Είμαι περίεργος...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Είμαι περίεργος...

Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα και φαίνεται να αγνοείς αρκετά.
Υπάρχουν δίσκοι βινυλίου και cd, sacd, dvd, dvd-a που έχουν γίνει ταυτόχρονα από την ίδια πηγή και από τον ίδιο μηχανικό με τον καλύτερο τρόπο.
Φυσικά αγνοώντας τέτοιες εκδόσεις βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Και ενώ στερείσαι τέτοιων εμπειριών επιπλέον ισχυρίζεσαι και ως ηδήμων.
Λίαν επιεικώς έχεις βαθειά μεσάνυχτα.
Επισης μιλάς για υποκειμενικότητα την οποία βλέπεις να υπάρχει σε όσους σκέφτονται διαφορετικά από σένα. Και φυσικά οι δικοί σου ισχυρισμοί χαρακτηρίζονται από αντικειμενικότητα.
Επίσης μιλάς για κυματομορφές αναλογικού και ψηφιακού. Φέρε μας και καμιά κυματομορφή κάποιας ορχήστρας που παίζει ζωντανά.

Το μόνο σου επιχείρημα είναι οι μετρήσεις οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ήχου.
Και φυσικά τα αφτιά σου δεν φαίνεται να μπορείς να εμπιστευτείς. Πιθανόν στερείσαι εμπειριών ακουστικής ζωντανής μουσικής. Μάλλον έχεις απαίδευτα αφτιά.
Αυτά καταλαβαίνω διαβάζοντας τα παραπάνω. Λ.Σ.
Αυτα που υπογραμιζω Λουκα εχουν απαντηθει απο τους συνομιλητες και αποδεικνυουν τελειως διαφορετικα πραγματα. Ενω για αλλη μια φορα προσεξε ποσο σκληρος εισαι στους χαρακτηρισμους σου και τι εντυπωσεις δινεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Ναι, αυτό δεν το καταλαβαίνω κι εγώ. Δεν γίνεται το επιχείρημα της εμπειρίας του ζωντανού να μην έχει αξία όταν αποδεικνύεται ότι ο άλλος έχει. Αυτά στην γλώσσα του διαδικτύου λέγονται εδώ και χρόνια "Σκαλουμπακιές". Πρόσεχε Λουκά, εσύ δεν έχεις καμία σχέση με φασιστοειδείς βράχους/βλάχους. :114:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ναι, αυτό δεν το καταλαβαίνω κι εγώ. Δεν γίνεται το επιχείρημα της εμπειρίας του ζωντανού να μην έχει αξία όταν αποδεικνύεται ότι ο άλλος έχει. Αυτά στην γλώσσα του διαδικτύου λέγονται εδώ και χρόνια "Σκαλουμπακιές". Πρόσεχε Λουκά, εσύ δεν έχεις καμία σχέση με φασιστοειδείς βράχους/βλάχους. :114:...
Αυτό μάλιστα είναι επιχειρημα!!!!!!! :142:
(και μάλιστα από ένα ΓΝΗΣΙΟ ΒΛΑΧΟ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ...)

Είδατε όταν ζοριζόμαστε τι γίνεται!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Σε βλέπω λίγο αγχωμένο ή μου φαίνεται; Δεν μπορείς να κοιμηθείς αγοράκι μου, σε τρώνε το βράδυ συμπεριφορές της ημέρας και σηκώνεσαι να γράψεις στις 5:30 το πρωί; :142:

Μην κάνεις έτσι, κι άλλοι κατέβηκαν από το χωριό τους στην Αθήνα αλλά δεν το παίζουν πρωτευουσιάνοι με μπάτλερ.
Όσο για το ποιός είναι φασίστας, μπορεί κανείς να το καταλάβει από τα σπέσιαλ αφιερώματά σου στο κακόμοιρο ανάκτορο για την Μακρόνησο. Μην ντρέπεσαι κανείς δεν είναι τέλειος. :126:

Και σταμάτα να μας χαλάς το θέμα, τέλος πάντων. Ούτε πρόσφερες ποτέ τίποτα, ούτε πρόκειται να προσφέρεις. Μόνο τα προεδριλίκα σε ενδιαφέρουν και όταν αντιληφθείς ότι εδώ δεν περνάνε γίνεσαι... α, το βρήκα! Σκαλούμπακας γίνεσαι. :142:

Τόσο πια δεν αντέχεις την μοναξιά σου στο ανάκτορο κι έρχεσαι να μας δηλώσεις την παρουσία σου με Σκαλουμπακιές και ψευτιές; Στην ηλικία σου δεν ντρέπεσαι επιτέλους να σε διώχνουν και να κάνεις πως δεν ακούς; Ούτως ή άλλως εκεί μόνος σου είσαι, ούτε τον εαυτό σου δε αντέχεις; Εδώ που τα λέμε βέβαια, λογικό μου φαίνεται. :142:

- Κάνε μας την χάρη και ξεκόλλα επιτέλους από το AVSite, δεν πρόκειται να βρεις γκόμενα εδώ μέσα, ούτε θα σε αφήσουμε να αυτοδιαφημίζεσαι και να μας χαλάς τα θέματα.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Νομίζω ότι με το παραπάνω, έχεις καλύψει την... "περιέργειά σου" όσον αφορά τον ΤΙΤΛΟ του ΤΟΠΙΚ!!!

Βάλε και κανένα link όμως... :126:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Άντε πάλι. :114:

Στην ηλικία σου δεν ντρέπεσαι να σε διώχνουν και να κάνεις πως δεν ακούς; Έχεις να μας πεις κάτι για το θέμα μεσιέ Σκαλούμπαξ; Τόση ανάγκη έχεις να γράφεις στο site που κοροϊδεύεις από πίσω εκεί που δεν σε βλέπουνε; Μα τι διάολο μπαρουφομαγνήτη έχουμε; Ολόκληρο ΑΚΑ έχεις γεμίζει δεν σου φτάνει; Τι θες, να κάνουμε κι εδώ αφιέρωμα για τον αντικομμουνισμό και την Μακρόνησο; :142:

...

Reaction score
59
Με δεδομένο το πρωτότυπο (αναλογικό ή ψηφιακό original master ), με απόλυτα κριτήρια και με τα σημερινά μέσα, θεωρώ απίθανο μια εκτύπωση σε βινύλιο (45 ή 33 στροφών ) να πλησιάσει σε πιστότητα το ψηφιακό αντίγραφο του ιδιου πρωτοτύπου. Απλά δεν γίνεται ούτε θα γίνει ποτέ. Επαναλαμβάνω, με τα σημερινά μέσα και με κορυφαίους μηχανικούς από κάθε σχολή.
Οταν όμως υπεισέρχεται ο παράγοντας της υποκειμενικότητες και όταν τα δείγματα έχουν υποστεί διαφορετική επεξεργασία (post-processing) τότε τα αποτελέσματα της ακουστικής εκτιμησης εύκολα αντιστρέφονται.

Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι καλούνται να κρίνουν με υποκειμενικά κριτήρια δύο εντελώς διαφορετικές τεχνολογίες, με διαφορετικά δείγματα δίσκων που εκ των πραγμάτων κανένα από αυτά δεν εκτυπώθηκε με απόλυτα κριτήρια, δηλαδή δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο η απόλυτη ηλεκτρονική ταύτιση του αντιγράφου με το πρωτότυπο.

Κάποια στιγμή θα ήθελα να σας δείξω "in real time" πως αναπαράγονται απλές κυματομορφές από τα αναλογικά πικάπ και πως αναπαράγονται οι ίδιες κυματομορφές από τα ψηφιακά πικάπ, με ή χωρίς την επίδραση εξωτερικών παρεμβολών από το ίδιο το υλικό (κυματομορφή) που αναπαράγουν εκείνη τη στιγμή.
vastsar επειδή δεν μου αρέσει η δημιουργία εντυπώσεων ούτε να μιλάω για να μιλάω διάβασε τα παραπάνω και ίσως καταλάβεις την απάντησή μου.
Ο φίλος παραπάνω αγνοεί την ταυτόχρονη και μάλιστα audiophile έκδοση δίσκων σε βινύλιο, cd, sacd, dvd,dvd-a, μάλιστα δε, φταιγμένα με τον καλύτερο τρόπο από την πρωτότυπη ταινία ηχογράφησης ενός έργου. Αυτό είπα.
Γιατι αν δεν το αγνοόύσε θα μιλούσε με παράδειγμα και θα μας έλεγε το γιατί έβγαλε το όποιο συμπέρασμα. Άνθρωποι όπως εγώ που έχουμε κάνει και τέτοιες συγκρίσεις έχουμε καταλήξει στην υπεροχή του αναλογικού μέσου. Επίσης έχουμε δει και την υπεροχή και των νεώτερων ψηφιακών μέσων έναντι των παλιότερων. Λ.Σ.

Reaction score
59
vastsar επίσης δεν πιστεύει ο g.kar στην υπεροχή των δίσκων 45 στρφών και δη αμέσου κοπής. Το στηρίζει σε θεωρίες περί υπεροχής των ψηφιακών. Το τονίζω: Δεν το στηρίζει σε καμιά εμπειρία από ακρόαση τέτοιων δίσκων, ούτε σε συγκρίσεις. Και φυσικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν εμπιστεύεται τα αφτιά του. Αυτό το πολύ εύλογο συμπέρασμα μόνο θα μπορούσε κάποιος να βγάλει.
Εμένα προσωπικά με την όποια ακουστική πείρα διαθέτω και από ζωντανή ακουστική μουσική αλλά και από καλά συστήματα ανεξαρτήτου τιμής, έχοντας όσο έχω καλλιεργήσει τα αφτιά μου, έχω καταλήξει στην μέχρι στιγμής υπεροχή του αναλογικού..Λ.Σ.

Reaction score
59
vastsar και γιατί σώνει και καλά εγώ που έχω διαφορετική άποψη από καποιον να θεωρείται η κρίση μου υποκειμενική; Αυτό δεν το κατάλαβα. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Λουκά, εξ όσων γνωρίζω ο g.kar έχει και πολλές εμπειρίες ζωντανής μουσικής, παίζει ο ίδιος κιθάρα, έχει ένα πολύ καλό σύστημα, έχει πικάπ, έχει δίσκους, έχει 45άρια, έχει κάνει πάρα πολλά συγκριτικά ψηφιακού vs αναλογικού και έχει ακούσει άπειρα συστήματα μιας και έχει πολλούς φίλους με αξιόλογες μηχανές. Προφανώς λοιπόν έχει ένα πολύ καλλιεργημένο αυτί, ίσως πιο καλλιεργημένο από όλους μας. Με το καλλιεργημένο του αυτί λοιπόν, επέλεξε να ακούει μουσική από αρχεία σε σκληρό δίσκο και έναν media player.

Νομίζω ότι αυτή η λογική σύγκρισης αυτιών δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, τουλάχιστον αν δεν γνωμοδοτήσει ένας ΩΡΛ.

...

Reaction score
59
Νίκο έχουμε κάνει κι΄εμείς και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.
Φυσικά δεν θα έχει κάνει τετραπλή σύγκριση όπως εμεις μιας και από τα γραφόμενά του αγνοεί την ύπαρξη τέτοιων εκδόσεων. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
vastsar και γιατί σώνει και καλά εγώ που έχω διαφορετική άποψη από καποιον να θεωρείται η κρίση μου υποκειμενική; Αυτό δεν το κατάλαβα. Λ.Σ.
Αν μου επιτρέπεις, πιθανολογώ πως το λέει διότι ο μεν g.kar μιλάει για μετρήσεις και κυματομορφές, ενώ εσύ για ακουστικές εμπειρίες και την εμπιστοσύνη στα αυτιά. Είναι προφανές ότι το πρώτο είναι αντικειμενικό κριτήριο ενώ το δεύτερο απλά άλλη μια υποκειμενική άποψη, σαν αυτήν που όλοι έχουμε.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Νίκο ο εγκέφαλος ακούει, το νευρικό σύστημα. Λ.Σ.
Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει αντικειμενικό επιχείρημα. Αν είναι έτσι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δεχτεί κάποιος την δική σου γνώμη για την απόδοση τω δύο μέσων. Όλοι έχουν νευρικό σύστημα και εγκέφαλο (εξαιρούνται οι Σκαλούμπακοι :137:) και ο καθένας θεωρεί ότι έχει τον καλύτερο. Αυτοί που θεωρούν ότι οι σκληροί δίσκοι παίζουν καλύτερα από τα βινύλια, επίσης.

...

Reaction score
59
Αν μου επιτρέπεις, πιθανολογώ πως το λέει διότι ο μεν g.kar μιλάει για μετρήσεις και κυματομορφές, ενώ εσύ για ακουστικές εμπειρίες και την εμπιστοσύνη στα αυτιά. Είναι προφανές ότι το πρώτο είναι αντικειμενικό κριτήριο ενώ το δεύτερο απλά άλλη μια υποκειμενική άποψη, σαν αυτήν που όλοι έχουμε.

...
Τόσο υποκειμενική όσο και η ζωντανή μουσική ως μέσο αναφοράς και σύγκρισης.
Οι μετρήσεις;;; Τί μετράμε;; Υπάρχουν μετρήσεις και μετρήσεις. Υπάρχουν μηχανήματα που μετράνε τέλεια και ακούγονται υποδεέστερα από πολλά που στις μετρήσεις είναι κατώτερα. Αυτά τα φάγαμε στη μάπα όντας πολλά χρόνια στο κουρμπέτι.
Οι μετρήσεις θα μας μάθουν να ακούμε ή το τί ακούγεται σωστά ή τα αφτιά μας; Προσωπικά για μένα το τελευταίο.
Με μετρήσεις κλπ πλασάρισαν το 1982 το νέο μέσο του "ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ". Είχαμε και αξιόλογους μουσικούς προβοκάτορες όπως Κόλινς, Καραγιάννης. Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Οι μετρήσεις θα μας μάθουν να ακούμε ή το τί ακούγεται σωστά ή τα αφτιά μας; Προσωπικά για μένα το τελευταίο.
Η παρατήρηση είναι άκρως απαραίτητη στην εξαγωγή συμπερασμάτων, όμως αδυνατεί από μόνη της να εξαγάγει ασφαλή, αντικειμενικά και τεκμηριωμένα συμπεράσματα, καθώς δεν υπάρχει σοβαρό "μέτρο" σύγκρισης. Απλά ο καθένας ομιλεί για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο. Κάτι είναι κι αυτό βέβαια, αλλά μετρήσεις δεν είναι.

...

Reaction score
6
Τόσο υποκειμενική όσο και η ζωντανή μουσική ως μέσο αναφοράς και σύγκρισης.
Οι μετρήσεις;;; Τί μετράμε;; Υπάρχουν μετρήσεις και μετρήσεις. Υπάρχουν μηχανήματα που μετράνε τέλεια και ακούγονται υποδεέστερα από πολλά που στις μετρήσεις είναι κατώτερα. Αυτά τα φάγαμε στη μάπα όντας πολλά χρόνια στο κουρμπέτι.
Με μετρήσεις κλπ πλασάρισαν το 1982 το νέο μέσο του "ΤΕΛΕΙΟΣ ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ". Είχαμε και αξιόλογους μουσικούς προβοκάτορες όπως Κόλινς, Καραγιάννης. Λ.Σ.
Κε Stphanides :624::624::624:

Με εκτιμηση
Ενας παλιοnoizmaker

Reaction score
2.457
Αυτό το «εμπιστεύομαι μόνο τα αυτιά μου» που λέει ο κ. Στεφανίδης , αρχίζω να μην το πολυκαταλαβαίνω. Η μάλλον δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του.

Και ακόμα περισσότερο σε τεχνολογικά χόμπυ.

Νομίζω ότι είναι περισσότερο παγίδα στον μέσο καταναλωτή παρά βοήθεια . (και κρίνω από τον εαυτό μου). Δυστυχώς έχω καταλήξει ότι οι αισθήσεις ξεγελιώνται πιο εύκολα από την λογική.

Αν δε στηριχτώ σε προδιαγραφές και κριτικές επαγγελματιών και χρηστών αγοράζοντας αυτοκίνητο / σκάφος / σπίτι / τηλεόραση / κάμερα / και δεν ξέρω τι άλλο , τότε που θα στηριχτώ.?
Στο ΕΓΩ μου που τα ξέρει όλα και είναι ο καλύτερος οδηγός / ακροατής / φωτογράφος / αναβάτης / καπετάνιος κλπ.κλπ. του πλανήτη.?
Σίγουρα ΕΓΩ αποφασίζω για μια αγορά . Αλλά το κάνω συλλέγοντας πληροφορίες όχι ΜΟΝΟ από την προσωπική μου εμπειρία. (που μπορεί και να μην έχω)

Νομίζετε ότι ο μέσος ακροατής – καταναλωτής Hi-Fi – μουσικόφιλος έχει 100000 ώρες διαθέσιμες να κάνει συγκριτικές(?) ακροάσεις (?) και να γυρίζει 100 σπίτια με συστήματα στημένα ανάλογα με το βίτσιο του κάθε Hi-enda και πολλές φορές (για να μην πω πάντα) σε χώρους ακατάλληλους. ?

Και αν το κάνει αυτό και κρίνει με τα αυτιά του θα καταλήξει σε κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.?.
Εσείς όλοι που έχετε ακούσει ο ένας το σύστημα του άλλου έχετε καταλήξει κάπου.? Η μήπως όλοι πιστεύετε ότι το δικό σας είναι το καλύτερο.?

Δηλαδή γιατί τα άλλα χόμπυ έχουν αντικειμενικά κορυφαίες επιλογές και το Hi-End όχι.?
Αν αποφασίσω να αγοράσω μία Pioneer Kuro πρέπει να την δώ πως την έχει στήσει ο Κωτσόβολος της γειτονιάς μου για να με πείσει.? Η αν αγοράσω ένα Lexus πρέπει ΕΓΩ να δοκιμάσω την ποιότητα κατασκευής του.?

Λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω ότι το Hi-End μεταλάσσεται σε χόμπυ γερο-πεισματάρηδων αργόσχολων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέοι του γυρίζουν την πλάτη .
Νομίζω ότι τις συζητήσεις όπως τι πάτε θα αφορούν όλο και λιγότερους .

Reaction score
0
Λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω ότι το Hi-End μεταλάσσεται σε χόμπυ γερο-πεισματάρηδων αργόσχολων.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέοι του γυρίζουν την πλάτη .
Νομίζω ότι τις συζητήσεις όπως τι πάτε θα αφορούν όλο και λιγότερους .

:607:

Reaction score
10
Kαλα τον g.kar μην το πολυεμπιστευεστε, αυριο μπορει να εχει αλλαξει γνωμη. :137::114:

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος
kokdim