Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
0
Για τις ταινιες της paramount που χαζοχαιρεσαι οτι και καλα δε σου απανταει κανεις... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ SPECS ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!
το πιασες τωρα γιατι δεν απανταμε στα θα???
Aπαντάτε αλλά όχι στο θέμα, με τις γνωστές σαχλαμάρες απλά για να χαλάσετε το topic...

Εγώ μιλάω για codecs και αφού δεν ξέρετε και δεν έχετε γνώμη βουλώστε το επιτέλους και αφήστε οποίον θέλει να το συζητήσει....

ΥΓ
Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου καλό να ακούγεται ότι στον codec του BR έχουν μεγαλύτερο bitrate και αφήνουν το αγαπημένο πολλών vc1, αλλά δεχτείτε το πολιτισμένα.

Reaction score
0
Για την Paramount, αν και είναι λίγο στα πλαίσια του "μυρίζω τα νύχια μου" μπορεί το πέρασμα στον AVC να σηματοδοτεί αναβάθμιση του Blu-ray αλλά μπορεί να κάνουν απλά πειράματα και να μη σημαίνει και τίποτα.
Πάντως το κέρδος (σε χρόνο και ανθρωποώρες αν μη τι άλλο) του να χρησιμοποιείς ένα transfer αντί για δύο είναι προφανές.
Αν το πάνε με βάση τις πωλήσεις είναι λογικό να δώσουν περισσότερο βάρος στο BD, αν υποθέσουμε ότι η χρήση του codec σημαίνει κάτι. Ότι ψάχνονται πάντως είναι δεδομένο, οι τρεις μεγαλύτερες κυκλοφορίες τους το Μάϊο χρησιμοποιούσαν σε BD από διαφορετικό codec η καθεμία: MPEG-2 το Dreamgirls, VC1 "Τα γράμματα από την Ίβο Τζίμα" και AVC "Οι σημαίες των προγόνων μας". Τώρα το γυρίζουν σε όλο AVC, άντε να βγάλεις συμπέρασμα.

Το bitrate δε νομίζω ότι θα είναι μεγαλύτερο στο Blu-ray. Μάλιστα μία από τις νέες κυκλοφορίες με AVC (το Black Snake Moan για την ακρίβεια) είναι σε 25άρι BD οπότε εκ των πραγμάτων δεν μιλάμε για bitrate που να χτυπάει 40άρια.

Τέλος η Paramount αρχίζει να χρησιμοποιεί DTS-HD σε κάποια νέα BD της (π.χ. Untouchables) που είναι πολύ θετικό γιατί ως τώρα "ξεπέταγε" τα περισσότερα BD της με Dolby Digital.

Θα δούμε. Πάντως αυτό τον καιρό η Paramount έχει προγραμματισμένες κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες, τα δύο που ανέφερα και τα Warriors, Hustle & Flow.

Reaction score
4
παω να το βουλώσω...

Πουλάω αφρούς πολυουρεθάνης στο μαγαζί στην καταπληκτική τιμή των 4,40€ + ΦΠΑ!

750ml μπουκαλι!

Ποσότητα για βούλωμα! Οχι αστεία!
μπαχαχαχαχαχαχα

Reaction score
164
Εγώ μιλάω για codecs και το έχω πει 100 φορές, αφού δεν ξέρετε και δεν έχετε γνώμη βουλώστε το επιτέλους και αφήστε οποίον θέλει να το συζητήσει....
Επειδή είμαι φιλομαθής, μπορείς να μου πεις, εν συντομία, και με απλά λόγια πώς δουλεύει ο κάθε codec; Μήπως έτσι βρούμε κάποια άκρη, γιατί δεν έχω δει και τις δύο υλοποιήσεις... Για να φωνάζεις έτσι, πρέπει να ξέρεις...

Reaction score
0
Το bitrate δε νομίζω ότι θα είναι μεγαλύτερο στο Blu-ray. Μάλιστα μία από τις νέες κυκλοφορίες με AVC (το Black Snake Moan για την ακρίβεια) είναι σε 25άρι BD οπότε εκ των πραγμάτων δεν μιλάμε για bitrate που να χτυπάει 40άρια.
Πάντως το "norbit" λέει κάποιος στην αρχή ότι έχει διαφορετικό όγκο, και το "The Warriors" είναι σε 50GB με πολύ καλή ποιότητα, οπότε και εκεί λογικά έχουν διαφορετικά transfer.

Πιθανότητα να μην συμβαίνει τίποτα και να είναι στα πλαίσια της "ευκολίας"... αν και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που έχουν φτιάξει διαφορετικές συμπιέσεις ,εφόσον ήθελαν αυτό.

Reaction score
0
Επειδή είμαι φιλομαθής, μπορείς να μου πεις, εν συντομία, και με απλά λόγια πώς δουλεύει ο κάθε codec; Μήπως έτσι βρούμε κάποια άκρη, γιατί δεν έχω δει και τις δύο υλοποιήσεις... Για να φωνάζεις έτσι, πρέπει να ξέρεις...
Τι ακριβώς να σου πω ? τα βασικά είναι ότι το Mpeg2 χρειάζεται πιο πολύ bandwith για να αποδώσει καλά από τα άλλα ... στο BR-50 έχουμε δει καλές ταινίες αλλά ακόμα και εκεί όχι κάτι κορυφαίο.
Το VC1 τα ξέρεις, έχει βγάλει άριστα πράγματα στο Hd-dvd, ενώ το AVC έχει καταφέρει για εμένα ίσως και να ξεπεράσει οριακά το Vc1 του HD-DVD, αλλά μόνο εκμεταλλευόμενο το extra bandwidth του BR.

Μεγάλο ρόλο παίζουν τα εργαλεία και ο τρόπος που κάνεις την κωδικοποίηση-επεξεργασία, είναι σίγουρο ότι δεν είναι όσο απλό νομίζαμε στην αρχή , και αυτο μπερδεύει πολλά.
θεωρητικά όλοι οι codec μπορούν να αποδώσουν καλύτερα με μεγαλύτερο bitrate, ακόμα και ο vc1, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην πράξη ... αν δεν θέλει η MS δύσκολα θα γίνει αυτό με το VC1, αλλά με το AVC ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα όσο το μαθαίνουν , και κυρίως αν συνεχίσει η paramount αυτό που έκανε τελευταία.

Reaction score
164
Τι ακριβώς να σου πω ? τα βασικά είναι ότι το Mpeg2 χρειάζεται πιο πολύ bandwith για να αποδώσει καλά από τα άλλα ... στο BR-50 έχουμε δει καλές ταινίες αλλά ακόμα και εκεί όχι κάτι κορυφαίο.
Το VC1 τα ξέρεις, έχει βγάλει άριστα πράγματα στο Hd-dvd, ενώ το AVC έχει καταφέρει για εμένα ίσως και να ξεπεράσει οριακά το Vc1 του HD-DVD, αλλά μόνο εκμεταλλευόμενο το extra bandwidth του BR.
Μα δεν τα ξέρω, γι αυτό ρώτησα. Και την απόδοση ούτε εσύ πρέπει να την ξέρεις γιατί δεν έχεις δει δείγμα. Οπότε, μόνο με βαθιά γνώση του πώς δουλεύουν οι αλγόριθμοι συμπίεσης, σε μαθηματική βάση, μπορείς να έχεις άποψη. Την έχεις αυτή τη γνώση, μιας και στερείσαι πείρας;

Reaction score
5

Εγώ μιλάω για codecs και αφού δεν ξέρετε και δεν έχετε γνώμη βουλώστε το επιτέλους και αφήστε οποίον θέλει να το συζητήσει....
Το προβλημα ειναι οτι νομιζεις οτι μιλας για codecs...! :smoking:
Να ειχα χρονο να εβρισκα μονο τις κοτσανες που εχεις πεταξει μονο στο τεχνικο/θεωρητικο τμημα... γιατι στο πρακτικο οι γνωσεις σου ειναι δανεικες απο το www.ps3thebest.gr

ρε regunus πιασε 4 φιαλες να βουλωσω το στωμα μου γιατι οι κασες στο σπιτι μου τις τελειωσαν τις δικες μου!!! :crazy_1:

Reaction score
0
Φίλε, αν δεν έχεις να πεις τίποτα στο θέμα καλύτερο ή διαφορετικό , μην πατάς τα πλήκτρα.
Αν βρείς κάτι που θες να διορθώσεις ή να πεις, τότε γράψε για να το μάθουμε.

Δεν είναι bigbrother εδώ και δεν ζήτησε κανείς την άσχετη κριτική σου .Αν νιώθεις την ανάγκη να εκφραστείς έτσι , στείλε sms εκεί που πρέπει.

Reaction score
5
Δεν με λέτε...διαβάζω διαβάζω και κάτι χρήσιμο δεν βλέπω...αερολογίες+γενικολογίες+αυτό αγόρασα,αυτό υποστηρίζω μέχρι να πεθάνω+κάπου διάβασα κάτι=μπουρδολογίες

*1*
Αν έχουμε κάτι να προσθέσουμε στο θέμα καλώς, αν όχι δεν είναι απαραίτητο να γράφουμε. Δεν πληρωνόμαστε με το χαρακτήρα, ΟΚ?

Να μειώσουμε λίγο τις μπουρδολογίες παρακαλώ, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε δει κάτι με τα μάτια μας. Το θέμα έχει εξαντληθεί μέχρι βλακείας, αν έχουμε καινούρια δεδομένα να τα δούμε, αλλιώς ισχύει το *1*.

Ευχαριστώ
ο συνΣυντονιστής

Reaction score
6
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Δυο μέρες έμεινα χωρις pc λογο βλάβης , και ξαναμπαίνοντας βλέπω πως προστέθηκαν σε αυτό το τοπικ περιπου 15 σελιδες.
Τι να πρωτοδιαβάσεις και τι να απαντήσεις.

Δυστυχώς κάθε προσπάθεια πληροφόρησης είναι αδύνατη την στιγμη που ο φανατισμός ενος και μονο μέλους παρασύρει και τους υπόλοιπους ( και μαζι και εμένα πολλές φορες ) σε ατελείωτους διαξιφισμούς ετσι που στο τέλος χάνεται η ουσία.
Ο Βασίλης εχει γραμμένο στην υπογραφή του κατι πολύ σωστο.

Μην λογομαχείς δημόσια με έναν ηλίθιο. Κανείς δεν θα καταλάβει ποιός είναι ποιός.
Εγω θα το διασκευάσω και θα πω

Mην λογομαχείς με έναν φανατικό. Στο τέλος κανεις δεν θα καταλάβει ποιος είναι ποιος.

Reaction score
0
Και αν είναι να πούμε κάτι παιδιά, ας προσπαθήσουμε περισσότερο να είναι πάνω σε αυτό που λέει και όχι σε ότι μας έρθει ... γιατί έτσι και μπορεί να καταλάβουμε καμιά φορά ότι έχει δίκιο , και δεν γινόμαστε εμείς χειρότεροι.

Reaction score
0
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Ρε παιδιά έλεος......:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: .............αφού το θέμα έχει εξαντληθεί τί το τραβάτε παραπέρα?.......αφού βλέπετε ότι δεν πάει άλλο........σε λίγο θα πάρω το HD-E1 και μπόλικες από τις καινούργιες ταινίες που κυκλοφορούν και για τα 2 format και θα postάρω photos.....και έτσι θα δούμε όλοι ποιά ταινία είναι πιο καλή στο κάθε format(τώρα αν κάποιοι δεν με εμπιστεύεστε είναι δικό σας θέμα).....τί codecs και σαχλαμάρες λέτε?......κάντε λίγη υπομονή......1 week only.......γιατί τέλειωσαν τα κομάτια.........:happy_4:

Reaction score
0
Είπαμε να πάρεις Hd-dvd αλλά όχι και 2 version της ίδιας ταινίας .... συγκρατήσου.
(Πάντως οι εικόνες θα βοηθούσαν να φανούνε οι διαφορές που μόνο στα λόγια ακούμε...)

Reaction score
5
Είπαμε να πάρεις Hd-dvd αλλά όχι και 2 version της ίδιας ταινίας .... συγκρατήσου.
αρχισες ηδη να φοβασαι...? "happy_1":crazy_3:

(καποτε λεγαμε μασαει η κατσικα ταραμα...? τωρα για σενα θα λεμε... γρατζουναει το BR?)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

(Πάντως οι εικόνες θα βοηθούσαν να φανούνε οι διαφορές που μόνο στα λόγια ακούμε...)
Ρε blizard πιο πολύ για σένα το κάνω μπας και πειστείς :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8: ........όπως είπα και σε άλλο thread το Prestige και το 300 θα τα πάρω σίγουρα και στις 2 εκδόσεις......:crazy_3:

Reaction score
0
αρχισες ηδη να φοβασαι...? "happy_1":crazy_3:

(καποτε λεγαμε μασαει η κατσικα ταραμα...? τωρα για σενα θα λεμε... γρατζουναει το BR?)
Καλά ... 20 σελίδες γεμίσατε μόλις είπα για ίδιο codec με μεγαλύτερο bitrate κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνετε, και συνεχίζετε :)

ΥΓ
Το BR ΔΕΝ γρατζουνάει αλλά στο HD-DVD είναι εφιάλτης πραγματικά , δεν χωράει πλάκα...

Reaction score
0
Δεν με λέτε...διαβάζω διαβάζω και κάτι χρήσιμο δεν βλέπω...αερολογίες+γενικολογίες+αυτό αγόρασα,αυτό υποστηρίζω μέχρι να πεθάνω+κάπου διάβασα κάτι=μπουρδολογίες

*1*
Αν έχουμε κάτι να προσθέσουμε στο θέμα καλώς, αν όχι δεν είναι απαραίτητο να γράφουμε. Δεν πληρωνόμαστε με το χαρακτήρα, ΟΚ?

Να μειώσουμε λίγο τις μπουρδολογίες παρακαλώ, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε δει κάτι με τα μάτια μας. Το θέμα έχει εξαντληθεί μέχρι βλακείας, αν έχουμε καινούρια δεδομένα να τα δούμε, αλλιώς ισχύει το *1*.

Ευχαριστώ
ο συνΣυντονιστής
.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.293
Νεότερο μέλος