Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Reaction score
59
Αμάν τί μου κάνετε τώρα φωτιές ανάβετε. Βαλτοί είστε; Με την πολιτική ασχολήθηκα μέχρι και τέλους τετραετίας 1998. Από τότε άλλαξα σελίδα. Την έκανα την κατάλληλη στιγμή όταν άρχισαν να χαλάν πολύ τα πράγματα. Η πολιτική ήταν οι σπουδές μου 10 χρόνια και το όνειρό μου.
Όσο για τους δίσκους [για βινύλια μιλάμε φυσικά] έχω περί τους 20000. Δεν θα πάψω ποτέ να ψάχνω δίσκους που θέλω να αποκτήσω παρά το μέγεθος της δισκοθήκης. Πάντα υπάρχει κάτι που θέλεις και δεν το έχεις. Όχι για συλλεκτικούς λόγους φυσικά αλλά γιατί πραγματικά θέλεις κάτι για να το ακούσεις και δεν το έχεις. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και φυσικά να διαθέτεις κατά καιρούς κάποιο ποσό.
Το πιο ευχάριστο είναι ότι χάριν του cd ξεπουλιούνται δισκοθήκες και πολλές φορές αισθάνομαι σαν ταξιδιώτης στο χρόνο βρίσκοντας δίσκους που τυπώθηκαν πρίν 40 ή 50 χρόνια την καλή παλιά εποχή που όλα ήταν αναλογικά και λαμπάτα. Τί ειρωνεία θα πει κανείς!!! Λ.Σ.

Reaction score
59
Αν είναι κάποιος πραγματικά λάτρης της μουσικής δεν υπάρχει κορεσμός, γιατί η μουσική και η ακρόασή της είναι σαν οξυγόνο και μας αναζωογονεί, ιδιαίτερα αν έχουμε ένα σωστό σύστημα αναπαραγωγής και ακόμη πιο ιδιαίτερα αν είναι και αναλογικό. Λ.Σ.

Reaction score
59
Αρχηγός και με διαφορά! Αναρωτιέμαι πόσες τέτοιες δισκοθήκες υπάρχουν στην Ελλάδα.

...
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τουλάχιστον 3. Μάλλον έχουμε τα πρωτεία αν λάβουμε υπόψιν μας τον πληθυσμό συγκριτικά με την Αθήνα. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Αν είναι κάποιος πραγματικά λάτρης της μουσικής δεν υπάρχει κορεσμός, γιατί η μουσική και η ακρόασή της είναι σαν οξυγόνο και μας αναζωογονεί, ιδιαίτερα αν έχουμε ένα σωστό σύστημα αναπαραγωγής και ακόμη πιο ιδιαίτερα αν είναι και αναλογικό. Λ.Σ.
Εγώ λέω όπως του γουστάρει του καθένα Λουκά. Αρκεί να ακούει και να μαζεύει μουσική και όχι ταμπέλες καλών ηχογραφήσεων. Θεμιτό και το άλλο αλλά όχι για μουσικόφιλους, για μηχανόφιλους.

...

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Όσο για τους δίσκους [για βινύλια μιλάμε φυσικά] έχω περί τους 20000. Λ.Σ.
Ελπιζω να τους μετρησες πριν το τσιπουρο! Γιατι και γω αν παω να τους μετρησω τωρα καποιο εντυπωσιακο νουμερο θα γραψω. Ασε που μπορει κατα λαθος να μετραω και τα cd για βινυλια!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Ελπιζω να τους μετρησες πριν το τσιπουρο! Γιατι και γω αν παω να τους μετρησω τωρα καποιο εντυπωσιακο νουμερο θα γραψω. Ασε που μπορει κατα λαθος να μετραω και τα cd για βινυλια!
Τους έχω μετρημένους από τα πριν. Αλλά όσα τσίπουρα και αν πιω ποτέ δεν μπερδεύομαι. λ.σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Εγώ λέω όπως του γουστάρει του καθένα Λουκά. Αρκεί να ακούει και να μαζεύει μουσική και όχι ταμπέλες καλών ηχογραφήσεων. Θεμιτό και το άλλο αλλά όχι για μουσικόφιλους, για μηχανόφιλους.

...
Βρε καμακοφρίντζουλα!!! Αυτές που έβαλα στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι οι καλύτερες εκτελέσεις, ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις όλων των εποχών.

Μελέτησε τες βρε και άσε τις σαχλαμάρες!!!!!!!!!

Reaction score
59

...
Το ζητούμενο είναι η ακρόαση. Φυσικά όσο καλύτερα γίνεται αυτή τόσο καλύτερα.
Οι audiophile εκδόσεις δίσκων δεν έγιναν με σκοπό τον εντυπωσιασμό ώστε να ακούγονται καλύτερα και να πουλάν.
Έγιναν σε ανύποπτο χρόνο 40 ή 50 χρόνια πρίν [δυστυχώς δεν είναι ακόμα έτοιμο το βιβλίο που γράφω και τα εξηγώ] σε μια εποχή που όλοι οι συντελεστές στην παραγωγή/ηχογράφηση ήταν πραγματικά 'καλλιτέχνες'.
Πολύ απλά σήμερα εμείς έχουμε ανακαλύψει το θαυμάσιο έργο εκείνων των ανθρώπων.
Με λίγα λόγια οι δίσκοι αυτοί ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Λ.Σ.

Reaction score
59
Βρε καμακοφρίντζουλα!!! Αυτές που έβαλα στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι οι καλύτερες εκτελέσεις, ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις όλων των εποχών.

Μελέτησε τες βρε και άσε τις σαχλαμάρες!!!!!!!!!
Σωστά! Είναι όντως έτσι. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Οταν γραφτηκαν αυτοί οι δίσκοι, ο όρος AUDIOPHILE δεν υπήρχε... ούτε ο όρος high end ούτε τιποτα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
skaloumbakas said:
Βρε καμακοφρίντζουλα!!! Αυτές που έβαλα στη ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ είναι οι καλύτερες εκτελέσεις, ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις όλων των εποχών. Μελέτησε τες βρε και άσε τις σαχλαμάρες!!!!!!!!!
Τσιμπάς ε; Δικαίως. Μάλλον εσύ όμως λες σαχλαμάρες τέκνον Χρήστε και μάλιστα ολκής διότι πλέον αδυνατείς να ξεχωρίσεις το μουσικό περιεχόμενο από τις μαμημένες τις ηχογραφήσεις. Απόδειξη αυτού ότι μου έβαλες να μελετήσω Jacintha και άλλες μουσικές ανοησίες γελοίου περιεχομένου, ως δίσκους "to die for".

To die ρε φίλε, αλλά με αυτά που μας βάζεις, από πλήξη. :204::204:
- Τουλάχιστον ο Λουκάς έχει και μια σοβαρή ποικιλία. :126:

...

Reaction score
59
Οταν γραφτηκαν αυτοί οι δίσκοι, ο όρος AUDIOPHILE δεν υπήρχε... ούτε ο όρος high end ούτε τιποτα...
Ακριβώς!!! Πολύ απλά οι εποχές ήταν άλλες και εκείνοι οι άνθρωποι τότε έκαναν καλά και σωστά τη δουλιά τους και εμείς ανακαλύπτουμε το έργο τους σαν να είμαστε αρχαιλόγοι/ σκαπανείς. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Αυτό που έκανα εγώ, το έχει κάνει άλλος εδώ και κοροιδεύεις κιόλας!!!

Ου να μου χαθείς αρχι...... αγόρι μου γλυκό............ :142:

Status
Not open for further replies.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος