Η ιστορια της APOGEE ACOUSTICS και αλλα σχετικα

Reaction score
8
Παιρνοντας αφορμη το θεμα που ανοιξε ο φιλος Ηλιας εδω

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=59242

και ψαχνοντας λιγο το θεμα, αποφασισα να παραθεσω την ιστορια και καποια αλλα στοιχεια για την POGEE ACOUSTICS και τα ηχεια μεβρανης που αυτη κατασκευασε

μαλιστα θα παραθεσω και μια φωτογραφια για τον φιλο μου τον Ηλια και θα ηθελα να μου πει, αν του θυμιζει λιγο τον πιο αγαπημενο κρικο του συστηματος του

Reaction score
8
και θα ξεκινησω αναποδα, παραθετοντας πριν την ιστορια της εταιριας, καποια στοιχεια για το κορυφαιο ηχειο της εταιριας, που πολλοι θεωρουν οτι ακομα και σημερα ειναι ενα απο τα καλυτερα στον κοσμο.

Προκειται για το APOGEE GRAND ου οποιου τα χαρακτηριστικα αναφερω αμεσως.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Απόκριση συχνότητας: 18Hz έως πάνω απο 27kHz

Crossover: ενεργό τεσσάρων δρομων με τηλεχειριστήριο

Συχνότητα Crossover: 70Hz, 250Hz, 9000Hz

με ενσωματομενο ενισχυτη ισχυος σε 600 watt για την μοναδα των χαμηλων και ενσωματομενο ενισχυτη ισχυος για το Τουήτερ εστα 500 watt. κατασκευασμενοι απο την KRELL με δύο επιπλέον κανάλια για την ενίσχυση των woofer και μεσαίων κατ επιλογη του χρηστη.

μεγιστη σταθμη: Πάνω από 120dB SPL στα 4 μέτρα

Ονομαστική αντίσταση:
3 Ω

Διαστάσεις: 88 "(H) x 32" (W) x 39 "(D)

Βάρος: 591 κιλα ανά σύστημα

Χρώματα: Επενδυμένα με μαόνι, Δρυς, ή Walnut

Premium Finish επιλογές: Faux Finish, εξωτικό ξύλο καπλαμά ή Hi gloss χρώμα επιλογής (δείγμα παρέχονταν κατόπιν αιτήματος)

Reaction score
8

Αυτό ήταν η ναυαρχίδα των ηχειων της Apogees, που παρουσιαστηκε στο CES στο Σικάγο, τον Ιούνιο του 1991. Μονο περίπου 25 ζεύγη πωλήθηκαν μεταξύ του χρόνου παραγωγης και εως το κλείσιμο της εταιρείας. Οποτε υπαρχουν ελαχιστοι ιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων ενας έχει 2 ζευγάρια (τυχερός).

Προσεχτε οπως επισημανε και ο Ηλιας το ριμπον σουπερ τουιτερ, εν ετη 1991.

Reaction score
8
Apogee brochure information:

DESCRIPTION

The Apogee Grand is a full size four-way loudspeaker which re-defines the state-of-the-art in music reproduction. The system includes a built-in subwoofer, tweeter amplifier and infrared remote controlled active crossover system. Other system features include:

Etched multi-track ribbons with wave patterns for improved structural dynamic characteristics.

A specially designed magnet system to provide magnetic focusing for higher sensitivity, and low diffraction shapes to form a smooth acoustic path for excellent imaging

Special high loss materials used throughout, and robust internal cabinet bracing to control vibrations

Dual long excursion 12-inch woofers with specially developed composite cone construction for ultra low frequency output. The woofers operate into a sealed acoustic suspension enclosure

Sonically transparent speaker cable designed exclusively for Apogee Acoustics is used for all internal signal transmission

Four-way all active computer driven remote controllable crossover network with volume and individual drive level adjustments, balance, rake, absolute phase, mute, programmable presets, and user diagnostic features. The crossover is also able to be driven via a built-in RS-232 computer port
Built-in subwoofer amplifier capable of delivering 600 watts per channel (manufactured by Krell)

Built-in 500-watt tweeter amplifier (manufactured by Krell)

Fully external power supply for both crossover and amplifier to provide the absolute cleanest, low distortion music reproduction

The system is available in a wide variety of standard and premium finishes.

Reaction score
8
o Mr. Corey Greenberg εγραψε για αυτα στο Stereophile vol. 14 no. 8, σελιδα 87

"The Best Sound at the Show: a group of one I've saved the best for last. Because while there were several really fine-sounding rooms at the Chicago CES, one speaker stood out so far away from the rest of the pack that it redefined my expectations of what can be achieved in the art of sound reproduction. I've heard great-sounding systems and I've heard GREAT-sounding systems, but I've never heard anything even 'remotely' as good as the demonstration of the new $60,000 Apogee Grand speaker system. Not even close. Driven by a Krell digital front end and preamp, the longest runs of Magnan wire I've ever seen, and $40,000 worth of Krell amplification, the big Grands, which combine a three-way ribbon with a dynamic subwoofer, were simply awe-inspiring. With effortless dynamics, unequalled coherence throughout the midrange, bass definition heretofore unheard by me anywhere outside of live music, highs as free of coloration as the real thing, the Grand demonstration was, for me, the highest expression of music reproduction I've yet heard. I know all of this sounds like typical over-the-top reviewer gush, but I'm not alone; the Grand reduced a room full of the cream of high-end reviewing crop, men who've seen it all and heard it thrice, to a gaggle of wildly jabbering geese. To expect a chance to review these speakers is to be hallucinating like a mofo, but I can assure you that when Stereophile gets a pair of the Grands to review, I'm packing a sack full of pork ribs, slapping on my leathers, and pointing my motorcycle toward the Mexican border".

Επισης ο Mr Robert Harley απο το ιδιο τευχος του περιοδικου Stereophile (σελιδα 99):

"Now that we're finished with new digital products, I'd like to briefly list what I thought was good sound at the show. I'll start with the Apogee Grand loudspeaker. The Grand is, in my opinion, a stunning breakthrough in loudspeaker design. Even in a less than optimum listening position, the beauty and majesty of this remarkable loudspeaker were unmistakable. Driven by eight Krell MDA-300s, Krell MD-1 transport, and Krell SBP-64x, the Grand produced the best recorded sound I've ever experienced. It was transcendental - the kind of sound you'd mortgage your house for. I'd love to hear it with a topnotch analog front end. The sobering fact, however, is that the Grand coss between $45,000 and $60,000, depending on finish, and requires a fairly large room. I hope that the technological breakthrough that made the Grand possible will find their way into a smaller and less expensive product - I'll be in the first line.
Bravo, Apogee!"

Reaction score
8

Specifications

Height 88"
Width 32"
Depth 39" overall
Subwoofer 2 x 12" (Vifa?) dynamic cone woofers in sealed enclosure driven by built in 600W Krell ampAll inputs/outputs on rear of subwoofer enclosure
Ribbon Bass driver Aluminium/Kapton panel
Ribbon Midrange Aluminium/Kapton (etched)
Midrange/Tweeter Aluminium/Kapton (etched) driven by built in 500W Krell amp
Max Sound Level 120dB @ 4 meters
Sensitivity around 84dB
Frequency response Below 18Hz to over 27kHz
Crossover frequencies Sub to panel 70Hz / 250Hz bass panel to mid / 9000Hz mid to tweeter
Suggested amp power2 channels per speaker req. 100W (into 8 ohms) 200W (into 4 ohms) with high current delivery
Impedance nominal 3 ohms
Weight 1300lbs / 591kg per system
Finishes available Mahogany, Oak, Hi-Gloss or exotic woods
Price at time of first sale (1996) $85,000
Current price Pricing page

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προσεχτε οπως επισημανε και ο Ηλιας το ριμπον σουπερ τουιτερ, εν ετη 1991.
Τι επισήμανε ο Ηλίας για το θέμα και σε ποιό σημείο Θανάση;

Η δεύτερη φωτογραφία που έχεις βάλει στο πρώτο post είναι ηχείο Analysis. Εύκολο να μπερδευτεί κανείς, η ξυλοκατασκευή των Analysis είναι carbon copy των Apogee μόνο λιγότερο φαρδιά. Στα υπόλοιπα διαφέρουν πολύ όμως.

...

Reaction score
1
ΟΚ, εντάξει αλλά αν είναι έτσι γιατί δεν τα λέτε στο τηλέφωνο;

...

ρωτα τον Θαναση

τελος το off topic, ας συνεχισετε να γραφετε για τα ηχεια που μοιαζουν με αυτα του Ηλια

(και για να σε ευχαριστησω και τα Apogee ειναι μαπα οπως και τα Analysis - μονο μην τυχει να τα ακουσεις διπλα-διπλα με τα θεϊκα magnepan με τις πρασινες κολλες)

τα παραπανω για να τελειωνει η ιστορια

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. :114:

Ο γραπτός σου λόγος ρε Ηλία, δυστυχώς δεν βγάζει σχεδόν ποτέ νόημα. Το μοναδικό σου πρόβλημα σε αυτόν τον κόσμο είναι να δεχτούν όλοι οι χομπίστες την άποψή σου για τα ηχεία σου. Είναι τόσο μεγάλος ο καημός σου που ακόμη και σε άσχετα σημεία όπως αυτό (ένα θέμα για την Apogee), σπεύδεις να υπερασπιστείς κάτι που νομίζεις ότι σου έθιξαν, ανάθεμά με με ποιόν τρόπο δεν κατάλαβα, ούτε εγώ ούτε υποθέτω κανένας άλλος. Μάλιστα η διευκρινιστική μου ερώτηση δεν απευθυνόταν καν σε σένα.

Επιπροσθέτως, σε ένα φόρουμ όταν κάποιος ρωτάει μια διευκρίνηση δεν έχεις το δικαίωμα να του πεις, "άντε στη δουλειά σου εσύ" λες και σου χρωστάει δανεικά. Μα ξέρεις που βρίσκεσαι; Αν ξέρεις, εδώ είναι ένα μέρος που κάνουν δημόσιες συζητήσεις.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται να ηρεμήσεις, ίσως βοηθούσε μια αλλαγή ηχείων :137:.
Όσο για τα magnepan δεν ξέρω, εγώ είμαι από χωριό. :114::114:

...

Reaction score
1
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. :114:

Ο γραπτός σου λόγος ρε Ηλία, δυστυχώς δεν βγάζει σχεδόν ποτέ νόημα. Το μοναδικό σου πρόβλημα σε αυτόν τον κόσμο είναι να δεχτούν όλοι οι χομπίστες την άποψή σου για τα ηχεία σου. Είναι τόσο μεγάλος ο καημός σου που ακόμη και σε άσχετα σημεία όπως αυτό (ένα θέμα για την Apogee), σπεύδεις να υπερασπιστείς κάτι που νομίζεις ότι σου έθιξαν, ανάθεμά με με ποιόν τρόπο δεν κατάλαβα, ούτε εγώ ούτε υποθέτω κανένας άλλος. Μάλιστα η διευκρινιστική μου ερώτηση δεν απευθυνόταν καν σε σένα.

Επιπροσθέτως, σε ένα φόρουμ όταν κάποιος ρωτάει μια διευκρίνηση δεν έχεις το δικαίωμα να του πεις, "άντε στη δουλειά σου εσύ" λες και σου χρωστάει δανεικά. Μα ξέρεις που βρίσκεσαι; Αν ξέρεις, εδώ είναι ένα μέρος που κάνουν δημόσιες συζητήσεις.

Είναι προφανές ότι χρειάζεται να ηρεμήσεις, ίσως βοηθούσε μια αλλαγή ηχείων :137:.
Όσο για τα magnepan δεν ξέρω, εγώ είμαι από χωριό. :114::114:

...

ασε το θεμα να εξελιχθει ρε φιλε.... τωρα τι ειμαι και τι κανω ειναι αλλο θεμα...και για πες μου, ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τον τροπο που γραφω?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ασε το θεμα να εξελιχθει ρε φιλε.... τωρα τι ειμαι και τι κανω ειναι αλλο θεμα...και για πες μου, ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις τον τροπο που γραφω?
Ποιό θέμα να αφήσω να εξελιχθεί ρε Ηλία, αυτό που μόλις πάει να γράψει κάποιος άλλος τον στέλνεις να "κάνει την δουλειά του"; Εγώ δεν το αφήνω να εξελιχθεί ή εσύ το γ@μείς εντελώς με την λογική ΣΚΑΣΤΕ ΟΛΟΙ θα γράφω μόνον ότι θέλω εγώ και μη τυχόν και ρωτήστε τίποτα (για τα apogee) γιατί τα analysis είναι τα καλύτερα ηχεία στον κόσμο; Ποιός είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ποιός θα ρωτάει και ποιός δεν θα ρωτάει σε ένα thread; Και με ρωτάς αν θα κρίνω αυτήν την συμπεριφορά;

Ρε άνθρωπε πας καλά ή μου κάνεις πλάκα;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μιχάλη, σ' ευχαριστώ ρε φίλε.

Ηλία, σε αφήνω να μας μεταδώσεις τις γνώσεις σου για τα... apogee. Μόνο παραθέτω ένα αρχείο σε High Definition για test των ηχείων σου. Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ: κλικ.
Μην το αμελήσεις.

...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.496
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός