βοηθεια με συνδεση ενισχυτη με pc

Reaction score
0
θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε με την επεξηγηση καποιων εισοδων και την καλυτερη συνδεση μεταξυ τους.Εχω Εχω ενισχυτη techniks , ηχεια 5.1 αρκετα καλα και καρτα ηχου on board hd realtek .Exω συνδεμενο τον ενισχυτη με το pc με καλωδιο rca σε mini jack στην εισοδο της καρτας ηχου που ειναι για τα μπροστινα ηχεια .Η καρτα εχει spdif out αυτο τι ειναι?Επισης ο ενισχυτης εχει digital input 6inch καθως και optical . Oυτε αυτα ξερω τι ειναι μπορειτε να με βοηθησετε αν μπορω να κανω καλυτερη συνδεση και αν ναι τι ακριβως καλωδια χρειαζομαι . Ευχαριστω που διαβασατε το θεμα μου .

Reaction score
0
Επειδη ηθελα να ρωτήσω κ εγω περιπου αυτο που γραφει ο τιτλος του Thread...συνδεση ενισχυτη με Laptop δρατομαι της ευκαιριας!
Γινεται να συνδεσω το Laptop (DVI-HDMI) με την HDMI in του ενισχυτη (Η/Κ 255) ή μονο στην τηλεοραση??

Reaction score
1
@manolispap

Ναι γίνεται αυτό που θέλεις, αλλά ίσως το laptop σου χρειαστεί κάποιες ρυθμίσεις για να βγάζει τον ήχο από την HDMI και όχι από την κάρτα ήχου που έχει για τα ενσωματωμένα ηχεία του...
Ποιο μοντέλο laptop έχεις?

Reaction score
0
Το laptop ειναι το ACER Travelmate 5720g και δεν εχει HDMI out.Aς μην βγαζει ηχο απο την HDMI...Δεν με νοιαζει...Συνεδεσα την εξοδο των ακουστικών (την μονη εξοδο ηχου που εχει) με μικτη κ απο εκει στο aux του ενισχυτή.Εικόνα θελω να πάρω αν γινεται με DVI - HDMI στην HDMI in του ενισχυτη.Mια δοκιμη που εκανα δεν εδειχνε τπτ στην τv...

Reaction score
1
Η έξοδος DVI του laptop σου δεν μπορεί να βγάλει ήχο (το πρότυπο DVI δεν το υποστηρίζει), γι' αυτό και δεν έχει νόημα να τη συνδέσεις στην τηλεόραση δια μέσου του ενισχυτή σου, εκτός κι αν θέλεις να το κάνεις για λόγους επιλογής του σήματος που θα δείχνει η οθόνη.

Ένα καλώδιο από DVI σε HDMI λογικά θα δουλέψει για την εικόνα, όχι όμως για τον ήχο. Γι' αυτό και πολλές τηλεοράσεις έχουν ξεχωριστή είσοδο ήχου για πηγή εικόνας DVI. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τους ενισχυτές, οι οποίοι έχουν συνήθως μόνο HDMI εισόδους/έξοδο για να παίρνουν μόνο το σήμα του ήχουν που χρειάζονται και να επιστρέφουν το σήμα εικόνας στην HDMI out.

Απ' ότι βρήκα με λίγο ψάξιμο, το laptop σου κυκλοφορεί σε έκδοση με κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon X2500 και σε έκδοση με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Mobile Intel GM965 Express. Όποια έκδοση κι αν έχεις, πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή dual view που βρίσκεται στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και μετά την επανεκκίνηση θα δείξει και τη τηλεόραση. Ίσως υπάρχει και επιλογή από το bios του laptop για το αν θα βγάζει σήμα εικόνας και από την DVI αλλά και από την LCD ή μόνο από την LCD...

Reaction score
1
θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε με την επεξηγηση καποιων εισοδων και την καλυτερη συνδεση μεταξυ τους.Εχω Εχω ενισχυτη techniks , ηχεια 5.1 αρκετα καλα και καρτα ηχου on board hd realtek .Exω συνδεμενο τον ενισχυτη με το pc με καλωδιο rca σε mini jack στην εισοδο της καρτας ηχου που ειναι για τα μπροστινα ηχεια .Η καρτα εχει spdif out αυτο τι ειναι?Επισης ο ενισχυτης εχει digital input 6inch καθως και optical . Oυτε αυτα ξερω τι ειναι μπορειτε να με βοηθησετε αν μπορω να κανω καλυτερη συνδεση και αν ναι τι ακριβως καλωδια χρειαζομαι . Ευχαριστω που διαβασατε το θεμα μου .
S/PDIF (Sony/Phillips Digital Interconnect Format) μεταδιδει ψηφιακο συμπιεσμενο ηχο Dolby Digital η DTS σε εναν ενισχυτη. Επισης μπορει να μεταφερει και ασυμπιεστο ηχο απο ενα CD player.

O καλυτερος τροπος να συνδεσεις το PC με τον ενισχυτη σου ειναι μεσω S/PDIF με TOSLINK

Reaction score
0
τελικα παιδια πηρα καλωδιο οπτικης ινας toslink to mini optical jack για να το συνδεσω με την spdif out της mobo αλλα παλι δεν εχω ηχο , δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει η mobo ειναι η asus p5k.Αν εχει καποιος καμια ιδεα παρακαλω σα βοηθησει .

Reaction score
1
τελικα παιδια πηρα καλωδιο οπτικης ινας toslink to mini optical jack για να το συνδεσω με την spdif out της mobo αλλα παλι δεν εχω ηχο , δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει η mobo ειναι η asus p5k.Αν εχει καποιος καμια ιδεα παρακαλω σα βοηθησει .
Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις την έξοδο SPDIF στην κάρτα ήχου. Τι windows έχεις, XP ή Vista?

Reaction score
0
xp εχω το εχω ενεργοποιησει απο το πανελ της καρτας ηχου αλλα παλι τιποτα . Υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συνδεδεμενη η spdif με την καρτα γραφικων και για αυτο να μην εχω ηχο?

Reaction score
1.213

http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=14257

θα μπορουσε να μου πει καποιος πως ακριβως θα συνδεσω αυτην την καρτα ηχου σε αυτον τον ενισχυτη ?

Σε ποιες υποδοχες και με τι καλωδια ....

θελω να εχω ηχο 5.1 και θα χρησιμευσει για games μονο...

Reaction score
0
Έχει οπτική ίνα ο υπολογιστής και ο ενισχυτής...??
Άν ναί, τότε νομίζω πως καθάρισες.

Έω την εντύπωση οτι θα γινότανε και με SPDIF, αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος.
Απο κει και πέρα μπορείς να το κάνεις και αναλογικά. Στην περίπτωση αυτή, χρειάζεται να έχει ο υπολογιστής σου αναλογικές εξόδους (καρφάκια) για 5.1

Έλπίζω να βοήθησα.!

[ΕΝΤΙΤ]...(τώρα είδα την κάρτα ηχου σου.... λοιπόν) θα πάς να πάρεις 3 καλωδιάκια στεροφωνικά, απο μικρό καρφί σε RCA. Το καρφί θα μπεί στην κάρτα ήχου, και το RCA στον ενισχυτή.
Στην κάρτα ήχου σου.:
- Πράσινο = Μπροστινά ηχεία
- Μαύρο = Surround ηχεία
- Πορτοκαλί = Κεντρικό και subwoofer.

Άν δεν έγινα κατανοητός, ξαναρώτα...!! :D
Φιλικά..!

Reaction score
1
θελω να εχω ηχο 5.1 και θα χρησιμευσει για games μονο...
Ποιον ενισχυτής έχεις; Δυστυχώς δεν φαίνεται να γίνεται. Και αυτό επειδή αφ' ενός ο ενισχυτής σου δεν δέχεται σήμα 5.1 αναλογικό για να συνδέσεις με 3 mini jack την κάρτα με τον ενισχυτή, αφ' ετέρου, η SPDIF έξοδος της κάρτας ήχου βγάζει μόνο PCM 2κάναλο ήχο, ή DTS/Dolby Digital, που όμως δεν υποστηρίζονται από παιχνίδια.

Άρα το μόνο που μένει είναι να πάρεις 2κάναλο ήχο από την κάρτα και τον μετατρέπει στα 5.1 ο ενισχυτής, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αίσθηση surround.

Reaction score
1.213
Παιδια η καρτα δεν εχει αγοραστει ακομα.

Απλως ηθελα μια πολυ φθηνη καρτα (δεν χρειαζομαι κατι περισσοτερο αυτη τη στιγμη..και η audigy ειναι η μια απο τις δυο επιλογες στα λεφτα αυτα.. ) και ειχα την εντυπωση οτι η αναλογικη συνδεση ειναι εφικτη.

Αρα :

1.Αγοραζω καρτα με οπτικη ινα.Οποτε συνδεω την οπτικη ινα και τελος ?

2.Υπαρχει τροπος με την πιο πανω καρτα (audigy )να ακουω απο ολα τα ηχεια συγχρονως αλλα οχι απαραιτητα surround ? (απο περιεργεια ..)

Reaction score
1.213
Άρα το μόνο που μένει είναι να πάρεις 2κάναλο ήχο από την κάρτα και τον μετατρέπει στα 5.1 ο ενισχυτής, με ότι αυτό συνεπάγεται στην αίσθηση surround.
Τωρα το ειδα αυτο...

Reaction score
1.213
[ΕΝΤΙΤ]...(τώρα είδα την κάρτα ηχου σου.... λοιπόν) θα πάς να πάρεις 3 καλωδιάκια στεροφωνικά, απο μικρό καρφί σε RCA. Το καρφί θα μπεί στην κάρτα ήχου, και το RCA στον ενισχυτή.
Στην κάρτα ήχου σου.:
- Πράσινο = Μπροστινά ηχεία
- Μαύρο = Surround ηχεία
- Πορτοκαλί = Κεντρικό και subwoofer.

Άν δεν έγινα κατανοητός, ξαναρώτα...!! :D
Φιλικά..!
Ενταξει τα καρφακια στην καρτα ηχου .

Τα rca που ακριβως θα μπουν στον ενισχυτη ??

Αρχικα γιατι δεν καταλαβα καλα..ειναι καλωδιο που απο την μια μερια εχι τρια καρφια και απο την αλλη δυο rca ? H εννοεις τρια καλωδια ξεχωριστα που το καθενα εχει καρφακι-2rca ?

Kαι σε ποιες υποδοχες θα μπουν στον ενισχυτη (συγκεκριμενα ) ??

Reaction score
1
Τα rca που ακριβως θα μπουν στον ενισχυτη ??
Αυτό είναι το πρόβλημα!

Αρχικα γιατι δεν καταλαβα καλα..ειναι καλωδιο που απο την μια μερια εχι τρια καρφια και απο την αλλη δυο rca ? H εννοεις τρια καλωδια ξεχωριστα που το καθενα εχει καρφακι-2rca ?
Είναι 3 καλώδια, το κάθε ένα έχει 1 mini-jack στη μια άκρη και 2 rca στην άλλη. Τα χρώματα είναι ενδεικτικά, οι περισσότερες εταιρίες συνηθίζουν το πράσινο για το εμπρός, το μαύρο για τα πίσω και το γκρι για το κεντρικό και το υπογούφερ.

Kαι σε ποιες υποδοχες θα μπουν στον ενισχυτη (συγκεκριμενα ) ??
Πουθενά! Δυστυχώς ο ενισχυτής σου δεν έχει είσοδο 5.1.

Να ρωτήσω κάτι άλλο, η μητρική σου δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου;

Reaction score
1.213
Να ρωτήσω κάτι άλλο, η μητρική σου δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου;

Ναι αλλα και αυτη μονο αναλογικα παιζει ...

Αν δεν ηθελα surround και ηθελα απλως να παιζουν ολα τα ηχεια τοτε ποια ειναι η συνδεση ? Απο την spidf της καρτας που ? Στο coaxial του ενισχυτη η καπου αλλου ??

Σορρυ που σας κουραζω ...

Και μια ακομη ερωτηση.Αν η καρτα ειχε οπτικη ινα..δεν θα υπηρχε προβλημα ετσι ? Την συνδεω και τελος ??

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.252
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87