Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
2
Εδώ κανείς σας δεν έχει δει τις δυο version της ταινίας από την paramount με το AVC...
Eσυ την εχεις δει και σε Blu-Ray, και σε HD-DVD?

Lykman, εμενα μου θμυμιζει Chris2004... Toν ειχε πετυχει κανεις σε pctechnology/thelab?

Reaction score
0
Οχι , δεν την έχω δει....

Εδώ δεν είναι μόνο κριτική ταινιών, μιλάμε για το πιθανό πλεονέκτημα που έχει κάποιο από τα 2 format, όταν η ίδια ταινία υπάρχει με τον ίδιο codec(avc) αλλά σε μεγαλύτερο bitrate-όγκο στο BR.
Και αν θεωρείτε θετική την αλλαγή του codec από vc1 που βλέπουμε να γίνεται στο HD-DVD.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που έγραψα παραπάνω, παρακαλώ να μην χαλάει την συζήτηση.
Ας πει αν θέλει ότι το HD-DVD είναι καλύτερο γιατί οι ταινίες που έχει δει σε mpeg2 δεν του άρεσαν κλπ κλπ , αλλά αφήστε τις Κατινιές.

Reaction score
0
Προς τον φίλο marv..
Aν θεωρείς βλακείες το ότι σε κοινά transfers υπάρχουν διαφορές είναι δικαίωμά σου..
Eσύ όμως δεν κατάλαβες πως έβλεπες sd και έκανες κριτική για hd όταν πρωτοπήρες ps3.....αλλά έχεις άποψη για τα κοινά transfers...
Λυπάμαι φίλε γιατί συνήθως στηρίζεις τις απόψεις σου..

Ελαχιστοι κοινοί τίτλοι έχουν ολόιδια εικόνα..
Και ο "μαγικός τρόπος " που ειρωνέυτηκες είναι απλά οι διαφορετικοί codecs.
Δεν περιμένω από κανέναν που δεν γνωρίζω να πεισθεί από κάτι που λέω..
Όμως αρνούμαι να δεχτώ αυθαίρετες απόψεις και άρνηση απλά για την άρνηση.
Και αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους σε όλους τους τομείς της ζωής μας
Αγνοώ τους προηγούμενους χαρακτηρισμούς αν απευθύνονταν σε μένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου για μ@λακίες αλλά δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο.

Επί της ουσίας: όταν γίνεται συζήτηση απαντάω σοβαρά και με επιχειρήματα, όταν γίνεται μπάχαλο δεν θα κάτσω σαν γραφικός με το σταυρό στο χέρι.
Το σχόλιό μου δεν απευθυνόταν καν προς εσένα γιατί πάντα δικαιολογείς τη γνώμη σου, ακόμη και αν έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία και διαφωνώ.
Αν νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου και όλα τα σχόλια αφορούν εσένα δεν είναι δικό μου θέμα.
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα γιατί ούτε καν το διάβασες: τα κοινά transfers (Warner αφού και μεταξύ μας πρέπει όλα να είναι μασημένη τροφή - μάλιστα όταν για τους codecs της Paramount είχαμε γράψει και οι δύο 1-2 σελίδες πριν και είχα δεχθεί την παρέμβασή σου) που με μαγικό τρόπο δείχνουν καλύτερα, οι μπακάλικες συγκρίσεις μεταξύ διαφορετικών ταινιών λες και μπορεί να βγει συμπέρασμα, και οι αστειότητες του στυλ ότι ακόμη και τα lossy codecs σε HD-DVD ακούγονται καλύτερα από PCM σε BR (πάλι μπακάλικες συγκρίσεις διαφορετικών ταινιών). Αυτές δεν είναι σοβαρές συζητήσεις και ποτέ δεν έκρυψα τις αντιρρήσεις μου.

Δεύτερον: το τί έχω δει από HD το ξέρω μόνο εγώ και δεν θα δεχθώ υποδείξεις από κανέναν. Στην αρχή έκανα λάθος και το παραδέχτηκα και ποτέ δεν το έπαιξα ειδήμων του χώρου. Αλλά έχω δει αρκετά Blu-ray (8 που έχω στην κατοχή μου και μερικά ακόμη) και 2-3 HD-DVD σε φίλους. Και στην τελική δεν βλέπω γιατί πρέπει να δίνω λογαριασμό για το πως σχηματίζω άποψη, ιδίως όταν δεν έχω πει ποτέ κακή κουβέντα για το HD-DVD πέρα από το ότι θέλω να τελειώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα ο "πόλεμος" με οποιονδήποτε τρόπο και ο πιο γρήγορος κατά τη γνώμη μου είναι να παραμεριστεί το HD-DVD.

Τρίτον: τη γνώμη μου γι' αυτή την ιστορία την έχω πει από την αρχή. Δύο κονσόρτιουμ εταιρειών μας έχουν παρουσιάσει δύο λίγο πολύ όμοια προϊόντα και όλος ο καυγάς είναι ποιος θα εισπράττει τα δικαιώματα. Σε ένα τέτοιο δίλημμα εν τέλει, η μόνη down to earth τοποθέτηση είναι "πηγαίντε να πνιγείτε και όταν καταλήξετε φωνάξτε με". Αφού καλώς ή κακώς οι περισσότεροι εδώ μέσα αποφασίσαμε να μπούμε στο χορό θα υπομείνουμε και την έλλειψη ποικιλίας και τις παιδικές ασθένειες και τις αρπαχτές που εμφανίζονται περισσότερο ή λιγότερο και στις δύο πλευρές.

Τέλος, η παρέμβασή μου είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με τα μπουλούκια χρηστών που δεν έχουν ξαναπατήσει στην κατηγορία και ξαφνικά έρχονται - εξαίρεση ο exile για να μην τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι - για να βρίσουν/ειρωνευτούν τον Blizard. Ο Blizard μπορεί να λέει ότι θέλει και δεν τον υπερασπίζομαι όταν ως συνήθως υπερβάλλει, αλλά δεν μπορεί να γίνονται μπάχαλο όλα τα σχετικά τόπικ που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα αν οι συντονιστές μπορούσαν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα - ας ρωτήσουμε και τον exile που έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα πόσο χρήσιμο του φάνηκε το παρόν τόπικ.

Αυτά.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Και στην τελική δεν βλέπω γιατί πρέπει να δίνω λογαριασμό για το πως σχηματίζω άποψη, ιδίως όταν δεν έχω πει ποτέ κακή κουβέντα για το HD-DVD πέρα από το ότι θέλω να τελειώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα ο "πόλεμος" με οποιονδήποτε τρόπο και ο πιο γρήγορος κατά τη γνώμη μου είναι να παραμεριστεί το HD-DVD.

Σε αυτό συμφωνώ και επαυξάνω......:cool_4: .....προσωπικά κι εγώ θα προτιμούσα ένα format αλλά αφού είναι δύο θα τα πάρω και τα δύο για να έχω πρόσβαση σε όλες τις ταινίες..............όπως έχω ξαναπεί και σε προηγούμενα posts μου ο μόνος λόγος που θα πάρω το HD-E1 είναι η Universal.....:happy_4:

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Οκ, όλες οι ταινίες είναι ανώτερες στο HD-DVD ... οι ταινίες της paramount που έχουν τον ίδιο codec αλλά με όλα τα extra πλεονεκτήματα του BR που είπα , θα είναι καλύτερες στο Hd-dvd.

Oλος ο κόσμος σχεδόν θεωρεί την καλύτερη ταινία να είναι στο BR, αλλά βέβαια όλες είναι καλύτερες στο HD-dvd.

Kαι επειδή δεν υπάρχει κάποιος τώρα που να έχει δει BR στην ζωή του για να αρχίσει τις γνωστές αλλά άσχετες ειρωνείες, αναγκάστηκες να το κάνεις εσύ.
Όλο αυτό το παραλήρημα ήταν απάντηση, και μάλιστα με quote, στην ερώτησή μου:
Ποια συγκεκριμένη ταινία έχεις δει σε HD-DVD και δεν σου άρεσε; Ποιά του BR θεωρείς ανώτερη και με ποιά του HD-DVD τη συγκρίνεις, την οποία έχεις ΕΣΥ παρακολουθήσει και έχεις ΔΙΚΗ σου άποψη
:crazy_1: :crazy_1:
Ίσως, για αλλαγή να διαβάζεις αυτά που γράφονται. Και αν δεν θέλεις να τα διαβάζεις, μην απαντάς με quote γιατί απλά γίνεσαι γραφικός. Θα σε ξαναματαρωτούσα την ίδια ερώτηση, αλλά θα μου απαντήσεις πάλι "κουκιά σπέρνω", οπότε άστο να πάει.

[offtopic]
Παρακολουθώ αυτό το θέμα σιωπηλά...
Τι μου θύμισε... unwired.gr και MIXALHS, πριν κανά 5άρι χρόνια... Bασίλη (unfo) θυμάσαι? Μήπως είναι ο ίδιος?
[/offtopic]
Λυκούργο, πού τον θυμήθηκες βρε θηρίο; :happy_5:
Μπα, δεν πρέπει να είναι ο ίδιος. Απλά ανήκουν τσην ίδια σπάνια ράτσα.:happy_8:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Ίσως, για αλλαγή να διαβάζεις αυτά που γράφονται. Και αν δεν θέλεις να τα διαβάζεις, μην απαντάς με quote γιατί απλά γίνεσαι γραφικός.
O κόσμος βαριέται να κοιτάξει και εγώ να σου εξηγώ , γιαυτό μπορείς να λες ότι θες.

Δεν έχει και μεγάλη σημασία βέβαια, ελπίζω όποιος ενδιαφέρεται να κατάλαβε ότι μετά την πτώση της ποιότητας της universal στις τελευταίες κυκλοφορίες , αν συνεχίσει στο AVC και η paramount, το HD-DVD έχει χάσει εντελώς χάνει και την ποιότητα που τόσο έχει διαφημιστεί.

Οπότε να έχετε το νού σας όσοι ενδιαφέρεστε αγορές...

Reaction score
164
...κουκιά σπέρνω...
(Από το να απαντήσεις "δεν έχω δει καμία ταινία σε hd-dvd, απλά μεταφέρω απόψεις τρίτων που με συμφέρουν", καλύτερα τα κουκιά...)

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους.
Εγω παρακολουθουσα το thread απο την αρχη,κοιτουσα στο δικτυο,εβλεπα οταν μπορουσα και οπου μπορουσα, ταινιες φιλων και στα δυο φορμα .Μου μπηκε λοιπον το μικροβιο.Δεν εβγαλα ακρη με τις εταιρειες μα ουτε και με τους χρηστες.Αλλος θεωρει το HD-DVD θεο κι αλλος το BR.Υπαρχει και μια τριτη μεριδα που υποστηριζει το htpc για λογους Hardware ή software...
Μπερδεμα μεγαλο..Δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα με το BR -ισως εχει περιθωρια βελτιωσης-αλλα και το HD-DVD μου φανηκε καπως...Μπλεχτηκα στα γραναζια των codecs και ακρη δεν εβγαλα!!
Αναρωτηθηκα εαν οι καινουργιες παραγωγες ειναι γυρισμενες σε HD οποτε και η μεταφορα τους σε καποιο απο τα δυο θα ειναι εξαιρετικη-οσο μπορει να πιασει το ματι-συμφωνα με τις τεχνικες προδιαγραφες.Και σκεφτηκα οτι μπορει ναι μεν να ειναι ετσι ,αλλα τι γινεται με τις παλαιοτερες ταινιες;;Με τις ελληνικες εταιρειες;Θα φαμε στην μαπα παλι παραγωγες φτιαγμενες στο ποδι;;Ή θα πρεπει να αγοραζουμε απο το εξωτερικο ταινιες σε οποιο φορμα κι αν ειναι ή μας αρεσει ,δεν εχει σημασια..
Θεωρησα λοιπον καλο να ρωτησω 5-6 πραγματα στο θεμα αυτο που δεν γνωριζω,ισως δεν ειδα καλα τον τιτλο,θα μπορουσε να ανοιχτει καποιος αλλος ή αν εχει γινει στο παρελθον να μου εχει διαφυγει.
Τελος παντων ,δεν κατεληξα πουθενα,δεν μπορω να χαρακτηρισω αλλα μελη αν ξερουν ή δεν ξερουν,ουτε αν πατροναρουν εταιρειες ή μηχανηματα ή και εγω δεν ξερω τι.
Μαλλον με κουρασε το θεμα γι’αυτο και ειπα οτι αποχωρω ,να κοιταξω καπου αλλου και εδω ειμαστε παλι..
Ποιος ξερει, μπορει μεχρι αυριο να εχει παρουσιαστει τιποτα καινουργιο και να ερθουν τα πανω κατω.Ισως ειναι ακομη πολυ νωρις για να πουμε τον νικητη,ή μπορουμε να βολευτουμε με κατι σε universal που να τα παιζει ολα.
Θα δειξει..
Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
0
...κουκιά σπέρνω...
(Από το να απαντήσεις "δεν έχω δει καμία ταινία σε hd-dvd, απλά μεταφέρω απόψεις τρίτων που με συμφέρουν", καλύτερα τα κουκιά...)
Το ότι συνεχίζετε τα ίδια και τα ίδια προσπαθώντας να υπερασπιστείτε με κάθε μέσο το format σας και να αποφύγετε την σοβαρή συζήτηση, δείχνει πόσο φανατικοί είστε και κάνει ζημιά στην αξιοπιστία σας.

Εγώ απλά ξαναβάζω αυτό που είπα πριν.

Εδώ δεν είναι μόνο κριτική ταινιών, μιλάμε για το πιθανό πλεονέκτημα που έχει κάποιο από τα 2 format, όταν η ίδια ταινία υπάρχει με τον ίδιο codec(avc) αλλά σε μεγαλύτερο bitrate-όγκο στο BR.
Και αν θεωρείτε θετική την αλλαγή του codec από vc1 που βλέπουμε να γίνεται στο HD-DVD.

Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που έγραψα παραπάνω, παρακαλώ να μην χαλάει την συζήτηση.
Ας πει αν θέλει ότι το HD-DVD είναι καλύτερο γιατί οι ταινίες που έχει δει σε mpeg2 δεν του άρεσαν κλπ κλπ , αλλά αφήστε τις Κατινιές.

Reaction score
0
Αναρωτηθηκα εαν οι καινουργιες παραγωγες ειναι γυρισμενες σε HD οποτε και η μεταφορα τους σε καποιο απο τα δυο θα ειναι εξαιρετικη-οσο μπορει να πιασει το ματι-συμφωνα με τις τεχνικες προδιαγραφες.Και σκεφτηκα οτι μπορει ναι μεν να ειναι ετσι ,αλλα τι γινεται με τις παλαιοτερες ταινιες;;Με τις ελληνικες εταιρειες;Θα φαμε στην μαπα παλι παραγωγες φτιαγμενες στο ποδι;;Ή θα πρεπει να αγοραζουμε απο το εξωτερικο ταινιες σε οποιο φορμα κι αν ειναι ή μας αρεσει ,δεν εχει σημασια..
Αν έχεις HD-TV , να είσαι σίγουρος ότι η HD ταινίες θα είναι πολύ καλύτερες από το DVD που βλέπεις τώρα.... μόνο με αυτές μπορείς να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της τηλεόρασής σου.
(οι ταινίες είναι γυρισμένες σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση, λογικά και οι καινούργιες Ελληνικές μέσα , αλλά μην περιμένεις να δεις σύντομα Ελληνική ταινία σε BR και να έχουν κάνει και καλύ δουλειά...)

Αν θες λοιπόν να δεις τι μπορεί να κάνει πραγματικά η ανάλυση της τηλεόρασής σου πάρε BR ... σου προτείνω το sony ps3 γιατί αξίζει τα λεφτά του και ενοικίασε κάποιες από το videoclub.
(η περίμενε μέχρι το τέλος του χρόνου που θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές, θα υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα και θα έχουν ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα)

Reaction score
0
Και παιχνιδια και browsing και linux και BR που θέλει ,και όμορφο είναι ... αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σύστημα που μπορείς να είσαι σίγουρος από πριν ότι δεν έχεις σπαταλήσει τα λεφτά σου αγοράζοντάς το.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Για μενα το θεμα εκλεισε εδω,οχι οριστικα βεβαια.
Θα επανελθω στο μελλον.Κατι μου λεει οτι με τις αναλυσεις μαλλον μας δουλευουν.Ολοι τους..
Ευχαριστω πολυ για την υπομονη σας.

Καλημερα και καλη εβδομαδα.-

Reaction score
0
Δεν μας δουλεύουν , αν δεις HD ταινία στην νέα τηλεόρασή σου θα νομίζεις ότι μας δουλεύουν αυτοί που την πουλάνε και δεν μας ενημερώνουν πόσο χάλια δείχνουν σε Standar definition και πόσο τέλεια σε High definition υλικό.

Reaction score
4
Και παιχνιδια και browsing και linux και BR που θέλει ,και όμορφο είναι ... αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σύστημα που μπορείς να είσαι σίγουρος από πριν ότι δεν έχεις σπαταλήσει τα λεφτά σου αγοράζοντάς το.
Να δω τον Αρη να παίζει παιχνίδι στο PS3 και θα γίνω βουδιστής μοναχός μετά :happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
164
Το ότι συνεχίζετε τα ίδια και τα ίδια προσπαθώντας να υπερασπιστείτε με κάθε μέσο το format σας και να αποφύγετε την σοβαρή συζήτηση, δείχνει πόσο φανατικοί είστε και κάνει ζημιά στην αξιοπιστία σας.

Εγώ απλά ξαναβάζω αυτό που είπα πριν.

Κατακρίνεις την στάση άλλων, υποδικνύεις το τι πρέπει να πούμε, αλλά εσύ στον κόσμο σου.
Ξεκαθαρίσαμε λοιπόν ότι ιδία πείρα δεν έχεις.
Έχεις θεωρητικό υπόβαθρο; Ασχολείσαι με το θέμα; Ξέρεις πώς λειτουργούν οι codecs για τους οποίους μιλάς;

Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι μεγαλύτερο Bitrate και μεγαλύτερο μέγεθος μας κάνουν καλύτερη εικόνα ή/και ήχο.
Τι είναι καλύτερο σε πραγματικές συνθήκες;
-Ένα καλό αρχείο Mp3 ή το ασυμπίεστο wav;
-Μια εκτύπωση 10Χ15 από καλό Jpg των 5mp, ή από ένα Tiff των 25Mp;
Θεωρώ τα δεύτερα σπατάλη χώρου και χρόνου και τα πρώτα ισάξιας ποιότητας με ορθολογιστική χρήση των πόρων του συστήματος.
Είμαι σίγουρος ότι θα προτιμούσες τα δεύτερα.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Το θεμα ηδη ξεχειλωσε..
Καλημερα σας.Παω να διαβασω...

Reaction score
164
:cool_11: :cool_11: :cool_11:
Ναι, θα είσαι σίγουρος. Κάνει και απόσβεση σύντομα, μιας και έχει δύο παιχνίδια και τρία demo. Οπότε δεν έχει περιττά έξοδα σε παιχνίδια και αηδίες...:respect: :respect: :respect:

Reaction score
0
Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι μεγαλύτερο Bitrate και μεγαλύτερο μέγεθος μας κάνουν καλύτερη εικόνα ή/και ήχο.
Τι είναι καλύτερο σε πραγματικές συνθήκες;
-Ένα καλό αρχείο Mp3 ή το ασυμπίεστο wav;
Εδώ καταρχήν μιλάμε για ταινία που είναι γραμμένη σε AVC στα δυο format και με μεγαλύτερο bitrate στο ένα από τα δυο.
(σαν να λέμε mp3-128 και mp3-192 )

Είναι φανερό ότι δεν έχεις διαβάσει ούτε λέξη από όσα έγραψα και ήρθατε απλά για πλακίτσα και να χαλάσετε την συζήτηση , οπότε δεν θα κάτσω να τα λέω όλα από την αρχή... δές τα πρώτα και μετά.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR