Why cable reviews are just crap

Reaction score
3.492
Στο site
http://www.audioreview.com , μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει ο κόσμος -που τα αγόρασε- για τα καλώδια.

power cables reviews :
http://www.audioreview.com/cat/cables/power-cables/PLS_5829crx.aspx

interconnects :
http://www.audioreview.com/cat/cables/interconnect-cables/PLS_5827crx.aspx

speaker cables:
http://www.audioreview.com/cat/cables/speaker-cables/PLS_1584crx.aspx

video/digital cables:
http://www.audioreview.com/cat/cables/video-digital-cables/PLS_5828crx.aspx

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Why cable reviews are just crap

Στο site
http://www.audioreview.com , μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει ο κόσμος -που τα αγόρασε- για τα καλώδια.
Καλό το audioreview Γιώργο, αν δεν έχεις άλλες πηγές για να βρεις πληροφορίες για αυτό που σε ενδιαφέρει ή αν θες "μία ακόμα γνώμη" ή αν απλά θες κάτι να διαβάσεις για να περάσει η ώρα σου.

Προσωπικά, αν υπήρχε περίπτωση να δώσω τόσα εκατομμύρια δραχμές (old school :respect: ) σε καλώδια, θα είχα την απαίτηση να μου αποδείξουν την ανωτερότητά τους και να δικαιολογήσουν το εξωφρενικό κόστος κτήσης τους συγκρινόμενα έτσι με ό,τι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά (στα ίδια, σε λιγότερα και σε πολύ λιγότερα χρήματα).
Πες με παράλογο... :sad:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στο site

power cables reviews :
http://www.audioreview.com/cat/cables/power-cables/PLS_5829crx.aspx

interconnects :
http://www.audioreview.com/cat/cables/interconnect-cables/PLS_5827crx.aspx

speaker cables:
http://www.audioreview.com/cat/cables/speaker-cables/PLS_1584crx.aspx

video/digital cables:
http://www.audioreview.com/cat/cables/video-digital-cables/PLS_5828crx.aspx
Γιώργη, τι ακριβώς εννοείς "review"?
Πως δηλαδή μπορούν να φανούν χρήσιμα τα παραπάνω σε κάποιον?...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Re: Απάντηση: Re: Why cable reviews are just crap

Καλό το audioreview Γιώργο, αν δεν έχεις άλλες πηγές για να βρεις πληροφορίες για αυτό που σε ενδιαφέρει ή αν θες "μία ακόμα γνώμη" ή αν απλά θες κάτι να διαβάσεις για να περάσει η ώρα σου.

Προσωπικά, αν υπήρχε περίπτωση να δώσω τόσα εκατομμύρια δραχμές (old school :respect: ) σε καλώδια, θα είχα την απαίτηση να μου αποδείξουν την ανωτερότητά τους και να δικαιολογήσουν το εξωφρενικό κόστος κτήσης τους συγκρινόμενα έτσι με ό,τι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά (στα ίδια, σε λιγότερα και σε πολύ λιγότερα χρήματα).
Είσαι ισοπεδωτικός και επιστημονικιζόντως επηρμένος. Μήπως είσαι οπαδός του Μπλάτσιου; :happy_8:

Reaction score
3.492
Re: Απάντηση: Re: Why cable reviews are just crap

Στο audioreview.com γράφουν όσοι θέλουν την δική τους άποψη για διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Είναι ας πουμε κάτι σαν short customer reviews.
Μερικοί γράφουν και τιμες αγοράς που είναι χρίσιμες για να μαθαίνουμε τις πραγματικές τιμές "street prices" γιατί οι τιμές λιανικής Αμερικής είναι εντελώς ενδεικτικές και οι δικοί μας εδώ λένε ότι πουλάνε σε τιμές Αμερικής ενώ στην πραγματικότητα πουλάνε μέχρι και 40% παραπάνω από το street price και μάλιστα σε ευρώ.

Tα ακριβά καλώδια, είπαμε , είναι για αυτούς που διαθέτουν και το χρήμα και το μεράκι. Το χρήμα άλλωστε πρέπει να κυκλοφορεί. Να ζήσουν και τα μαγαζιά και οι υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτά.
Τώρα όσοι χομπίστες τα φτιάχνουν τα καλώδια από μόνοι τους και τους αρέσει το αποτέλεσμα κανένα πρόβλημα, ακόμα καλύτερα. Τα δικά μου καλώδια είναι τα περισσότερα ιδιοκατασκευής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι επιπέδου HiEnd. Κάποια άλλα που δοκίμασα απλώς ακούστηκαν καλύτερα. Αν τα άλλα θεωρούνται HiEnd ή όχι δεν έχει σημασία. Για μένα ΗιΕnd είναι το καλύτερο από αυτό που έχω ήδη.

Reaction score
3.492
Γιώργη, τι ακριβώς εννοείς "review"?
Πως δηλαδή μπορούν να φανούν χρήσιμα τα παραπάνω σε κάποιον?...
εννοώ short customer reviews από ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν.
Κριτική για το ίδιο προϊόν από πολλούς.

