Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Sharp XV-Z21000: Εντυπώσεις και συγκρίσεις

Και πάντως τα "καλά" λόγια τα έχουμε ακούσει αρκετές φορές ακόμα και μετά από συγκριτικό όπου ήταν 15 άτομα!

Όσον αφορά στο αν συμφωνώ με το Hitech στην ουσία διαφωνώ μιας και θεωρεί τον Sony καλύτερο από τον Sharp.

Όμως αν κάποιος διαβάσει λίγο πιο προσεχτικά την παρουσίαση του περιοδικού θα καταλάβει ότι και οι άνθρωποι του Hitech "ενδόμυχα" θεωρούν τον Sharp καλύτερο...

Reaction score
1
Πάντως από ότι έχω δει εκτός από τους αναντικατάστατους (Ανδρέας, Βαγγέλης Λάμπρου, zoglair) σε κάθε συγκριτικό συμμετέχουν και διαφορετικά μέλη.

Δεν μιλάμε δηλαδή για μία "κλειστή" ομάδα ίδιων ανθρώπων... και αυτό οι συντονιστές το κάνουν προφανώς για να ενδυναμώσουν την αξιοπιστία του συγκριτικού.
Φιλε Χρηστο ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως αυτο ενδυναμωνει την αξιοπιστια του συγκριτικου.
Φιλε zoglair μαλλον δεν καταλαβες αυτα που ειπα ή το βλεπεις απο διαφορετικη οπτικη.Σε ολα αυτα που λες περι πειραγματος του μηχανηματος εχει δικιο.Αν θελεις να θαψεις καποιο το θαβεις.Το θεμα ειναι οτι η ολη διαδικασια φαινεται "αδιαφανης".Το να ειναι ενα συγκριτικο ανοικτο αυτο σου δινει ενα πολυ σημαντικο ατου και αυτο ειναι οτι δεν μπορει να αμφισβητηθει ευκολα εκτος και και αν δεν εχει γινει σωστα.

Reaction score
1
Το βλέπω από την ίδια οπτική που το βλέπεις και συ. Πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχει ακριβοδίκαιο τεστ, είτε το επιδιώκουμε είτε όχι.

Θα σου αναφέρω ένα απλό γεγονός: Όλοι οι προβολείς στήνονται στην ίδια απόσταση από το πανί. Ποιος διαμαρτυρήθηκε, ή ποιος σκέφτηκε να διαμαρτυρηθεί γι αυτό;

Κι όμως... Για κάποιους προβολείς η απόσταση αυτή είναι οριακή (θέση tele) ενώ για κάποιους άλλους, για παράδειγμα με φακό χ2, απλά ενδιάμεση θέση. Σε άλλους είναι απαραίτητη η χρήση lens shift σε άλλους όχι. Νομίζεις ότι υπάρχει δυνατότητα στα πλαίσια ενός show room το στήσιμο και η λειτουργία των προβολέων στις καλύτερες για καθέναν συνθήκες θέσης, απόστασης, πανιού, δωματίου, σύνδεσης, πηγής, υλικού, ρύθμισης, κλπ;

Όπως έγραψα και προηγουμένως, υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός προβολέα, και δεν έχουν όλοι να κάνουν με τη ρύθμιση αυτή καθαυτή. Η οποία ρύθμιση είναι από μόνη της δαιδαλώδης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.022

Μου θυμίζετε παιδιά που βρήκαν καινούριο παιχνίδι, και χαίρονται λες και κερδίσαν ουρανοξύστη! (δεν είναι κακό, σας χαίρομαι....)

Όμως:

Την επόμενη φορά που θα κάνετε συγκριτικό προβολέων, όπου σαφώς υποψιάζομαι ο Sharp θα συμμετέχει ως σημείο αναφοράς, κανονίστε να έχετε κι ένα μέλος που να μην αντέχει το rainbow! Έτσι ώστε να δώσει το στίγμα του και σε μας που μας γυρνάνε τ'άντερα με RBE και μας πιάνει πονοκέφαλος-ναυτία-τάση για έμετο.....

Το άλλο που θα ήθελα πραγματικά να μου πείτε εσείς που είδατε αυτό το punch με την έξτρα φωτεινότητα, είναι αν σε δίωρη θέαση είναι κουραστικό. Γιατί σε συγκριτικό που κάθονται 5-6 άτομα και κοιτάνε, κάνοντας και ρυθμίσεις, λες ναι, ώπα, εδώ κοίτα φως! Αλλά στο σπίτι, που κάθεσαι να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς από μια ημέρα μαρτύριο και να ηρεμήσεις, τα πράγματα είναι αλλιώς. Εγώ πχ βλέπω με τη λάμπα στο LOW και χ@στηκα για το αν θα πεθάνει νωρίς η λάμπα, δε το κάνω για οικονομία. Όταν ανεβάζω τη λάμπα του προβολέα στο High, βλέπω κατευθείαν μια εικόνα πιο "ζωντανή", σαφώς πιο εντυπωσιακή, ιδίως για να τη δείξω σε κανά φίλο που θα έρθει να δει 5 λεπτά και να ακούσουμε μουσική μετά, αλλά όποτε έκατσα να δω όλη την ταινία με τη λάμπα στο High, δεν άντεξα, κουράστηκαν τα μάτια μου, ήθελα κάτι πιο χαλαρό, να μη τυφλώνομαι κάθε λίγο και λιγάκι, όποτε δείχνει ουρανό ή γενικά πολύ φωτεινές σκηνές, είναι για μένα κουραστικό αυτό και πολύ μάλιστα, όταν έχω να δω μια ολόκληρη ταινία με τη δική μου ίριδα να ανοιγοκλείνει στο φουλ, κι όχι ένα δεκάλεπτο βιντεοκλίπ....

Το ίδιο ισχύει και με το sharpness ή και με την τηλεόραση σε πολλούς φίλους μου, άλλοι θέλουν μια εικόνα να κοιτάς 2 ώρες και να δακρύζεις από την κώπωση των οφθαλμών σου, άλλοι θέλουν μια ήρεμη ξεκούραση εικόνα... Το ίδιο ισχύει και με την οθόνη του υπολογιστή.....

Σημαντικό είναι αυτό που είπε ο Άντριου, ότι "Θα δωσει μεγαλυτερη πληροφορια ακομα και στις απολυτα σκοτεινες σκηνες", επίσης σημαντικό όμως είναι αυτό που είπε ο Δημήτρης: "Η ίριδα πάντως καλό είναι να μένει ανοιχτή. Γιατί στις μικρότερες σκάλες, παίρνουμε μεν καλύτερο μαύρο, αλλά χάνεται πολύ πληροφορία!!!". Βλέπετε ότι αν διαβάζουμε ανάμεσα και στις δικές σας τις γραμμές βγαίνουν λαυράκια, κρυμμένες ουσιαστικά πληροφορίες από τις έντονες εντυπώσεις που σας προκάλεσε το νέο αυτό μηχάνημα. Δηλαδή παίζει καλά μόνο με φουλ ανοιχτή ίριδα? Αν κάποιος θελήσει καλύτερο μαύρο πχ ή λιγότερο φως σε μικρή σχετικά οθόνη, θα διαλέξει λάθος προβολέα διαβάζοντας τα γραφόμενά σας? Χάνεται το punch και πάει περίπατο η πρωτιά της αυξημένης πληροφορίας? Άν κλείσεις τελείως την ίριδά του πως συγκρίνεται με τον Sony ή τον JVC (με το καταπληκτικό μαύρο) και στις σκοτεινές αλλά και στις φωτεινές σκηνές?

Το τελικό σχόλιο του Zoglair πάντως (σε σύγκριση με τον HD1) είναι για μένα όλα τα λευτά: "Απόλυτο μαύρο και κοντράστ στα χαμηλά IRE ο ένας, "βάλτε τα γυαλιά σας" ο άλλος. Πιο αναλογικός ο JVC, πιο τηλεορασάτος και πιασάρικος ο Sharp."

Kαι τολμώ να πω (διαβάζοντας μόνο τα παραπάνω και χωρίς να έχω δει κανένα από αυτούς) πως 2 μήνες μετά ο ευτυχής αρχικά κάτοχος ενός Sharp θα ξεπεράσει τον ενθουσιασμό του με το punch και θα κουραστεί να φοράει τα γυαλιά του για να δει ταινία..... αντίθετα ο κάτοχος ενός HD1 θα βλέπει τη μια ταινία κολλητά με την επόμενη και θα κοιμάται χωρίς να έχουν κοκκινήσει τα μάτια του......

Φυσικά, αφού δεν έχω δει κανένα, μπορεί να είμαι τελείως λάθος σε όλα τα παραπάνω....

Reaction score
1
Το βλέπω από την ίδια οπτική που το βλέπεις και συ. Πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν υπάρχει ακριβοδίκαιο τεστ, είτε το επιδιώκουμε είτε όχι.

Θα σου αναφέρω ένα απλό γεγονός: Όλοι οι προβολείς στήνονται στην ίδια απόσταση από το πανί. Ποιος διαμαρτυρήθηκε, ή ποιος σκέφτηκε να διαμαρτυρηθεί γι αυτό;

Κι όμως... Για κάποιους προβολείς η απόσταση αυτή είναι οριακή (θέση tele) ενώ για κάποιους άλλους, για παράδειγμα με φακό χ2, απλά ενδιάμεση θέση. Σε άλλους είναι απαραίτητη η χρήση lens shift σε άλλους όχι. Νομίζεις ότι υπάρχει δυνατότητα στα πλαίσια ενός show room το στήσιμο και η λειτουργία των προβολέων στις καλύτερες για καθέναν συνθήκες θέσης, απόστασης, πανιού, δωματίου, σύνδεσης, πηγής, υλικού, ρύθμισης, κλπ;

Όπως έγραψα και προηγουμένως, υπάρχουν αναρίθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση ενός προβολέα, και δεν έχουν όλοι να κάνουν με τη ρύθμιση αυτή καθαυτή. Η οποία ρύθμιση είναι από μόνη της δαιδαλώδης.
Και παλι δεν καταλαβες.Δεν σου λεω για ολα αυτα που προαναφερεις για το στησιμο και για τον αν ενας προβολεας ειναι με φακο short ή long και για το
αν θελει περισσοτερο ή λιγοτερο καλιμπραρισμα.Ουτε μπορουμε να εχουμε τις ιδανικες συνθηκες παντα.Για την καθεαυτη ρυθμιση γνωριζω πολυ καλα ποσο παιδεμα ειναι αλλα δεν ειναι αυτος λογος για να γινονται κλειστα συγκριτικα.

Αν θες ξαναδιαβασε αυτο που ειπα παραπανω γιατι προσωπικα εκει εστιαζω το προβλημα.
Αντιγραφω απο το προηγουμενο ποστ:
Το θεμα ειναι οτι η ολη διαδικασια φαινεται "αδιαφανης".Το να ειναι ενα συγκριτικο ανοικτο αυτο σου δινει ενα πολυ σημαντικο ατου και αυτο ειναι οτι δεν μπορει να αμφισβητηθει ευκολα εκτος και και αν δεν εχει γινει σωστα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μπαμπη, μαλλον δεν εχεις καταλαβει ακομα τα οσα προσπαθει να σου πει ο zoglair.
Ειμαι σιγουρος πως οταν θα καταλαβεις,οπως και οι υπολοιποι αλλως τε, θα επιδοκιμασετε:cool_4:
Και το σωστο ειναι να παραμεινουμε σε αυτο το thread σε οσα αφορουν αυτο το thread, αυτα δηλαδη που λεει ο τιτλος του(εδω το λαθος ειναι καθαρα δικο μου διοτι απαντησα πρωτος σε ενα σχετικο μηνυμα)
Αν θελετε μπορουμε να ξεκινησουμε ενα αλλο που να αφορα αυτο το θεμα.

Reaction score
1
Μου θυμίζετε παιδιά που βρήκαν καινούριο παιχνίδι, και χαίρονται λες και κερδίσαν ουρανοξύστη! (δεν είναι κακό, σας χαίρομαι....)
Κωστή μου, ο προβληματισμός σου άκρως δικαιολογημένος και όμορφα δοσμένος.

Επειδή υπέβαλλες ερωτήματα κατά ριπάς, θα μου επιτρέψεις τον ακαδημαϊκό τύπο γραφής ώστε να αποφύγω τα quotes.

• Ήταν παρών ο Γενικός του οποίου την άποψη για το RBE γνωρίζουμε όλοι. Ήμουν παρών και εγώ, ο οποίος είμαι με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί. Ήταν κι ένας ακόμη τουλάχιστον LCDάκιας.
  • Το αν η δίωρη θέαση με αυτόν τον προβολέα είναι κουραστική ή όχι, δεν είμαι βεβαίως σε θέση να σου απαντήσω. Εκείνο που μπορώ να σου πω είναι δύο πράγματα: α) εμείς βλέπουμε πάντα 2 προβολείς ταυτόχρονα, που σημαίνει διπλάσια ποσότητα φωτός απ ότι στο σαλόνι μας, και β) ο οποιοσδήποτε προβολέας, όσο φωτεινός και να είναι, ωχριά μπροστά στην τηλεόραση (τηρουμένων, φυσικά, των αναλογιών).
  • Δεν τον δοκιμάσαμε με άλλες θέσεις ίριδας, για διάφορους (τεχνικούς) λόγους, ο σημαντικότερος εκ των οποίων είναι ότι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και με τους άλλους προβολείς τους οποίους θα έπρεπε να καλιμπράρουμε ανάλογα (ξεχωριστά σε κάθε θέση ίριδας). Συνεπώς, πιάστο αυγό και κούρευτο. Κάτι τέτοιο, εμπίπτει στα περί διαφορετικών πηγών, διαφορετικών αναλύσεων, κλπ, είναι δηλαδή τεχνικά ανέφικτο.
  • Τα λεγόμενα περί πληροφοριών στα χαμηλά IRE που αναφέρεις, ουσιαστικά δεν έρχονται σε αντίθεση. Ο προβολέας είναι όντως ικανός να γράψει χαμηλά, έστω και με αυξημένη φωτεινότητα. Μείωση της ίριδας συνεπάγεται μειωμένο φως και το μειωμένο φως δεν είναι μόνο έλλειψη Punch. Είναι και αδυναμία απόδοσης στα άκρα του color gamut. Σκέψου ότι κάθε κατασκευαστής θα προτιμούσε να παίζει με λάμπα 50Watt. Το φως χρειάζεται ακόμη και για (ένα μέρος από) την πληροφορία.

Όπως έγραψα και στην αρχή, δεν είσαι καθόλου λάθος. Δείχνεις, μάλιστα, ότι πέραν του ήχου κατέχεις και τα της εικόνας!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Στην πολυ ολοκληρωμενη απαντηση του zoglair προς τον Κωστα θα ηθελα να μου επιτραπει να συμπληρωσω τα εξης:

1)Τον Sharp, κατω απο τις συνθηκες της συγκρισης που προανεφερε ο zoglair και καθως ηταν ο μονος προβολεας που εμεινε στην θεση του, τον παρακολουθησα χθες για σχεδον επτα συνεχομενες ωρες.
Κανενα σημειο κοπωσης!

2)Εναν βιντεοπροβολεα 1080ρ τον αγοραζεις για διαφορους λογους.
Τον εξης εναν:Ευκρινεια!!!

Υ,Γ.Ενα πουλλλλακι μου ειπε πως θα κατηφορισεις συντομα προς τα κατω.

Υ.Γ.2 Το ιδιο πουλλλλακι μου ειπε πως κατι "ξεφορτωθηκες" και θα εισαι "φορτωμενος":happy_5: Ελα εσυ να σου πω ενα μυστικουλι απο κοντα και μετα μου λες ποιος ειναι καλυτερος...:crazy_3:

Reaction score
0

πολυ χαιρομαι που βγαινουν ολο και καλυτεροι προβολεις (sharp, jvc κλπ) ....τωρα εγω επειδη δεν ειμαι πλεονεκτης, σας αφηνω τους καλυτερους για εσας, αλλα μπορειτε να μου πειτε ποτε (αυτο το χρεπι πλεον) ο HD81 που δεν βλεπεται πια , θα πεσει στα 2 χιλιαρικα? :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.022
Εναν βιντεοπροβολεα 1080ρ τον αγοραζεις για διαφορους λογους.
Τον εξης εναν:Ευκρινεια!!!
"happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1" "happy_1"
Σε πάω ρε! (κλόπιράιτ Χριστόδουλος)
Αλλά κοίτα, άσε τα πουλλλλάκια στην ησυχία τους, νταξ?:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
Όσο για τις 7 ώρες, εσύ δε μετράς, το μαύρο γυαλί δε το αποχωρίζεσαι με τίποτα!!!!!!:happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Zoglair thanks for your reply...:respect:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Κώστα το ζωντανό παράδειγμα στο rainbow είμαι εγώ... παρακολούθησα πάνω από 20 λεπτά συνεχόμενα τον Sharp για να δω αν με πιάνει πονοκέφαλος. Όσο καθόμουνα τόσο πιο πολύ μου άρεσε ο Sharp.

Επίσης το πολύ φως δεν είναι καθόλου κουραστικό. Αντίθετα δίνει τόση ζωντάνια που δεν χορταίνεις. Ένας από τους λόγους που προτιμώ lcd είναι ακριβώς αυτή η φωτεινότητά τους σε σχέση με τους dlp.

Όσον αφορά στην ίριδα η ρύθμιση auto είναι λίγο ζάρια. Σε άλλες σκηνές φέρνει εξάρες και σε άλλες ντόρτια. Η ίριδα του Sharp στο high είναι πραγματικά τόσο ισορροπημένη σε όλου του είδους τις σκηνές που νομίζω αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Να προσθεσω απλα δυο screenshots που βρηκα στο Γερμανικο φορουμ(δυστυχως ειναι animated αλλα μονο αυτα βρηκα)

Reaction score
14

ερχονται και άλλες φωτό

Reaction score
0
Συγχαρητήρια παιδιά για άλλη μια φορά για το τόσο "επεξηγηματικό" review.
Δυστηχώς παρά τις παρακλήσεις του Ανδρέα (το ήθελα τόσο πολύ και εγώ...) δεν μπορούσα να παρεβρεθώ λόγω δουλειάς.

Reaction score
220

Περασα προχθες το πρωι απο την ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ να πω ενα γεια στον Ανδρεα,και βρεθηκα καθισμενος απεναντι απο την οθονη του τεστ ''αληθειας'', δοκιμαζοντας τον νεοφερμενο SHARP πρωτα μονο του ,μετα με τον RUBY, στη συνεχεια με τον ΟΡΤΟΜΑ, και τελος με τον SIM. Παιδια ,δεν θα μακρυγορησω αναφεροντας αναλυσεις,επι μερους παρατηρησεις κλπ , διοτι με εχουν καλυψει πληρως οι προηγουμενοι φιλοι. Εγω θα πω τη γνωμη μου σαν CRTακιας. Λοιπον ο SHARP ειναι καταπληκτικος. Τι λειπει πολυ απο εναν CRTακια? Ευκρινεια και φωτεινοτητα. Ε, αυτα τα προσφερει απλοχερα ο SHARP. Δεν συγκρινεται βεβαια το μαυρο του με το μαυρο των CRT , απεχει παρα πολυ ,αλλα λογω φωτεινοτητας, δημιουργει εξαιρετικο contrast , που εχει σαν αποτελεσμα μια ολοζωντανη εικονα, με τεραστιο puntch και εξαιρετικη στιλπναδα.Στην κοντρα με τους αλλους προβολεις , μονον ο SIM αντισταθηκε , αλλα και αυτος στο τελος εχασε ''στα σημεια''. Σημειωνω εδω, οτι τον ειδα σχετικα αρυθμιστο ,διοτι δεν ειχε ελθει ακομα ο ΜΑΓΟΣ''Β'' να τον περιποιηθει εν οψει της απογευματινης παρουσιασης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.691
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI