ΡΕΥΜΑ.

Reaction score
250
Ποια ειναι η τιμη του...?... ποιο ειναι το αποτελεσμα...?
Αγαπητέ Φίλε

1) Αναγκάστηκα να ψαχτώ γύρω από το θέμα αυτό όταν ο καταγραφέας

τάσης δικτύου (και όχι μόνον) που χρησιμοποιώ κατέγραψε στην

μνήμη του τιμές από 1.5 V μέχρι 258 V (σε διάστημα 15 ημερών) !

2) Το συγκεκριμένο μηχάνημα όπως φαίνεται και στην εικόνα που

επισυνάπτω είναι μια "τίμια" κατασκευή με μεγάλο μετασχηματιστή.

Αν δεν κάνω λάθος λειτουργεί σαν ένα διαρκώς αυτορρυθμιζόμενο

variac ενώ ταυτόχρονα φιλτράρει το ρεύμα και προστατεύει γενικώς

από τους γνωστούς κινδύνους του δικτύου .

3) Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές . Δεν φαίνεται κάποιο "ηχητικό"

πρόβλημα παρότι συνέδεσα πάνω του και τελικούς των 350W/c!

Είναι νωρίς όμως ακόμη για σοβαρά συμπεράσματα.

4) Με λίγη τύχη το βρίσκει κάποιος αρκετά κάτω από 1000 Εu.

Attachments

Reaction score
250
Συνεχίζοντας το τελευταίο post μου πρέπει να επισημάνω

ότι με λίγη επιμονή το ίδιο μηχάνημα μπορεί να βρεθεί

και με διαφορετικό λογότυπο-επωνυμία....

Reaction score
13
ΔΕΝ ΕΧΩ καμμια διαθεση να ξεκινησω νεα παρεξηγηση απλα διερωτωμαι γιατι στο φορουμ αυτο πολλοι εχουν λυμενο το ζωναρι για ειρωνιες και καβγαδες.
Πολυ καλα το εθεσες ως προς την διαδικασια ανταλλαγης αποψεων και πληροφοριων.
Και τωρα μια αλλη διατυπωση στο ιδιο ερωτημα : Πες σε παρακαλω τι το καταπληκτικο υπαρχει σε αυτο το πραμα, για να κοστιζει αυτα τα χρηματα. Δεν μπορει. Κατι το ιδιαιτερο θα εχει. Πως το δικαιολογει ο κατασκευαστης ?

Reaction score
13
Ο αστρολόγος... "happy_1"

Τελικα περα απο την πλακα, τι συμπερασμα να βγαλω για το φερομενο (προσεχεις διατυπωση?) ως στρωσιμο των καλωδιων ??

Εχει να κανει με τον ζωδιο του χρηστη, του ηλεκτρολογου, ή του σπιτιου?

Reaction score
13
Αν δεν κάνω λάθος λειτουργεί σαν ένα διαρκώς αυτορρυθμιζόμενο variac ενώ ταυτόχρονα φιλτράρει το ρεύμα και προστατεύει γενικώς από τους γνωστούς κινδύνους του δικτύου.

Δεν κανεις λαθος. Βαριακ ελεγχομενο απο σερβοκινητηρα, αλλα με πολυ περιττο μπιχλιμπιδι ως προς τα χρηστικα αξεσουαρ. Τουλαχιστον αυτο προκυπτει απο την πολυ περιορισμενη τεχνικη περιγραφη στο Site του κατασκευαστη.
Επρεπε να διαβασω χιλιαδες μπλα-μπλα μεχρι να βρω με ψιλα γραμματα στο τελος το στοιχειο που με ενδιαφερε : Το regulation της τασης γινεται στα πλαισια του +/- 1%. Καλο αυτο. Ή μαλλον : Αρκετα ικανοποιητικο. Εαν ισχυε για τα 220 Βολτ σημαινει οτι διορθωνει σε βηματα των 2.2 Βολτ.
Ομως στο Site μιλανε για δικτυο 120 Βολτ
Βασιλη αυτην την τεχνολογια θεωρω βελτιστη για HiFi Audio, και με πολυ καλη σχεση Αποδοσης προς Κοστος (και το εχω γραψει στο Site μου). Εαν θελει κανεις να παρει τεχνολογια AC Regeneration με Voltage regulation 0.1% θα πρεπει να πληρωσει τα 4πλασια

4) Με λίγη τύχη το βρίσκει κάποιος αρκετά κάτω από 1000 Εu.

