Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Re: Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Αυτο που εχω παρατηρησει aonf, ειναι οτι γενικα ακους ηχεια αλλα με ενισχυτικα οχι τα δικα σου. Αν και ειναι δυσκολο αν εχεις ενισχυτη που ζυγιζει 50 κιλα να τον κουβαλας απο δω κι απο κει (μαζι με τον προενισχυτη και ενδεχομενως και το player σου) για να ακουσεις διαφορα ηχεια, ομως πως αλιως μπορεις να βγαλεις καποιο ασφαλες συμπερασμα. Αποτι καταλαβαινω πας για ηχεια που ενδεχομενως θα ξεπερασουν το 10.000 δεν εχει λιγο ρισκο ο τροπος που κινεισαι? Βεβαια προσωπικα ακομα δεν εχω καταλαβει ποια ενισχυτικα θα συνοδευσουν τα μελλοντικα ηχεια σου εκτος κι αν σκεφτεσαι κι εκει να κανεις καποιες αλλαγες. Στα ηχεια ANALYSIS αν τα ακουσεις με καποιον οχι τοσο δυνατο ενισχυτη οπως ο KRELL αλλα καπως ποιο "ζεστο" μηπως αλαξει ριζικα το αποτελεσμα? Οσο για τις χαμηλες συχνοτητες στα πανελ χωρις την βοηθεια sub εχω την εντυπωση μονο το Martin Logan Summit τα παει πολυ καλα. Ομως επειδη ειναι πολυ δυσκολο να πετυχουμε το απολυτο λογω του οικονομικου, αναγκαστικα θα κανουμε και καποιους συμβιβασμους. Ειχες το χαμηλο στα 802 σου ελειπε το σωμα απο τα πανελ. Πας στα πανελ το προβλημα γινεται αντιστροφο. Ενα ηχειο που ειναι κατα πασα πιθανοτητα κοντα στα γουστα σου ειναι το BOSENDORFER VC7 E και μιας και ανεφερες και ηχειο βιβλιοθηκης τα WILSON βασης (εχουν 3 ξεχωριστα μεγαφωνα για τις χαμηλες συχνοτητες που το καθε μεγαφωνο βλεπει σε διαφορετικη κατευθυνση) ειναι ενα ηχειο που προτεινεται απο πολυ αξιοπιστους δημοσιογραφους και φαινεται οτι σολους τους τομεις να ειναι πολυ ζυγισμενο. Εσυ στην Αθηνα πολυ ευκολα μπορεις να τα ακουσεις. Στην Θεσ/νικη στον ΣΑΡΑΦΙΔΗ καποτε ειχαν τα MARTIN LOGAN (εχω καιρο να παω και δεν ξερω αν εξακολουθουν να υπαρχουν), εσυ θα τα βρεις πιο ευκολα. Δεν νομιζω ομως οτι μπορει να δημιουργησουν αυτη την υπεροχη ατμοσφαιρα του ΣΑΟΥΝΤΛΑΜΠ. Σου ευχομαι καλη τυχη.
Κουίζ:118: Ένα από τα ηχεία που ανέφερες είναι εντελώς μάπα με φτηνιάρικα μεγάφωνα και γενικός μεγάλη απάτη. Ποιο είναι?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακυρώσεις σε καλά υπολογισμένο ηχείο πάνελ δεν υπάρχουν. Ο καλός υπολογισμός έχει να κάνει με τις διαστάσεις της μπάφλας του ηχείου και κυρίως το πλάτος της. Με ελαφρά αυξημένο το πλάτος, σε σχέση με ένα κοινό ηχείο, οι ακυρώσεις παρουσιάζονται κάτω από τους 30 κύκλους οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Πως το υπολογίζεις;
Πάντως με τα πάνελ που εγώ είχα μπλέξει, είχαν τυπική συμπεριφορά δίπολου. Δηλαδή υπήρχαν ακυρώσεις, οι συχνότητες των οποίων έπαιζαν αναλόγως της απόστασης από τον πίσω τοίχο (οι συχνότητες αντιστρόφως ανάλογες του μήκους κύματος). :126:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Πως το υπολογίζεις;
Πάντως με τα πάνελ που εγώ είχα μπλέξει, είχαν τυπική συμπεριφορά δίπολου. Δηλαδή υπήρχαν ακυρώσεις, οι συχνότητες των οποίων έπαιζαν αναλόγως της απόστασης από τον πίσω τοίχο (οι συχνότητες αντιστρόφως ανάλογες του μήκους κύματος). :126:

...
Πλάτος μπάφλας πάνω από 60 εκατοστά και σωστά συντονισμένη μεμβράνη σημαίνει πρακτικά ότι από τους 30 κύκλους και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Προυπόθεση για αυτό η τοποθέτηση του ηχείου από το πίσω τοίχο 1,7 μέτρα και ακόμα καλύτερα 2 μέτρα. Σε μικρότερη απόσταση εμφανίζονται προβλήματα κάτω από τους 200 κύκλους και μόνο.

Ακόμα περιμένω προτάσεις από τους Βορειοελλαδίτες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πλάτος μπάφλας πάνω από 60 εκατοστά και σωστά συντονισμένη μεμβράνη σημαίνει πρακτικά ότι από τους 30 κύκλους και πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Προυπόθεση για αυτό η τοποθέτηση του ηχείου από το πίσω τοίχο 1,7 μέτρα και ακόμα καλύτερα 2 μέτρα. Σε μικρότερη απόσταση εμφανίζονται προβλήματα κάτω από τους 200 κύκλους και μόνο.
Το πρόβλημα σαφώς αφορά στις χαμηλές συχνότητες. Πάνω από 60 εκατοστά δεν υπάρχει πάνελ, εκτός των πολύ μεγάλων soundlab που δεν είναι και επίπεδα. Πέραν του πρακτικού αποτελέσματος που αναφέρεις, θα με ενδιέφερε ο τρόπος με τον οποίον υπολογίζεις τα παραπάνω.

Ακόμα περιμένω προτάσεις από τους Βορειοελλαδίτες.
Δυστυχώς δεν ξέρω αν στην ημερομηνία που θα ανέβεις, θα έχω το σύστημα σε λειτουργία, μιας και είμαι εν μέσω κάποιων αλλαγών και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ακούσω μουσική. Παρόλα αυτά, είτε είμαι έτοιμος είτε δεν είμαι, έχεις ανοιχτή πρόσκληση για καφέ και κουβεντούλα και θα βρούμε μια πατέντα για να ακούσουμε και λίγη μουσικούλα.

...

Reaction score
59
Το πρόβλημα σαφώς αφορά στις χαμηλές συχνότητες. Πάνω από 60 εκατοστά δεν υπάρχει πάνελ, εκτός των πολύ μεγάλων soundlab που δεν είναι και επίπεδα. Πέραν του πρακτικού αποτελέσματος που αναφέρεις, θα με ενδιέφερε ο τρόπος με τον οποίον υπολογίζεις τα παραπάνω.

Δυστυχώς δεν ξέρω αν στην ημερομηνία που θα ανέβεις, θα έχω το σύστημα σε λειτουργία, μιας και είμαι εν μέσω κάποιων αλλαγών και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ακούσω μουσική. Παρόλα αυτά, είτε είμαι έτοιμος είτε δεν είμαι, έχεις ανοιχτή πρόσκληση για καφέ και κουβεντούλα και θα βρούμε μια πατέντα για να ακούσουμε και λίγη μουσικούλα.

...
Έρχεστε και σε μένα αν θέλετε, τώρα που συνήθησα στις 'ειδικές' επισκέψεις.
Λοιπόν πότε τελικά θα κάνουμε ακρόαση;

Reaction score
59
PaterMeni 1,80 είναι η απόσταση του Α-1 από τον πίσω τοίχο. Εκεί κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο όταν αρχικά τα είχα σε ρόδες που δίνει η εταιρεία. Αν απομακρύνεις το ηχείο περισσότερο από τον
πίσω τοίχο τότε ο ήχος φεύγει πολύ πίσω κατι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως την γνωρίζω από συναυλίες.

Βασικά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα οικιακά συστήματα πάσχουν όχι από βάθος σκηνικής παρουσίας αλλά από πλάτος.

Κατά σύμπτωση νομίζω ο Dick Olsher όταν έκανε τεστ το Α-1 είχε επιλέξει την ίδια απόσταση και νομίζω και την ίδια απόσταση σαν τη δική μου είχε επιλέξει για θέση ακρόασης.
Βέβαια θα μου πεις έπρεπε πρώτα να είχε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, αλλά τότε δυστυχώς δεν είχε τον τίτλο και δεν είχε δεχτεί την επιφοίτηση, γιατί, όπως ελπίζω να γνωρίζεις, το άγιο πνεύμα δεν πάει όπου νάναι, κάνει ταξικές-κοινωνικές διακρίσεις. Λ.Σ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423

...
Τα 60 εκατοστά αφορούν το πλάτος της μπάφλας του ηχείου και όχι του πάνελ. Τα παραπάνω δεν είναι δικά μου συμπεράσματα αλλά βγήκαν από κατασκευαστή τέτοιων ηχείων αρχικά με πειραματισμό και μετρήσεις και αργότερα επιβεβαιώθηκαν και θεωρητικά.

Ευχαριστώ για τη πρόσκληση.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
PaterMeni 1,80 είναι η απόσταση του Α-1 από τον πίσω τοίχο. Εκεί κατέληξα μετά από πολύ ψάξιμο όταν αρχικά τα είχα σε ρόδες που δίνει η εταιρεία. Αν απομακρύνεις το ηχείο περισσότερο από τον
πίσω τοίχο τότε ο ήχος φεύγει πολύ πίσω κατι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως την γνωρίζω από συναυλίες.

Βασικά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα οικιακά συστήματα πάσχουν όχι από βάθος σκηνικής παρουσίας αλλά από πλάτος.

Κατά σύμπτωση νομίζω ο Dick Olsher όταν έκανε τεστ το Α-1 είχε επιλέξει την ίδια απόσταση και νομίζω και την ίδια απόσταση σαν τη δική μου είχε επιλέξει για θέση ακρόασης.
Βέβαια θα μου πεις έπρεπε πρώτα να είχε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, αλλά τότε δυστυχώς δεν είχε τον τίτλο και δεν είχε δεχτεί την επιφοίτηση, γιατί, όπως ελπίζω να γνωρίζεις, το άγιο πνεύμα δεν πάει όπου νάναι, κάνει ταξικές-κοινωνικές διακρίσεις. Λ.Σ.
Αν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα να ακούσω το σύστημα σου όταν ανέβω. Μαρτυρία φίλου μου, πολύ γνωστού στο χώρο, λέει ότι θεωρεί τα μεγάλα Soundlab που άκουσε σε high-end show στο Las Vegas ένα από τα καλύτερα και ίσως το καλύτερο ηχείο.

Reaction score
59
Αν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα να ακούσω το σύστημα σου όταν ανέβω. Μαρτυρία φίλου μου, πολύ γνωστού στο χώρο, λέει ότι θεωρεί τα μεγάλα Soundlab που άκουσε σε high-end show στο Las Vegas ένα από τα καλύτερα και ίσως το καλύτερο ηχείο.
Πολύ ευχαρίστως όποτε θέλεις, χαρά μου να ακούσουμε παρέα. Λ.Σ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.423
Περιμένω απάντηση του Νίκου στη πρόσκληση για ακρόαση του Κυρίου Στεφανίδη.:111:

Reaction score
10
Tα καλυτερα στο κοσμο?Στο show?Η στη πολιτεια του Las Vegas?:116:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Περιμένω απάντηση του Νίκου στη πρόσκληση για ακρόαση του Κυρίου Στεφανίδη.:111:
Βεβαίως είμαι μέσα, να πάμε στου Λουκά!
Τα 60 εκατοστά αφορούν το πλάτος της μπάφλας του ηχείου και όχι του πάνελ.
Κι εγώ αυτό εννοώ.
Τα παραπάνω δεν είναι δικά μου συμπεράσματα αλλά βγήκαν από κατασκευαστή τέτοιων ηχείων αρχικά με πειραματισμό και μετρήσεις και αργότερα επιβεβαιώθηκαν και θεωρητικά.
Sorry που επιμένω, απλά επειδή με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το θέμα και μου φαίνονται ελαφρώς περίεργες αυτές οι σχέσεις πλάτους και συντονισμού μεμβράνης και απόστασης από τους τοίχους κλπ κλπ... αν βρεις κάπου την θεωρητική τεκμηρίωση σε παρακαλώ να μου την ρίξεις σε ένα πουμουσουτου. :126:
Λοιπόν πότε τελικά θα κάνουμε ακρόαση;
Το ΣΚ που θα έρθει ο PeterMeni θα έρθουμε να σε δούμε. Θα επικοινωνήσουμε για λεπτομέρειες. Εγώ είμαι ακόμη στο "εκτελούνται έργα" που σημαίνει αλλαγή σταδίων εξόδου, ρολογιού και τροφοδοσίας στο ψηφιακό μ' κρος. Το έχω δώσει outsourcing στον ντιούη της οικογένειας, στον Κωσταυτιά τον αχαΐρευτο τον αδερφό μου. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, παρουσιάστηκε και ένα "θεματάκι" για το οποίο ο Γάλλος, (ένας είναι ο Γάλλος ο αρχιντιούης), δεν μας απάντησε ακόμη. Ελπίζω... από μέρα σε μέρα ότι θα έχουμε νεότερα, οι αναβαθμίσεις - μετατροπές θα προχωρήσουν και επιτέλους το μουσικαντήρι μου θα λαλήσει ξανά (και θα λαλήσει καλά λέμε :137:). Εδώ θα είμαστε. :126:

...

Reaction score
8
Και μενα με ενδιαφερει πολυ το θεμα.
Δηλαδη γνωμη σου ειναι οτι αν κοψεις τις χαμηλες π.χ. στα δικα μου Αναλυσις που εχουν πλατος 60 εκ. ας πουμε στους 80 κυκλους, ποσο κοντα θα μπορουσαν να τοποθετηθουν στους πισω τοιχους και ποσο ρολο παιζει η πισω επιφανεια αν ειναι γυμνη η αν σποροφα τις ανακλασεις;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos