Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
164
Εγώ ένα κατάλαβα: ότι ο Giorgio-N είναι μεγάλος αλήτης και θέλει το κακό μας! Για να μην πω για τους υπόλοιπους...:happy_8:
Είμαι σε μεγάλο δίλημμα... Ποιόν να πιστέψω... Αυτούς που έχουν αγοράσει ένα σκασμό ταινίες και από τα δύο φορμά και έχουν και από τα δύο μηχανάκια ή τον Kutaragi που έχει δει μόνο από το ένα; Βρε μπελάδες πρωινιάτικα! :happy_5:

Reaction score
3
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Πολλούς σταυροφόρους έχει γεμίσει το forum...
Ε blizard :happy_5:

Reaction score
14
Ο κύριος giorgio-n να λες Βασίλη...Σε παρακαλώ να διορθώσεις αμέσως το πόστ...

:happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
5
Βασίλη ΟΠΟΙΟ βραδάκι θες είσαι καλεσμένος να έρθεις σπίτι μου να δεις...

Reaction score
0
Σε ίδιες ταινίες που έχω δεί και στα δύο format , δεν έχω δεί ούτε μία που να υπερέχει στο bd....
Έχουν από σημαντικές εώς οριακότατες διαφορές ΥΠΕΡ όμως του "κατώτερου" hd-dvd....
Eίναι αδύνατον να υπάρχει διαφορά όταν και οι 2 version έχουν τον ίδιο codec, είναι ουσιαστικά το ίδιο αρχείο και τις διαφορές τις κάνει μόνο η ποιότητα του player.

Βέβαια έχω δει ότι σε αρκετές έβαζαν mpeg2 codec στην BR version, πιθανόν για να μην πληρώνουν κερατιάτικα στην MS για τον codec της...
Ισως πιστεύουν ότι διαφορά δεν αξίζει τα λεφτά, απλά στο HD-DVD λόγο έλλειψης χώρου δεν έχουν επιλογή.
(νομίζω όμως πως πλέον έχει μειωθεί αυτό το πράγμα πολύ, και δεν είναι θέμα)

Reaction score
14
Το καταλάβαμε ότι δεν έχεις γκόμενα.....μην εκτίθεσαι παραπάνω όμως...:crazy_3:

Reaction score
164
Tο extra bitrate και ο όγκος κάνιουν μεγάλη διαφορά όταν έχεις mpeg2 , και μάλλον φαίνεται βελτίωση και στο mpeg4.
(για το vc1 κακό δεν μπορεί να κάνει, αλλά ακόμα δεν το έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο με το BR για να δούμε στην πράξη πόσο μπορεί να μετρήσει και εδώ)
Αν έχω καταλάβει καλά το Mpeg2 μας αφήνει. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η εξτρά χωρητικότητα δεν είναι και τόσο σπουδαίος παράγοντας.
Από τη στιγμή μάλιστα που μία από τις 2-3 απολύτως κορυφαίες σε ποιότητα HD ταινίες, το King Kong χώρεσε τις 3+ ώρες διάρκειάς της σε ένα δισκάκι, δεν καταλαβαίνω προς τι η συζήτηση: Αν ένα φορμά χωράει 200 λεπτά απολύτως κορυφαίας εικόνας, δεν έχει κανένα πρόβλημα χωρητικότητας.

Reaction score
14
Eίναι αδύνατον να υπάρχει διαφορά όταν και οι 2 version έχουν τον ίδιο codec, είναι ουσιαστικά το ίδιο αρχείο και τις διαφορές τις κάνει μόνο η ποιότητα του player.

Βέβαια έχω δει ότι σε αρκετές έβαζαν mpeg2 codec στην BR version, πιθανόν για να μην πληρώνουν κερατιάτικα στην MS για τον codec της...
Ισως πιστεύουν ότι διαφορά δεν αξίζει τα λεφτά, απλά στο HD-DVD λόγο έλλειψης χώρου δεν έχουν επιλογή.
(νομίζω όμως πως πλέον έχει μειωθεί αυτό το πράγμα πολύ, και δεν είναι θέμα)
Κάτσε να δούμε και το prestige...
KΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!!! "happy_1"
Μόνο το αποτέλεσμα μετραέι...

Reaction score
164
Να δω τι;
(Μη με καλοπιάνεις! Δεν σου κάνω delivery το Hd-Dvd με τίποτα! :happy_5: :happy_5: :happy_5: )

Reaction score
164
Επομένως, τις "μικρές έως σημαντικές διαφορές" τις κάνει το Player. Μήπως το PS3 δεν είναι και τόσο κορυφαίο, όσο θα ήθελαν μερικοί; Γιατί αν θυμάμαι καλά, ο κύριος :happy_8: Giorgio-n έχει PS3.

Reaction score
14
Επομένως, τις "μικρές έως σημαντικές διαφορές" τις κάνει το Player. Μήπως το PS3 δεν είναι και τόσο κορυφαίο, όσο θα ήθελαν μερικοί; Γιατί αν θυμάμαι καλά, ο κύριος :happy_8: Giorgio-n έχει PS3.
Μπράβο παιδί μου....:cool_1:

Reaction score
14
Σοβαρά τώρα...
Είχα μια κουβέντα με τον cinemusic προχθές γι αυτό ακριβώς το θέμα...
Η δική μου άποψη είναι πως αφού το ps3 μπορεί να παίξει ΑΡΙΣΤΑ ταινίες όπως το open season , apocalypto και discovery atlas-australia χωρίς σταθερά προβλήματα ( στο apocalypto _australia κόκκος σε κάποιες σκηνές) και βγάζει μάτι η καθαρότητα και η ευκρίνεια ΤΟΤΕ δεν φταίει αυτό....
Το υλικό σε bd σε μεγάλο ποσοστό δίσκων είναι πολύ πιό "βρώμικο" από το hd-dvd...
Αυτό.
Το software είναι πιο "προβληματικό"...
Θες να το πεις κωδικοποίηση ?
Θες να το πούμε γενικά " κακό transfer " ????
To θέμα είναι πως σε ολόκληρο το bd format υπάρχουν 5 ταινίες που είναι 10/10...
Μπορεί να το βγάλει το 10άρι..
Αλλά σε λίγους τίτλους... ( και έχουν βγει καμιά 500αριά ως τώρα...)

Reaction score
0
Αν δεχθούμε ότι:
-Οι αναλύσεις της HDTV είναι συγκεκριμένες.
-Το HD-DVD έχει παρουσιάσει εξαιρετικές ταινίες από άποψη ποιότητας, τόσο καλές που απαιτούνται προβολικά χιλιάδων ευρώ για να τις απολαύσει κανείς σε όλο τους το μεγαλείο.
Πιστεύετε ότι επιπλέον bandwidth και χωρητικότητα θα βελτίωναν και άλλο την εικόνα;
Ή διαφορετικά, επιπλέον πληροφορία, σε τι θα βελτιώσει την εικόνα; Μπορούμε να καταλάβουμε διαφορά;
Αν βγει πχ ένα πρότυπο SD με 20mbit/sec Bitrate και με ταινίες στα 20GB, θα βελτιωθεί η εικόνα του Pal; Θα κερδίσουμε κάτι ή μήπως από ένα επίπεδο και επάνω η συμπίεση δεν παίζει ρόλο;
Μήπως το πολύ Bitrate είναι σαν τα mp στις ψηφιακές; Μαρκετίστικο κόλπο, πολλές φορές άχρηστο, που σε καμία περίπτωση από μόνο του δεν κάνει την διαφορά;
Όλα αυτά είναι γνωστά. Κανείς λογικός παρατηρητής της κατάστασης δεν αμφισβητεί ότι το HD-DVD είναι επαρκές να κάνει τη δουλειά του.
Τα συμπεράσματα που βγάζεις οφείλονται όμως στο ότι το έχεις ήδη. Και το Blu-ray δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα, ενώ η διαφορά της τιμής δεν είναι τόσο μεγάλη, και σε λίγο καιρό από σήμερα μάλλον θα είναι ανάξια λόγου.
Οπότε γιατί να μην έχουμε την επιπλέον χωρητικότητα; Ξέρουμε την ποιότητα των μέσων προβολής μετά από 3 ή 4 χρόνια; Μπορεί το επιπλέον bitrate τότε να είναι χρήσιμο και με το παραπάνω.
Η ουσία είναι πως όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο περισσότερο θα ζήσει το format. Μην ξεχνάμε ότι στο 3ωρο King Kong που εκθειάζετε τόσο δεν χώρεσε το Dolby TrueHD.

Μήπως το BR χρειάζεται τον επιπλέον χώρο λόγω φορμά/κωδικοποίησης κτλ ενώ το Hd-dvd είναι μια χαρά;
Τα ίδια φορμά εικόνας και ήχου υποστηρίζουν και τα δύο δισκάκια. Απλά το BR έχει λόγω χωρητικότητας επιλογές που το HD-DVD δεν έχει, και δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του MPEG-2 ακόμα και σήμερα.

Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Ο πόλεμος θα κριθεί από τις επιχειρηματικές συμφωνίες και τη στρατηγική των δύο πλευρών και όχι από τις απειροελάχιστες διαφορές ποιότητας.

