Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
5
Το VC1 είναι αρκετά απαιτήτικό στην κωδικοποίησή του κάτι που οδηγεί σε καθυστερήσεις σύμφωνα με το insiders thread του AVS Forum. Η σειρά ως προς αυτό είναι MPEG-2 - AVC - VC1.
Σαν end user δε με ενδιαφερει η κωδικοποιηση... αλλα η αποκωδικοποιηση, που στο VC-1 ειναι παναλαφρη σε σχεση με τον AVC!

Reaction score
5
Έχεις δίκιο, υπάρχουν μικρές διαφορές που έχουν να κάνουν με τα χαρακτηριστικά κάθε codec. Ο VC1 θεωρείται λίγο πιο soft από τους άλλους δύο, νομίζω πως από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου.
Αλλά η συζήτηση αυτή είναι λίγο χαϊεντάδικη για το γούστο μου.
Πως ομως αν και πιο "soft" ο VC-1 (ονομαστικα) εχει καλυτερα αποτελεσματα σε σχεση με τον AVC στο bandwidth? βλεπε Chronicles of Riddick...
H υπεροχη του VC-1 φαινεται κατα πολυ.. και μονο "soft" τελικα δεν ειναι... :cool_3:

Reaction score
0
Πως ομως αν και πιο "soft" ο VC-1 (ονομαστικα) εχει καλυτερα αποτελεσματα σε σχεση με τον AVC στο bandwidth? βλεπε Chronicles of Riddick...
H υπεροχη του VC-1 φαινεται κατα πολυ.. και μονο "soft" τελικα δεν ειναι... :cool_3:
Θα μου μείνει όμως η περιέργεια...

Τώρα που η paramount αφήνει το vc1 και βάζει τον codec με τις "μεγαλύτερες απαιτήσεις bandwidth", μήπως στριμωχτεί στον περιορισμένο χώρο του HD-DVD?

Η μήπως ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και είναι τελικά μύθος το ότι χρειαζόμαστε την μεγάλη συμπίεση του vc1, αφού και οι δύο codec δίνουν χωρίς πρόβλημα ανάλογη ποιότητα στο HD-DVD ?

Reaction score
5
Θα μου μείνει όμως η περιέργεια...

Τώρα που η paramount αφήνει το vc1 και βάζει τον codec με τις "μεγαλύτερες απαιτήσεις bandwidth", μήπως στριμωχτεί στον περιορισμένο χώρο του HD-DVD?

Η μήπως ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και είναι τελικά μύθος το ότι χρειαζόμαστε την μεγάλη συμπίεση του vc1, αφού και οι δύο codec δίνουν χωρίς πρόβλημα ανάλογη ποιότητα στο HD-DVD ?
Δε γνωριζω τι ΘΑ γινει φιλε μου... και ευχομαι να μη το ισχυριζεσαι εσυ αυτο...

το τι θα γινει... αστο να το δουμε με τα ματια μας γιατι μη ξεχνας οτι και οι δυο, ειναι codecs που δεν εχουμε δει τις δυνατοτητες τους γιατι ακομη βρισκονται στα "early optimizations"... οποτε με τον ενα ή τον αλλο τροπο μπορουμε να βρεθουμε προ εκπληξεως για οποιονδηποτε!....
Οι αλλαγες σε ποιοτητα (αν και στα ιδια ~Mbps) σε mpeg2 απο τα early days του DVD μεχρι σημερα ειναι τεραστιες...
ποσο μαλλον σε τοσο εξελιγμενους και addaptive codecs σαν τους AVC-VC1... ακομη δεν εχουμε δει τιποτα!:cool_4:

Reaction score
0
Εσύ λές ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα , άλλοι ότι η ποιότητα του HD-DVD έχει φτάσει το τέλειο ήδη οπότε δεν έχουμε ανάγκη τον επιπλέον όγκο-bandwidth του BR !

ΥΓ
Kαι επειδή δεν μπορώ να σας το βγάλω τελικά ... η δικιά μου άποψη είναι ότι μας δουλεύουν χοντρά από την MS με το HD-DVD και το Vc1.

-O καλύτερος codec είναι ο AVC που δεν υστερεί ούτε στον όγκο ούτε στην ποιότητα απέναντι του Vc1, και μάλιστα μπορεί να δώσει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον αν εκμεταλλευτούν το BR.
-To mpeg2 είναι υπεραρκετό για την αρχή με χρήση των 50gb και το πιο εύχρηστο.
-Tο vc1 εχει μόνο πλεονέκτημα την μικρή cpu που θέλει για αποκωδικοποίηση, πράγμα που δεν νοιάζει κανένα, και είναι εντελώς άχρηστο για τα 2 νέα format.

Reaction score
0
Δεν βλέπω, sorry. Η ταινία είναι κωδικοποιημένη μόνο σε VC1, αν τη βρεις και σε AVC πες μου, αλλιώς η σύγκριση που κάνεις είναι άσκοπη και το συμπέρασμα εντελώς στον αέρα. Το soft άλλωστε δεν το λέω ως αρνητικό, είναι θέμα γούστου.
Το μόνο πεδίο σοβαρών συγκρίσεων που έχουμε είναι οι ταινίες της Paramount που χρησιμοποιούν άλλους codecs ανά έκδοση. Αν επιμείνει τελικά να βάζει AVC και στο HD-DVD δεν θα έχουμε ούτε αυτό.

Η ουσία είναι ότι και οι τρεις codecs έχουν δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα. Ακόμα και τα συμπεράσματα που πολλοί σπεύσαμε να βγάλουμε για τον MPEG-2 πέρσι το καλοκαίρι αποδείχθηκαν λάθος. Αυτό κρατάω και δεν ασχολούμαι περαιτέρω. Όποιος θέλει να πιστεύει ότι ο VC1 είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά το ψωμί για τοστ μπορεί να συνεχίσει να το πιστεύει.

Reaction score
2
Kαι επειδή δεν μπορώ να σας το βγάλω τελικά ... η δικιά μου άποψη είναι ότι μας δουλεύουν χοντρά από την MS με το HD-DVD και το Vc1.
Ρε bliz, εσυ θα μας τρελανεις. Πως μπορεις να εχεις καν αποψη οταν το μονο που ξερεις για το Hd-dvd ειναι οτι ειναι στρογγυλο? Ελεος...

Reaction score
0
Πως μπορείς να εκφράζεις άποψη του τι κάνω εγώ, όταν δεν έχεις διαβάσει απολύτος τίποτα από όσα έχω γράψει ?
(ας μην χαρακτηρίσω αυτή την συμπεριφορά ...)

Πρίν λίγο σε αυτό το topic αυτό έλεγα με την paramount πχ... αν θες μπορώ να κάνω paste διάφορα , αλλά αφού δεν θα τα δεις ας μην πετάμε το bandwith τζαμπα.

Reaction score
4
Τι είναι πράσινο, έχει αγκάθια καί οταν του πατάς το κουμπάκι κάνει "μπόκι μπόκι μπόκι" ;;;;

Reaction score
2
Εσυ εχεις κλειστα τα ματια σου σε οτιδηποτε εκτος του ps3, δεν ειναι δικο μου το προβλημα. Εγω μια χαρα εχω και απο τα 2, και δεν εχω κανενα κολημα στο κεφαλι μου.

Grow up dude.

Reaction score
4
Βλίζαρντ τι θέση έχεις στην sony? πες μου ειλικρινα.

Ολοι λένε οτι εισαι το πολύ 15 ετών (άλλοι 13) αλλά δεν τους πιστεύω.

Ο τρόπος γραφής σου μου κάνει σε άνθρωπο της οποιασδήποτε εταιρίας που κάνει marketing στα forum κλπ κλπ. Πραγματικά θαυμάζω την υπομονή σου να δέχεσαι τις προσβολές από όλο τον κόσμο
(παρένθεση : που να δεις τι μου λένε πίσω απο την πλάτη σου ακόμα και οι φίλοι του blu-ray)
και να συνεχίζεις τον αγώνα με λάβαρο το PS3!

Για την πατρίδα ρε γαμώτο :bravo: :bravo: :bravo:

ΕΥΓΕ ΕΥΖΩΝΑ! ΕΥΓΕ! :prof:

Reaction score
0
Εσυ εχεις κλειστα τα ματια σου σε οτιδηποτε εκτος του ps3, δεν ειναι δικο μου το προβλημα. Εγω μια χαρα εχω και απο τα 2, και δεν εχω κανενα κολημα στο κεφαλι μου.
Grow up dude.
Κάπου πρέπει να έχεις και εσύ κόλημα ...
Γιατί αν δεν είχες θα έβρισκες καλύτερο τρόπο να συμμετέχεις στην συζήτηση , από το πετάς ηλίθιες απορίες για εμένα.
(το να διαβάσεις πχ λίγο το topic , είναι μια αρχή)

Reaction score
164
Μάλλον έχεις ...
Γιατί αν δεν είχες θα έβρισκες καλύτερο τρόπο να συμμετέχεις στην συζήτηση , από το πετάς ηλίθιες απορίες για εμένα.
Τι είναι καλύτερο;
Οι ηλίθιες απορίες ή οι ηλίθιες απαντήσεις;

Και εσύ βρε spresv... Καλά σου λέει! Διάβασε λίγο το θέμα. Και θα καταλάβεις γιατί μπορεί να έχει άποψη για το Hd-dvd χωρίς να έχει δει ποτέ του! :happy_5:

Reaction score
2
Κάπου πρέπει να έχεις και εσύ κόλημα ...
Τι να σου πω, απο την 6η σελιδα, εχει αρχισει να επαναλαμβανεται επικινδυνα. Τοσα θεματα εχει το site, δεν βλεπω το λογο να κανω δωρο στον εαυτο μου τις υπολοιπες 4 :happy_5:

Τι είναι καλύτερο;
Οι ηλίθιες απορίες ή οι ηλίθιες απαντήσεις;

Και εσύ βρε spresv... Καλά σου λέει! Διάβασε λίγο το θέμα. Και θα καταλάβεις γιατί μπορεί να έχει άποψη για το Hd-dvd χωρίς να έχει δει ποτέ του!
:happy_5: :respect:

Reaction score
4
είναι ωραίο να έχουμε τέτοιες απόψεις.
ο πατέρας μου δεν έχει δοκιμάσει ποτέ στην ζωή του μανιτάρια. ποτέ όμως.

κι ομως δεν μπορει. τα βλέπει και του γυρίζουν τ'άντερα...

ρε μάστορα δοκίμασε μανιταράκι.
ΤΣΟΥ ΡΕ
μα ειναι νόστιμο
ΔΕΝ ΘΕΛΩ

Reaction score
0
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Ξεφύγαμε λίγο δεν νομίζετε?..............βαρέθηκα πια τις προσωπικές διαφωνίες.........όλα τα thread(τύπου hd-dvd vs blu-ray και PS3 vs Xbox 360) έχουν πάντα την ίδια κατάληξη.......το ότι ο blizard είναι κολλημένος με τη Sony είναι πια γνωστό σε όλους και κανείς δεν πρόκειται να του αλλάξει γνώμη.........:sad:

Status
Not open for further replies.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR