Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Reaction score
50
Αν είχα ηχεία στο σπίτι άλλα δεν θα με ενοιαζε,τώρα όμως δεν έχω και όσο και αν ακουώ έξω και έχει χαβαλέ...δεν τα ακούω πάνω στον δικό μου ενισχυτή.....
Πάρτον λοιπόν μαζί σου στις ακροάσεις και άκου τα όποια ηχεία με τον ενισχυτή σου (δεν κάνω πλάκα :123:). Τώρα βέβαια καταλαβαίνω ότι αυτό χαλάει λίγο το... χαβαλέ του ψαξίματος, αλλά θα φτιάξει αργότερα το χαβαλέ των ακροάσεων στο δικό σου χώρο :107: Άμα βαριέσαι το κουβάλημα βέβαια δε χάθηκε κι ο κόσμος, άκου τα ηχεία με τον ενισχυτή που θα σου βάλουν στο κατάστημα. Κοίτα όμως να είναι πολυκάναλος τουλάχιστον.

Reaction score
0
Αγαπητοι φιλοι,

διαβασα τα παντα περι harman... πιστευω οτι τελικα ειναι ο καλυτερος μεταξυ αλλων τις ιδιας κατηγοριας.
Εχω στο μυαλο μου τους εξης οπου και θα ηθελα να με βοηθησετε:
1. harman 355 (που & ποσο μπορω να τον βρω μιας και μενω Νεα Σμυρνη)
2. Marantz 6003
3. Pioneer VSX-1018Ah-K
4. Yamaha 3800

Εχω ηδη αποφασισει οτι για ηχεια τεινω στα Heco Meta 700 (http://www.odes.gr/index.php?option...flypage-ask.tpl&product_id=694&category_id=37) και αναρωτιεμαι αν:
1. αγοραζοντας τον 355 αν τον βρω ή τον 255 θα τα αντεξει τα ηχεια?
2. ειναι καλα ηχεια ή προτεινετε καποια αλλα στα ιδια χρηματα?
3. ποια η πραγματικη διαφορα μεταξυ 255 & 355 εκτος τιμης και 5watt? Ενας χρηστης απειρος σαν εμενα θα καταλαβει την διαφορα?

Όπως καταλαβατε το εχω ηδη ψαξει αρκετα για να κανω αυτην την επενδυση οποτε βρισκομαι και ενα βημα πριν την τελικη αποφαση-αγορα.

Παρακαλω για την πολυτιμη εμπειρια σας.

Με εκτιμηση,
Πανος

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Πανο , κατ αρχην καλως ηλθες!
Αν τα ηχεια αυτα αρεσουν σε σενα , τοτε να τα παρεις , εφοσον τα ακουσες .
ο AVR 355 δεν θα εχει προβλημα στην οδηγηση τους.

Reaction score
0
Νικο καλημερα,
εχω την εντυπωση οτι μολις μιλησαμε στο τηλεφωνο?

Αυτο παει να πει συμπτωση και τυχη.

Σε ευχαριστω θερμα και παλι για την βοηθεια!

Πανος

Reaction score
0
Προσεχε τωρα που θα σε παρει ο Γιωργος να του πεις τα 'καλυτερα'... ;-)

Panos

Reaction score
172
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Νικο καλημερα,
εχω την εντυπωση οτι μολις μιλησαμε στο τηλεφωνο?

Αυτο παει να πει συμπτωση και τυχη.

Σε ευχαριστω θερμα και παλι για την βοηθεια!

Πανος
Δηλαδη φιλε Πανο εγω που μιλαω καθε μερα μαζι του να θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο; :137:

Reaction score
8
Εχω ηδη αποφασισει οτι για ηχεια τεινω στα Heco Meta 700
1. αγοραζοντας τον 355 αν τον βρω ή τον 255 θα τα αντεξει τα ηχεια?
με 91db ευαισθησία δεν έχεις πρόβλημα και με τον 255.Εμένα οδήγησε άριστα ηχέια πολύ πιο σκληρά.Επειδή όμως και τα περιφερειακά μου ήταν σκέτα αναίσθητα "γομάρια" πήρα μια μικρή βοήθεια απο ένα τελικό.

Απο ότι έχω δει οι 255,355 δεν έχουν αξιοσημείωτες διαφορές σε θέματα ισχύος και ρευμάτων .Ο δεύτερος όμως είναι πολύ πιο ακριβός.

Reaction score
0
Νικο καλημερα,

δωσε μου λιγο τα φωτα σου...
Ξερω οτι ο AVR355 που θα παρω ειναι η ευρωπαικη version του 255. Αυτο ομως που με προβμληματιζει παρα πολυ ειναι οτι σε οποιοδηποτε site και αν ψαξω και βρω τον 355 (οχι τον 255) οπως εδω http://www.digitalcentre.com.au/p/546929/harman-kardon-avr355-home-theatre-receiver.html αλλα και εδω http://www.hifix.co.uk/sku.lasso?&item=d17e47c458437635df908475e558d0f3&rlog=kel και γενικα παντου, μου δινει 7x65 και οχι 7x55 που λενε τα παιδια εδω μεσα.
Μηπως κατι δεν παει σωστα?

Για διευκολυνε με λιγο σε παρακαλω!

Πανος

Reaction score
7
Νικο καλημερα,

δωσε μου λιγο τα φωτα σου...
Ξερω οτι ο AVR355 που θα παρω ειναι η ευρωπαικη version του 255. Αυτο ομως που με προβμληματιζει παρα πολυ ειναι οτι σε οποιοδηποτε site και αν ψαξω και βρω τον 355 (οχι τον 255) οπως εδω http://www.digitalcentre.com.au/p/546929/harman-kardon-avr355-home-theatre-receiver.html αλλα και εδω http://www.hifix.co.uk/sku.lasso?&item=d17e47c458437635df908475e558d0f3&rlog=kel και γενικα παντου, μου δινει 7x65 και οχι 7x55 που λενε τα παιδια εδω μεσα.
Μηπως κατι δεν παει σωστα?

Για διευκολυνε με λιγο σε παρακαλω!

Πανος
Όχι φίλε μου, τα ευρωπαϊκά μοντέλα είναι τα 255/355 και τα αμερικάνικα είναι τα 254/354. Οπότε ο 255 και ο 355 είναι 2 διαφορετικά προϊόντα. Οι αντιστοιχίες αμερικάνικων/ευρωπαϊκών είναι: 254/255 354/355.

Reaction score
0
Όχι φίλε μου, τα ευρωπαϊκά μοντέλα είναι τα 255/355 και τα αμερικάνικα είναι τα 254/354. Οπότε ο 255 και ο 355 είναι 2 διαφορετικά προϊόντα. Οι αντιστοιχίες αμερικάνικων/ευρωπαϊκών είναι: 254/255 354/355.
Δικιο εχεις φιλε μου δικο μου το λαθος. Εννουσα τον 354!
... αλλα και παλι απαντηση δεν πηρα γιατι αυτη η διαφορα στα watt μεταξυ ευρωπαικου 355 οπου ολοι το δινουν 7χ65 ενω στην ελλαδα διαβαζω 7χ55!

Πανος

Reaction score
7
Δικιο εχεις φιλε μου δικο μου το λαθος. Εννουσα τον 354!
... αλλα και παλι απαντηση δεν πηρα γιατι αυτη η διαφορα στα watt μεταξυ ευρωπαικου 355 οπου ολοι το δινουν 7χ65 ενω στην ελλαδα διαβαζω 7χ55!

Πανος
Δεν ξέρω που διάβασες για τα Watt αλλά στην εταιρία θα έπρεπε να κοιτάξεις που σίγουρα ξέρει τι γράφει...:126:
Και δεν βλέπω καμία διαφορά στα Watt:

255: http://www.harmankardon.com/product...Language=ENG&cat=REC&prod=AVR 255/230&sType=C

254: http://www.harmankardon.com/product...=US&Language=ENG&cat=REC&prod=AVR 254&sType=C

EDIT: Sorry, τώρα είδα ότι αναφερόσουν στον 354... ναι αυτός έχει κάτι παραπάνω από τον 355. Δεν ξέρω γιατί όμως...κατέβασε τα PDF και κάνε συγκρίσεις... ίσως έχει μεγαλύτερο τροφοδοτικό...δες και τα αμπέρ που βγάζει και τις παραμορφώσεις που έχουν μετρήσει σε αυτά τα Watt, ίσως τελικά είναι το ίδιο.

Reaction score
7

Reaction score
0
Φιλε μου σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου και τον χρονο σου.

Τωρα ειναι ξεκαθαρο οτι σε αυτο το topic αν πας στην πρωτη σελιδα (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=47108) θα δεις οτι αυτος που εγραψε τα Watt εχει κανει μεγα λαθος.

Πανος

Reaction score
7
Φιλε μου σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου και τον χρονο σου.
:615:
Τωρα ειναι ξεκαθαρο οτι σε αυτο το topic αν πας στην πρωτη σελιδα (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=47108) θα δεις οτι αυτος που εγραψε τα Watt εχει κανει μεγα λαθος.
Μα το ξέρω...ο Αρβανιτάκης φταίει για όλα! :410:

Reaction score
0
Πολυ καλημερα σε ολους,

πρωτον και κυριον ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους για την πολυτιμη βοηθεια σας και ακομα περισσοτερο στον Νικο Αρβανιτακη απο την Harman Kardon και τον Γιωργο απο ΗχοΕκφραση.
Μολις την Παρασκευη αγορασα τα πανεμορφα ηχεια Heco Metas 700 και τον κομψοτατο ραδιο-ενισχυτη H/K AV355.

Τα σχολια μου ειναι οτι και τα 2 ειναι εκπληκτικα. Φοβερος ηχος σε ολες τις διαστασεις...!!!

Φυσικα τωρα που τα εχω οι οριζοντες ανοιγουν για νεες αγορες και ερωτησεις οποτε και παλι θα χρειαστω τα φωτα σας. Οποτε:
1. καλωδια συνδεσης ηχειων. Εχω ακουσει διαφορα αλλα θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει τι ακριβως να αγορασω? Πηρα καποια (προφανως απλα) και μαλλον θα πρεπει να τα αντικαταστησω. Εχω ακουσει για 'επιχρυσα', μεγαλυτερη διαμετρο, κτλ, κτλ... Τι να παρω???
2. I-pod. Ειδα οτι ο ραδιοενισχυτης εχει υποδοχη 'bridge' και οριζει σαν Input συμβατα I-pod. Μηπως θα μπορουσατε να μου υποδειξετε ποια ειναι τα συμβατα μοντελα?
3. Ο ραδιοενισχυτης ο συσκεκριμενος μπας και εχει το παλιο και γνωστο Loudness (για χαμηλη ακροαση) ή θα πρεπει στα χαμηλα να φτιαχνω manually τα πριμα και μπασα??

Αυτα τα ολιγα για την αρχη μου σε ενα κοσμο μουσικης...

Ευχαριστω,
Πανος

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Καλημερα.
Δεν χρειαζονται ευχαριστιες ,γιαυτο ειμαστε εδω!

1. Ενα χοντρο και φτηνο καλωδιο ειναι οτι πρεπει.
2. Τhe bridge λεγοντας η Harman εννοει αυτο
3.Δεν εχει loudness.

Reaction score
0
Νικο καλημερα και παλι,

1. εχεις στο νου σου καποια μαρκα ή πως να το ζητησω? Αν πω απλα χοντρο φτηνο θα καταλαβουν?
2. ποσο περιπου εχει το docking station απο την Harman, και οσο και αν ξερω οτι ειναι λιγο απρεπο να ρωτησω εσενα θα το τολμησω, υπαρχουν συμβατα πιο φτηνα?

Πανος

Reaction score
7
Νικο καλημερα και παλι,

1. εχεις στο νου σου καποια μαρκα ή πως να το ζητησω? Αν πω απλα χοντρο φτηνο θα καταλαβουν?
Θα πάς σε ένα κατάστημα που πουλάει ηλεκτρονικά είδη (parts, βύσματα, μεγάφωνα κ.τ.λ.) και θα του ζητήσεις καλώδιο ηχείων καλής ποιότητας. Αυτοί συνήθως δεν είναι Hi-Endάδες ώστε να έχουν εκεί και να σου προτείνουν τίποτα κροταλίες, οπότε θα σου δείξει κάποια καλώδια π.χ. της TELE με διάφανη μόνωση. Απλά προτίμησε κάποιο με μεγάλη διατομή των αγωγών 3-4mm (χωρίς τη μόνωση). Κάπως έτσι θα μοιάζει δηλαδή.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Νικο καλημερα και παλι,

2. ποσο περιπου εχει το docking station απο την Harman, και οσο και αν ξερω οτι ειναι λιγο απρεπο να ρωτησω εσενα θα το τολμησω, υπαρχουν συμβατα πιο φτηνα?

Πανος

Για το καλωδιο , οπως τα λεει ο subcode.
To the bridge εχει γυρω στα 100 ευρω.
Επειδη δεν ειναι το φορτε μου τα ipod και τα παρελκομενα τους, νομιζω οτι βγαζει docking station η apple με εξοδο rca ωστε να το συνδεσεις σε μια aux εισοδο του avr.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent