Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.

Reaction score
0
Δλδ μπορεις να κανεις playlist απο 20 δισκους σε 3 δευτερολεπτα?

Καψτε τους σκληρους σας βρε

ΥΓ.Πρεπει να ακουμε ολο το δισκο και μετα να πηγαινουμε παρακατω?
Δλδ ουτε μουσικοφιλος ειμαι?
Φτου,χασαμε και αυτι την ταμπελα.Σε λιγο θα μας παρουν και την ταμπελα του χαιενδδδ

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Τα σούπερ ντούπερ μηχανήματα και οι δίσκοι συγκεκριμένης εποχής δεν σε κάνουν απαραίτητα μουσικόφιλο.

...
Αυτοί που αγοράζουν τους συγκεκριμένους δίσκους της χρυσής εποχής το κάνουν κατά κύριο λόγο γιατί έχουν ανακαλύψει, [παρά τις απόψεις και την προπαγάνδα του κατεστημένου], την μέχρι στιγμής αξεπέραστη ποιότητα των ερμηνειών/ηχογραφήσεων της εποχής εκείνης.
Αυτοί είναι δυο φορές φιλόμουσοι γιατί δεν αρκούνται στα τετριμμένα και στη μασημένη τροφή που παρέχει το συστήμα, αλλά πάνε κόντρα στο κατεστημένο, ερευνούν, ψάχνουν και προσπαθούν για το καλύτερο. Γιαυτό μιλάω για κατάκτηση.

Δεν καταλαβαίνω το γιατί να δέχονται επικρίσεις τέτοια άτομα και μάλιστα από άτομα συμβιβασμένα με την υπάρχουσα επικρατούσα κατάσταση. Εμείς δεν επικρίναμε κάποιον με αντίθετη άποψη. Απλά την άποψή μας εκφράζουμε στα πλαίσια ενός πολιτισμένου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.

Θα ήμασταν μια χαρά αν δεν διαφέραμε και τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Λ.Σ.

Reaction score
0
Δλδ μπορεις να κανεις playlist απο 20 δισκους σε 3 δευτερολεπτα?

Καψτε τους σκληρους σας βρε

ΥΓ.Πρεπει να ακουμε ολο το δισκο και μετα να πηγαινουμε παρακατω?
Δλδ ουτε μουσικοφιλος ειμαι?
Φτου,χασαμε και αυτι την ταμπελα.Σε λιγο θα μας παρουν και την ταμπελα του χαιενδδδ
Εγώ για ντιούη (DIY) σε είχα...:138:

Reaction score
1
Απάντηση: Vinyl vs. digital

Κατα την δική μου γνώμη , ειναι κατι σαν την αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία...Για μενα η αναλογική ειναι αξεπέραστη , και αυτό δεν εχει να κάνει με το τελικό αποτέλεσμα ( αν και ακόμα οι εκτυπωσεις στον σκοτεινό ειναι αξεπεραστες) αλλα με την όλη διαδικασία. Εκτός αυτού και σαν μεσο αποθήκευσης αλλο ειναι να εχεις να αρνητικά στα χερια σου (και να ξερεις οτι θα τα εχουν και τα παιδιά σου) και αλλο ειναι να εχεις αρχεία....αλλο ειναι να εχεις ενα LP και αλλο ενα σουβερ....

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Αυτοί που αγοράζουν τους συγκεκριμένους δίσκους της χρυσής εποχής το κάνουν κατά κύριο λόγο γιατί έχουν ανακαλύψει, ... την μέχρι στιγμής αξεπέραστη ποιότητα των ερμηνειών/ηχογραφήσεων της εποχής εκείνης ...
Αυτό είναι σωστό. Μόνο που κάποιοι άλλοι κάνουν κάποιους συμβιβασμούς και ακούνε και άλλα ακούσματα, όχι μόνο με το αυτί αλλά και με την καρδιά.
... Αυτοί είναι δυο φορές φιλόμουσοι ...
Όχι, οι άλλοι είναι. Είναι σαν τους εραστές, οι δυνατοί είναι αυτοί που πάνε και με γυναίκες της σειράς. Με τις ωραίες και διάσημες πάνε όλοι (άμα τους θέλουν αυτές) :119:
... Δεν καταλαβαίνω το γιατί να δέχονται επικρίσεις τέτοια άτομα ...
Δεν το βλέπω σαν επικρίσεις αλλά σαν αντιπαράθεση απόψεων, από μεριάς μου τουλάχιστον. Αλλά και από τα άλλα μηνύματα, δεν είδα να γράφει κάποιος πως δεν ξέρετε να ακούσετε μουσική, αλλοίμονο δηλαδή.

Reaction score
0
Το έχω πει και το ξαναλέω: δε θεωρώ αξιόπιστες σε καμιά περίπτωση τις γνώμες όσων δεν έχουν απ' όλα τα φορμά και μάλιστα σε αντίστοιχη κατηγορία τιμής, για να υπάρχει θέμα σύγκρισης.

Επίσης, το mastering του σήμερα με του χθες, οι απόψεις των ηχοληπτών και μύρια άλλα, καθορίζουν μια ηχογράφηση. Όχι μόνο το βινύλιο ή το CD.

Όπως λέει κι ένας καλός μου φίλος, τελικά το hi-end είναι πιστότητα ή άποψη;
Τείνω να κλίνω προς το δεύτερο...

Υ.Γ. Μάλλον ο μόνος που μπορεί να είναι πραγματικά αντικειμενικός ανάμεσά μας, είναι ο Θέμης...

Reaction score
4
Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Εδώ δεν απάντησε κανείς , ε ?
Το προηγούμενο χρόνο δάνειζα cds σε μια φίλη μου.
Αφού "άκουσε" όσα την ενδιέφεραν μου έγραψε ένα cd με δικές της επιλογές για να με ευχαριστήσει.
Ένα κομμάτι λοιπόν δεν το ήξερα και μου άρεσε πολύ.
Την ρώτησα και μου είπε "από τα δικά σου είναι ρε" και ........
Κατάλαβα λοιπόν ότι υπάρχει ένα όριο που αντέχει ίσως ο καθένας μας και που χωρά στο μυαλό του.
Θέμα μνήμης ?

Από τότε σταμάτησα να αγοράζω και ψάχνω τα υπάρχοντα.
Ακούω ξανά δισκάκια που είχα ξεχάσει ότι έχω.
Και ερωτώ:
Τι να τους κάνω, αν έχω δίσκους που δεν ακούω ?

"βουλιμία" είναι !

βουλιμία= ανάγκη - εξαναγκασμός - υποχρέωση - απληστία - πλεονεξία

.+-
μου εχει τυχει πολλες φορες να ακουω κατι στου αδερφου μου και να του λεω, ωραιο τι ειναι; και να μου απανταει οτι ειναι κατι που εχει αντιγραψει απο μενα... η ατιμη η μνημη εχει οντως τα ορια της, αλλα η αγαπη και η αναζητηση για τη μουσικη δυστυχως δεν εχει, και δεν το βλεπω να κοβω ποτε αυτη τη "βουλιμια"! :119:

Reaction score
3
Μετά από μερικές δεκάδες χιλιάδες μηνύματα έρχομαι να νοσταλγήσω την εποχή που είχα στην κατοχή μου σαν σύνολο τόσους δίσκους όσους αγοράζω σήμερα σε ένα μήνα...

Τότε που αγόραζα ένα δίσκο ενός συγκροτήματος και τον άκουγα συνέχεια μέχρι να κυκλοφορήσουν τον επόμενο...

Τότε που φτιάχναμε κασέτες με επιλογές από τους παλιούς μας δίσκους, γιατί καλός ο καινούργιος των Metallica αλλά είχαν βγάλει και άλλα τραγούδια πιο παλιά και εμείς γουστάραμε να τα ακούμε συνέχεια!

Τότε που όλος ο δίσκος είχε σημασία... Οι δίσκοι που είχαν 2 hitάκια και μπόλικες μπαρούφες πήγαιναν στην άκρη και το συγκρότημα έμπαινε στη black list του εμπορικού...

Τότε που διαβάζαμε τους στοίχους των δίσκων για να δούμε τι θέλει να πει... Τους μαθαίναμε απ' έξω και τραγουδούσαμε μαζί με το συγκρότημα στις συναυλίες του!

Τι να ακούσει τώρα ένας πιτσιρικάς από King Diamond; Που εμείς ακούγαμε ολόκληρο το Abigail και πλάθαμε στο μυαλό μας την ιστορία της ενώ αυτός θα κατεβάσει μόνο το ομόνυμο ή άντε και το Funeral και θα νομίζει ότι έχει το δίσκο;

Όχι μικρέ και ανόητε... Αν δεν το έχεις ζήσει αυτό δεν είσαι μουσικόφιλος... Είσαι hitάκιας... Φλώρους τους λέγαμε εκείνη την εποχή... Που αγόραζαν το δίσκο της Madonna γιατί είχε μέσα ένα τραγούδι που τους άρεσε από το ραδιόφωνο και μετά άκουγαν μόνο αυτό...

Εμένα θα με συγχωρήσετε... Μπορεί να έχουν περάσει χιλιάδες δίσκοι από τα χέρια μου αλλά θα μπορούσα να ζήσω και με 100...

Αν μου έλεγαν σήμερα να διάλεγα 100 δίσκους και να μου γυρίσουν πίσω όλα τα λεφτά που έχω χαλάσει για αυτούς θα το έκανα ευχαρίστως... Και με τα λεφτά θα έκανα αναβάθμιση στο στερεοφωνικό μου για να ακούω αυτούς τους συγκεκριμένους 100 δίσκους όσο καλύτερα μπορώ!

Reaction score
4

εσυ το πας αλλου... και για μενα δε νοηται μουσικοφιλος των "χιτ" και των συλλογων...

το αλμπουμ το αγοραζεις αν σ'αρεσει ολοκληρο και το απολαμβανεις... για δυο τρια κομματια παρε κανα μπεστ οβ καλυτερα...

παντως δυσκολα θα κατεληγα σε 100 αλμπουμ... σε 1000 κατι γινεται... :119:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Το έχω πει και το ξαναλέω: δε θεωρώ αξιόπιστες σε καμιά περίπτωση τις γνώμες όσων δεν έχουν απ' όλα τα φορμά και μάλιστα σε αντίστοιχη κατηγορία τιμής, για να υπάρχει θέμα σύγκρισης.
Σωστό!
Επίσης, το mastering του σήμερα με του χθες, οι απόψεις των ηχοληπτών και μύρια άλλα, καθορίζουν μια ηχογράφηση. Όχι μόνο το βινύλιο ή το CD.
Πολύ σωστό!

Υ.Γ. Μάλλον ο μόνος που μπορεί να είναι πραγματικά αντικειμενικός ανάμεσά μας, είναι ο Θέμης...
Πάρα πολύ σωστό! (αλλά ποιός τον ακούει...).

...

Reaction score
59
Tzimisce έχεις αναλογιστεί το πώς έφτασες στο σημείο να μπορείς να κάνεις την επιλογή 100 μόνο δίσκων που θα σου αρκούσαν όπως λες;;;;
Μπορείς γιατί έχεις πληρώσει τόσους πολλούς άλλους!!!!!
Αν δεν είχες την εμπειρια δεν θα είχες τη γνώση για να το κάνεις. Επομένως;;;; Λ.Σ.

Reaction score
59
Φίλε Ανέμελε και οι 20000 δίκοι μου δεν είναι audiophile ούτε αποκλειστικά της χρυσής εποχής.
Γιατί σώνει και καλά αυτός που επιζητά την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε ερμηνεία και ηχογράφηση δεν μπορεί να ακούει με την καρδιά αλλά το προνόμιο αυτό να το έχει όποιος άλλος *συμβιβάζεται* με *ό,τι νάναι*.
Μήπως συμβαίνει το εντελώς αντίθετο; Και δεν συμβιβάζεται, επιζητά το καλύτερο γιατί έχει ανεβάσει κάπως το επίπεδό του;;;;
Δεν διάβασες όλη τη συζήτηση για να δεις πόσο ξέπεσε; Ούτε τις επικρίσεις αντιλήφθηκες φίλε; Λ.Σ.

Reaction score
4

εγω το βλεπω ως εξης, αν αυτο που ψαχνεις να ακουσεις τυγχανει της περιοδου που προαναφερθηκε εχει καλως, αν οχι, δε σημαινει οτι θα παψεις να ακους και μουσικη, ετσι δεν ειναι;

τωρα γνωμη δεν εκφερω πανω στο θεμα της 'χρυσης περιοδου' διοτι δε γνωριζω με τι κριτηριο κρινεται ως 'χρυση', αλλα δεν πιστευω παντως οτι οι καλοι παραγωγοι ξεχασανε να κανουν τη δουλεια τους οταν το ρολοϊ εγραψε 1/1/1980.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

εγω το βλεπω ως εξης, αν αυτο που ψαχνεις να ακουσεις τυγχανει της περιοδου που προαναφερθηκε εχει καλως, αν οχι, δε σημαινει οτι θα παψεις να ακους και μουσικη, ετσι δεν ειναι;

τωρα γνωμη δεν εκφερω πανω στο θεμα της 'χρυσης περιοδου' διοτι δε γνωριζω με τι κριτηριο κρινεται ως 'χρυση', αλλα δεν πιστευω παντως οτι οι καλοι παραγωγοι ξεχασανε να κανουν τη δουλεια τους οταν το ρολοϊ εγραψε 1/1/1980.
Σωστά τα όσα λες. Όμως όντως άλλαξαν πολλά και όχι μόνο το 1980, αλλά και πιο πριν. Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με χειροτέρεψη της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ενος δίσκου.
Όλες αυτές οι αλλαγές που αποσκοπούσαν και εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη, ανακοινώνονταν ως νέα επιτεύγματα και βελτιώσεις ακόμα και κατά την αναλογική περίοδο με αποκορύφωμα την εισαγωγή της πρώιμης ψηφιακής τεχνολογίας του "τέλειος ήχος για πάντα", αφού προετοίμασαν το έδαφος προβοκάροντας τους δίσκους βινυλίου κατα το τέλος της δεκαετίας του 1970 με πολλά κακέκτυπα. Έτσι το κοινό δέχτηκε το cd που ήταν "τέλειο" με το σεκοντάρισμα και εξέχουσων προσωπικοτήτων της μουσικής. Έτσι η ποιότητα θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους των μονοπωλείων. Λ.Σ.

Reaction score
3.332

Η αύξηση των πωλήσεων στις πάνες ακράτειας δεν συνεπάγεται ότι ο κόσμος έπαψε να χρησιμοποιεί τη τουαλέτα..:

Αντίστοιχα μειώθηκαν οι πωλήσεις στις πάνες για τα μωρά, λόγω της υπο-γεννητικότητας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Εχουμε γεμισει γέρους, τους βλέπεις παντού, ακόμα και στα φόρουμς να διαφημίζουν ή να εμπορεύονται βινύλια, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν ; :142:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαι περίεργος...

Σωστά τα όσα λες. Όμως όντως άλλαξαν πολλά και όχι μόνο το 1980, αλλά και πιο πριν. Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με χειροτέρεψη της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ενος δίσκου.
Όλες αυτές οι αλλαγές που αποσκοπούσαν και εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη, ανακοινώνονταν ως νέα επιτεύγματα και βελτιώσεις ακόμα και κατά την αναλογική περίοδο με αποκορύφωμα την εισαγωγή της πρώιμης ψηφιακής τεχνολογίας του "τέλειος ήχος για πάντα", αφού προετοίμασαν το έδαφος προβοκάροντας τους δίσκους βινυλίου κατα το τέλος της δεκαετίας του 1970 με πολλά κακέκτυπα. Έτσι το κοινό δέχτηκε το cd που ήταν "τέλειο" με το σεκοντάρισμα και εξέχουσων προσωπικοτήτων της μουσικής. Έτσι η ποιότητα θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους των μονοπωλείων. Λ.Σ.
Λουκά εμένα μου φαίνοται λίγο συνωμοσιολογικά όλα αυτά . Και ακόμα κι αν υποθέσω ότι μπορεί σε κάποια corporate minds να υπήρχε αυτό το "σχέδιο" να επιβληθεί το cd επί του βινυλίου , εάν δεν υπήρχαν τουλάχιστον 4 παράγοντες , απολύτως καθοριστικοί για την επικράτηση του cd , το cd δεν θα είχε κερδίσει τον πόλεμο τόσο εύκολα . Ποιοί είναι οι παράγοντες ;
1. Χρηστικότητα και μέγεθος . Το cd ήταν και είναι πιό εύχρηστο από τον δίσκο βινυλίου. Μεταφέρεται πιό εύκολα , αποθηκεύεται πιό εύκολα , δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι για να αλλάζεις πλευρά , τηλεχειρίζεται - άρα φτάνεις στο κομμάτι που σ' ενδιαφέρει περισσότερο εύκολα.
2. Κόστος . Πολύ σύντομα οι συσκευές αναπαραγωγής cd κόστιζαν το 1/10 της τιμής ενός καλού πικαπ
3. Χωρητικότητα . Το cd διαρκεί 79 λεπτά ( όσο ένας διπλός δίσκος) . Αρα έχεις την εντύπωση ότι αγοράζεις περισσότερο προϊόν
4. Back catalogue . Εάν δεν είχε εμφανισθεί το νέο φορμα , δεν θα βρισκόντουσαν σε ευρεία κυκλοφορία , χιλιάδες δίσκοι , κατηργημένοι από χρόνια . Ετσι το κοινό απέκτησε έργα που τα αγνοούσε ή δεν μπορούσε να τα αγοράσει γιατί δεν τα έβρισκε , και οι εταιρίες πούλησαν τα ίδια πράγματα , άρα πραγματοποίησαν τεράστια κέρδη , χωρίς έξοδα . Ολοι ευχαριστημένοι .

Εάν δεν συνέτρεχαν αυτές οι προϋποθέσεις , το cd δεν θα μπορούσε να επιβληθεί τόσο εύκολα.

Οσο για το θέμα της σημερινής μουσικής , για μένα δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από το ότι τα σημερινά υψηλά ιστάμενα στελέχη των εταιριών δίσκων , είναι τεχνοκράτες με οικονομική και μόνο παιδεία , άρα στοχεύουν στο κέρδος και μόνο. Λείπουν οι άνθρωποι με όραμα ( που είναι ο Εrtegun ( Atlantic ), ο Alfred Lion ( Blue Note ), o Creed Taylor ( Impulse , CTI ) Berry Gordy ( Motown ) κλπ

Reaction score
874
Αντίστοιχα μειώθηκαν οι πωλήσεις στις πάνες για τα μωρά, λόγω της υπο-γεννητικότητας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Εχουμε γεμισει γέρους, τους βλέπεις παντού, ακόμα και στα φόρουμς να διαφημίζουν ή να εμπορεύονται βινύλια, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν ;
G.Kar......Tην έβαψες.......στην κυριολεξία....:135:

Ήδη έχει σταλεί ψηφιακό αντίγραφο της φάτσας σου(από το Σαββατιάτικο 'σουαρέ της συμφιλίωσης') στον μοντέρ του δικού μας ράντσου Ν.Μ. και...το επεξεργάζεται...:140:

Έχει αρχίσει από τα μαλλιά...Μακρυά και...κορακίσια....:142:

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian