Τι ραδιόφωνο ακούτε;

Reaction score
0
Παραθέτω απο το site Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

"Το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος χάραξαν για λίγο κοινή πορεία. Και τα δύο αυτά Μέσα είχαν ιδιαίτερη επιρροή στις μαζικές κοινωνίες του Μεσοπολέμου. Ωστόσο, ο κινηματογράφος ξέφυγε γρήγορα από την αντιμετώπιση του παραδοσιακού μαζικού Μέσου και αποτέλεσε μια μορφή τέχνης. Μια τέχνη μπορεί να καταγράψει τις τάσεις και τις κοινωνικές αξίες μιας εποχής πολύ πιο καθαρά από άλλα ντοκουμέντα, ίσως και γιατί, σε αντίθεση με εκείνα, περιβάλλεται από το πέπλο της αθανασίας."

Το 1987 εμφανίζεται η "Ελεύθερη Ραδιοφωνία", όπου πλέον μή κρατικοί σταθμοί αρχίζουν να λειτουργούν επώνυμα. Ο 984 του Δήμου Αθηναίων είναι ο πρώτος.
Αποτέλεσμα ήταν η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου. Από τότε οι ιδιωτικοί σταθμοί αυξάνονται ραγδαία.

Η τηλεόραση έκανε το ραδιόφωνο να περάσει από μεγάλη κρίση, αλλά παρ' όλα αυτά σήμερα συνυπάρχουν.

Αλήθεια λοιπόν τί ραδιόφωνο ακούτε;
ποιό είναι το κριτήριο σας για να επιλέξετε έναν σταθμό;
ειναί απλά χαμένος χρόνος "ακοής" μέσα στο αυτοκίνητο ή κατί παραπάνω;

N Kanellopoulos

Επίτιμο Μέλος
Reaction score
77
Απάντηση: Τι ραδιόφωνο ακούτε;

Το 1987 εμφανίζεται η "Ελεύθερη Ραδιοφωνία", όπου πλέον μή κρατικοί σταθμοί αρχίζουν να λειτουργούν επώνυμα. Ο 984 του Δήμου Αθηναίων είναι ο πρώτος. Αποτέλεσμα ήταν η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου. Από τότε οι ιδιωτικοί σταθμοί αυξάνονται ραγδαία

Αυτό κάτι μου θυμίζει! Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

Reaction score
143
μα φυσικα εν λευκω,best galaxy και κανα kiss fm που και που.ποιοτικο ραδιοφωνο δλδ.

ρε παιδια αυτος ο εμετικος Κωστας Πετασης δεν εχει εντελως σπαστικη φωνη στον village?

Reaction score
50
ρε παιδια αυτος ο εμετικος Κωστας Πετασης δεν εχει εντελως σπαστικη φωνη στον village?
+1000000000000000

(μπρρρρρρρρ!)

Κατά τ' άλλα στα standard μόνο Βαμβακάρης-Γιαννούτσος καθημερινές πρωινά στον Best, τις υπόλοιπες ώρες ό,τι τύχει να μ' αρέσει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.754
Προσπαθώ να βρίσκω κάτι που να μη θέλει -σώνει και καλά- να ενημερώνει κάθε πέντε λεπτά, να παίζει μουσική που να μου αρέσει, Βαγγέλη Περπινιάδη ας πούμε, να εντάσσει τις μουσικές επιλογές σε ένα λογικά συγκροτημένο αισθητικό πλαίσιο, όχι τώρα Περπινιάδη και αμέσως μετά -καπάκι- Γιάννη Πλούταρχο, και να έχει κάποιο άτομο που να μιλάει μόνον όταν πρέπει, έχοντας κάτι να πει, χωρίς να λέει μαλακίες.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Προσπαθώ να βρίσκω κάτι που να μη θέλει -σώνει και καλά- να ενημερώνει κάθε πέντε λεπτά, να παίζει μουσική που να μου αρέσει, Βαγγέλη Περπινιάδη ας πούμε, να εντάσσει τις μουσικές επιλογές σε ένα λογικά συγκροτημένο αισθητικό πλαίσιο, όχι τώρα Περπινιάδη και αμέσως μετά -καπάκι- Γιάννη Πλούταρχο, και να έχει κάποιο άτομο που να μιλάει μόνον όταν πρέπει, έχοντας κάτι να πει, χωρίς να λέει μαλακίες.
Κωστα ζητας πολλα.Συνηθως οι παραγωγοι εκπομπων θελουν να προβαλουν τον εαυτο τους και οχι την μουσικη.

Εγω ακουω ROCK FM ,BEST,KOSMOS λιγο RED και μερικες φορες στο αυτοκινητο SPORT FM γιατι εχει πολυ γελιο.

Reaction score
172

Το 1987 εμφανίζεται η "Ελεύθερη Ραδιοφωνία", όπου πλέον μή κρατικοί σταθμοί αρχίζουν να λειτουργούν επώνυμα. Ο 984 του Δήμου Αθηναίων είναι ο πρώτος. Αποτέλεσμα ήταν η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου. Από τότε οι ιδιωτικοί σταθμοί αυξάνονται ραγδαία

Αυτό κάτι μου θυμίζει! Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...

Κι εμενα

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Παραθέτω απο το site Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

"Το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος χάραξαν για λίγο κοινή πορεία. Και τα δύο αυτά Μέσα είχαν ιδιαίτερη επιρροή στις μαζικές κοινωνίες του Μεσοπολέμου. Ωστόσο, ο κινηματογράφος ξέφυγε γρήγορα από την αντιμετώπιση του παραδοσιακού μαζικού Μέσου και αποτέλεσε μια μορφή τέχνης. Μια τέχνη μπορεί να καταγράψει τις τάσεις και τις κοινωνικές αξίες μιας εποχής πολύ πιο καθαρά από άλλα ντοκουμέντα, ίσως και γιατί, σε αντίθεση με εκείνα, περιβάλλεται από το πέπλο της αθανασίας."

Το 1987 εμφανίζεται η "Ελεύθερη Ραδιοφωνία", όπου πλέον μή κρατικοί σταθμοί αρχίζουν να λειτουργούν επώνυμα. Ο 984 του Δήμου Αθηναίων είναι ο πρώτος.
Αποτέλεσμα ήταν η κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου. Από τότε οι ιδιωτικοί σταθμοί αυξάνονται ραγδαία.

Η τηλεόραση έκανε το ραδιόφωνο να περάσει από μεγάλη κρίση, αλλά παρ' όλα αυτά σήμερα συνυπάρχουν.

Αλήθεια λοιπόν τί ραδιόφωνο ακούτε;
ποιό είναι το κριτήριο σας για να επιλέξετε έναν σταθμό;
ειναί απλά χαμένος χρόνος "ακοής" μέσα στο αυτοκίνητο ή κατί παραπάνω;
Καταρχήν χαίρομαι ιδιαίτερα που ξαναβλέπω post της Πηγής στο avsite!!!

Από πολύ μικρός ήμουν φανατικός ακροατής του 267... ραδιοπειρατής αν θυμάστε...

Ένιωθα πολύ άσχημα που άκουγα μόλις 2 ώρες την ημέρα ραδιόφωνο (τον Γιάννη Πετρίδη...) και τα καλοκαίρια 1 επιπλέον ώρα κάθε βράδυ (1-2 το πρωί...). Μόνο σε αυτές τις εκπομπές μπορούσα να ακούσω την μουσική που μου άρεσε στο κρατικό ραδιόφωνο (εξαιρώ το 3ο πρόγραμμα...)

Το 1987 στην Πάτρα συμμετείχα σε "παράνομο" ραδιοφωνικό σταθμό (για 1 μήνα πριν τις φοιτητικές εκλογές) και ένιωθα ότι έκανα αντίσταση...

Φυσικά ήμουν στα εγκαίνια του 9.84!

Από τότε πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ήρθαν καθώς και τηλεοπτικοί με τα υπέρ τους και τα κατά τους... όμως είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση σήμερα από ότι πριν 20 χρόνια που οι επιλογές ήταν μόλις 2-3 εκπομπές...

Ακούω λοιπόν ακόμα "267" αλλά και Μαστοράκη και flash και κάποιες ακόμα συγκεκριμένες εκπομπές...

Το ραδιόφωνο είναι το πιο συναισθηματικό μέσο...

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.459

Ακούω κυρίως σταθμούς που έχουν ξένα τραγούδια της δεκαετίας του '80 και '90. Heart FM - Star FM - RSO κ.λ.π.

Το σπαστικό είναι ότι στον ένα σταθμό είμαι υποχρεωμένος να ακούω μαζί με τα τραγούδια που μ΄αρέσουν και την ηλίθια αδερφίστικη και κατινίστικη φωνή του ενός εκφωνητή. Κάνει μπάμ ότι είναι ημιτασιόν!

Στον άλλον σταθμό ακούω συνέχεια και τις βλακείες που λένε για να έχουν κάτι να πούνε. Διαβάζουν από κάπου (περιοδικά - ινερνέτ) χαζές ειδήσεις και τις λένε χαζογελώντας.

Η παντελής έλειψη φαντασίας τους αναγκάζει να λένε εκτός από τις βλακείες τους και τον καιρό κάθε λίγο, την ώρα πιο συχνά από ρολόϊ, την κίνηση στους δρόμους και άλλα τινά.

Αλλά δυστυχώς αυτοί οι σταθμοί έχουν τα τραγούδια που θέλω να ακούω.

Reaction score
0
Προτείνω και Republic μόνο μέσω διαδυκτίου για περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης.

http://www.republicradio.gr/

Κατα τ' άλλα εδώ πάνω, από καλούς σταθμούς δεν θα έλεγα οτι έχει...πάντως ο συγκεκριμένος πέρα απο καλή μουσική δίνει πληροφορείες για μουσικά συμβάντα πανελλαδικά.

Reaction score
172

Παρατηρω πως οι περισσοτεροι ακουτε μονο fm :(
Εγω παλι ακουω LipsRadio ε αν δεν παινεψω το σπιτι μου....
www.lipsradio.com
Περιμενω τις εντυπωσεις σας

Reaction score
164
Συνήθως κάνω zapping. Δεν ακούω ΠΟΤΕ σταθμούς με παραγωγούς του στυλ
"Είναι πολύ cool μαγαζί με πολύ dance mood, και στο dancefloor μπορείς να κάνεις flirt με celebrities" (στυλ Χαραλαμπίδου)

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τι ραδιόφωνο ακούτε;

Ακούω κυρίως σταθμούς που έχουν ξένα τραγούδια της δεκαετίας του '80 και '90. Heart FM - Star FM - RSO κ.λ.π.

Το σπαστικό είναι ότι στον ένα σταθμό είμαι υποχρεωμένος να ακούω μαζί με τα τραγούδια που μ΄αρέσουν και την ηλίθια αδερφίστικη και κατινίστικη φωνή του ενός εκφωνητή. Κάνει μπάμ ότι είναι ημιτασιόν!

Στον άλλον σταθμό ακούω συνέχεια και τις βλακείες που λένε για να έχουν κάτι να πούνε. Διαβάζουν από κάπου (περιοδικά - ινερνέτ) χαζές ειδήσεις και τις λένε χαζογελώντας.

Η παντελής έλειψη φαντασίας τους αναγκάζει να λένε εκτός από τις βλακείες τους και τον καιρό κάθε λίγο, την ώρα πιο συχνά από ρολόϊ, την κίνηση στους δρόμους και άλλα τινά.

Αλλά δυστυχώς αυτοί οι σταθμοί έχουν τα τραγούδια που θέλω να ακούω.
Ο ...πόνος από παλιά, γιά να ακούσεις αυτό που γουστάρεις, πρέπει να υποφέρεις........

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.585
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants