Sonos

Reaction score
5.614
Πουλήστε τα «προβληματικά» σας Sonos, να τα χαρούμε οι υπόλοιποι απροβλημάτιστα.

Reaction score
2.438
Παρε ρε ανθρωπα ενα access point long range και βαλε το στο δωμάτιο με τα σονος, πάρε ένα αλλο στην αυλη και κλείσε το wifi του router,....τα δικά μου πιάνουν κάτω στην πιλωτή απο τον 2ο οροφο.
φτηνα ειναι τα tp link, αν θες τουμπανα δες τα ubuquity

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.951
Πουλήστε τα «προβληματικά» σας Sonos, να τα χαρούμε οι υπόλοιποι απροβλημάτιστα.
Ο κωτσόβολος έχει το σετάκι στα 900€.

2xEra 100 = 400€
1 Sub Mini = 500€

Στα original κουτιά τους όλα μαζί τα δίνω . Αγορασμένα τον Οκτώβρη του 2024, φυσικά εντός εγγύησης.

Παρε ρε ανθρωπα ενα access point long range και βαλε το στο δωμάτιο με τα σονος, πάρε ένα αλλο στην αυλη και κλείσε το wifi του router,....τα δικά μου πιάνουν κάτω στην πιλωτή απο τον 2ο οροφο.
φτηνα ειναι τα tp link, αν θες τουμπανα δες τα ubuquity
Με tp link κλπ δεν ασχολούμαι πλέον. Έχω καεί στο παρελθόν και ξέρω ότι δεν μου κάνουν τέτοια προϊόντα. Εξάλλου δεν θα σκάω ένα κάρο λεφτά μπας και δουλέψει σωστά ένα προβληματικό προϊόν. Απλά θα φύγει το προβληματικό προϊόν. ;)

Παιδιά ακούγομαι γκρινιάρης αλλά δεν είναι κάτι που έτυχε εμένα και μόνο. Δείτε reddit π.χ. Πάρα πολύς κόσμος απογοητευμένος.

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.438
Παιδιά ακούγομαι γκρινιάρης αλλά δεν είναι κάτι που έτυχε εμένα και μόνο. Δείτε reddit π.χ. Πάρα πολύς κόσμος απογοητευμένος.
ασχετα τι θα κάνεις με τα ηχεια....τσιμπα 2 ubiquity....μία που τα έβαλες και μία που τα ξέχασες. Μόνο το πρώτο θέλει δίκτυο τα αλλα συνδέονται μόνα τους πανω του.

Παίζει να έχω βάλει καμια 150ρια τέτοια. Ποτε δεν χαλασε κανένα.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.951
ασχετα τι θα κάνεις με τα ηχεια....τσιμπα 2 ubiquity....μία που τα έβαλες και μία που τα ξέχασες. Μόνο το πρώτο θέλει δίκτυο τα αλλα συνδέονται μόνα τους πανω του.
1) Αρνούμαι πεισματικά να δώσω έστω και μια δραχμή για χάρη ενός εμφανώς προβληματικού προϊόντος. Η λογική λέει να φύγει το προβληματικό προϊόν, όχι να στήσω το υπερδίκτυο σπίτι μου.
2) Έχω σε σπίτι και γραφείο γύρω στις 20 έξυπνες συσκευές. Υπολογιστές, κινητά, λάμπες, τηλεοράσεις κλπ κλπ. Όλες δουλεύουν υπεράριστα εκτός τα Sonos. Δεν έχει πρόβλημα το δίκτυο μου. Τα ηχεία της Sonos έχουν.

Η πορεία της μετοχής με επιβεβαιώνει... Από τα 40 κάποτε, πλέον στο δεκάρικο. :(

Screenshot 2025-07-26 at 22.56.47.png

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Είναι πολλοί αλήθεια αυτοί με τα θέματα με τα Sonos (ειδικά σε Reddit, Facebook groups γίνεται χαμός)... όμως... οι περισσότεροι είναι με τα σκουπίδια modem/router των παρόχων (χαζοκούτια των 5$ mostly) που φυσικά ΔΕΝ μπορούν να ανταπεξέλθουν στο load που προξενούν στο Wi-Fi τα ηχεία της Sonos.

Δεν είναι bluetooth ηχεία, δεν περνάνε kbps δεδομένων μέσω... Wi-Fi.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην δουλεύει καλά ένα σύστημα Sonos. Είτε λόγω του Wi-Fi (θα πρέπει να κοιτάξει κανείς πως δουλεύει το Wi-Fi, τι limitations έχει, πως γίνεται η εκπομπή των δεδομένων, τι capabilities έχει μια συσκευή όπως ένα router/Access Point, κλπ.)... είτε λόγω των settings (π.χ. Spanning Tree Protocol [STP])... είτε λόγω αδύναμης CPU στο router (ή την συσκευή που αναλαμβάνει ρόλο router σε ένα δίκτυο τύπου mesh π.χ.).

Το SpeedPort π.χ. που δίνει η Cosmote δεν έχει θέμα με το Wi-Fi (αν έχεις λογικό αριθμό συσκευών Sonos + λίγες οικιακές συσκευές), αλλά με τον επεξεργαστή που με τα βίας τα βγάζει πέρα με τα απαραίτητα functions (PPPoE, DHCP, Routing, Basic Firewall).

Σε ένα τέτοιο ας πούμε, είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα να χάνονται κάποιες συσκευές Sonos ανά καιρούς έτσι δίχως λόγο από την λίστα ηχείων. Σπάσιμο νεύρων για τον ιδιοκτήτη, αμφιβολίες για το προϊόν.
Να πω έναν αριθμό ιδιωτών που είχε αυτό το θέμα και έχω επέμβει για την λύση, και πόσοι εξ' αυτών αντιμετώπισαν την λύση που πρότεινα με δισπιστία (και έπειτα δεν το πίστευαν και με έπαιρναν τηλ. για ευχαριστίες και πόσο υπέροχα δουλεύουν έκτοτε);

Υπάρχει γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας με 30 συσκευές Sonos στο σπίτι που παίζουν άψογα. Δεν έπαιζαν τέλεια με συγκεκριμένο (αλλά δυνατό σε επιδόσεις και ότι χρειάζεται χαρακτηριστικό) δικτυακό εξοπλισμό, και με αλλαγή Router & APs έπαιξαν άψογα. Κουλό; Ναι. Αλλά πόσες "ασυμβατότητες τρελλές" μπορεί να έχει συναντήσει κάποιος που ασχολείται με αντίστοιχα πολύπλοκα συστήματα/προϊόντα (π.χ. PC); Ουκ ολίγες.

Η μετοχή της Sonos και τα μακροβούτια της είναι κυρίως λόγω της προβληματικότατης νέας εφαρμογής που έβγαλαν "ακυρώνοντας" την παλιά, δίχως το απαραίτητο debugging και ενσωμάτωση όλων των λειτουργιών.
Δημιούργησε διάφορα κουλά με τα bugs της. Χάθηκαν systems από πελάτες και ήθελαν reset & reconfiguration. Αρκετοί νευρίασαν ή δεν μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα τους και έπεσε το κράξιμο της αρκούδας σε FB/Reddit/SM. Και δεν είχαν άδικο.

Πλέον η εφαρμογή έχει επιστρέψει πάλι σε ένα αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας και λειτουργικότητας, αλλά το brand "στιγματίστηκε" από αυτή την αστοχία, και η αλλαγή απλώς CEO δεν θα μπορούσε να εξαλλείψει της συνέπειες αυτής της γκάφας που έγινε.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.951
Να με συμπαθάς Bill, αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω κάθετα. Αρχικά να πω ότι 9 στα 10 προϊόντα που έχω ασχοληθεί στο avsite, έχω πει τα καλύτερα. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι ο τύπος του "γκρινιάρη".

1) Αναφέρεις για τα φτηνά routers της cosmote/vodafone κλπ. Μα γιατί όλες οι μάρκες κινητών, υπολογιστών, tablets, λάμπες, τηλεοράσεις κλπ κλπ, δουλεύουν εξαιρετικά ακόμη και με αυτά τα "σκουπίδια" όπως τα ονομάζεις; Αν πράγματι ήταν σκουπίδια, δεν θα έπρεπε να έχουμε πολλές αναφορές παρόμοιων προβλημάτων; Αντιθέτως τα χρησιμοποιούν και οι πέτρες και με όλες τις υπόλοιπες μάρκες δεν έχουν θέμα για λογική χρήση.

2) Εγώ προσωπικά που έκανα το παράπονο εδώ, έχω το μαμίσιο gen 3 της starlink που είναι άριστο ποιοτικά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μηχάνημα της σειράς. Σηκώνει 235 συσκευές, 4 × ARM Cortex‑A53 64‑bit CPU, wifi 6, 300 τετραγωνικά μέτρα κάλυψη... Αν δεν μας κάνει και αυτό το μηχάνημα να το κλείσουμε το μαγαζί.

3) Εγώ πάλι που έκανα το παράπονο (και χιλιάδες άλλοι σίγουρα) χρησιμοποιώ το Apple music, το οποίο μέσω airplay 2 μεταδίδει lossy 256 kbps. Ας το βάλουμε επί 4 (γιατί μιλάμε για το 2.1 σύστημα + το κινητό που στέλνει), τότε μιλάμε για λιγότερο εύρος από το να ακούγαμε ένα flac από άλλη υπηρεσία σε ένα μόνο ηχείο. Άρα οι απαιτήσεις σε bandwidth δεν είναι τέτοιες που να ζόριζαν ακόμη και το πιο απλό router. Και πράγματι, 3 μήνες πριν που ήμουνα με το 4G router της vodafone το οποίο αυτό όντως είναι ένα κινέζικο "σκουπίδι" της σειράς, δούλευαν μια χαρά τα sonos όταν ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Άρα το επιχείρημα περί CPU των routers δεν ισχύει.

Προφανώς το wifi chip των sonos είναι χαμηλής ποιότητας, καθώς μόλις πάνε 5 μέτρα+1 τοίχο μακριά, δηλώνουν παραίτηση ακόμη και με το μικρό όγκο δεδομένων του Apple music. Όλες οι άλλες συσκευές συνεχίζουν να λειτουργούν απροβλημάτιστα ακόμη και με ταυτόχρονο video streaming από 3 συσκευές ταυτόχρονα (cosmote tv + netflix + twitch). Άρα λοιπόν όταν το ίδιο router μου μου δίνει 3 full HD video streams χωρίς πρόβλημα σίγουρα χαλαρότατα αντέχει να μεταδώσει 3 lossy audio streams.

4) Έστω ότι αν αγοράσουμε ένα πανάκριβο mesh σύστημα, θα αρχίσουν τα sonos να λειτουργούν κανονικά. Μα που στο site της sonos το αναγράφει αυτό; Ένας λόγος που πήρα τα συγκεκριμένα ηχεία ήταν η χαμηλή τους τιμή. Αν πρέπει να βάλω και pro-level δίκτυο στο σπίτι μου για να παίξουν, τότε κακώς τα διαφημίζουν στις τιμές που τα διαφημίζουν.

5) Μια στις 5 φορές που πατάω στο κινητό να παίξουν, απλά παίρνουν ρεπό (αρνούνται να λειτουργήσουν). Όταν έχω παρέα σπίτι και γουστάρουμε να ακούσουμε μουσικούλα να περάσουμε καλά, μια στο τόσο θα πάρουν ρεπό και θα μας κρεμάσουν. Φαντάζεσαι να θες να δεις μια ταινία και η τηλεόραση να πάρει ρεπό; Φαντάζεσαι να θες να φας και να πάρει ρεπό η κουζίνα;

Αυτό ίσως να ήταν κάπως αποδεκτό τη δεκαετία του 70 ή 80. Όμως εν έτει 2025 που μέχρι και τα windows δεν κρασάρουν πιά, ε απλά σημαίνει ότι τα βάζεις στην κούτα τους και πας παρακάτω. Είναι δεδομένο για μένα ότι ένα μηχάνημα ήχου, όταν πατάς το play πρέπει να παίζει μουσική. Οτιδήποτε άλλο απλά είναι απαράδεκτο.

Α! Αν ήταν θέμα του router, τότε γιατί 4 στις 5 φορές λειτουργούν με τον "σκουπιδο-router" ?

6) "Εσύ καλιτσούνι τα λες αυτά γιατί είσαι εξωγήινος από το star wars και δεν έχετε καλά routers εκεί."
Πάμε λοιπόν να δούμε και τι λένε οι άνθρωποι του πλανήτη γη. Θα αφήσω μερικά screenshots από το site trustpilot. Τα σχόλια δικά σας.

Κλείνω λέγοντας ότι, το 2.1 sonos που έχω εγώ έχει υπεράριστο ήχο. Στα DB που βγάζει, ντροπιάζει άνετα συστήματα κόστους 4 φορές πάνω με παραδοσιακή διάταξη (ενισχυτή και ηχεία στήλες). Όταν όμως έχουν βάλει ένα wifi chip της πλάκας και ταυτόχρονα δεν έχουν ούτε έστω ένα mini jack για backup ε τότε τι να τον κάνω τον άριστο ήχο αφού δεν βγαίνει από τα ηχεία. Είναι λάθη που δεν τα κάνουν ούτε ερασιτέχνες κατασκευαστές. Όχι λοιπόν, δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζουμε.

stars.png

sonos.jpg

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος