Τα θέλει ή δεν τα θέλει και τελικά είναι εύκολα ή δύσκολα ή...γιατί τόσο γέλιο?

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.633
Δηλαδή Κώστα ο κάτοχος ενός τέτοιου ηχείου, τι πρέπει να κάνει τι ενισχυτή πρέπει να χρησιμοποιήσει πρακτικά για να πάρει το maximum των ικανοτήτων του και τουλάχιστον ρεαλιστικά peak στα 105-110db?

Reaction score
14
Μιά σκέψη.

Το ηχείο από το διάγραμμα του δείχνει να δυσκολεύει σαν φορτίο πολύ ψηλά στο ακουστικό φάσμα. (10khz +)
Οι περιοχές εκείνες (αν κάνω λάθος διορθώστε με) δεν είναι ιδιαίτερα ρευματοβόρες για να αναπαραχθούν.
"Κανονικά" ...το συγκεκριμένο ηχείο δεν θα έπρεπε να είναι...τόσο θρυλικά δύσκολο/επιλεκτικό όσο διαβάζω στο thread αυτο.
Που είναι λανθασμένος ο συλλογισμός μου;

Reaction score
14
Όχι ρε παιδί μου δεν λέω αυτό.

Ούτως ή άλλως είμαι πολύ επιφυλακτικός έως αρνητικά διακείμενος απέναντι στα γραπτά των περιοδικών ΜΜΕ.

"Θεωρητική" απορία εκφράζω.

Το ηχείο δεν το ξέρω (μόνο το σχήμα του) δεν το έχω ακούσει...δεν έχω άποψη.

Reaction score
250
Re: Τα θέλει ή δεν τα θέλει και τελικά είναι εύκολα ή δύσκολα ή...γιατί τόσο γέλ

preve said:
Μιά σκέψη.

Το ηχείο από το διάγραμμα του δείχνει να δυσκολεύει σαν φορτίο πολύ ψηλά στο ακουστικό φάσμα. (10khz +)
Οι περιοχές εκείνες (αν κάνω λάθος διορθώστε με) δεν είναι ιδιαίτερα ρευματοβόρες για να αναπαραχθούν.
Κανονικά...το συγκεκριμένο ηχείο δεν θα έπρεπε να είναι...τόσο θρυλικά δύσκολο/επιλεκτικό όσο διαβάζω στο thread αυτο.
Αυτό ανέφερα και εγώ προηγουμένως!

Συγκεκριμένα είπα:

Οι αναφορές για "δυσκολία" του ηχείου μάλλον υπερβολικές!

Η συμπεριφορά της εμπέδησης δείχνει προβληματική σε συγκεκριμένη περιοχή

συχνοτήτων .

Οι απαιτήσεις ενέργειας σε αυτή την περιοχή είναι περιορισμένες (και από το πρόγραμμα και

από την φύση των συγκεκριμένων συχνοτήτων).

Κάλλιστα καλοσχεδιασμένοι μικρομεσαίας ισχύος ενισχυτές

μπορούν να το οδηγήσουν.

Αν βέβαια θέλουμε διαρκείς στάθμες 120 db τότε το πράγμα αλλάζει....

Η απορία του preve είναι απόλυτα βάσιμη........

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.633
preve said:
Το ηχείο δεν το ξέρω (μόνο το σχήμα του) δεν το έχω ακούσει...δεν έχω άποψη.
Τώρα είπες μεγάλη κουβέντα.....................

έτσι λοιπόν και ο Γιώργης διάβαζε ότι ήταν εύκολο το ηχείο το πήρε και για ένα διάστημα είχε βρει μπελά......είχε και εκείνο τον κάκιστο Parasound 3500 (εκεί να δεις αίμα που είχαν ρίξει οι ριβιούερς.....για να καταλάβεις είχε πουλήσει τόσο πολύ ως καινούργιος που ξαναπούλησε σαν μεταχειρισμένος περίπου τα ίδια νούμερα) αλλά ως MAC βρήκε το αντίδοτο...........ας είναι καλά και η Πασπαλά στο Μέγαρο......

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.633
Τσαντουλής Βασίλης said:
preve said:
Μιά σκέψη.

Κανονικά...το συγκεκριμένο ηχείο δεν θα έπρεπε να είναι...τόσο θρυλικά δύσκολο/επιλεκτικό όσο διαβάζω στο thread αυτο.
Αυτό ανέφερα και εγώ προηγουμένως!

Συγκεκριμένα είπα:

Οι αναφορές για "δυσκολία" του ηχείου μάλλον υπερβολικές!

Η συμπεριφορά της εμπέδησης δείχνει προβληματική σε συγκεκριμένη περιοχή

συχνοτήτων .

Οι απαιτήσεις ενέργειας σε αυτή την περιοχή είναι περιορισμένες (και από το πρόγραμμα και

από την φύση των συγκεκριμένων συχνοτήτων).

Κάλλιστα καλοσχεδιασμένοι μικρομεσαίας ισχύος ενισχυτές

μπορούν να το οδηγήσουν.

Αν βέβαια θέλουμε διαρκείς στάθμες 120 db τότε το πράγμα αλλάζει....

Η απορία του preve είναι απόλυτα βάσιμη........
Τότε τα 400W του Mac είναι υπερβολή?

Reaction score
250
Re: Τα θέλει ή δεν τα θέλει και τελικά είναι εύκολα ή δύσκολα ή...γιατί τόσο γέλ

Πίκος Απίκος said:
@MAc προφανώς θυμόμαστε την περιπέτεια σου για αυτό γελάνε οι χαιφιντελάδες που γνωρίζουν Ελληνικά και διάβαζαν τα περί TD12 που είναι εύκολο για τον Cairn Bora. Επίσης ο parasound 3500 πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία του Curl αφού χειρότερο ήχο από ενισχυτή της τιμής και κατηγορίας του δεν έχουμε (πολλοί) ξανακούσει. Μπράβο βρε Γιώργη που τα είπες τελικά

@Gkar το τελευταίο σου μύνημα είναι πολύ εύστοχο....κι ο parasound έχει ισχύ αλλά δεν φθάνει θέλει και πιότητα ή ποιότητα που λεγε ένας άλλος Κώστας

@Ποιοτικά και κορυφαία SET και με ρεύματα υπάρχουν αλλά για γερά πορτοφόλια.....
Διαφωνώ μαζί σου!!

1) Εχω ψαχτεί όσο κανείς άλλος με αυτόν τον ενισχυτή.

Σε κάποια συστήματα ακούγεται μαγικά!(όχι σε όλα...)

Το πρόβλημά του είναι ότι το ρεύμα ηρεμίας του απορρυθμίζεται

πάρα πολύ εύκολα (και πολύ εκτός ορίων) ακόμη και στα πλαίσια

μιας απλής μετακίνησης!Σαν συνέπεια έρχεται ένας άθλιος ήχος!!!!

Αν είναι σωστά ρυθμισμένος ή του δώσεις "κατι παραπάνω στο bias"

(ανεβάζοντας τα class A watts περίπου σε 20)

τότε στα περισσότερα ηχεία παθαίνεις ευχάριστη πλάκα!

Με τον κίνδυνο να με ξαναξεχέσει ο Κ.Κόγιας (1η φορά στο avforum)

είμαι στην διάθεση του οποιουδήποτε για να του πώ πως γίνονται οι ρυθμίσεις.

2) Υπάρχουν ποιοτικά και κορυφαία SET κάτω από 4500 EU....

Reaction score
14
Πίκος Απίκος said:
Τότε τα 400W του Mac είναι υπερβολή?

Κοψ. , εγώ σας πιστεύω.

Πολύ περισσότερο από τον όποιον reviewer.
Απλά βρε παιδί μου προσπαθώ να μεταφράσω/χωνέψω όσα διαβάζω-ακούω, δεξιά αριστερά ώστε
όταν θα βγω για ψώνια να μην την πατήσω. Ή να την πατήσω όσο πατάει η γάτα τεσπά.
Να δίνω βάρος στα γραπτά ή είμαι καταδικασμένος να γυρίσω όλη την Αθήνα ακούγοντας και τα
25 ηχεία που ενδεχομένως μου "αρέσουν" (σαν έπιπλα)

Δηλ. αν όντως είναι τόσο δύσκολο ένα ένα ηχείο με διάγραμμα σαν και αυτό (αν έκρινα ένα ηχείο μόνο από το διάγραμμά του το συγκεκριμένο δεν θα το πλησίαζα) τότε τι συμβαίνει με κάτι άλλα που πέφτουν στα 3 Ohm στα 50 ή στα 100hz; :?

Από την άλλη και ο Βασίλης έχει ένα point.
Αν όντως ακούει κάποιος στη διαπασόν ένα πρόβλημα που θα περνούσε απαρατήρητο στις μεσοχαμηλές εντάσεις ακρόασης...στις υψηλές γίνεται δυσάρεστα έντονο.

Reaction score
250

Και για του λόγου το αληθές προτείνω να φέρω τον 3500 μου

στον MAC (προτού πωληθεί)

να τον ρυθμίσουμε επί τόπου και να κάνουμε ακρόαση!

Είμαι σίγουρος ότι η κάκιστη εμπειρία σου από τον 3500

οφείλεται στα προβλήματα που σου ανέφερα!

Και εγώ όταν τον είχα πρωτοπάρει είχα απογοητευθεί εντελώς!

B

BOB

Guest
Γιατι αναλωνεστε σε ατελειωτες συζητησεις? Ο ενας λεει ασπρο και ο αλλος μαυρο. Ειναι πολυ απλο. Οποιος νομιζει οτι το ηχειακι παιζει με ενισχυτη κατω απο 8 μωβ, που λεει και η Νταλια, ας τον κουβαλησει δια του λογου το αληθες. Εαν παιξει οι πολλαβατακηδες να υποχρεωθουν σε αφαγια για τρεις ωρες ενω οι υπολοιποι θα τρωνε και βεβαια να πληρωσουν. Αντιθετα εαν δεν παιξει, ο χαμενος να κατσει να φαει μαζι τους οση ποσοτητα φανε και αυτοι και να πληρωσει κιολας. :lol:

B

BOB

Guest
Δεν προσεξα οτι ειχατε γραψει και αλλα........
Το στοιχημα μην ξεχνατε το στοιχημα .............................

Reaction score
250

BOB said:
Γιατι αναλωνεστε σε ατελειωτες συζητησεις?
Επειδή μέσα από τις συζητήσεις ίσως βρούμε κάποα άκρη στο διαχρονικό

πρόβλημα του χώρου:

Γιατί κάποιος καλοσχεδιασμένος-καλοκατασκευασμένος ενισχυτής

μπορεί να δίνει θαυμάσια αποτελέσματα στο δύσκολο ηχείο Α

και άθλια στο δύσκολο ηχείο Β......

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.633
@Preve και εγώ το ψάχνω για τα TD12, δεν έχω σιγουρευτεί ακόμη, είχα πει στην αρχή ότι έιχαν παίξει και με Naim.

@Βασίλη, μπορούμε να διαφωνούμε όσο θέλουμε, δεν μιλάω πάντως για μια κακή εμπειρία με τον 3500, αλλά πολλές.......τώρα αν θέλει συνέχεια ρύθμιση κι αυτό πρόβλημα είναι (ή όχι) ή λάθος σχεδίασης?

@Bob αν το δει ο MACαναμουρλ. ας γίνει η ακρόαση και ας "ποντάρουμε κιόλας"......

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.633
Τσαντουλής Βασίλης said:
BOB said:
Επειδή μέσα από τις συζητήσεις ίσως βρούμε κάποα άκρη στο διαχρονικό

πρόβλημα του χώρου:

Γιατί κάποιος καλοσχεδιασμένος-καλοκατασκευασμένος ενισχυτής

μπορεί να δίνει θαυμάσια αποτελέσματα στο δύσκολο ηχείο Α

και άθλια στο δύσκολο ηχείο Β......
Ματσάρισμα ίσως?

Reaction score
297

Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι χαϊεντάδες είναι κοιλιόδουλοι: οι τεράστιες κοιλιές αισθάνονται καλύτερα το βαθύ μπάσσο :p Οπότε λένε "χάνουμε που χάνουμε τα πρίμα λόγω ηλικίας, ας τα αναπληρώσουμε τουλάχιστον στο άλλο άκρο" :shock: :lol:

Reaction score
250

RDoherty said:
Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι χαϊεντάδες είναι κοιλιόδουλοι: οι τεράστιες κοιλιές αισθάνονται καλύτερα το βαθύ μπάσσο :p Οπότε λένε "χάνουμε που χάνουμε τα πρίμα λόγω ηλικίας, ας τα αναπληρώσουμε τουλάχιστον στο άλλο άκρο" :shock: :lol:
Aντε να χαθείς!!! :lol:

Nai elye hiruva.Namarie!

Reaction score
14

RDoherty said:
Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι χαϊεντάδες είναι κοιλιόδουλοι: οι τεράστιες κοιλιές αισθάνονται καλύτερα το βαθύ μπάσσο
Από την κοιλιά προκύπτει πόσο καλός είναι ένας χαϊεντάς.
Τον χτυπάς στην κοιλιά ...σαν καρπούζι....κι από τον ήχο καταλαβαίνεις με τι χαϊεντά έχεις να κάνεις. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
250

Πίκος Απίκος said:
Τσαντουλής Βασίλης said:
BOB said:

Ματσάρισμα ίσως?
Ματσάρισμα σίγουρα!!!!

Το θέμα είναι πως μπορεί κάποιος (αν μπορεί) να το εξασφαλίσει

χωρίς ή με ελάχιστες δοκιμές....

Τα μετρήσιμα μεγέθη που χρησιμοποιούνται στα έντυπα προδιαγραφών

δεν εξασφαλίζουν εκ των προτέρων συμβατότητα-ματσάρισμα...

Το ίδιο και οι τοπολογίες και οι γενικότερες σχεδιαστικές επιλογές!!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90