- Reaction score
- 3
Κώστα,σωστά αυτά που έφτιαξες,όμως υπάρχουν και οι άλλες παράμετροι ,αυτές που αναφέρει ο Βασίλης.
Εμένα γιατί μου βρωμάει διενίσχυση?Κώστας Κόγιας said:Δηλαδή, το ηχείο και δεν τα θέλει (τα πολλά βατ) και δύσκολο είναι (ρευματοβόρο). Βεβαίως, χωρίς αυτά να σημαίνουν ότι το ηχείο είναι κακό, ή καλό.
Νίκος Τσαρουχάς said:Εμένα γιατί μου βρωμάει διενίσχυση?
Ξέρετε αυτήν με τους μπλέ και πράσσινους κόκκους, αναλόγως τον λεκέ... 8)
Βασίλη, η δυναμική συμπεριφορά του ηχείου είναι κάτι διαφορετικό από, και τέτοιες προδιαγραφές συνήθως δεν δημοσιεύονται, ίσως γιατί δεν είναι τόσον εύληπτες. Η ευαισθησία είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, και υπολογίζεται όπως παραπάνω, κατά σύμβαση, βεβαίως, καθώς προϋποτίθεται σήμα σταθερού πλάτους. Και είναι αυτή, με βάση την οποία υπολογίζεται η απαραίτητη ισχύς.Τσαντουλής Βασίλης said:Απολύτως χρήσιμος ο πίνακας και σημαντική η παρέμβαση του Κώστα!
Πάντως Κώστα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας
ότι υπάρχουν και κάποιες υποκειμενικές συνιστώσες
του μουσικού εξ αναπαραγωγής σήματος που
δεν είναι μετρήσιμες!
π.χ. το "σώμα",η "ενέργεια",οι "δυναμικές μακρο-μικρο αντιθέσεις"κ.λπ.
Ενας μουσικός ήχος γεμάτος , ρωμαλέος και ηχοχρωματικά πλούσιος
μπορεί να ικανοποιεί και στα 100 db δίνοντας την αίσθηση ότι είναι πιο "δυνατός".
Αντίθετα αν είναι λεπτός και αναιμικός προσπαθούμε πολλές φορές
να αποκαταστήσουμε την ελλιπή αίσθηση ανεβάζοντας την ένταση!
Αυτό με την σειρά του για πάρα πολλούς λόγους δημιουργεί
άλλου είδους προβλήματα!
Χμ... Ναι ε? 8) 8)RDoherty said:...Πιθανή εξαίρεση το avmentor...
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο άψογος , ακριβής , λιτός , τεκμηριωμένοςΚώστας Κόγιας said:Ναι, αλλά γιατί; Γιατί όταν διαβάσω ένα τεστ του Σταματάκου νιώθω ότι καταλαβαίνω πέντε πράγματα σε μια σωστή λογική σειρά, τα οποία εν πολλοίς μπορώ και να επαληθεύσω; (Να τε επαληθεύσω ρε π...στη μου, κι όχι να τραβάω τα μαλλιά μου...) Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να καθίσει κάποιος και να γράψει ένα σοβαρό review, χωρίς cutting edge βοροπυρίτια και ενισχυτές που έχουν προτιμήσεις στη σύσταση των καλωδίων;
Και έχω και μια άλλη απορία. Τί είναι προτιμότερο για ένα προϊόν, ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο και με κάποια "αλλά" review, ή ένα review του στυλ "τί κάνετε, πώς είστε, καλά ευχαριστώ, και τρέχτε να το αγοράσετε, μέχρι να μπει ο επόμενος μήνας";