Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
10.004
Έχω ακούσει kii three, Grimm audio κσι τζενελεκ τα μεγάλα. Όλα class D.

Τα 2 πρώτα μ άρεσαν πολύ, το τζενελεκ στα χαμηλά εξωπραγματικο αλλά συνολικά δεν μου άφησε την ίδια εντύπωση με τα άλλα.
Ειδικά όμως ο χώρος στα τζενελεκ ήταν από τους χειρότερους, με τζάμαρια σε τμήμα της οροφής.

Reaction score
5.052
Πλέον με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης έχει αλλάξει όλο το παιχνίδι.
Έχει περιοριστεί στο ελάχιστο ο χώρος δράσης και η δυνατότητα επιρροής στα θέματα του Οντιο.
Εχει αλλάξει ριζικά το παιχνίδι για πολλούς παλιούς παίκτες.
Ουτε τριημερη εκδρομη δεν θα πηγαινα με αποκλειστικο οδηγο την ΑΙ.

Reaction score
23.728
Έχω ακούσει kii three, Grimm audio κσι τζενελεκ τα μεγάλα. Όλα class D.

Τα 2 πρώτα μ άρεσαν πολύ, το τζενελεκ στα χαμηλά εξωπραγματικο αλλά συνολικά δεν μου άφησε την ίδια εντύπωση με τα άλλα.
Ειδικά όμως ο χώρος στα τζενελεκ ήταν από τους χειρότερους, με τζάμαρια σε τμήμα της οροφής.
Δε λέμε τζαμαρία πλέον βρε Ν.Κ. Λέμε υαλοπίνακες. :D

Reaction score
7.213
Πλέον με την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης έχει αλλάξει όλο το παιχνίδι.
Έχει περιοριστεί στο ελάχιστο ο χώρος δράσης και η δυνατότητα επιρροής στα θέματα του Οντιο.
Εχει αλλάξει ριζικά το παιχνίδι για πολλούς παλιούς παίκτες.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις κατανοήσει τι ακριβώς κάνει η τεχνητή νοημοσύνη. Εγώ προσωπικά ούτε καλάμι ψαρέματος δεν θα διάλεγα με αυτήν κριτήριο.

Reaction score
23.728
Ουτε τριημερη εκδρομη δεν θα πηγαινα με αποκλειστικο οδηγο την ΑΙ.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις κατανοήσει τι ακριβώς κάνει η τεχνητή νοημοσύνη. Εγώ προσωπικά ούτε καλάμι ψαρέματος δεν θα διάλεγα με αυτήν κριτήριο.
Γιατί το λέτε αυτό βρε παιδιά ; Μια γυναίκα στην Ιαπωνία παντρεύτηκε εάν ΑΙ άνδρα και τον μόνο φόβο και ενδοιασμό που είχε όπως δήλωσε στα ΜΜΕ είναι μην πάθει τίποτε η ΑΙ και χαθεί ο άνδρας της. :D No joke.

Μια τέτοια λύση με βγάζει και απο την υποχρέωση που έχω αναλάβει να βρώ μια καλή γυναίκα στον Ν.Κ. :D😍 Του έχω προτείνει τρείς και η μια του βρωμάει και η άλλη του ξινίζει. :D

Υ.Γ. : Τι εννοεί με το πόστ του ο Ν.Κ. ; Δεν καταλάβα. Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για να τοποθετηθώ καλύτερα για το θέμα ; :D

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.387
Η ερώτηση είναι απλή ρε παιδιά.
Γιατί το 8361 και το 8381 εχουν class D ενισχυση ενω το 8380 εχει στο τουιτερ class AB.
Δύο ενδεχόμενα που μπορώ να σκεφθώ:

1. Η παρουσία αυτού του class AB ενισχυτή θα παρέλθει όταν πάρει σύνταξη -ή απολυθεί- το άτομο που τον κρατά σε χρήση.
2. Λόγω του συγκεκριμένου κλάδου εις τον οποίον λειτουργεί, αυτός ο ενισχυτής είναι πολύ πιθανό να λειτουργεί συνεχώς σε τάξη Α. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες προφανώς, αλλά ένας ενισχυτής 200W σε τάξη AB, μπορεί κάλλιστα να δώσει 20-30W σε τάξη Α.

Ανεξαρτήτως τί λένε προς τα έξω. Τα προς τα έξω είναι για εξωτερική κατανάλωση. Αν, για παράδειγμα, κάποιος υψηλόβαθμος εκεί μέσα κρίνει σκόπιμο να πει προς τα έξω ότι η Γη είναι επίπεδη, όντας σίγουρος πως αυτό θα αποβεί προς όφελος της επιχείρησης, να είσαι απολύτως βέβαιος πως θα το πει. Και θα το πιστέψουν. Θα στείλει και ένα μουράτο και πολύ σοφιστικέ δελτίο τύπου, θα λαδώσει και δυο-τρεις ρηβιούερς, και όλα θα είναι εντάξει.

Reaction score
12.762
Και στα ηχεία μου, 250W@8Ω ενισχυτή κλάσης ΑΒ έχω δώσει σε κάθε tweeter, αλλά ζήτημα είναι να χρησιμοποιούν το πολύ 10w. Οπότε, πρακτικά, χρησιμοποιούν το ρεύμα πόλωσης, άρα αυτό που λέμε "τάξη Α" σε ενισχυτές ΑΒ. Οπότε, μπορεί να είναι αυτό που λέει ο Κώστας ( Coyas ) ότι δηλαδή έμμεσα χρησιμοποιούν τάξη Α ( ή κάτι κοντινό σε αυτή ), ότι αυτός είναι ο σκοπός τους, χωρίς να το λένε ευθέως.

Reaction score
10.004
Εσύ βρε πουλάκι μου δυσκολευεσαι να κατανοήσεις πως δουλεύει αυτό το ρημαδι το Οντιο και έβγαλες άκρη με την τεχνητή νοημοσύνη? :lolsign::lolsign::lolsign:

Προτιμάς δηλαδή τον van den hull να σου λέει για πίτσες? :biggrin:

Τι να σου πω μπρε παιδάκι μου, εγώ την ρώτησα σήμερα γιατί καλιμπταρουν τα ηχεία με dB C γιατί όμως κατά την ακρόαση χρησιμοποιούν συχνά dBΑ και πως αυτά συνδέονται με τα phon.

Εσεις βρε καλά καλά δεν ξέρετε τι είναι τα phon, πανάθεμα σας :biggrin:

Reaction score
23.728
Και στα ηχεία μου, 250W@8Ω ενισχυτή κλάσης ΑΒ έχω δώσει σε κάθε tweeter, αλλά ζήτημα είναι να χρησιμοποιούν το πολύ 10w. Οπότε, πρακτικά, χρησιμοποιούν το ρεύμα πόλωσης, άρα αυτό που λέμε "τάξη Α" σε ενισχυτές ΑΒ. Οπότε, μπορεί να είναι αυτό που λέει ο Κώστας ( Coyas ) ότι δηλαδή έμμεσα χρησιμοποιούν τάξη Α ( ή κάτι κοντινό σε αυτή ), ότι αυτός είναι ο σκοπός τους, χωρίς να το λένε ευθέως.
Για να δείς πόσο σε συμπαθώ έκανα κάποιους γρήγορους υπολογισμούς ειδικά για εσένα και σε πραγματική τάξη Α (όχι μουσαντένιες ιστορίες παραμύθια marketing που ακόμη και αυτά τα 7 και 10 watt που ακούς δεν ισχύουν για 200 και 250 watt AB ούτε κατά διάνοια) με τον ενισχυτή σου στην καλύτερη των περιτώσεων έχεις 65 mW.

Reaction score
12.762
Για να δείς πόσο σε συμπαθώ έκανα κάποιους γρήγορους υπολογισμούς ειδικά για εσένα και σε πραγματική τάξη Α (όχι μουσαντένιες ιστορίες παραμύθια marketing που ακόμη και αυτά τα 10 watt που ακούς δεν ισχύουν για 200 και 250 watt AB) με τον ενισχυτή σου στην καλύτερη των περιτώσεων έχεις 65 mW.
Για πες πώς ακριβώς το υπολόγισες.

Reaction score
23.728
Για πες πώς ακριβώς το υπολόγισες.
Πολλά θες. Ειναι δύσκολο. Θέλει σεντόνι και μεγάλη εξηγηση. Άμα θες μην με πιστεύεις. Πίστεψε το marketing. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Whatever rocks your boat.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.595
Πολλά θες. Ειναι δύσκολο. Θέλει σεντόνι και μεγάλη εξηγηση. Άμα θες μην με πιστεύεις. Πίστεψε το marketing. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.
είμαστε τυποι των αριθμών, θα αντέξουμε (αν αντεχεις βέβαια και συ να εξηγήσεις)

Reaction score
23.728
είμαστε τυποι των αριθμών, θα αντέξουμε (αν αντεχεις βέβαια και συ να εξηγήσεις)
Είπα σας συμπαθώ δεν είπα σας αγαπώ. :D

Εγω δεν αντέχω, δεν είπα για εσάς. Εσείς γιατί να μην αντέξετε, δεν θα κάνετε και τίποτε.

Αφού είστε τύποι των αριθμών κάντε το μόνοι σας και πείτε μου εάν κάνω λάθος.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.595
Εσείς γιατί να μην αντέξετε, δεν θα κάνετε και τίποτε.
θα προσπαθήσουμε να τα καταλάβουμε!
τέλος πάντων, όπως αγαπάς δεν υπάρχει θέμα

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.736
Να επανέλθω στο αρχκό θέμα, για πείτε ένα μονόκλωνο επώνυμο καλώδιο να δοκιμάσω αν τα αρχικά λεγόμενα και διαπιστώσεις είναι αληθινά...
Υ.Γ. συγνώμη αν αναφέρεται κάπου στις 84 σελίδες του νήματος...

Reaction score
23.728
θα προσπαθήσουμε να τα καταλάβουμε!
τέλος πάντων, όπως αγαπάς δεν υπάρχει θέμα
Ξέρεις πρώτα απο όλα τι θερμότητα βγάζει μια επιλογή (ας πουμε ότι είναι αυτό που σκεφτηκε η Genelec να κάνει) 250 watt AB πολωμένο ανάλογα για να σου βγάλει τα ιδια μουσαντένια (δεν μιλάμε πάλι για πραγματικά) watt σε κλάση Α που θα σου έβγαζε ένας 50 wαττ ΑΒ πολωμένος ανάλογα ;

Απο αυτό και μόνο θα έπαιρνες την απάντηση εάν ήταν τόσο ανόητοι να το κάνουν έτσι και για αυτό το λόγο. Αλλά αφού θα το πιστέψει ο κόσμος κανένα πρόβλημα χα χα. Τι να πιστέψει δηλαδή κιόλας ; Πρόσεξε. Να πιστέψει ένα δεύτερο ψέμα πάνω σε ένα πρώτο ψέμα. Ας βάλλουν και 1000 watt AB μέσα σε ηχείο μάλιστα μόνο για το τουίτερ. :D By the way δεν υπάρχει ενισχυτής ΑΒ, υπάρχει μόνο Β. Ούτε ενισχυτής ΑΒ που "μπαίνει" σε Α.

Τέλος πάντων πόσα Ohm είναι το τουίτερ της Genelec και του αγαπητού Αστρονότ για να σας βγάλω και απο τα λίγα αυτά τα μουσαντένια πόσα θα έχετε ; Μάλλον και απο αυτά τα μισά θα έχετε δηλαδή γύρω στα 2.5 Watt.
@thva Γνωρίζεις δηλαδή το ρεύμα πόλωσης του Bryston 4BST και το έλαβες υπόψιν?
Ε, όχι βρε Αστρονοτ ... χονδρικά σου είπα .... εδω πετάτε νούμερα ότι να ναι .... για αυτό και σου είπα θέλει πολύ δουλειά ... πρέπει να μου πεις όχι μόνο το ρεύμα πολωσης αλλά και πάρα πάρα πολυ περισσότερα σαν πληροφορίες για τον Bryston για να σου το βγάλω. Περισσότερα και απο αυτά που ξέρει η Bryston εάν τις στείλεις email και τα ζητήσεις να σου τα πει για να μου τα πείς.