Μέσες άκρες και με φιλτράρισμα των πληροφοριών μπορείς να πάρεις μια εικόνα από το προϊον. Μπορείς αν θέλεις να επικοινωνήσεις με αυτούς τους ανθρώπους μέσω e-mail για κάποιες πρόσθετες πληροφορίες .

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Why cable reviews are just crap

Είσαι ισοπεδωτικός και επιστημονικιζόντως επηρμένος. Μήπως είσαι οπαδός του Μπλάτσιου; :happy_8:

χαχα...
Δεν ήξερα ότι έχω και οπαδούς. ΘΑ ετοιμάσω διάγγελμα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μέσες άκρες και με φιλτράρισμα των πληροφοριών μπορείς να πάρεις μια εικόνα από το προϊον.
Αυτό είναι το θέμα μας. Ότι "μέσες άκρες" οι πληροφορίες αυτού του είδους είναι παντελώς άχρηστες, έως και επικίνδυνες. Το γιατί, φαίνεται ξεκάθαρα όταν ασχοληθεί κανείς με το θέμα εμπεριστατωμένα, μπαίνοντας στον κόπο να κάνει ένα σωστό συγκριτικό. Επιπλέον, νομίζω πως ότι ισχύει με τα καλώδια ισχύει και με τα υπόλοιπα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Για τα link του Κώστα μιλάω Βαγγέλη, όπου ο τίτλος του θέματός μας "Why cable reviews are just crap", επιβεβαιώνεται πλήρως.

Επίσης, κάπου υπάρχει και το αποτέλεσμα των συγκριτικών του Τσαντουλή (επί της ουσίας ίδια συμπεράσματα βγάζει).

Reaction score
7
Ναι αλλά του Σπύρου η παρουσίαση δεν νομίζω ότι συμβαδίζει με τα link του Κώστα. Για την μιγαδική αντίσταση δεν μιλάει κανένα απο τα link μόνο ο Σπύρος το λαμβάνει υπόψη του. Επίσης εκείνο το link που καταλήγει στο συμπέρασμα ανάλογα με το μήκος και η κατάληλη διατομή, λέει ότι το επιδερμικό φαινόμενο δεν επηρρεάζει στο φάσμα των συχνοτήτων απο 20ΗΖ έως 20ΚΗΖ, ενώ ο Σπύρος άλλα αναλύει. Επίσης τελικά δεν είδα καμμία επιστημονική απόδειξη, και γιαυτό μιλάω για εμπεριστατωμένη ασχολία, όταν πάω να αγοράσω καλώδια τι να να λάβω υπόψη μου. Εχουμε μείνει στην πολύ καλή παρουσίαση του Σπύρου, στις κατα καιρούς παρουσιάσεις ακρoάσεων του κ. Τσαντουλή και αυτά. Πες τι καινούριο προσέφεραν αυτά τα δύο threads και που βοήθησαν τους θαμώνες της κατηγορίας, με τους τόσους μύδρους και κεραυνούς και κοροιδίες;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Why cable reviews are just crap

Βαγγέλη, κάτσε να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να υπάρχουν μετρήσεις και ότι τα καλώδια δεν είναι μαύρη μαγεία και μετά θα δούμε και το πως πρέπει να γίνονται οι μετρήσεις αυτές. Μέχρι τώρα όλοι αρκούνται να διαβάζουν περί "εσωτερικότητας, οι μουσικοί ήρθαν στις θέσεις τους, άνοιξε η στερεοφωνική και πήγε στο γείτονα" σε ένα review καλωδίων...

Στην τελική, αν τα καλώδια είναι συσκευές, ΓΙΑΤΙ στο Stereophile (και στο 99.99% του ειδικού τύπου) δε δίνουν τα καλώδια στον Atkinson να τα μετρήσει σε ένα μηχανάκι όπως του audioholics μετά το πέρας της "ακουστικής εκτίμησης"?? Δεν θα ήταν πολύ καλή ιδέα? Να δούμε και ποιός πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο και να έχουμε και μία database με τα χαρακτηριστικά των καλωδίων της αγοράς? Αλλά τότε, κατά πάσα πιθανότητα, η JPS (όπου JPS βάλε Audioquest, Zu Cables and the list goes on...) δε θα έστελνε ποτέ εκείνα τα καλώδια των $40.000 και γενικώς θα στεναχωρούσαν το cable industry (industry o Θεός να το κάνει δηλαδή)....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η σοβαρή ενασχόληση έγκειται στο γεγονός της προσέγγισης του θέματος με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Είναι άλλο πράγμα να λέμε "πήρα κάτι και το άκουσα σπίτι", οπότε λέω την άποψή μου και άλλο να γίνεται ένα συγκριτικό.

Καμιά φορά, δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε την "προσφορά".
Η κοροϊδία που αναφέρεις μάλλον είναι μια τραβηγμένη έκφραση για να περιγράψει την αντίθετη άποψη. Κατά τα άλλα η παρουσίαση, κάποιων link με σωστά συγκριτικά καλωδίων, φυσικά και είναι χρήσιμη. Δεν νομίζω ότι ένας ψύχραιμος άνθρωπος θα έβλεπε τα link ως κοροϊδίες.

Σε μια συζήτηση πρέπει να ακολουθούνται μερικοί κανόνες λογικής. Όταν κάποιος μου λέει ότι, επιστημονικά αυτό που λέω δεν ισχύει (τάδε έφη Σπύρος) και ότι τα συγκριτικά που έγιναν με ορθή μεθοδολογία, δεν συμφωνούν μαζί μου και ότι τα test στο σπίτι του Τσαντουλή επίσης δεν συμφωνούν μαζί μου, τότε οφείλω να αρχίσω τουλάχιστον να βάζω λίγο νερό στο κρασί μου. Αν παραμένω τοίχος, ισχυριζόμενος ότι κανείς δεν ξέρει τι λέει εκτός από εμένα και τις κατ' οίκον μου ακροάσεις, τότε μάλλον θα προκαλέσω τα γέλια.

Είναι αναπόφευκτο Βαγγέλη.

Reaction score
7
Ο κ. Κόγιας έγραψε.....
Παραθέτω το link, μπας και κυκλοφορεί εδώ , σ' αυτήν την κατηγορία, κανένας που δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν στεγνά. Θα χρειασθείτε ολίγα Αγγλικά και ολίγην Κοινήν Λογικήν, (αν ο δείκτης νοημοσύνης σας ξεπερνά, έστω, το 40). Από τους υπόλοιπους, ζητώ συγγνώμη που μαγαρίζω αυτήν εδώ την άμωμον κατηγορίαν, και τους εύχομαι καλά κρασιά...........

Δείξε μου ποιά επιστημονική μέθοδος ακολουθήθηκε, ποιά κοινή λογική, και πρέπει μάλιστα να έχω και iq > 40. Πείτε μου και μένα τι θέλει να πεί αυτός ο πεφωτιστής και που είναι το φώς και γω δεν το βλέπω.

.....Σε μια συζήτηση πρέπει να ακολουθούνται μερικοί κανόνες λογικής. Όταν κάποιος μου λέει ότι, επιστημονικά αυτό που λέω δεν ισχύει (τάδε έφη Σπύρος) και ότι τα συγκριτικά που έγιναν με ορθή μεθοδολογία, δεν συμφωνούν μαζί μου και ότι τα test στο σπίτι του Τσαντουλή επίσης δεν συμφωνούν μαζί μου, τότε οφείλω να αρχίσω τουλάχιστον να βάζω λίγο νερό στο κρασί μου. Αν παραμένω τοίχος, ισχυριζόμενος ότι κανείς δεν ξέρει τι λέει εκτός από εμένα και τις κατ' οίκον μου ακροάσεις, τότε μάλλον θα προκαλέσω τα γέλια........
Αυτά που λέει ο Κόγιας που εμπίπτουν; γιατί απο αυτόν ξεκίνησε το θέμα.

Και αφού καλώς ή κακώς το θέμα ξεκίνησε και με όποιο τρόπο αποδεκτό ή όχι, τουλάχιστον ας καταλήξουμε σε συμπεράσματα (ανεξάρτητα απο το τι δέχεται ο ένας ή ο άλλος) που θα βοηθήσουν τους θαμώνες της κατηγορίας να ακούν καλλίτερα απο τα συστήματά τους, εστω και μέσα απο συγκρούσεις.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.979
Ο κ. Κόγιας έγραψε.....
Παραθέτω το link, μπας και κυκλοφορεί εδώ , σ' αυτήν την κατηγορία, κανένας που δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν στεγνά. Θα χρειασθείτε ολίγα Αγγλικά και ολίγην Κοινήν Λογικήν, (αν ο δείκτης νοημοσύνης σας ξεπερνά, έστω, το 40). Από τους υπόλοιπους, ζητώ συγγνώμη που μαγαρίζω αυτήν εδώ την άμωμον κατηγορίαν, και τους εύχομαι καλά κρασιά...........

Δείξε μου ποιά επιστημονική μέθοδος ακολουθήθηκε, ποιά κοινή λογική, ...
Αυτή.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Why cable reviews are just crap

Στην τελική, αν τα καλώδια είναι συσκευές, ΓΙΑΤΙ στο Stereophile (και στο 99.99% του ειδικού τύπου) δε δίνουν τα καλώδια στον Atkinson να τα μετρήσει σε ένα μηχανάκι όπως του audioholics μετά το πέρας της "ακουστικής εκτίμησης"?? Δεν θα ήταν πολύ καλή ιδέα? Να δούμε και ποιός πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο και να έχουμε και μία database με τα χαρακτηριστικά των καλωδίων της αγοράς? Αλλά τότε, κατά πάσα πιθανότητα, η JPS (όπου JPS βάλε Audioquest, Zu Cables and the list goes on...) δε θα έστελνε ποτέ εκείνα τα καλώδια των $40.000 και γενικώς θα στεναχωρούσαν το cable industry (industry o Θεός να το κάνει δηλαδή)....
Τώρα που το σκέφτομαι...Ίσως γράψω ένα email στον Atkinson να τον ρωτήσω για το παραπάνω. Τι λέτε? Θα απαντήσει? :happy_4:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef