουμπανα δες τα ubuquity
ασχετα τι θα κάνεις με τα ηχεια....τσιμπα 2 ubiquity....μία που τα έβαλες και μία που τα ξέχασες. Μόνο το πρώτο θέλει δίκτυο τα αλλα συνδέονται μόνα τους πανω του.Παιδιά ακούγομαι γκρινιάρης αλλά δεν είναι κάτι που έτυχε εμένα και μόνο. Δείτε reddit π.χ. Πάρα πολύς κόσμος απογοητευμένος.
1) Αρνούμαι πεισματικά να δώσω έστω και μια δραχμή για χάρη ενός εμφανώς προβληματικού προϊόντος. Η λογική λέει να φύγει το προβληματικό προϊόν, όχι να στήσω το υπερδίκτυο σπίτι μου.ασχετα τι θα κάνεις με τα ηχεια....τσιμπα 2 ubiquity....μία που τα έβαλες και μία που τα ξέχασες. Μόνο το πρώτο θέλει δίκτυο τα αλλα συνδέονται μόνα τους πανω του.
Αν στο δικό σου σπίτι λειτουργούν τα δικά σου ηχεία μην το πεις ούτε του παπά!παντως με εβαλες στην πριζα....στο υπνοδωματιο εχω ενα σονος roam sl (οχι οτι το εχω χρησιμοποιησει ως τωρα) και πηγα να τσεκαρω .ειναι 8 μετρα μακρια με τοιχο και πορτα ενδιαμεσα ,φαντασου οτι το κινητο εκει μεσα εχει ηδη πεσμενο wifi. Το αναψα και αμεσως το ειδε το app στο κινητο.
Τι να πω...τοσο διαφορα?
Πρώτο δείγμα ότι δεν κατέχεις τα fundamentals του Wi-Fi.1) Αναφέρεις για τα φτηνά routers της cosmote/vodafone κλπ. Μα γιατί όλες οι μάρκες κινητών, υπολογιστών, tablets, λάμπες, τηλεοράσεις κλπ κλπ, δουλεύουν εξαιρετικά ακόμη και με αυτά τα "σκουπίδια" όπως τα ονομάζεις; Αν πράγματι ήταν σκουπίδια, δεν θα έπρεπε να έχουμε πολλές αναφορές παρόμοιων προβλημάτων; Αντιθέτως τα χρησιμοποιούν και οι πέτρες και με όλες τις υπόλοιπες μάρκες δεν έχουν θέμα για λογική χρήση.
Κλείσε το. Στις 235 συσκευές το μόνο που θα δουλεύει είναι το email με το marketing department της εταιρίας2) Εγώ προσωπικά που έκανα το παράπονο εδώ, έχω το μαμίσιο gen 3 της starlink που είναι άριστο ποιοτικά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μηχάνημα της σειράς. Σηκώνει 235 συσκευές, 4 × ARM Cortex‑A53 64‑bit CPU, wifi 6, 300 τετραγωνικά μέτρα κάλυψη... Αν δεν μας κάνει και αυτό το μηχάνημα να το κλείσουμε το μαγαζί.
ΔΕΝ είναι ΘΕΜΑ BITRATE. Τα data με τα Sonos 3πλασιάζονται, αλλά το πρόβλημα δεν έγκειται στο bitrate (τουλάχιστον όχι σε όλες τις περιπτώσεις), αλλά στο packet loss & delay του δικτύου (στην καλύτερη το router του παρόχου σου είναι 2x2 MiMo... αν είναι και MiMo γενικότερα!).3) Εγώ πάλι που έκανα το παράπονο (και χιλιάδες άλλοι σίγουρα) χρησιμοποιώ το Apple music, το οποίο μέσω airplay 2 μεταδίδει lossy 256 kbps. Ας το βάλουμε επί 4 (γιατί μιλάμε για το 2.1 σύστημα + το κινητό που στέλνει), τότε μιλάμε για λιγότερο εύρος από το να ακούγαμε ένα flac από άλλη υπηρεσία σε ένα μόνο ηχείο. Άρα οι απαιτήσεις σε bandwidth δεν είναι τέτοιες που να ζόριζαν ακόμη και το πιο απλό router. Και πράγματι, 3 μήνες πριν που ήμουνα με το 4G router της vodafone το οποίο αυτό όντως είναι ένα κινέζικο "σκουπίδι" της σειράς, δούλευαν μια χαρά τα sonos όταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Άρα το επιχείρημα περί CPU των routers δεν ισχύει.
Το ηχείο της B&W, γράφει ότι θέλεις πανάκριβο ενισχυτή με μεγάλη επάρκεια ισχύος για να παίξουν σωστά, το γράφει; Nope.4) Έστω ότι αν αγοράσουμε ένα πανάκριβο mesh σύστημα, θα αρχίσουν τα sonos να λειτουργούν κανονικά. Μα που στο site της sonos το αναγράφει αυτό; Ένας λόγος που πήρα τα συγκεκριμένα ηχεία ήταν η χαμηλή τους τιμή. Αν πρέπει να βάλω και pro-level δίκτυο στο σπίτι μου για να παίξουν, τότε κακώς τα διαφημίζουν στις τιμές που τα διαφημίζουν.
Να φέρω ένα δικό μου router να τα δοκιμάσουμε; Αν παίξουν όλα σωστά και απροβλημάτιστα... θα φταίει ο Δίας, ο ανάδρομος Ερμής, ή τελικά το σκουπιδο-router;Α! Αν ήταν θέμα του router, τότε γιατί 4 στις 5 φορές λειτουργούν με τον "σκουπιδο-router" ?
Εδώ τώρα είναι επιχείρημα κακό.6) "Εσύ καλιτσούνι τα λες αυτά γιατί είσαι εξωγήινος από το star wars και δεν έχετε καλά routers εκεί."
Πάμε λοιπόν να δούμε και τι λένε οι άνθρωποι του πλανήτη γη. Θα αφήσω μερικά screenshots από το site trustpilot. Τα σχόλια δικά σας.
Wi-Fi chip της πλάκας δεν. Άνοιξε το και θα δεις το ίδιο τσιπ με καλά κινητά, καλά tablet, καλά media playersΚλείνω λέγοντας ότι, το 2.1 sonos που έχω εγώ έχει υπεράριστο ήχο. Στα DB που βγάζει, ντροπιάζει άνετα συστήματα κόστους 4 φορές πάνω με παραδοσιακή διάταξη (ενισχυτή και ηχεία στήλες). Όταν όμως έχουν βάλει ένα wifi chip της πλάκας και ταυτόχρονα δεν έχουν ούτε έστω ένα mini jack για backup ε τότε τι να τον κάνω τον άριστο ήχο αφού δεν βγαίνει από τα ηχεία. Είναι λάθη που δεν τα κάνουν ούτε ερασιτέχνες κατασκευαστές. Όχι λοιπόν, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζουμε.
Ευχαριστώ που πας να βγάλεις ένα τεχνικό δικτύων στο επάγγελμα άσχετο. Ευχαριστώ που λες και ότι δεν έχω το τεχνικό υπόβαθρο για να εκτιμήσω αυτό το αριστούργημα της τεχνολογίας που αρνείται να δουλέψει στο δίπλα δωμάτιο...Πρώτο δείγμα ότι δεν κατέχεις τα fundamentals του Wi-Fi.
Δηλαδή αποποιείσαι (για λογαριασμό της εταιρείας) την ευθύνη και τη μεταθέσεις στον χρήστη, τη στιγμή που η ίδια η εταιρεία την παραδέχεται; Βασιλικότερος του βασιλέως σαν να λέμε.Αλλά υπάρχουν και κατηγορίες που τους ρίχνει κανείς, δίχως να είναι δική τους η ευθύνη.
Τι ακριβώς παραδέχτηκε η εταιρία; Έχασα κάποιο press release που λέει "δεν δουλεύει σωστά στο wifi το ηχείο μας"; Όντως υπάρχει τέτοια δήλωση;Δηλαδή αποποιείσαι (για λογαριασμό της εταιρείας) την ευθύνη και τη μεταθέσεις στον χρήστη, τη στιγμή που η ίδια η εταιρεία την παραδέχεται; Βασιλικότερος του βασιλέως σαν να λέμε.
Και μιλάμε και για ένα προϊόν consumer, όχι εξειδικευμένο, όχι τεχνικό και σίγουρα όχι ένα προϊόν που θα περίμενε ο χρήστης ότι θα πρέπει να προβεί σε πρόσληψη ειδικού ή αλλαγή δικτυακού εξοπλισμού κλπ.
Φίλε μου με αυτά που λες εγώ πάντως δώρο να μου το κάνανε δε θα το αγόραζα.Ευχαριστώ που πας να βγάλεις ένα τεχνικό δικτύων στο επάγγελμα άσχετο. Ευχαριστώ που λες και ότι δεν έχω το τεχνικό υπόβαθρο για να εκτιμήσω αυτό το αριστούργημα της τεχνολογίας που αρνείται να δουλέψει στο δίπλα δωμάτιο...
1) Δηλαδή τα σαϊνια της sonos δεν τους έκοψε να υλοποιήσουν ένα buffer μισού δευτερολέπτου και απαιτούν και real time μετάδοση; Τέτοιοι στόκοι;
Δεν κατάλαβα καλά εγώ θα πεις ίσως και όντως αυτοί είναι διάνοιες; Αυτοί δεν κατάλαβαν ότι πουλάνε ηχεία που έτσι που τα έφτιαξαν δεν δουλεύουν; Δηλαδή εμείς είμαστε οι χαζοί ή ο ερασιτέχνης μηχανικός που δεν του έκοψε να φτιάξει όλα αυτά που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πελάτες πριν τα παραδώσει στην αγορά;
2) Επιβεβαιώνεις ότι πουλάνε ηχεία του δεν λειτουργούν σωστά στο 80% του δικτυακού εξοπλισμού της αγοράς. Και συνεχίζεις να λες σοβαρά ότι όλος ο πλανήτης είναι λάθος και τα ηχεία της sonos σωστά. Τέτοιο παραλογισμό δεν σχολιάζω. Να κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν.
3) Δεν θέλω να φέρεις δικό σου router. Γιατί η sonos όταν μου τα πούλησε μου είπε ότι απλά θέλουν wifi. Δεν είπε ότι θέλουν "το wifi του billpeppas". Αλλιώς δεν θα τα είχα πάρει.
4) Ναι πασιφανώς και είναι αυτονόητο ότι όλα τα σοβαρά καταναλωτικά προϊόντα πρέπει να λένε ξεκάθαρα τις απαιτήσεις λειτουργίας. Και ναι, η B&W (και όλες οι εταιρίες λένε Recommended amplifier power και ότι άλλο πρέπει να ξέρει ο καταναλωτής). Το ηχείο της KEF, της B&W, της όποιας εταιρίας, αν πάρεις τα μηχανήματα με τις προδιαγραφές που σου λένε, θα το συνδέσεις και θα παίξει. Το Sonos το παίρνεις με τις προδιαγραφές που σου λένε και ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δεν μιλάω για άριστη λειτουργία. Εννοώ απλά να το βάλεις να παίξει.
5) Φυσικά το trustpilot δεν είναι θεός. Και ναι, πάρα πολλές καλές εταιρίες έχουν 2/5 συνολικό rating. Έβαλα τα screenshots για να δείξω απλά ότι είναι κάτι που έχουν χιλιάδες χρήστες. Δεν "έτυχε" σε εμένα.
6) Ντροπή και ανήθικο να πάμε να βγάλουμε τον πελάτη άσχετο/άχρηστο. Ντροπή και ανήθικο να πάμε να βγάλουμε το 80% του δικτυακού εξοπλισμού της αγοράς άχρηστο. Ντροπή και ανήθικο που πάμε να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι για να κρύψουμε τα χιλιάδες παράπονα πελατών που λένε ότι αγόρασαν κάτι που δεν δουλεύει.
Συμπερασματικά bill, ότι να πεις θα έχεις άδικο. Και ότι και να πω θα έχω δίκιο. Και αυτό όχι γιατί είμαι καλύτερος ή πιο έξυπνος από εσένα ή το αντίθετο. Αλλά γιατί απλά η πραγματικότητα είναι ότι η Sonos πουλάει ηχεία που σε χιλιάδες πελάτες έχουν βγει άχρηστα. Ότι παραδείγματα και να κατεβάσεις, άχρηστα είναι. Αφού πατάς play και δεν παίζουν. Τι μας ενδιαφέρουν όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις;
Και βγαίνει ο CEO ο τωρινός και λέει επί λέξη ότι "κάναμε λάθος γιατί φτιάξαμε ηχεία που δούλευαν στα εργαστήρια και όχι στα σπίτια των πελατών". Αλλά εσύ επιμένεις με παραδείγματα για SSD δίσκους, λογικά μεν, αλλά στην πράξη άσχετα με το θέμα μας.
Ας κρίνει ο καθένας που μας διαβάζει.
Α, σόρρυ, νόμιζα το είδες, το πόσταρε το καλιτσούνι στην αμέσως προηγούμενη σελίδα.Τι ακριβώς παραδέχτηκε η εταιρία; Έχασα κάποιο press release που λέει "δεν δουλεύει σωστά στο wifi το ηχείο μας"; Όντως υπάρχει τέτοια δήλωση;
Και ένα χαλασμένο ρολόι λέει σωστά την ώρα 2 φορές τη μέρα. Bill, οι αναφορές προβλημάτων στο web είναι άπειρες. Συνεχίζεις να αρνείσαι την πραγματικότητα γιατί αντιδράς συναισθηματικά προφανώς. Δίνεις άσχημη εικόνα όμως προς τα έξω.Αυτοί είναι ψεύτες;
Το ίδιο και εγώ αν γύριζα το χρόνο πίσω.Φίλε μου με αυτά που λες εγώ πάντως δώρο να μου το κάνανε δε θα το αγόραζα.
Boing! Ποιος ήρθε;Και ένα χαλασμένο ρολόι λέει σωστά την ώρα 2 φορές τη μέρα. Bill, οι αναφορές προβλημάτων στο web είναι άπειρες. Συνεχίζεις να αρνείσαι την πραγματικότητα γιατί αντιδράς συναισθηματικά προφανώς. Δίνεις άσχημη εικόνα όμως προς τα έξω.
Ατυχές παράδειγμα. Εντελώς διαφορετικές αγορές. Τα B&W και όλα τα παρόμοια απευθύνονται σε ειδική κατηγορία πελατών. Δεν υπάρχει λόγος να πει το αυτονόητο, αφού ο πελάτης θα κοιτάξει τα σπεκς και ξέρει τι απαιτήσεις έχουν σε ενισχυτικά. Αν όχι ο πελάτης, ο προμηθευτής.Το ηχείο της B&W, γράφει ότι θέλεις πανάκριβο ενισχυτή με μεγάλη επάρκεια ισχύος για να παίξουν σωστά, το γράφει; Nope.