Reaction score
0
Αν έχω καταλάβει καλά το Mpeg2 μας αφήνει. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η εξτρά χωρητικότητα δεν είναι και τόσο σπουδαίος παράγοντας.
Από τη στιγμή μάλιστα που μία από τις 2-3 απολύτως κορυφαίες σε ποιότητα HD ταινίες, το King Kong χώρεσε τις 3+ ώρες διάρκειάς της σε ένα δισκάκι, δεν καταλαβαίνω προς τι η συζήτηση: Αν ένα φορμά χωράει 200 λεπτά απολύτως κορυφαίας εικόνας, δεν έχει κανένα πρόβλημα χωρητικότητας.
Μην ξεχνάς ότι αυτά τα format θα μείνουν πολλά χρόνια, δεν είναι μόνο για φέτος... σήμερα μπορεί να τους περισσεύει, αύριο θα θέλουν πιο πολύ.

Recorders που θα γράφουν με mpeg2 ή mpeg4 αλλά πιο "loose", προγράμματα και αθλητικά σε 30 ή και 60 frames το δευτερόλεπτο(ελπίζω να γίνεται δηλαδή), και να άλλα «προβλήματα» με το HD-DVD.
Η και πιο απλά , αυτό που σήμερα μας φαίνεται τέλειο αυρίο να μπορέσουν να το βελτιώσουν...

ΥΓ
Είναι μεγάλο λάθος που θα το βρούμε στο μέλλον μπροστά μας να βοηθάμε χωρίς να υπάρχει καν ουσιαστικός λόγος , το κατώτερο format.

Reaction score
14
Το μέλλον δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι σε players με οπτικά μέσα και μετακινούμενα ηλεκτρονικά....
Αυτά τα δισκάκια είναι για 5-6 χρόνια και πάπαλα.....

Reaction score
164
Τα συμπεράσματα που βγάζεις οφείλονται όμως στο ότι το έχεις ήδη. Και το Blu-ray δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα, ενώ η διαφορά της τιμής δεν είναι τόσο μεγάλη, και σε λίγο καιρό από σήμερα μάλλον θα είναι ανάξια λόγου.
Κάνεις λάθος: Δεν βγάζω τα συμπεράσματα επειδή το έχω. Το έχω επειδή είχα βγάλει τα συμπεράσματα.
Αν δεν ήταν το 360 δεν θα είχα τίποτα. Δεν πληρώνω παραπάνω από 200€ για υποστηρίξω τους μεν ή τους δε. Αν υπήρχε BR με 200€ θα το αγόραζα. :happy_8:

Οπότε γιατί να μην έχουμε την επιπλέον χωρητικότητα; Ξέρουμε την ποιότητα των μέσων προβολής μετά από 3 ή 4 χρόνια; Μπορεί το επιπλέον bitrate τότε να είναι χρήσιμο και με το παραπάνω
Την τεχνολογία, όχι, δεν την ξέρω. Ξέρω όμως με σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει τηλεοπτικό στάνταρ πάνω από 1080. Με τίποτα. Αν κάτι είναι επαρκές τώρα για καταναλωτική συσκευή, θα είναι και μετά από χρόνια. Δεν θα αυξηθεί η ανάλυση, δεν θα βγουν νέες τηλεοράσεις στην παραγωγή. Το 1080 θα πρέπει να κλείσει τον κύκλο που έκλεισε το SD: Να μπει σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό. Δεν θέλουν οι εταιρίες να τα παίρνουν από το 5% των βλαμμένων κάθε χρόνο (έτσι και αλλιώς, θα τους τα πάρουν αλλιώς). Θέλουν να τα πάρουν από ΟΛΟΥΣ και μετά να τα ξαναπάρουν. Το μέσον μπορεί να αλλάξει αργά ή γρήγορα ή να εξαφανιστεί ως φυσικό μέσον: ήδη στην Ψωροκώσταινα μιλάμε για 25mbps. Σε δύο-τρια χρόνια θα μιλάμε για 100 και το HD θα παίζει real time on demand από το Internet.

Reaction score
0
Το μέλλον δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι σε players με οπτικά μέσα και μετακινούμενα ηλεκτρονικά....
Αυτά τα δισκάκια είναι για 5-6 χρόνια και πάπαλα.....
Το BR θα είναι πάμφθηνο όμως και με 200GB !!!
Αυτά είναι αρκετά, αν δούμε ότι το xbox360 θα βολεύεται για 1-2 χρόνια ακόμα με απλό dvd 8-9 GB!!!!

ΥΓ
Κάποια στιγμή θα γίνει αυτό που λες, αλλά μπορεί να το πάμε σταδιακά και παράλληλα για πάρα πολλά χρόνια.

Reaction score
5
Νομίζεις δηλαδή ότι υπάρχει επεξεργαστική ισχύ στις παιχνιδομηχανές για να αξιοποιήσει 200GB δεδομένων;

Εδώ με τα 9 GB Και ζωρίζουν τα PC...

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.322
Members
38.300
Νεότερο μέλος
jazzzu4ia