Αλλά ξέχασα εσεις θέλετε και υπολογισμούς at the top of a hat . Λες και είναι κάτι απλό.

Last edited:

Reaction score
23.728
Ανεξαρτήτως τί λένε προς τα έξω. Τα προς τα έξω είναι για εξωτερική κατανάλωση. Αν, για παράδειγμα, κάποιος υψηλόβαθμος εκεί μέσα κρίνει σκόπιμο να πει προς τα έξω ότι η Γη είναι επίπεδη, όντας σίγουρος πως αυτό θα αποβεί προς όφελος της επιχείρησης, να είσαι απολύτως βέβαιος πως θα το πει. Και θα το πιστέψουν. Θα στείλει και ένα μουράτο και πολύ σοφιστικέ δελτίο τύπου, θα λαδώσει και δυο-τρεις ρηβιούερς, και όλα θα είναι εντάξει.
Πολύ σωστό. Το είχα πει πριν κανα δυο μήνες. Η όποια βελτίωση μπορεί να οφείλεται σε άλλο λόγο και να σου πούν ότι είναι για άλλο λόγο γιατί τσιμπάνε όλοι με την (ωραία συνληθως και πάντα) δήθεν εξηγηση και αιτία που θα δώσουν. Τι να κάνουν μωρέ χα χα ; Αφου αυτό γουστάρει ο κόσμος. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ούτε το 1 % των audio people. Αλλά και απο την άλλη θα μου πείς ... και τι μας νοιάζει αφού υπάρχει ηχητική βελτίωση ; Δεν λένε ψέματα σε αυτό οι καλές εταιρίες τουλάχιστον. Λένε όμως ψέματα και αυτες στο γιατί. Ηθικό είναι το θέμα μόνο.

Last edited:

Reaction score
23.728
@thva Γνωρίζεις δηλαδή το ρεύμα πόλωσης του Bryston 4BST και το έλαβες υπόψιν?
Δεν γνωρίζω αλλά όσο και να είναι ... εάν δεν έχει switch όπως κάποιοι τρανζιστοράτοι ... εκεί περίπου είσαι που σου λέω. Η πόλωση του και υψηλή να είναι, είναι υπολογισμένη και "περιορισμένη" στην απόδοση κλάσης Α απο άλλες παραμετρους που έχουν υπολογίσει για να το κάνουν να λειτουργεί καλά σαν Β τάξης (ΑΒ για τον κόσμο) και τις οποίες φυσικά δεν λένε. Αλλιως βεγγαλικά. Εκτός εάν ξέρανε την χρήση του ότι θα ήταν μόνο για τουίτερ και πάλι όπως είπα δεν θα διαλέγανε 250 watt αλλά 50 watt καθώς η έκκληση θερμότητας για τα ίδια watt που θα σου δώσει ένα πολλών waτt είναι εκθετική Χ 4 τουλάχιστον στα 200-250 watt που μιλατε .

Last edited:

Reaction score
3.826
Να επανέλθω στο αρχκό θέμα, για πείτε ένα μονόκλωνο επώνυμο καλώδιο να δοκιμάσω αν τα αρχικά λεγόμενα και διαπιστώσεις είναι αληθινά...
Υ.Γ. συγνώμη αν αναφέρεται κάπου στις 84 σελίδες του νήματος...
Γιατί υποχρεωτικά μονοκλωνο;
Δοκίμασε τη διπλοκαλωδίωση με οποιονδήποτε τύπο και γεωμετρία καλωδίου.
Ακόμα και τα RG-59 αποδίδουν άριστα μέχρι τα 2-3 μέτρα απόσταση μεταξύ ηχείου και ενισχυτή.
Ο Καυκάς διαθέτει πολλά είδη καλωδίων.
Στην έκθεση κανένας δεν έπαιζε με καλώδια ηχείων από τον Καυκά, εκτός κι αν ήταν καλυμμένα με κάλτσα και δεν τα πρόσεξα

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.671
Members
38.595
Νεότερο μέλος
dgiannitakis