- Reaction score
- 13.423
Re: Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .
Κουίζ:118: Ένα από τα ηχεία που ανέφερες είναι εντελώς μάπα με φτηνιάρικα μεγάφωνα και γενικός μεγάλη απάτη. Ποιο είναι?Αυτο που εχω παρατηρησει aonf, ειναι οτι γενικα ακους ηχεια αλλα με ενισχυτικα οχι τα δικα σου. Αν και ειναι δυσκολο αν εχεις ενισχυτη που ζυγιζει 50 κιλα να τον κουβαλας απο δω κι απο κει (μαζι με τον προενισχυτη και ενδεχομενως και το player σου) για να ακουσεις διαφορα ηχεια, ομως πως αλιως μπορεις να βγαλεις καποιο ασφαλες συμπερασμα. Αποτι καταλαβαινω πας για ηχεια που ενδεχομενως θα ξεπερασουν το 10.000 δεν εχει λιγο ρισκο ο τροπος που κινεισαι? Βεβαια προσωπικα ακομα δεν εχω καταλαβει ποια ενισχυτικα θα συνοδευσουν τα μελλοντικα ηχεια σου εκτος κι αν σκεφτεσαι κι εκει να κανεις καποιες αλλαγες. Στα ηχεια ANALYSIS αν τα ακουσεις με καποιον οχι τοσο δυνατο ενισχυτη οπως ο KRELL αλλα καπως ποιο "ζεστο" μηπως αλαξει ριζικα το αποτελεσμα? Οσο για τις χαμηλες συχνοτητες στα πανελ χωρις την βοηθεια sub εχω την εντυπωση μονο το Martin Logan Summit τα παει πολυ καλα. Ομως επειδη ειναι πολυ δυσκολο να πετυχουμε το απολυτο λογω του οικονομικου, αναγκαστικα θα κανουμε και καποιους συμβιβασμους. Ειχες το χαμηλο στα 802 σου ελειπε το σωμα απο τα πανελ. Πας στα πανελ το προβλημα γινεται αντιστροφο. Ενα ηχειο που ειναι κατα πασα πιθανοτητα κοντα στα γουστα σου ειναι το BOSENDORFER VC7 E και μιας και ανεφερες και ηχειο βιβλιοθηκης τα WILSON βασης (εχουν 3 ξεχωριστα μεγαφωνα για τις χαμηλες συχνοτητες που το καθε μεγαφωνο βλεπει σε διαφορετικη κατευθυνση) ειναι ενα ηχειο που προτεινεται απο πολυ αξιοπιστους δημοσιογραφους και φαινεται οτι σολους τους τομεις να ειναι πολυ ζυγισμενο. Εσυ στην Αθηνα πολυ ευκολα μπορεις να τα ακουσεις. Στην Θεσ/νικη στον ΣΑΡΑΦΙΔΗ καποτε ειχαν τα MARTIN LOGAN (εχω καιρο να παω και δεν ξερω αν εξακολουθουν να υπαρχουν), εσυ θα τα βρεις πιο ευκολα. Δεν νομιζω ομως οτι μπορει να δημιουργησουν αυτη την υπεροχη ατμοσφαιρα του ΣΑΟΥΝΤΛΑΜΠ. Σου ευχομαι καλη τυχη.