Παρεπιπτοντως το βρηκες για 220 Βολτ ??
:happy_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: ΡΕΥΜΑ.

Να συμπληρωσω το προηγουμενο.
Για +/- 5% Voltage Regulation με περιπου 150 Ευρω στου Βενιερη.
Μιχάλη πολύ ενδιαφέρον ακούγεται...Βενιέρης?! Πες κάτι παραπάνω σε παρακαλώ. :cool_4:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: ΡΕΥΜΑ.

Μιχάλη πολύ ενδιαφέρον ακούγεται...Βενιέρης?! Πες κάτι παραπάνω σε παρακαλώ. :cool_4:

Nαι Βενιερης - ποταμι - πας ρωτας για σταθεροποιητη τασεως AC - εχει 1.5 Κιλοβαττ, +/- 5% , 150 Ευρω και 2.5 Κιλοβαττ - παρομοιως - δεν ξερω ποσο.
Κινα βεβαια. Και αγνωστο αν ειναι με Βαριακ ή με ληψεις.
Σου κανει ομως με το +/- 5% ?? Και ΑΝ βεβαια λεει αληθεια ο Κινεζος.
Εγω δουλευω σε κατι Γερμανικο, παρομοιο με του Βασιλη, αλλα θα αργισει πολυ και θα ειναι less birbilιzed (με αναλογικα οργανα, χωρις προγραμματισμους για καθε μπριζα ξεχωριστα κλπ) βασικα για παρτυ μου και βλεπουμε.

Βασιλη pls οταν μπορεσεις πιασε κατσαβιδι και πες μου ποσες φετες εχει ο μετ/στης, και αν εχει ξεχωριστο δρομεα για καθε φετα.

Reaction score
13
Ναι ! Και η τάση "εξόδου" που φαίνεται στην μία από τις οθόνες του κυμαίνεται από 229.9 έως 230.1 V ...
Καλα μην εισαι και πολυ σιγουρος γι αυτο.
Μπορει να το εχει γραψει με μαρκαδορο ο μιστερ Μονστερ. :crazy_3:
Κατσε να φαει και καμμια γρηγορη, και απο περιεργεια βαλε το Εnergy Μonitor σε μια απο τις μπριζες εξοδου να δεις τι αποκλισεις θα μετρησει (μεσα σε μια βδομαδα ας πουμε). Οχι οτι αυτο ειναι 100% αλανθαστο, αλλα κατι παραπανω θα συμπερανεις.

Reaction score
73
.....
Κατσε να φαει και καμμια γρηγορη, και απο περιεργεια βαλε το Εnergy Μonitor σε μια απο τις μπριζες εξοδου να δεις τι αποκλισεις θα μετρησει (μεσα σε μια βδομαδα ας πουμε). Οχι οτι αυτο ειναι 100% αλανθαστο, αλλα κατι παραπανω θα συμπερανεις.
Παιδια αν θελετε να κανετε ενα Voltage monitoring στη μπριζα σας για καμποσες μερες πως θα το κανατε φτηνά ...για να δειτε
τις μεταβολές ...?

Φανταζομαι οτι θαπρεπε να δουμε ζεστα το ολο θεμα του σταθεροποιητη-conditioner για φετος το καλοκαιρι
γιατι με αυτα που γραφονται για το προβλημα της ΔΕΗ και τις εισαγωγες ρευματος και τα πι8ανα BLACK-OUT
μαλλον θα δουμε τρελλες αυξομειωσεις...

Παιδια εμεις οι υπόλοιποι που δεν εχουμε τις δικες σας γνωσεις στα ηλεκτρονικά - ηλεκτρολογικά
θα θελαμε απο σας να μας υποδειξετε καποιες επιλογές σε σταθεροποιητη-conditioner περα απο
τα 3 ( ISOL-8 , Monstercable AVS2000 & Torus-Tower) που αναφερθηκαν εφόσον βεβαια θελετε
να προτεινετε ... Βεβαια το TORUS ειναι πανακριβο... αλλα λεμε τωρα... ειναι και αυτο μια επιλογη.

Reaction score
13
Παιδια αν θελετε να κανετε ενα Voltage monitoring στη μπριζα σας για καμποσες μερες πως θα το κανατε φτηνά ...για να δειτε τις μεταβολές ...?

Η δικη μου προταση σε αυτο ειναι
http://www.Audiocraftworks.gr/gr/pages/news/offers/energymonitor.htm

Επισης για γενικη ανασκοπηση περι AC line δες και αυτο
http://www.Audiocraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/acline.htm

Kαι αφου δεις αυτα, για πολλοστη φορα σου ζητω να μπεις και συ στον κοπο να μου πεις για το παρακατω. Ευχαριστω

Βεβαια το TORUS ειναι πανακριβο... αλλα λεμε τωρα... ειναι και αυτο μια επιλογη.
:smoking:

Reaction score
73
Φιλε Μιχαλη... ναι τα ειδα και σ' ευχαριστω... θα παραγγειλω το energy monitor 3000 για να δω τι παιζει απο ρευμα στην περιοχη μου.

Θα επαναλάβω οτι δεν μπορω να μπω στη ουσια της συζητησης μιας και οι γνωσεις μου στα ηλεκτρονικά ειναι ελάχιστες.
Οσον αφορά την αναφορά στο TORUS εγινε γιατι απλα το εχει τεστ το ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ και σκεφτηκα να σας ρωτησω
αν το ξερετε και τι παιζει με αυτό. Για να βοηθησω θα αντιγραψω απο τη σελιδα του κατασκευαστη αυτα που αναφερει
στο θεμα "τεχνολογια" των TORUS-POWER και οποιος απο σας μπορει να σχολιασει εχει καλως...

Συγνωμη για το μακροσκελές

Τα power conditioners της Torus χρησιμοποιούν δακτυλιοειδείς μετασχηματιστές για την απομόνωση των συσκευών από το δίκτυο και αν καταλάβαμε καλά, στις περιοχές όπου χρησιμοποιούνται χαμηλές τάσεις τροφοδοσίας (όπως στις HΠΑ) είναι δυνατή η τροφοδότηση μέσω δύο ξεχωριστών φάσεων του δικτύου χωρίς την μεσολάβηση του ουδέτερου, μέθοδος την οποία η εταιρία ονομάζει "balanced" και σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες εξασφαλίζει χαμηλότερο θόρυβο. Στην ευρωπαική αγορά, αυτή η μέθοδος φαίνεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί προς το παρόν. Οι μετασχηματιστές επιλέγονται με κριτήριο τον χαμηλό τους θόρυβο και τα προιόντα της Torus είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να μην φορτίζουν την εγκατάσταση κατά την εκκίνησή τους (ρίχοντας, κατά το σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις, την ασφάλεια της γραμμής που τα τροφοδοτεί) χωρίς όμως να χρησιμοποιούν κυκλώματα soft start ή άλλα σε σειρά. Πέραν της καταστολής των θορύβων (που επάγονται στις γραμμές από διάφορες "θορυβώδεις" συσκευές όπως ο φωτισμός φθορισμού, οι ηλεκτρικοί κινητήρες και τα διακοπτικά τροφοδοτικά) τα φίλτρα της Torus Power ασφαλίζουν τις συσκευές από αιχμές τάσης οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες.
Αυτή την στιγμή, η εταιρία διαθέτει πέντε μοντέλα στην ευρωπαική αγορά, με ισχείς από 240VA μέχρι 3.840VA και από τέσσερεις μέχρι δώδεκα ρευματοδότες τύπου IEC. To πρώτο μοντέλο που έφθασε στην ελληνική αγορά από την Adamco είναι το A018, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί ισχύ 1.920VA και διαθέτει 10 ρευματοδότες. Η τιμή του είναι 4.999 ευρώ.

απο τη σελιδα http://www.avmentor.gr/torus_power_conditioners.htm

Και απο τη σελιδα της TORUS... http://www.toruspower.com/

Transformer Technologies

Torus Power PIUs are transformer-based products. The isolation transformer allows balanced 240 volt input, providing high power and effective noise filtering. The transformers used are toroidal transformers from PLITRON manufacturing.

Toroidal transformers are quieter and more efficient than conventional EI transformers and based on their superior performance, have been used as power transformers in demanding applications in audio for years.

Toroidal transformers are typically half the size and weight of conventional transformers. But, Torus uses transformers which are twice the mass of standard toroids to provide extremely open high power.

PLITRON Manufacturing has a research team dedicated to improving and expanding toroidal technology. Torus uses one PLITRON technology to facilitate series-mode surge protection. The transformer replaces a typical air-core series-inductor to provide higher power and lower stray magnetic fields.

NBT (Narrow Bandwidth Technology) substantially attenuates differential and common-mode noise without external circuits such as low-pass filters. NBT also starts to attenuate noise at lower frequencies, starting at 1 kHz.

UST (Ultra Screen Technology) is a highly efficient and effective means for further attenuating noise. Torus products use triple screens for extreme performance.

Inrush currents are usually a concern in large transformer applications. Imin technology dramatically reduces inrush to a quarter of standard toroids. This eliminates the need for series current limiting devices such as PTCs (positive temperature coefficient resistors) or soft-start circuits.

LoNo technology eliminates audible noise in the power transformer regardless of line conditions, including DC offset and overvoltage. Noise is quantified and specified to NC (noise criterion) curves. Torus products are all less than NC 10.

Toroidal transformers are typically 1/10th the magnetic field of standard EI transformers. PLITRON’s LoStray technology further reduces magnetic emissions from the transformer without the requirement for additional shielding.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Originally Posted by LUXMAN
Φυσικα επειδη αυτο το φαινομενο εχει παρουσια περιορισμενης χρονικης διαρκειας δεν υπαρχει και κανενας λογος να καταγραφει και αργοτερα να διδαχθει .

Γραφεις .......
Δηλαδη το φαινομενο οντως υφισταται ??
Ή μηπως ειναι σαν τα Ουφο. Τα βλεπουν μονο λιγοι ??

Ειναι ενα φαινομενο το οποιο το εχουν αντιληφθει πολλοι . Μεταξυ αυτων και εγω . Επειδη καποιοι δεν το αντιλαμβανονται τι πρεπει να κανουμε εμεις που το αντιλαμβανομαστε ;; νομιζεις οτι με -ας ενδιαφερει να πεισουμε τους υπολοιπους ;;; Αναφερουμε τις εμπειριες μας και οποιος ενδιαφερεται πειραματιζεται .
Οχι και κυνηγι μαγισσων απο αυτους που δεν ακουνε τιποτα ...ετσι ;;

Originally Posted by LUXMAN
Τα παραπανω ειναι και μια συντομη απαντηση σε οσους αρνουνται την υπαρξη καποιων φαινομενων επειδη δεν εχουν μεχρι τωρα καταγραφει επισημως.

Γραφεις .......
ΔΕΝ ειμαι απ' αυτους. Γι αυτο και ρωταω. Εχω την περιεργεια και ρωταω το φορουμ για να μαθω οτι μπορω, αλλα ζηταω απαντηση με εναν τροπο που θα με πεισει.
Και προς το παρον δεν μου απαντας με αυτον τον τροπο.
Εν τελει πως το εξηγεις κατι τετοιο??
Δηλαδη τι αλλαζει στο καλωδιο εαν περασει ρευμα για καποιες ωρες ??

Αγαπητε Μιχαλη δεν εχω τις γνωσεις που να αιτιολογουν αυτο που αντιλαμβανομαι και κατ επεκταση δεν μπορω να δωσω μια επιστημονικη εξηγηση . Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υφισταται το φαινομενο του "στρωσιματος" των καλωδιων ρευματος
Ισως πρεπει να αναζητησεις αλλου επιστημονικη εξηγηση .

Εδω καταθετουμε αποψεις και εμπειριες . Δεν προσπαθει (η δεν πρεπει) καποιος να προσπαθει πεισει καποιον για κατι .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.795
Δεν προσπαθει (η δεν πρεπει) καποιος να προσπαθει πεισει καποιον για κατι .
Συμφωνώ αλλά αυτοαναιρείσαι:
Οχι και κυνηγι μαγισσων απο αυτους που δεν ακουνε τιποτα ...ετσι ;;
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν υφισταται το φαινομενο του "στρωσιματος" των καλωδιων ρευματος
Εδω καταθετουμε αποψεις και εμπειριες . Δεν προσπαθει (η δεν πρεπει) καποιος να προσπαθει πεισει καποιον για κατι .
Κοίταξε να δεις. :)))
Οι συζητήσεις γίνονται για να βγει μια άκρη. Όποιος είναι σίγουρος για την άποψή του, είναι λογικό να προσπαθεί να πείσει τον συνομιλητή του για το αντίθετο. Αν δεν είναι σίγουρος, απλά αναφέρει κάτι και πρέπει να δεχτεί ότι η αναφορά του "μπάζει" από παντού, είτε διότι δεν την εξηγεί πλήρως, είτε διότι δεν ακολουθεί καν κάποιους λογικούς κανόνες.

Ένα επιχείρημα αποκτά σοβαρότητα όταν έχει και ουσία. Έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι από μια ή περισσότερες ακροάσεις μπορούν να βγούν πολύ χρήσιμα και σωστά συμπεράσματα, εφόσον τηρηθούν κάποιοι κανόνες και φυσικά παρουσιαστεί και το συνολικό πλάνο. Και η μάνα μου καθώς μαγειρεύει, ακούει ραδιόφωνο από ένα τρανζιστοράκι, αλλά αυτό δεν είναι ακρόαση.

Πρέπει κάποτε να δεχτούμε, ότι το σπορ αυτό είναι αρκετά σοβαρό για να παίζουμε με ότι όρους θέλει ο καθένας, ειδικά σε κάποια αμφιλεγόμενα θέματα. Υπάρχουν και γυναικόπαιδα ανάμεσά μας...

sk

Reaction score
499
Καταρχήν ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
Γι΄ αυτό και το δηλώνω ευθέως και εκ των προτέρων.
Δεν είμαι ούτε ειρωνικός ούτε έχω πρόθεση να θίξω κανέναν.

Απλώς η ιστορία των φαινόμενων που ναι μεν εμφανίζονται (ακούγονται), αλλά δεν τεκμηριώνονται (επιστημονικώς), κρατάει χρόνια και καταλήγει συνήθως σε παρεξηγήσεις.

Στην μέση της ερήμου Σαχάρας, ένας βεδουίνος είναι σίγουρος ότι βλέπει μπροστά του μια θάλασσα.
Σίγουροι γι΄ αυτό που βλέπουν – την θάλασσα - είναι και όλοι όσοι στέκονται δίπλα του την δεδομένη στιγμή.
Ο συγκεκριμένος, έχει προσπαθήσει πολύ (και πολλές φορές) να την προσεγγίσει, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο αυτή δείχνει πάντα μακριά του.
Επίσης, πάλι κατά ένα περίεργο τρόπο, η θάλασσα αυτή δεν εμφανίζεται πάντα.
Εμφανίζεται όμως αρκετά συχνά, για να είναι πλέον πεπεισμένος για την ύπαρξη της.

Και θα συνεχίσει να είναι μέχρι κάποιος να του εξηγήσει τι σημαίνει αντικατοπτρισμός.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό που ακούμε τελικά υπάρχει και απλώς δεν έχει ακόμη βρεθεί τρόπος επιστημονικής επεξήγησης / μέτρησης του ?
Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι ανάλογο με το παραπάνω ?

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.237
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