Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Δημήτρη, βλέπω ότι στο δεύτερο σετάκι έχεις αντιστρέψει τις μεριές που είναι οι προβολείς. Καλύτερα να το κρατήσεις σταθερό για να μη υπάχουν μπερδέματα :cool_4:


Κατά τα άλλα οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο για τη μέθοδο που πρότεινες, νομίζω τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακότατα!!!! :bravo::bravo::bravo:
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.671
Reaction score
9.291
Απάντηση: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Έχει πολύ πράμα! Αν είχα και τη δυνατότητα να ανεβάσω εικόνες μεγαλύτερης ανάλυσης από 800Χ600, θα παθαίνατε πλάκα!
Άντε και μια τελευταία. Περισσότερες αύριο το απόγευμα, γιατί έχουμε και δουλειές.
(Εννοείται ότι από το όνομα του αρχείου καταλαβαίνετε ποιον προβολέα βλέπετε)
 

Attachments


Μηνύματα
2.632
Reaction score
1
Ρε παιδια, ειναι η ιδεα μου κ ο ενθουσιασμος μου, η οι διαφορες ειναι εμφανως υπερ του InFocus?
 

Μηνύματα
3.344
Reaction score
1
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ακόμα και τώρα σκουπίζω σάλια από το SilverStone! Πρέπει να είναι ένα από τα πιο σαλιωμένα HTPC που κυκλοφορούν στη πιάτσα… Φτου φτου να μη το βασκάνω το καμάρι μου, έδωσε τα ρέστα του απόψε. Ούτε μία επανεκκίνηση, μην ακούτε κύριοι τις κακοήθειές τους, μόνο μια φορά κλείσαμε το Powerdvd και το ξανανοίξαμε μετά από τρεισήμισι ώρες παιξίματος και αμέτρητες HD-DVD αλλά και Bluray ταινίες που βάλαμε! Αποδείχθηκε άριστος διαιτητής της μονομαχίας και ακριβοδίκαιος τροφοδότης, τάισε τους δύο μονομάχους με τη μασημένη τροφή που απεγνωσμένα ζητούν: 1080p/24Hz! :cool_4:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Στα σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι ζούμε πλέον ιστορικές στιγμές. Με αυτό το εκπληκτικό συγκριτικό, που πιθανότατα αποτελεί το κύκνειο άσμα του χώρου της Ηχοέκφρασης, φαίνεται ότι έχουμε τέλος εποχής κύριοι. Το επόμενο συγκριτικό πιθανότατα θα λάβει μέρος στον ολόφρεσκο χώρο του Βαγγέλη Λάμπρου που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς.
<o:p> </o:p>
Είναι η πρώτη φορά που δεν έχω διάθεση (προς το παρόν τουλάχιστον) να αναφερθώ αναλυτικά στην απόδοση των δύο μονομάχων μας. Πρόκειται για δύο πραγματικά θαυμάσιους προβολείς, που δεν θα απογοητεύσουν κανέναν μελλοντικό τυχερό ιδιοκτήτη τους! Μιλάμε για δύο εξαιρετικά μηχανάκια, κορυφαία στη μεσαία κατηγορία τιμής, που θα ακολουθήσουν βεβαίως τη γνωστή πορεία των ψηφιακών προβολέων τα τελευταία χρόνια: θα παραμείνουν βασιλιάδες και πρίγκιπες για λίγο καιρό, μέχρι τον επόμενο διψασμένο για διάκριση διεκδικητή που θα τους εκθρονίσει από το θρόνο!
<o:p> </o:p>
Αυτό που θα ήθελα να σας περάσω σαν στιγμιότυπο είναι το εξής: Χτες βράδυ, μετά από το εξαντλητικό εξάωρο ρυθμίσεων και δοκιμών, βάλαμε επιτέλους να παίξουν τα Seabiscuit και Hulk σε HD-DVD. Με τις πρώτες εικόνες, μαζεύαμε τα σαγόνια και τους φρονημίτες μας από το πάτωμα! Γυρνάω και λέω στον Νίκο (Zoglair), «Τι όμορφες εικόνες είναι αυτές που βλέπουμε», είχα φύγει εντελώς μιλάμε παιδιά, τα δύο προβόλια κεντούσαν κυριολεκτικά στο πανί! Και ο Νίκος μου απαντάει: «Μαγικές εικόνες, πράγματι»…
<o:p> </o:p>
Ένα απολύτως εξακριβωμένο συμπέρασμα για αρχή: Οι νέοι προβολείς 1080p ΑΠΑΙΤΟΥΝ 1080p/24fps για να σας δείξουν το 100% της εικόνας που μπορούν να αποδώσουν με τα HD-DVD και Bluray δισκάκια. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, δηλαδή 1080p/60Hz, 1080i, χαμηλότερες αναλύσεις κτλ., είναι απλώς μικρότεροι ή μεγαλύτεροι συμβιβασμοί και υποβιβασμός της ποιότητας.
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Πρωτον χιλια μπραβο σε ολα τα παιδια και στον Αντρεα και στον Νικο γιατι εχουν καταφερει να κανουν το ενα συγκριτικο καλυτερο απο το προηγουμενο :bravo::bravo::bravo:

Μια ερωτηση μονο.
Μια ερωτηση που ενδιαφερει πολυ κοσμο και το εχω ξαναπει και δεν υπαρχει πληροφορια αναλογη σε ολα τα συγκριτικα με αποτελεσμα να αγνουνται ολοι οσοι εκτος απο ταινιες θελουν να παιζουν ΚΑΙ τα παιχνιδακια τους απο τις HD κονσολες τους τωρα πια!!!!.

Να ειστε σιγουροι οτι μπορει τωρα πια η λαμπα να καει πολυ παραπανω για παιχνιδια(για αρκετο κοσμο) παρα για ταινιες που με τα divx που μας βοβαρδιζουν μπορουμε να τα δουμε στην TV λογω χαμηλης ποιοτητας.

Με λιγα λογια αν καποιος μου ειχε πει οταν εψαχνα για ποιον προβολεα να αγορασω, οτι ο ενας πεταει στην γυαλαδα και στο antialising και ο αλλος δεν μπορει να στο βγαλει επαρκως , τοτε εγω θα προτιμουσα εναν dlp και ας ειχε rainbow που στην τελικη ολοι λενε οτι συνηθιζεται.

Αυτη η πληροφορια δεν υπαρχει σε κανενα συγκριτικο και ας ειναι πολυ σημαντικη στις πωλησεις προβολεων τωρα πια μιας και πιστευω οτι η αγοραστικη ηλικια των ανθρωπων που αγοραζουν προβολεα δεν απεχει και πολυ απο αυτων που αγοραζουν κονσολα.

Εκει λοιπον εχουμε ενα θεμα.
Ο Infocus πεταει και μερικοι λενε οτι ειναι καλυτερος και απο τον Sharp.
O Sharp γυαλιζε....και σιγουρα και ο Infocus λογω της ιδιας τεχνολογιας.

Ο Sony βγαζει την "γυαλαδα" που βγαζει ενας DLP κατι σημαντικοτατο για τα σημερινα παιχνιδια και τα γραφικα τους ή εχει αυτην την μουνταδα των LCD που χαντακωνει τις κονσολες?
(giorgio μονο εσυ με καταλαβαινεις....βοηθα :respect:)
 

Μηνύματα
276
Reaction score
1
Πρώτα απο ολα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον οικοδεσπότη κ. Καφάτο για την οργάνωση , στους λοιπούς συντελεστές που κατέθεσαν κυριολεκτικά ψυχή για να λειτουργήσουν όλα άψογα και τέλος σε όλους γενικά τους παρευρισκόμενους.

Συγκριτικά αν'αμεσα σε 2 διαφορετικά μηχαν'ακια , με διαφορετική σχεδίαση και διαφορετική σθμπεριφορά.

Ο Infocus απο την μια μερια DLP μονότσιπος , με χειρουργική ακρίβεια και οξύτητα , με ανάλυση ΜΟΝΑΔΙΚΗ με σχεδόν αληθινή απεικόνιση τον χρωμάτων αλλα με τα μειονεκτήματα αυτής την τεχνολογ'ίας ( RAINBOW και οχι καλ΄η κίνηση) , και απο την άλλη μερια ο SONY με χρώματα που ειναι περισσότερο κορεσμένα , με καλή ευκρίνεια και καλη ανάλυση και με ΜΟΝΑΔΙΚΗ κίνηση πλέονεκτήματα της 'αλλης τεχνολογίας.

Στίς γρ'ηγορες σκηνές ο Infocus έχανε με εικόνα που θύμιζε κίνηση καρε-καρε , αλλα σε ανάλυση βάθους , χρώμα και οξύτητα ήταν πολθ μπροστά.

Συμέρασμα πάντοτε βέβαια υποκειμενικά και με πιθανότητα λάθους , μιας και τα μάτια του καθενός ικανοποιούνται , ανέχονται και προσέχουν διαφορετικά συνήθως πράγματα.

INFOCUS :

ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ ΓΙΑ

Τον απύθμενη οξύτητα
Τα χρώματα
Την ΤΕΡΑΣΤΙΑ φωτεινότητα
Την τιμή του

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ

Για την κίνηση του
Για το rainbow που δυστυχώς 'εβλεπα



SONY

ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ

Για την κίνηση του
Για το ντιζάιν του

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑ

Για την τιμή του
Για την αντιπροσωπία που τον πουλάει
Για τα οχι τοσο καλα χρωματά του


Τ'ελος να πω σε όλους οτι είχα έρθει αποφασισμένος να παραγγείλω τον SONY αλλα μάλλον τελικά δεν θα το κάνω.

Θα περιμένω τον προβολέα αυτον που θα περιέχει τα πλεονεκτήματα και των 2 μονομάχων , μιας και πιστεύω οτι η εξέλιξη εχει ακόμη δρόμο να κάνει, εαν βέβαια την την τεχνολογία την αφήσουν για λίγο ήσυχη το marketing των εταιριών.

Σας ευχαριστώ ολους.
 

Μηνύματα
768
Reaction score
1
Πόση είναι η απόσταση που χωρίζει τον νέο σονυ από τον 50 (θυμάμαι εκείνος δεν είχε πάρει και τόσο καλές κριτικές). Είναι σημαντική;
Το πιο βασικό για μένα, είναι πιο φωτεινός; Σε πόσες ίντσες νομίζετε οτι μπορεί να παίξει ικανοποιητικά;
Ναι είναι σημαντικά καλύτερος από τον 50.

Είναι και πιο φωτεινός! Πιστεύω ότι μέχρι τις 120-130 ίντσες δεν θα είχε πρόβλημα έστω κι αν χρειάζοταν η ψηλή σκάλα της λάμπας.

Ειδικά όταν έδειχνε μια εικόνα με μπόλικο λευκό, άνοιγε η ίριδα και στα δικά μου μάτια η φωτεινότητα ήταν η ίδια με τον ΙΝ82.
 

Μηνύματα
52
Reaction score
0
Η photo με το ταξί είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τον καθαρό νικητή στο θέμα της εικόνας, πάντα κατά την άποψη μου.
Στα λοιπά θέματα: κίνηση, rainbow effect κλπ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, δοσμένο πως δεν ήμουν παρόν. Ένα επιπλέον θέμα που θα πρέπει να εκτιμηθεί είναι και η ευκολία τοποθέτησης. Τι να το κάνεις το τέλειο προβόλι, αν είναι αδύνατο να το τοποθετήσεις στο χώρο σου.
Τέλος, θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την απορία μου για την απόδοση των 2 προβολέων σε σύγκριση με τον DILA, ιδιαίτερα στις σκοτεινές σκηνές, από τις οποίες ελπίζω να δούμε και photo.
Συγχαρητήρια για το συγκριτικό.
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.671
Reaction score
9.291
Απάντηση: Re: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Η photo με το ταξί είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τον καθαρό νικητή στο θέμα της εικόνας, πάντα κατά την άποψη μου.
Στα λοιπά θέματα: κίνηση, rainbow effect κλπ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, δοσμένο πως δεν ήμουν παρόν. Ένα επιπλέον θέμα που θα πρέπει να εκτιμηθεί είναι και η ευκολία τοποθέτησης. Τι να το κάνεις το τέλειο προβόλι, αν είναι αδύνατο να το τοποθετήσεις στο χώρο σου.
Ο IN82 είχε πράγματι κάπως καλύτερη ευκρίνεια και βάθος πεδίου, αλλά και ο WV60 ήταν πολύ καλύτερος από οτιδήποτε άλλο τρίτσιπο έχω δει.
Έπασχε όμως από τη γνωστή ανομοιομορφία του πάνελ και γενικά είχε κάπως λιγότερο ισορροπημένα χρώματα (κάπως τσιμπημένα πρασινοκίτρινα) σε σχέση με τον IN82, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν καλός.
Η κίνησή του ήταν λίγο καλύτερη από του IN82 στα 1080p/24.
Εκεί που ο ΙΝ82 υστερούσε, σε βαθμό που να του στερεί το χαρακτηρισμό ΤΕΛΕΙΟ μηχάνημα, ήταν στο rainbow. Ο 4Χ τροχός του προκαλούσε το φαινόμενο σε βαθμό ενοχλητικό, σε εμένα που -γενικά- δεν έχω μεγάλο πρόβλημα με το RBE. Πρέπει πάντως να πω ότι μόνο σε ένα δισκάκι (Apocalypto) ένοιωσα αυτήν την ενόχληση. Στα άλλα, το παρατηρούσα κάπου-κάπου, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Πάντως, οι μισοί από εμάς δεν το έβλεπαν καθόλου...
Τώρα για την ευκολία τοποθέτησης, νομίζω πως δε χρειάζεται απάντηση όταν συγκρίνεις SXRD με DLP...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Έχω βαρεθεί να δίνω συγχαρητήρια σε όλους σας για τα συγκριτικά που γίνονται το ένα μετά το άλλο! :bravo::bravo:
Είστε ομάδα αχτύπητη παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ! :respect:


p.s. Τσαντουλή, κόψε την παρέα με τον θεότυφλο ταχέως γιατί σε βλέπω χομσινεμάκια σε λίγο καιρό. :happy_9:
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.671
Reaction score
9.291
Απάντηση: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Οκ, σκέφτηκα ένα κόλπο, σχετικά με το πως θα μπορούσαμε να βλέπουμε τις εικόνες σε υψηλή ανάλυση. Και πάλι μην φανταστείτε ότι θα δείτε το 100% της πραγματικής εικόνας των προβολέων. Ένα 90% πιστεύω ότι το έχουμε πετύχει πλέον, για το υπόλοιπο 10% θα πρέπει να τους δείτε από κοντά. Λοιπόν, το κόλπο είναι το εξής: αντί να τις ανεβάσω σαν jpg, τις ανεβάζω συμπιεσμένες σαν zip, οπότε δεν έχω τον περιορισμό της ανάλυσης, ενώ έχω και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.
Διάλεξα ένα close-up όπου φαίνεται πόσο κοντά ακολουθά ο VW60 τον IN82 σε ευκρίνεια. Φαίνεται επίσης και ο ελαφρός... ίκτερος από τον οποίο πάσχει. Και στους δύο πάντως, η εικόνα είναι εκπλητική (δείτε ότι διακρίνονται στις κόρες των ματιών μέχρι και οι αντανακλάσεις από τα... ρεφλεκτέρ που έιχαν στο στούντιο, ένα αριστερά και ένα πάνω!)
Πείτε μου αν είναι βολικό το κόλπο ή αν προτιμάτε να συνεχίσω να ανεβάζω με οριζόντια ανάλυση 800 pixels.
Ελπίζω επίσης να έχετε ρυθμίσει τις οθόνες σας, γιατί ακολουθούν και σκοτεινά πλάνα, όπου επίσης οι δύο προβολείς μας εξέπληξαν. Επ'ευκαιρία, θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη από τα μέλη που παραβρέθηκαν στο συγκριτικό, για το κατά πόσο οι φωτό ανταποκρίνονται σε αυτά που είδαμε (την οθόνη μου την έχω ρυθμίσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
 

Attachments



Μηνύματα
2.791
Reaction score
1
Στη φωτογράφιση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η μεθοδολογία του MaxHeadroom, με άριστα κατά τη γνώμη μου αποτελέσματα.

Δεν κατέχω της τέχνη της φωτογραφίας, αλλά νομίζω πως η αυτόματη ίριδα του Sony, επηρέασε ελαφρά το αποτέλεσμα. Να μας πουν οι ειδικοί επ΄αυτού.

Οι μηχανές, ήταν διαφορετικές:

- Nikon D80, για τον Infocus
- Canon EOS 30D, για τον Sony
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.415
Reaction score
28.404
Απάντηση: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια. Κάνατε πολύ καλή δουλειά.
Δεν θα έπρεπε να είναι ίδιες οι μηχανές με ίδιες ρυθμίσεις;
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.671
Reaction score
9.291
Απάντηση: Re: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Στη φωτογράφιση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η μεθοδολογία του MaxHeadroom, με άριστα κατά τη γνώμη μου αποτελέσματα.

Δεν κατέχω της τέχνη της φωτογραφίας, αλλά νομίζω πως η αυτόματη ίριδα του Sony, επηρέασε ελαφρά το αποτέλεσμα. Να μας πουν οι ειδικοί επ΄αυτού.

Οι μηχανές, ήταν διαφορετικές:

- Nikon D80, για τον Infocus
- Canon EOS 30D, για τον Sony
Έχεις δίκιο ότι η αυτόματη ίριδα επηρεάζει την έκθεση, ωστόσο με τη συγκεκριμένη μέθοδο και αυτό το πρόβλημα καλύπτεται. Χρησιμοποιήθηκε ένα μετριοπαθές βήμα bracketing 0,7EV. Mε 0,3EV τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο spot-on! Τα διαφορετικά CCD των μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν κάνουν μια μικρή διαφορά, αλλά όχι κρίσιμη.
Μην ξεχνάς ότι ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η μέθοδος στην πράξη –την επόμενη φορά θα είμαστε ακόμα πιο άνετοι στη εφαρμογή της! :cool_4:
 



MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.671
Reaction score
9.291
Απάντηση: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια. Κάνατε πολύ καλή δουλειά.
Δεν θα έπρεπε να είναι ίδιες οι μηχανές με ίδιες ρυθμίσεις;
Το να είναι ίδιες οι μηχανές θα βοηθούσε λίγο ακόμα στη σύγκριση.
Ίδιες ρυθμίσεις όχι, σε καμμιά περίπτωση! Αν βάζαμε τις ίδιες, τουλάχιστον ο ένας προβολέας θα ήταν άλλα αντί άλλων (αν υποθέταμε ότι είχαν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια φωτεινότητα, σκέψου και την αυτόματη ίριδα).
 


MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.671
Reaction score
9.291
Απάντηση: Συγκριτικό: Sony VPL-VW60 vs InFocus IN82

Και μια ημισκοτεινή. Θυμηθείτε ότι μόνο με καλά ρυθμισμένο μόνιτορ μπορείτε να βγάλετε σωστά συμπεράσματα.

Infocus



Sony
 

Attachments



Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.134
Μηνύματα
2.889.923
Members
37.994
Νεότερο μέλος
JimmyVas1978
Top