Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

Status
Not open for further replies.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Το ένα format είναι πολύ μεγαλύτερο από το άλλο, και πάντα είναι καλό να διαλέγουμε το καλύτερο για το μακροπρόθεσμο δικό μας συμφέρον.
(τουλάχιστον όταν οι διαφορές στην τιμή είναι μικρές)

Η toshiba ήθελε να βγάλει ότι πιο φτηνό μπορούσε, ώστε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα κόστους στην αρχή.
Η MS ήθελε να σπρώξει τον codec της, που δεν τον έχουν ανάγκη στο BR, και προσέφερε τεράστια βοήθεια και κίνητρα στην universal πχ ώστε να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη μεταφορά των ταινιών στο HD-DVD.

Ετσι κατάφεραν να έχουν καλύτερες ταινίες αρχικά, και να δώσουν μια ψευδή εντύπωση ότι το HD-DVD σαν format δεν έχει κανένα μειονέκτημα στην πράξη.
Τώρα που οι άλλοι μαθαίνουν και εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του hardware το BR περνάει μπροστά ,η διαφορά τιμής πέφτει, και τα περιθώρια στενεύουν.
Και λογω μεγεθους κερδιζει δηλαδη??Και γιατι δεν εχουν αναγκη τον codec της mS στο BR??Εχουν κατι καλυτερο??Η μηπως δεν μπορουν να δουλεψουν pep??
Nα διαβασω καλυτερα γιατι χανω επεισοδια..

Reaction score
0
Το BR ειναι ανώτερο τεχνολογικά και δεν το αμφισβητούμε αυτό. Μεγαλύτερη χωριτηκότητα. μονο αυτό όμως. τίποτε άλλο.
Kαι bandwith-ταχύτητα... αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Βασικά δεν υπάρχει και κάτι 'αλλο όταν μιλάμε για format.

Reaction score
4
έχω ψηθεί πάντως να κάνω το ίδιο τέστ... αλλα βήμα βήμα...

δηλαδή πρώτα το σφουγγάρι και μετά δοκιμή αν παίζει

μετά πέταμα 2-3 φορες κάτω και μετά δοκιμή αν παίζει

μετά μαχαίρι και μετά δοκιμή αν παίζει...

αλλα ξέχασα... δεν δουλεύει το player... κάθε 25 ώρες λειτουργίας θέλει service....

και στα 5000 χλμ αλλαγή λαδιών...

Reaction score
4
Μάστορα... Αν βάλω στον κυρ-Θανάση εικόνα BR και HDDVD δίπλα δίπλα και του πω για bandwidth ταχύτητες, χώρους κλπ κλπ θα γυρίσει να μου πει

"Γιέ μου, στο κόκκινο δισκάκι έχω καλύτερη εικόνα για τα ντοκυμαντέρ μου. δεν θέλω το μπλε" :prof:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Για καντο πιο λιανα αυτο..Τι εστι bandwith-ταχυτητα...

Reaction score
0
Οπως στα dvd... αυτό του ps2 είναι πιο αργό από αυτό του 360 … το ενα μπορεί να μεταφέρει πιο πολλά δεδομένα.
Τα players στο BR μπορούν να διαβάσουν μεγαλύτερα αρχεία-ταινίες στον ίδιο χρόνο.
Και λογω μεγεθους κερδιζει δηλαδη??Και γιατι δεν εχουν αναγκη τον codec της mS στο BR??Εχουν κατι καλυτερο??
Μέχρι τώρα υποτίθεται ότι το VC1 μπορεί να δώσει σχεδόν τέλεια εικόνα και δεν μπορεί να βγάλει κάτι παραπάνω αυτός ο codec στο BR … οπότε είναι περιττός και ο extra χώρος-bandwith.

Αυτό είναι το θέμα... και γιαυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον που η paramount αφήνει το VC1(της MS) και πάει σε AVC.

Γιαυτό και θέλω να μου πουν τη γνώμη τους τα παιδιά… θα έχει πλάκα να παραδεχτούν ότι οι codecs είναι ίδιοι τελικά στα στενά περιθώρια του HD-DVD.
Και αν επιμείνουν στο άλλο, δεν θα μπορούν να αρνηθούν την υποβάθμιση του HD-DVD όταν η έκδοση μιας ταινίας AVC για BR θα είναι μεγαλύτερη και άψογη.
(αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο)

Reaction score
4
Πάντως blizy τα posts σου καλύτερα να τα γράφεις όλα σε quote μεσα... να, κάπως έτσι :

γιατί ούτως ή άλλως άποψη δικιά σου δεν έχεις. είτε την διάβασες σε κάποιο άλλο φόρουμ, είτε απλά κάνεις την δουλειά σου.
αντε γεια τώρα. παω για ύπνο γιατί στις 5:30 θα βαρέσει ο ξυπνητήρης....

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Συνεχιζω το διαβασμα...Εχω μπλεχτει με αυτους τους codecs ...Απωλεστικα λεει ,μη απωλεστικα..Θα δουμε..

Reaction score
0
Και τα δυο format μπορούν να βάλουν τους ίδιους codecs, δεν έχει τόσο σημασία.
(εξάλλου ούτε ξέρουμε 100% τις δυνατότητες του καθενός)

Σημασία έχει που θα βγεί μια ταινία στο HD-DVD με AVC μεγέθους 30GB πχ, και στο BR θα έχει 40GB στον ίδιο codec.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
και το κερδος στο br τι θα ειναι δηλαδη??τι 30 τι 40 τι 50..Θα εχει το κατι τις παραπανω??Σε τι??Αυτο ρωταω..

Reaction score
0
και το κερδος στο br τι θα ειναι δηλαδη??τι 30 τι 40 τι 50..Θα εχει το κατι τις παραπανω??Σε τι??Αυτο ρωταω..
Οτι έχει ένα divx των 600mb, σε σχέση με ένα divx των 800gb... καλύτερη ποιότητα στο μεγαλύτερο.
(έχει σημασία όμως που είναι σε AVC για τους λόγους που είπα πριν)

Reaction score
0
40 αντί 28 εικόνα, συν άλλα 14 αντί 8 στον ήχο.
http://www.blu-ray.com/faq/#hddvd
Στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι το Vc1 μπορεί να βγάλει άριστα αποτελέσματα ακόμα μέσα στα όρια του Hd-dvd, αλλά το avc και το τι θα γίνει στο μέλλον είναι άλλο θέμα.

Reaction score
14
Πάντως παρατηρώ ότι ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει αποδεκτός κάποιος από πολλά μέλη του Avsite είναι να βρίσει τον Blizard. Και δεν τιμά ούτε το Avsite ούτε τα μέλη του αυτή η νοοτροπία όχλου. Και εγώ διαφωνώ συχνά μαζί του αλλά το θέαμα πέντε έξι ατόμων να βρίζουν έναν είναι απαράδεκτο και απορώ γιατί το επιτρέπουν οι συντονιστές. Αν δεν τον αντέχετε μπανάρετέ τον, αλλά αυτή η κατάσταση είναι γελοία.

Παρεμπιπτόντως έχω διαβάσει πολλές βλακείες εναντίον του Blu-ray εδώ μέσα, ανάλογες με όσα λέει ο Blizard για το HD-DVD. Για τη χωρητικότητα, τους codecs, τις γρατζουνιές, τα κοινά transfers που με μαγικό τρόπο δείχνουν καλύτερα στο HD-DVD, το DD+ που ακούγεται καλύτερα από το PCM κτλ.

Απογοητευτική η παρέμβασή σου....
Και άχρηστη..
Δεν το συνηθίζεις....κρίμα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

[/b]

Απογοητευτική η παρέμβασή σου....
Και άχρηστη..
Δεν το συνηθίζεις....κρίμα.
Παντως αυτη η αεναη αντιπαραθεση πολλων εναντιον ενος, και ενος εναντιον πολλων εχει κουρασει υπερβολικα, και δεν κερδιζει κανεις τιποτα...

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Ok,αποχωρω .
Θα απευθυνθω αλλου..Και θα συνεχισω το διαβασμα.
Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
14
Όσοι έχουν μάτια και βλέπουν θα πρέπει να έχουν λόγο.
Οι υπόλοιποι αν δεν θέλουν να ακούσουν , να πιστέψουν ή αν δεν έχουν επιχειρήματα για το αντίθετο θα έπρεπε κανονικά να βγάζουν το σκασμό..
Αυτού του είδους συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα..
Ο κάθε μ@λάκας άσχετος αγ@μητος έχει άποψη για το sex πχ και θέλει να επιβάλλει και την άποψή του..
Κάποιος που δεν έχει δίπλωμα οδήγησης θέλει να σου κάνει μαθήματα formula1..
Kαι θα επιμείνει σε αυτό...
Κάποιος που δεν έχει φάει αγγινάρες στη ζωή του δεν λέει "δεν μου αρέσουν" αλλά λέει με σιγουριά "δεν είναι νόστιμες" και φωνάζει στους υπόλοιπους πως τρώνε μιά αηδία...
Από τέτοιου είδους παραδείγματα είναι γεμάτη η καθημερινότητα όλων μας...
Χάσιμο χρόνου και τίποτα άλλο.

Προς τον φίλο marv..
Aν θεωρείς βλακείες το ότι σε κοινά transfers υπάρχουν διαφορές είναι δικαίωμά σου..
Eσύ όμως δεν κατάλαβες πως έβλεπες sd και έκανες κριτική για hd όταν πρωτοπήρες ps3.....αλλά έχεις άποψη για τα κοινά transfers...
Λυπάμαι φίλε γιατί συνήθως στηρίζεις τις απόψεις σου..

Ελαχιστοι κοινοί τίτλοι έχουν ολόιδια εικόνα..
Και ο "μαγικός τρόπος " που ειρωνέυτηκες είναι απλά οι διαφορετικοί codecs.
Δεν περιμένω από κανέναν που δεν γνωρίζω να πεισθεί από κάτι που λέω..
Όμως αρνούμαι να δεχτώ αυθαίρετες απόψεις και άρνηση απλά για την άρνηση.
Και αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους σε όλους τους τομείς της ζωής μας

*μάλλον να αποχωρήσω και εγώ από το θέμα...πολύ τράβηξε

** Δεν μπορείς να μάθεις σε μιά κατσίκα βιολοντσέλλο...και να ήθελε δεν θα μπορούσε...τσάμπα η προσπάθεια..

Reaction score
0
Τι καίγεστε στη τελική... και τα δύο ακόμα όλα είναι σε νηπιακή (να μην πω βρεφική) κατάσταση.
Time will show, don't run after it, let it flow. :)

Reaction score
0
Όσοι έχουν μάτια και βλέπουν θα πρέπει να έχουν λόγο.
Οι υπόλοιποι αν δεν θέλουν να ακούσουν , να πιστέψουν ή αν δεν έχουν επιχειρήματα για το αντίθετο θα έπρεπε κανονικά να βγάζουν το σκασμό..
Αυτού του είδους συμπεριφορές υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες και σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα..
Aυτοί που έχουν μάτια θα μας πουν τι είδαν και θα το μετρήσουμε ανάλογα … δεν θα φιμώσουν το forum ούτε θα επιβάλουν την άποψή τους σε άσχετα θέματα.

Εδώ κανείς σας δεν έχει δει τις δυο version της ταινίας από την paramount με το AVC , και δεν δικαιολογήστε να μας απαγορεύετε να το συζητάμε.

Έχουμε για πρώτη φορά μια έκδοση ταινίας που έχει AVC και είναι μεγαλύτερη σε όγκο-bitrate στην version του BR, και καταλήξαμε να έχουμε πάλι σαχλαμάρες αντί να συζητήσουμε φυσιολογικά την πιθανότητα να έχει πλεονέκτημα το BR.

Reaction score
0
Απάντηση: Τελειώνει μάλλον ο πόλεμος...

[offtopic]
Παρακολουθώ αυτό το θέμα σιωπηλά...
Τι μου θύμισε... unwired.gr και MIXALHS, πριν κανά 5άρι χρόνια... Bασίλη (unfo) θυμάσαι? Μήπως είναι ο ίδιος?
[/offtopic]

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος
KosmasTR