Αναβάθμιση Mission 753

Reaction score
2.426
Νομίζω πως αν έμπαινε ο ιδανικός χώρος θα ήταν κάτω από την τηλεώραση εκεί που είναι οι δίσκοι, αλλά δεν ξέρω αν θέλω να τραβήξω ένα έξτρα μεγάλο καλώδιο που θα περνάει μπροστά από το τζάκι οπότε μάλλον η πιο καλή επιλογή είναι δίπλα στο δεξί ηχείο εκεί που τελειώνει στο σκαλάκι στο οποίο πατάει το ηχείο. Υπάρχει ήδη ένα καλώδιο μπροστά στο τζάκι αλλά είναι διάφανο και φαίνεται ο χαλκός από μέσα οπότε κάνει τέλειο blend in με το πάτωμα, φαντάζομαι πως για ενεργό sub δεν μπορώ να βρω τέτοιου τύπου καλώδιο.
Αν δεν εχω καταλαβει λαθος, ο χωρος σου δεν ειναι ορθογωνιος αλλα Γ
Αν ηταν ορθογωνιος θα σου ελεγα οτι η θεση εκει που εχεις βαλει το κιτρινο βελος μαλλον θα ειναι η καλυτερη.
Οι χωροι σε σχημα Γ ειναι αρκετα πιο δυσκολοι στην προβλεψη και συνηθως χρειαζονται πολλα περισσοτερα sub για να ομαλοποιησουν την αποκριση στα χαμηλα.
Επισης το γεγονος οτι σε δικαναλο με ενισχυτη χωρις δυνατοτητες σωστης ενσωματωσης subwoofer, δυσκολευει η κατασταση και σε συνδυασμο με τον δυσκολο χωρο, προτιμησα να μην προτεινω sub στην περιπτωση σου, οχι γιατι δεν θα κανει δουλεια, αλλα γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σε ταλαιπωρησει πολυ η ενσωματωση και η ρυθμιση του.
Το ίδιο και με τα ηχεία,
Τα ηχεια εχουν μικροτερες απαιτησεις στην τοποθετηση σε συγκριση με το subwoofer

Reaction score
3.070
Εγώ θα μονταρα την tv πάνω από το τζάκι και θα έφτιαχνα της ένα κάλυμμα με μακετοχαρτο για βάση και από πάνω έτοιμα πάνελ αφρού πολυουρεθάνης να κάνει καμμία μικρή διασπορά.

Εφόσον η χρήση της δεν είναι συχνή θα το είχα μόνιμα πάνω και όταν ερχόταν κόσμος για tv θα το άφηνα σε μια ακρουλα.

Reaction score
19
Αν ηταν ορθογωνιος θα σου ελεγα οτι η θεση εκει που εχεις βαλει το κιτρινο βελος μαλλον θα ειναι η καλυτερη.
Οι χωροι σε σχημα Γ ειναι αρκετα πιο δυσκολοι στην προβλεψη και συνηθως χρειαζονται πολλα περισσοτερα sub για να ομαλοποιησουν την αποκριση στα χαμηλα.
Επισης το γεγονος οτι σε δικαναλο με ενισχυτη χωρις δυνατοτητες σωστης ενσωματωσης subwoofer, δυσκολευει η κατασταση και σε συνδυασμο με τον δυσκολο χωρο, προτιμησα να μην προτεινω sub στην περιπτωση σου, οχι γιατι δεν θα κανει δουλεια, αλλα γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σε ταλαιπωρησει πολυ η ενσωματωση και η ρυθμιση του.

Τα ηχεια εχουν μικροτερες απαιτησεις στην τοποθετηση σε συγκριση με το subwoofer
Ξανά ανεβάζω την κάτοψη έχοντας προσθέσει και την πόρτα. Ο χώρος είναι Γ ουσιαστικά γιατί η τουαλέτα είναι κλειστή και όπου τουαλέτα στην κάτοψη υπάρχουν τοίχοι ενώ όλη κουζίνα είναι ανοιχτή. Οπότε μπαίνεις στο σπίτι, έχεις αριστερά την τουαλέτα και δεξιά το τραπέζι και τον μπουφέ που είναι πάνω τα μηχανήματα του ήχου. Μετά μπροστά σου βλέπεις δεξιά το τζάκι και από αριστερά τον καναπέ. Αριστερά του καναπέ είναι και η κουζίνα πάντα βλέποντας με την κατεύθυνση που μπήκαμε στο σπίτι από την πόρτα.

Και μια ακόμα φωτογραφία του χώρου όπως τον βλέπουμε μπαίνοντας από την πόρτα

Attachments

Last edited:

Reaction score
2.426
Ξανά ανεβάζω την κάτοψη έχοντας προσθέσει και την πόρτα. Ο χώρος είναι Γ ουσιαστικά γιατί η τουαλέτα είναι κλειστή και όπου τουαλέτα στην κάτοψη υπάρχουν τοίχοι ενώ όλη κουζίνα είναι ανοιχτή. Οπότε μπαίνεις στο σπίτι, έχεις αριστερά την τουαλέτα και δεξιά το τραπέζι και τον μπουφέ που είναι πάνω τα μηχανήματα του ήχου. Μετά μπροστά σου βλέπεις δεξιά το τζάκι και από αριστερά τον καναπέ. Αριστερά του καναπέ είναι και η κουζίνα πάντα βλέποντας με την κατεύθυνση που μπήκαμε στο σπίτι από την πόρτα.

Και μια ακόμα φωτογραφία του χώρου όπως τον βλέπουμε μπαίνοντας από την πόρτα
Για τις χαμηλες συχνοτητες σημασια εχουν τα τοιχωματικα ορια του δωματιου. Το μπασο σου διαχεεται και αντανακλαται σε χωρο σχηματος Γ και δημιουργει πολλαπλα σημεια με στασιμα κυματα, βυθισεις και εξαρσεις.
Εγώ θα μονταρα την tv πάνω από το τζάκι και θα έφτιαχνα της ένα κάλυμμα με μακετοχαρτο για βάση και από πάνω έτοιμα πάνελ αφρού πολυουρεθάνης να κάνει καμμία μικρή διασπορά.

Εφόσον η χρήση της δεν είναι συχνή θα το είχα μόνιμα πάνω και όταν ερχόταν κόσμος για tv θα το άφηνα σε μια ακρουλα.
Η τοποθετηση της τηλεορασης πανω στο τζακι θεωρω οτι θα ειναι σημαντικη αναβαθμιση τοσο για τον ηχο οσο και για την ιδια τη θεαση της τηλεορασης η οποια πλεον θα μπορει και να υποστηριζεται απο το ηχοσυστημα.

Reaction score
19
Για τις χαμηλες συχνοτητες σημασια εχουν τα τοιχωματικα ορια του δωματιου. Το μπασο σου διαχεεται και αντανακλαται σε χωρο σχηματος Γ και δημιουργει πολλαπλα σημεια με στασιμα κυματα, βυθισεις και εξαρσεις.

Η τοποθετηση της τηλεορασης πανω στο τζακι θεωρω οτι θα ειναι σημαντικη αναβαθμιση τοσο για τον ηχο οσο και για την ιδια τη θεαση της τηλεορασης η οποια πλεον θα μπορει και να υποστηριζεται απο το ηχοσυστημα.
Μου αρέσει πολύ αυτό το setup, όπου η τηλεώραση διαχωρίζεται από το σύστημα του Hi-Fi σε αντίθεση με το να είναι στην μέση, πάνω στο τζάκι. Επίσης για να φύγει το ράφι της τηλεόρασης θα πρέπει να γκρεμιστεί, διαδικασία στην οποία δεν είμαι διατεθειμένος να μπω την δεδομένη χρονική στιγμή.

Reaction score
576
…το sub, δεν τοποθετείται όπου θέλουμε εμείς, αλλά... αυτό! :)
Κύριε Vakis, το που θα μπει το sub, το έχει προαποφασίσει ο χώρος, από την γέννηση του :)

.. το μόνο σίγουρο, όχι μέσα σε τζάκια και φωταγωγούς

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
35.160
Το ίδιο και με τα ηχεία, όμως όταν τα βάζουμε σε έναν χώρο που δεν εξυπηρετεί μόνο σε αυτό τον σκοπό, δηλαδή στην ακρόαση μουσικής, η τοποθέτηση γίνεται και με γνώμονα την αισθητική και όχι μόνο την σωστή ακουστική. Δεν προσπαθώ να κάνω το σαλόνι μου στούντιο, απλά να αναβαθμίσω σε ένα ποσοστό τον ήχο που ήδη έχω αν αυτό γίνεται χωρίς να κάνω ανακαίνιση, αλλιώς μένω όπως είμαι. Είμαι ευχαριστημένος στο "90%" από τον ήχο που έχω και μου λείπει απλώς μια μικρή αναβάθμιση.
Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου, ωστόσο το θέμα είναι να μην πετάξεις τα λεφτά σου. Το χωρίς σαμπ είναι λάθος μια φορά, το λάθος σαμπ ενδέχεται να αποδειχθεί πολλαπλάσιο λάθος.
Άλλο. Αφού δεν πρόκειται να ανάψεις το τζάκι, γιατί δεν βάζεις την τηλεόραση από πάνω, όπως ήδη προτάθηκε, να βλέπεις και πιο άνετα?

Reaction score
19
Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου, ωστόσο το θέμα είναι να μην πετάξεις τα λεφτά σου. Το χωρίς σαμπ είναι λάθος μια φορά, το λάθος σαμπ ενδέχεται να αποδειχθεί πολλαπλάσιο λάθος.
Άλλο. Αφού δεν πρόκειται να ανάψεις το τζάκι, γιατί δεν βάζεις την τηλεόραση από πάνω, όπως ήδη προτάθηκε, να βλέπεις και πιο άνετα?
Έχω δοκιμάσει να το κάνω στο παρελθόν και αισθητικά ήταν κλάσης κατώτερο από το πως είναι τώρα. Επίσης αφού δεν βλέπω συχνά τηλεώραση δεν με ενδιαφέρει να την έχω στην πιο κατάλληλη θέση για σωστή και ξεκούραστη θέαση. Θα έχω ένα "άσχημο" ογκώδες πράγμα πάνω στο τζάκι, ενώ τώρα είναι πολύ ωραία στην γωνία της χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα.

Reaction score
2.426
.. το μόνο σίγουρο, όχι μέσα σε τζάκια και φωταγωγούς
Το μονο σιγουρο ειναι οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο σε χωρους που δεν ειναι ορθογωνιοι οποτε ο παραπανω ισχυρισμος ειναι παντελως ακυρος.

Reaction score
19
Εφόσον οι προτάσεις είναι δωρεάν , η άποψη μου είναι , πως τα εν λόγω ηχεια από όσα εχω διαβάσει ήταν εξαιρετικό στην εποχή του , και όχι μόνο, κράτησε τα και διόρθωσε τα.
Υπάρχει αξιόλογο άτομο εδώ μέσα , να στα διορθώσει όπως πρέπει.
Άλλη περίπτωση , ψάξε σε μεταχειρισμένα υπάρχουν καλές ευκαιρίες.
Όλα τα καινούργια έως 1500 είναι hi end μόνο σε εμφάνιση ………με εξαίρεση τα wharfedale που παίζουν με αξιοπρέπεια.
Επίσης πως σου εξέφρασαν άποψη αναρωτιέμαι για τα ηχεια σου τα παιδιά εκεί…..που όταν είχαν βγει τα 753 πιθανόν να μην είχαν γεννηθεί ακόμη.
Επίσης ο χωρος εκεί………………είναι πολύ μικρός και δεξιά αριστερά άδειος , εκτός και αν τον έχουν αλλάξει.
Μην βιαστείς και μετά τομετανοιωσεις.
Απόψεις τύπου πέταξε την τηλεόραση η κατάργησε το τζάκι (ας με συγχωρέσουν όσοι το είπαν) μόνο σε εσένα θα κοστίσουν και όχι σε εμάς.
Οικία είναι και όχι αίθουσα ακρόασης για τέτοιες θυσίες,
Μπορείτε να με φέρετε σε επικοινωνία με αυτό το άτομο, φαντάζομαι αναφέρεστε σε αναβάθμιση των εξαρτημάτων των crossover των ηχείων.

Reaction score
7.238
Δυστηχώς δεν θέλω να προσθέσω και άλλα ηχεία στον χώρο, οπότε μένουμε στα υπάρχοντα ηχεία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα βελτιώσουμε, είτε με αλλαγή εξαρτημάτων, είτε με προσθήκη sound treatment στον χώρο, είτε σε πάροδο χρόνου και με τα δύο. Όσο για τα μπλουζάκια συνήθως με που τα βγάζω από το πλυντήριο και τα κρεμάω μπροστά στο ανοιχτό παράθυρο, ή δίπλα στο καλοριφέρ σε μια με δύο ώρες είναι τελείως στεγνά, σίγουρα ο αφυγραντήρας θα βοηθήσει, 60% υγρασία λέει το θερμόμετρο στο σπίτι περιοχή Άλιμος αλλά σίγουρα δεν είναι αναγκαίο και είναι ένα έξτρα ογκώδες μηχάνημα στον χώρο.
Δεν είναι κάτι ογκώδες και θα βοηθήσει πολύ.....αλλά ας επιστρέψουμε στα ηχεία. Σκέφτηκα και το εξης.......η τηλεόραση να έρθει με μια βάση τοίχου με βραχίονα πάνω από το τζάκι και με τον βραχίονα να κατεβαίνει και αν καλύπτει ένα μέρος από αυτό (έτσι και αλλιώς δεν το ανάβεις),ενώ παράλληλα θα φύγει η τριγωνική βάση που έχεις στον τοίχο για να κάθεται τώρα. Ετσι μπορείς να ανοίξεις την απόσταση των ηχείων σου χωρίς κάποιο μπελαλίδικο μερεμέτι.

(με πολύ πρόχειρη επεξεργασία)

503097_cfeee5ff7d2442143bce0f7e3f0c2c7e.jpeg

Reaction score
19
Δεν είναι κάτι ογκώδες και θα βοηθήσει πολύ.....αλλά ας επιστρέψουμε στα ηχεία. Σκέφτηκα και το εξης.......η τηλεόραση να έρθει με μια βάση τοίχου με βραχίονα πάνω από το τζάκι και με τον βραχίονα να κατεβαίνει και αν καλύπτει ένα μέρος από αυτό (έτσι και αλλιώς δεν το ανάβεις),ενώ παράλληλα θα φύγει η τριγωνική βάση που έχεις στον τοίχο για να κάθεται τώρα. Ετσι μπορείς να ανοίξεις την απόσταση των ηχείων σου χωρίς κάποιο μπελαλίδικο μερεμέτι.
Θα πρέπει πάλι να γκρεμιστεί το ράφι στο οποίο στέκεται η τηλεόραση (πρέπει να είναι από γυψοσανίδα φτιαγμένο), το οποίο είναι ένα άλφα μερεμέτι γιατί μετά θα θέλει και βάψιμο όλο το σαλόνι. Αν έμπαινα σε αυτή την διαδικασία θα καταργούσα την τηλεώραση τελείως μάλλον. Το θέμα είναι πόσο ποιότητα θα κερδίσω αν τα ηχεία πήγαιναν ακόμα 20-30cm μακριά από το τζάκι όταν πάλι η απόσταση από τον πίσω τοίχο θα παρέμενε στα 15cm.

(με πολύ πρόχειρη επεξεργασία)

View attachment 384429
Πολύ ωραία το φτιάξατε στην εικόνα 👍🏼

Να κάνω μια ακόμα αναφορά, σε ένα post που έκανα προχθές σε μια ομάδα στο fb για να πουλήσω τα ηχεία μου (ευτυχώς το μετάνιωσα αμέσως με την βοήθεια του πρώτου ενδιαφερομένου που μου είπε να μην τα δώσω γιατί θα το μετανιώσω) μου έστειλε ένας κύριος και μου έγραψε σε περίπτωση που αλλάξω γνώμη και τα δώσω τελικά, έχει ένα σετ B&W 603 S3 και μου πρότεινε να ακούσουμε ο ένας τα ηχεία του άλλου.

Last edited:

Reaction score
19

Μπορείτε παρακαλώ να το εξηγήσετε λίγο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα αυτό που γράψατε.

Reaction score
19
Για να ευθυμησουμε λιγακι, μουστακι εχεις; ετοιμασου για ξυρισμα :D
Αν και 30 σχεδόν, 29 είμαι και έχω κάνει και στρατό ακόμα δεν έχω ούτε μούσια ούτε μουστάκι. 🤣

Reaction score
7.238
τα 753 δεν θα τα δώσεις ακόμα και αν πάρεις άλλα ηχεία......το να φύγει η γυψοσανίδα να γίνει ένα στοκάρισμα βαψιμο δεν είναι κάτι τρομέρο. Ο ηχος θα βελτιωθεί αρκετά (και από όσο μπορώ να δω μπορουν τα ηχεια να τραβηχτούν λίγο μπροστα). Αλλο όμως το τουίτερ που ξύνει,αυτό μόνο με αλλαγή.

Reaction score
19
Δυστηχώς δεν έχω χώρο για να κρατήσω τα Mission, αν αγοραστούν αλλά ηχεία θα πρέπει να δοθούν αυτά. Αν και όπως με βλέπω μάλλον θα πάω σε αναβάθμιση των υπάρχων ηχείων και σε δεύτερο χρόνο σε προσθήκη sound treatments. Τα ηχεία δεν μπορούν να έρθουν πιο μπροστά είναι στο όριο.

Attachments

Reaction score
3.070
Μπορείτε παρακαλώ να το εξηγήσετε λίγο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα αυτό που γράψατε.
Κάτι παρόμοιο, είπε με πίνακα, είτε όπως πρότεινα, αντί για πίνακα να βάλεις ακουστικά πάνελ διάχυσης από αφρό που είναι ελαφριά και δεν θέλουν κάτι το ιδιαίτερο σε στήριξη.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.557
Κάτι παρόμοιο, είπε με πίνακα, είτε όπως πρότεινα, αντί για πίνακα να βάλεις ακουστικά πάνελ διάχυσης από αφρό που είναι ελαφριά και δεν θέλουν κάτι το ιδιαίτερο σε στήριξη.

και πως θα τα βάλει? θα χρειαστεί να τρυπήσει... :biggrin:

Reaction score
19

Τώρα κατάλαβα, πολύ ωραία ιδέα. Βέβαια όπως έγραψα και πάνω αν έφτανα στο σημείο να αφαιρέσω το ράφι της τηλεόρασης μάλλον μετά την τηλεόραση θα την καταργούσα τελείως από το σαλόνι. Πάντως δεν έχω σκοπό προς στιγμήν να κινηθώ σε αυτή την κατεύθυνση, δεν γνωρίζω αν στα επόμενα 1 με 2 χρόνια θα παραμείνω στο ίδιο σπίτι, οπότε δεν σκοπεύω να μεταβώ σε τέτοιες αλλαγές μόνο και μόνο για τα ηχεία και την ακουστική.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.863
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork