- Reaction score
- 0
Υ.Γ. Οι μουσικόφιλοι δεν ακούν με playlists, αλλά με άλμπουμ...
Αυτοί που αγοράζουν τους συγκεκριμένους δίσκους της χρυσής εποχής το κάνουν κατά κύριο λόγο γιατί έχουν ανακαλύψει, [παρά τις απόψεις και την προπαγάνδα του κατεστημένου], την μέχρι στιγμής αξεπέραστη ποιότητα των ερμηνειών/ηχογραφήσεων της εποχής εκείνης.Τα σούπερ ντούπερ μηχανήματα και οι δίσκοι συγκεκριμένης εποχής δεν σε κάνουν απαραίτητα μουσικόφιλο.
...
Εγώ για ντιούη (DIY) σε είχα...:138:Δλδ μπορεις να κανεις playlist απο 20 δισκους σε 3 δευτερολεπτα?
Καψτε τους σκληρους σας βρε
ΥΓ.Πρεπει να ακουμε ολο το δισκο και μετα να πηγαινουμε παρακατω?
Δλδ ουτε μουσικοφιλος ειμαι?
Φτου,χασαμε και αυτι την ταμπελα.Σε λιγο θα μας παρουν και την ταμπελα του χαιενδδδ
Τιμη μου..Εγώ για ντιούη (DIY) σε είχα...:138:
Αυτό είναι σωστό. Μόνο που κάποιοι άλλοι κάνουν κάποιους συμβιβασμούς και ακούνε και άλλα ακούσματα, όχι μόνο με το αυτί αλλά και με την καρδιά.Αυτοί που αγοράζουν τους συγκεκριμένους δίσκους της χρυσής εποχής το κάνουν κατά κύριο λόγο γιατί έχουν ανακαλύψει, ... την μέχρι στιγμής αξεπέραστη ποιότητα των ερμηνειών/ηχογραφήσεων της εποχής εκείνης ...
Όχι, οι άλλοι είναι. Είναι σαν τους εραστές, οι δυνατοί είναι αυτοί που πάνε και με γυναίκες της σειράς. Με τις ωραίες και διάσημες πάνε όλοι (άμα τους θέλουν αυτές) :119:... Αυτοί είναι δυο φορές φιλόμουσοι ...
Δεν το βλέπω σαν επικρίσεις αλλά σαν αντιπαράθεση απόψεων, από μεριάς μου τουλάχιστον. Αλλά και από τα άλλα μηνύματα, δεν είδα να γράφει κάποιος πως δεν ξέρετε να ακούσετε μουσική, αλλοίμονο δηλαδή.... Δεν καταλαβαίνω το γιατί να δέχονται επικρίσεις τέτοια άτομα ...
μου εχει τυχει πολλες φορες να ακουω κατι στου αδερφου μου και να του λεω, ωραιο τι ειναι; και να μου απανταει οτι ειναι κατι που εχει αντιγραψει απο μενα... η ατιμη η μνημη εχει οντως τα ορια της, αλλα η αγαπη και η αναζητηση για τη μουσικη δυστυχως δεν εχει, και δεν το βλεπω να κοβω ποτε αυτη τη "βουλιμια"! :119:Εδώ δεν απάντησε κανείς , ε ?
Το προηγούμενο χρόνο δάνειζα cds σε μια φίλη μου.
Αφού "άκουσε" όσα την ενδιέφεραν μου έγραψε ένα cd με δικές της επιλογές για να με ευχαριστήσει.
Ένα κομμάτι λοιπόν δεν το ήξερα και μου άρεσε πολύ.
Την ρώτησα και μου είπε "από τα δικά σου είναι ρε" και ........
Κατάλαβα λοιπόν ότι υπάρχει ένα όριο που αντέχει ίσως ο καθένας μας και που χωρά στο μυαλό του.
Θέμα μνήμης ?
Από τότε σταμάτησα να αγοράζω και ψάχνω τα υπάρχοντα.
Ακούω ξανά δισκάκια που είχα ξεχάσει ότι έχω.
Και ερωτώ:
Τι να τους κάνω, αν έχω δίσκους που δεν ακούω ?
"βουλιμία" είναι !
βουλιμία= ανάγκη - εξαναγκασμός - υποχρέωση - απληστία - πλεονεξία
.+-
Σωστό!Το έχω πει και το ξαναλέω: δε θεωρώ αξιόπιστες σε καμιά περίπτωση τις γνώμες όσων δεν έχουν απ' όλα τα φορμά και μάλιστα σε αντίστοιχη κατηγορία τιμής, για να υπάρχει θέμα σύγκρισης.
Πολύ σωστό!Επίσης, το mastering του σήμερα με του χθες, οι απόψεις των ηχοληπτών και μύρια άλλα, καθορίζουν μια ηχογράφηση. Όχι μόνο το βινύλιο ή το CD.
Πάρα πολύ σωστό! (αλλά ποιός τον ακούει...).Υ.Γ. Μάλλον ο μόνος που μπορεί να είναι πραγματικά αντικειμενικός ανάμεσά μας, είναι ο Θέμης...
Σωστά τα όσα λες. Όμως όντως άλλαξαν πολλά και όχι μόνο το 1980, αλλά και πιο πριν. Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με χειροτέρεψη της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ενος δίσκου.εγω το βλεπω ως εξης, αν αυτο που ψαχνεις να ακουσεις τυγχανει της περιοδου που προαναφερθηκε εχει καλως, αν οχι, δε σημαινει οτι θα παψεις να ακους και μουσικη, ετσι δεν ειναι;
τωρα γνωμη δεν εκφερω πανω στο θεμα της 'χρυσης περιοδου' διοτι δε γνωριζω με τι κριτηριο κρινεται ως 'χρυση', αλλα δεν πιστευω παντως οτι οι καλοι παραγωγοι ξεχασανε να κανουν τη δουλεια τους οταν το ρολοϊ εγραψε 1/1/1980.
![]()
Η αύξηση των πωλήσεων στις πάνες ακράτειας δεν συνεπάγεται ότι ο κόσμος έπαψε να χρησιμοποιεί τη τουαλέτα..:
Λουκά εμένα μου φαίνοται λίγο συνωμοσιολογικά όλα αυτά . Και ακόμα κι αν υποθέσω ότι μπορεί σε κάποια corporate minds να υπήρχε αυτό το "σχέδιο" να επιβληθεί το cd επί του βινυλίου , εάν δεν υπήρχαν τουλάχιστον 4 παράγοντες , απολύτως καθοριστικοί για την επικράτηση του cd , το cd δεν θα είχε κερδίσει τον πόλεμο τόσο εύκολα . Ποιοί είναι οι παράγοντες ;Σωστά τα όσα λες. Όμως όντως άλλαξαν πολλά και όχι μόνο το 1980, αλλά και πιο πριν. Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με χειροτέρεψη της συνολικής διαδικασίας παραγωγής ενος δίσκου.
Όλες αυτές οι αλλαγές που αποσκοπούσαν και εξασφάλιζαν μεγαλύτερα κέρδη, ανακοινώνονταν ως νέα επιτεύγματα και βελτιώσεις ακόμα και κατά την αναλογική περίοδο με αποκορύφωμα την εισαγωγή της πρώιμης ψηφιακής τεχνολογίας του "τέλειος ήχος για πάντα", αφού προετοίμασαν το έδαφος προβοκάροντας τους δίσκους βινυλίου κατα το τέλος της δεκαετίας του 1970 με πολλά κακέκτυπα. Έτσι το κοινό δέχτηκε το cd που ήταν "τέλειο" με το σεκοντάρισμα και εξέχουσων προσωπικοτήτων της μουσικής. Έτσι η ποιότητα θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους των μονοπωλείων. Λ.Σ.
G.Kar......Tην έβαψες.......στην κυριολεξία....:135:Αντίστοιχα μειώθηκαν οι πωλήσεις στις πάνες για τα μωρά, λόγω της υπο-γεννητικότητας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Εχουμε γεμισει γέρους, τους βλέπεις παντού, ακόμα και στα φόρουμς να διαφημίζουν ή να εμπορεύονται βινύλια, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν ;