Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Τώρα, αν ο καλλιτέχνης δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μας αυτό δεν θα πρέπει να το λαμβάνουμε καθόλου υπόψη μας. Εξάλλου τι σημασία έχει?!!!
Πολλές φορές μέσω της μουσικής ο καλλιτέχνης περνάει στοιχεία του χαρακτήρα του, ιδιαίτερα σε στιχουργικό επίπεδο, αλλά ακόμη και μέσω της μουσικής (πχ ένα πομπώδες κομμάτι).
Πως γίνεται, για παράδειγμα, να με ευχαριστεί ένα επαναστατικό κομμάτι; :139: :144:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
343
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

...
Πως γίνεται, για παράδειγμα, να με ευχαριστεί ένα επαναστατικό κομμάτι; :139: :144:
Έλα ντε... :143: :143:

Reaction score
38

Πολλές φορές μέσω της μουσικής ο καλλιτέχνης περνάει στοιχεία του χαρακτήρα του, ιδιαίτερα σε στιχουργικό επίπεδο, αλλά ακόμη και μέσω της μουσικής (πχ ένα πομπώδες κομμάτι).
Πως γίνεται, για παράδειγμα, να με ευχαριστεί ένα επαναστατικό κομμάτι;
Όπως σε ευχαριστούν το Ηip-hop / Rap κομμάτια Αλέξη
Εκεί δεν περνάνε στοιχεία του χαρακτήρα τους ιδιαίτερα σε στιχουργικό επίπεδο?....Αλλά τι λέω?
Συνήθως σε τέτοιου είδους κομμάτια υπάρχουν οι ανάλογες γλάστρες και οι ανάλογες κινήσεις σώματος μήπως και δεν εμπεδωθούν σωστά τα βαθυστόχαστα στιχουργικά νοήματα:139::142:

Reaction score
7
Στο μόνο πράγμα που συγκρίονονται είναι σε αυτό που τόνισα στο quote.Αν είναι να κρίνουμε την ποιότητα ενός καλλιτέχνη από το αν γεμίζει στάδια ή όχι τότε και η Βίσση είναι έντεχνη. Και ναι η Amy είναι καλύτερη γιατί έχει συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και δεν το έπαιξε ποτέ "κουλτούρα να φύγουμε.."

Εγώ δεν υποστήριξα ότι ο Σπανουδάκης με απογοήτευσε με την άποψή του για τους μουσικοσυνθέτες. Θα με μπέρδεψες με τον Σπύρο.Αυτό που είδα εγώ σαν προσωπικότητα είχε το συναισθηματικό εύρος ενός τρίχρονου και σε καμμία περίπτωση δεν συμβάδιζε με την εικόνα που είχα σχηματίσει. Δίκαια? Άδικα? Περί ορέξεως...

Κατά βάση μου αρέσει το έντεχνο.Κυρίως για τις φωνές και επειδή είμαι fan της κλάψας κατα καιρούς. Αλλά όσο μου κάνει λοβοτομή η κλάψα του Πλούταρχου που έχει χωρίσει 500 φορές,τον έχουν κερατώσει 824 και τα έχει ξαναφτιάξει άλλες 345 άλλο τόσο με κουράζει ο "περισπούδαστος" έντεχνος στίχος...(Και είμαι από κείνους που θεωρούν ότι το Πάμε Χαβάη εφόσον βγήκε θα έπρεπε να είναι το τελευταίο κομμάτι που θα τραγουδούσε η Πρωτοψάλτη πριν παραιτηθεί από τα εγκόσμιο και γίνει μόνιμη κάτοικος της Σπηλιάς του Νταβέλη.)

Αλλά όπως έχω ξαναπεί το γούστο είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα του καθενός όπως και το τί εκφράζει η μουσική για τον καθένα. Εγώ είμαι περίεργο κεφάλι και έχω θέσει κάποια φίλτρα στο τί ακούω. Κάποια πράγματα περνάνε και κάποια όχι. Αλλά δεν θα βγώ να κυνηγήσω αυτούς που ακούνε κάτι διαφορετικό για οποιονδήποτε λόγο και αν είναι αυτό. Και αν αυτό είναι που κάνει η Music Police εγώ είμαι ο Επαναστάτης Του Πενταγράμμου! Viva La Revolución! Venceremos!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.264

Όπως σε ευχαριστούν το Ηip-hop / Rap κομμάτια Αλέξη
Εκεί δεν περνάνε στοιχεία του χαρακτήρα τους ιδιαίτερα σε στιχουργικό επίπεδο?....Αλλά τι λέω?
Συνήθως σε τέτοιου είδους κομμάτια υπάρχουν οι ανάλογες γλάστρες και οι ανάλογες κινήσεις σώματος μήπως και δεν εμπεδωθούν σωστά τα βαθυστόχαστα στιχουργικά νοήματα:139::142:
Εγώ στη Μυρτώ απαντούσα, εσύ πάλι να πεις ότι διαφωνείς με το τι ακούω! :142:

Αυτό ακριβώς εννοώ, ότι πολλές φορές η μουσική είναι άμεσα συνδεδεμένη με το χαρακτήρα του δημιουργού/ερμηνευτή.
Αν λοιπόν "εγκρίνεις" κάποιον είναι πολύ λογικό να σου αρέσουν και τα τραγούδια του και αντίστροφα.
Όχι πάντα, αλλά συχνά.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Αν λοιπόν "εγκρίνεις" κάποιον είναι πολύ λογικό να σου αρέσουν και τα τραγούδια του και αντίστροφα.
Όχι πάντα, αλλά συχνά.
Χμμμ...φαουλ και κιτρινη Φαιδρα! Αν κριναμε τα μουσικα μας γουστα απο το "ποιον" του καλλιτεχνη, τοτε ολοι οι ροκαδες θα ηταν...απορριπτεοι - για να μην αναφερουμε και "χουγια" αγαπημενων συνθετων (ουσιαστικα...ενος, δι΄εμε!). Αν σου "μιλαει" η νοτα (ατεχνη ή εντεχνη) δε πα να΄ναι και "κοπριτης" ο μαστορας - θα σε κατακτησει. Βεβαια, στην περιπτωση του Σπανουδακη ειναι ...στρατευμενος πολιτικα, να μην το ξεχναμε:138:
Για χαρη του πατρωτ΄του Σπυρου Μπλιατσου χαραμισα (!) μερικα MB προκειμενου να ...διαγνωσει (και διαπιστωσει) την επιρροη που ασκησε το εντεχνο σε λαϊκους καλλιτεχνες:
Προειδοποιηση: ουδεμιαν ευθυνην φερω για τυχον @@@@!!! απο εδω:http://rapidshare.com/files/207890489/07___922___959___956___956___940___964___953__7.mp3.html

Kαι τωρα που δηλωσατε ...συμπαρασταση στους λαϊκους αοιδους που τους εκλεισαν τον δρομο οι εντεχνοι, παρτε κι αυτο για...αποτελειωμα:http://rapidshare.com/files/207894329/08___922___959___956___956___940___964___953__8.mp3.html

Reaction score
38

Εγώ στη Μυρτώ απαντούσα, εσύ πάλι να πεις ότι διαφωνείς με το τι ακούω! :142:

Αυτό ακριβώς εννοώ, ότι πολλές φορές η μουσική είναι άμεσα συνδεδεμένη με το χαρακτήρα του δημιουργού/ερμηνευτή.
Όχι πάντα, αλλά συχνά.

Γνωρίζω ότι απάντησες στη Μυρτώ...πειράζει όμως που σου απάντησα με ένα τυχαίο μουσικό είδος? Δεν διαφωνώ με το τι ακούς Αλέξη γιατί από τη μεριά μου πολλές φορές έχω ακούσει κάποια καλά ελληνικά και ξένα hip-hop ή rap αλλά το σημαντικότερο δεν είναι το τι ακούει ο κάθε ένας μας αλλά με το αν αυτά που ακούει με την ανάλογη εικόνα τα χρησιμοποιεί σαν όπλο για να περάσει την ιδεολογία του.
Δηλαδή επικεντρώνεται στις προσωπικές του πεποιθήσεις αγνοώντας μέχρι και την ίδια τη μουσική που είναι για να αφυπνίζει τις ανθρώπινες συνειδήσεις και όχι να τις καταστέλλει με βαρύγδουπες δηλώσεις επαναστατικού χαρακτήρα.
Στη ζωή η επανάσταση δεν ξεκινά από τη μουσική αλλά από το ίδιο μας το μυαλό και τις διάφορες επιλογές που κάνουμε κατά καιρούς…η μουσική είναι απλά ένας καθρέπτης που δείχνει τα δικά στοιχεία του χαρακτήρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και μόνιμο…Τα πάντα ρει και τίποτα δεν μένει στάσιμο.
Μουσική, στίχος (στρατευμένος ή όχι) εικόνα(τις περισσότερες φορές επιστρατεύεται για ιδεολογικούς σκοπούς).

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Σαφως και η κιτρινη καρτα παει αλλου (xfader) - φταινε τα...κουοτια. Σορρυ Φαιδρα:120: - μια ...αλλη φορα!:138:

Reaction score
38

Χμμμ...φαουλ και κιτρινη Φαιδρα! Αν κριναμε τα μουσικα μας γουστα απο το "ποιον" του καλλιτεχνη, τοτε ολοι οι ροκαδες θα ηταν...απορριπτεοι - για να μην αναφερουμε και "χουγια" αγαπημενων συνθετων (ουσιαστικα...ενος, δι΄εμε!). Αν σου "μιλαει" η νοτα (ατεχνη ή εντεχνη) δε πα να΄ναι και "κοπριτης" ο μαστορας - θα σε κατακτησει. Βεβαια, στην περιπτωση του Σπανουδακη ειναι ...στρατευμενος πολιτικα, να μην το ξεχναμε:138:
Για χαρη του πατρωτ΄του Σπυρου Μπλιατσου χαραμισα (!) μερικα MB προκειμενου να ...διαγνωσει (και διαπιστωσει) την επιρροη που ασκησε το εντεχνο σε λαϊκους καλλιτεχνες:
Προειδοποιηση: ουδεμιαν ευθυνην φερω για τυχον @@@@!!! απο εδω:http://rapidshare.com/files/207890489/07___922___959___956___956___940___964___953__7.mp3.html

Kαι τωρα που δηλωσατε ...συμπαρασταση στους λαϊκους αοιδους που τους εκλεισαν τον δρομο οι εντεχνοι, παρτε κι αυτο για...αποτελειωμα:http://rapidshare.com/files/207894329/08___922___959___956___956___940___964___953__8.mp3.html

Λάκη είναι δυνατόν να μου λες ότι κρίνω τις μουσικές προτιμήσεις των μελών ή γενικώς από το ποιόν του καλλιτέχνη τραγουδιστή συνθέτη από τη στιγμή που μπορώ να ακούσω ευχάριστα Θεοδωράκη και Σπανουδάκη ?
Που το είδες γραμμένο αυτό Λάκη και μου βγάζεις κίτρινη κάρτα?
Ο Μάριος το είπε αυτό:139::139:

Έχω γράψει στο παρελθόν και θα το ξαναγράψω ότι μπορώ να ακούσω τα πάντα στην κυριολεξία και να διαλέξω σαν τη μέλισσα το καλύτερο για να μπορώ να δικαιολογώ ότι είμαι άνθρωπος =άνω θρώσκω .....δηλ κοιτάζω ψηλά στον ουρανό και ευελπιστώ , οραματίζομαι, διεκδικώ ένα ανώτερο επίπεδο ανθρώπινης υπόστασης με όποιο τρόπο μπορώ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.264

Χμμμ...φαουλ και κιτρινη Φαιδρα! Αν κριναμε τα μουσικα μας γουστα απο το "ποιον" του καλλιτεχνη, τοτε ολοι οι ροκαδες θα ηταν...απορριπτεοι - για να μην αναφερουμε και "χουγια" αγαπημενων συνθετων (ουσιαστικα...ενος, δι΄εμε!). Αν σου "μιλαει" η νοτα (ατεχνη ή εντεχνη) δε πα να΄ναι και "κοπριτης" ο μαστορας - θα σε κατακτησει.
Λάκη, δεν διατύπωσα κάποιον κανόνα, είπα ότι κάποιες φορές "δικαιολογώ" μια μουσική προτίμηση λόγω της επιρροής του χαρακτήρα του μουσικού.
Και δε χρειάζεται να έχουμε σαν "καθολικό" πρότυπο κάποιον καλλιτέχνη. Μπορεί να μη σε εκφράζουν οι καταχρήσεις ενός ροκά, αλλά να σε σαγηνεύει το ανέμελο της ζωής του.

Και είναι πιθανότερο να σε τραβάει ή να σε απωθεί ο στίχος.
Μου έχει τύχει να ακούω την instrumental εκδοχή ενός τραγουδιού, μόνο και μόνο επειδή με εκνεύριζαν οι στίχοι του. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό.

Reaction score
38

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Γνωρίζω ότι απάντησες στη Μυρτώ...πειράζει όμως που σου απάντησα με ένα τυχαίο μουσικό είδος? Δεν διαφωνώ με το τι ακούς Αλέξη γιατί από τη μεριά μου πολλές φορές έχω ακούσει κάποια καλά ελληνικά και ξένα hip-hop ή rap αλλά το σημαντικότερο δεν είναι το τι ακούει ο κάθε ένας μας αλλά με το αν αυτά που ακούει με την ανάλογη εικόνα τα χρησιμοποιεί σαν όπλο για να περάσει την ιδεολογία του.
Δηλαδή επικεντρώνεται στις προσωπικές του πεποιθήσεις αγνοώντας μέχρι και την ίδια τη μουσική που είναι για να αφυπνίζει τις ανθρώπινες συνειδήσεις και όχι να τις καταστέλλει με βαρύγδουπες δηλώσεις επαναστατικού χαρακτήρα.
Στη ζωή η επανάσταση δεν ξεκινά από τη μουσική αλλά από το ίδιο μας το μυαλό και τις διάφορες επιλογές που κάνουμε κατά καιρούς…η μουσική είναι απλά ένας καθρέπτης που δείχνει τα δικά στοιχεία του χαρακτήρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και μόνιμο…Τα πάντα ρει και τίποτα δεν μένει στάσιμο.
Μουσική, στίχος (στρατευμένος ή όχι) εικόνα(τις περισσότερες φορές επιστρατεύεται για ιδεολογικούς σκοπούς).
Η μουσική ως όπλο χρησιμοποιείται μόνο στο Guantanamo.Ως μέσο έκφρασης σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.Όσο για το θέμα της ιδεολογίας, οι ίδιοι οι μουσικοί κάποιες φορές χρησιμοποιούν την ιδεολογία για να γίνουν γνωστοί και να καθιερωθούν. Πότε ήταν στα πάνω του ο Θοδωράκης και γιατί κατακρίθηκε όταν κατέβηκε με την ΝΔ? Γιατί ο ίδιος είχε χτίσει μια αριστερή εικόνα τόσο με την μουσική του όσο και με τις δηλώσεις του. Τα πάντα πρέπει να κρίνονται στο σωστό context. Εσύ πιστεύεις ότι ο Ξυλούρης χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει αριστερή ιδεολογία. Άμα όμως κάποιον ουδέτερο, που δεν ανήκει σε κόμματα και ιδεολογίες ή κάποιον Κρητικό, και του πείς να σου πεί τί βλέπει δεν θα σου πεί έναν εκφραστή της αριστερής ιδεολογίας αλλά έναν γνήσιο εκφραστή του Κρητικού Ιδιώματος. Με εξαιρετικά τραγούδια και τεράστια συνεισφορά στην μετάδοση της Κρητικής Παράδοσης.

Αν τώρα κάποιος χρησιμοποιεί την μουσική σαν μέσο επίδειξης ιδεολογίας, σημαίνει ότι αυτό το άτομα έτσι αισθάνεται την μουσική, στοιχείο το οποίο και πάλι δεν μπορεί κάποιος να το κρίνει. Το ζητούμενο είναι η πολυφωνία απόψεων και ιδεών και στο πνεύμα της πολυφωνίας ακόμα και οι άκρες είναι σημαντικές αφού αυτές θέτουν τα όρια στα οποία κινούνται οι υπόλοιποι (γι'αυτό τις καλούμε ακραίες απόψεις).

Λάκη θα συμφωνήσω ότι αν σου μιλάει η νότα,ο δημιουργός περρισεύει αλλά έχω να αντιπαρατείνω ένα παράδειγμα. Ας ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι ο Σπανουδάκης είναι ισάξιος του Χατζηδάκη (το παράθεσα αλλά χάριν παραδείγματος). Και κάποιος είναι λάτρης και των δυο συνθετών. Και κάποια στιγμή τυχαίνει να δείς συνεντεύξεις και των δύο. Αυτόματα, λόγω συναισθήματος και νοημοσύνης, η πλάστιγγα δεν θα γύρει υπέρ του ενός από τους δύο και ειδικότερα υπέρ εκείνου τις απόψεις και την στάση του οποίου συμμερίζεσαι και αποδέχεσαι περισσότερο?

Reaction score
38

Λάκη, δεν διατύπωσα κάποιον κανόνα, είπα ότι κάποιες φορές "δικαιολογώ" μια μουσική προτίμηση λόγω της επιρροής του χαρακτήρα του μουσικού.

Δηλαδή μας λες πλιν μεν σαφώς ότι δικαιολογείς τη στημένη εικόνα ένός τραγουδιστή από τη μουσική βιομηχανία (γιατί για να πεις για τον χαρακτήρα του μουσικού θα πρέπει να τον γνωρίζεις χρόνια και όχι μόνο) για να έχεις την ανάλογη μουσική προτίμηση?:139:
Ο ήχος δημιουργεί ότι εικόνα θέλουμε ενώ η εικόνα είναι αυτό που βλέπουμε αλλά και πάλι είναι πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας.....

Και δε χρειάζεται να έχουμε σαν "καθολικό" πρότυπο κάποιον καλλιτέχνη. Μπορεί να μη σε εκφράζουν οι καταχρήσεις ενός ροκά, αλλά να σε σαγηνεύει το ανέμελο της ζωής του.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να σε σαγηνεύει το αποτέλεσμα της μουσικής δουλειάς του που είναι και το απόσταγμα του χαρακτήρα του (για τους συνθέτες)?

Και είναι πιθανότερο να σε τραβάει ή να σε απωθεί ο στίχος.
Μου έχει τύχει να ακούω την instrumental εκδοχή ενός τραγουδιού, μόνο και μόνο επειδή με εκνεύριζαν οι στίχοι του. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εφικτό.

Μου έχει συμβεί πολλές φορές στην hip-hop /rap μουσική:138:
Τι άλλα?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.264

Οι επιλογές μου στη ζωή, καλώς ή κακώς, έχουν σχέση με τις μουσικές προτιμήσεις.
Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες (και ευρύτερα μουσικά "κινήματα") με ισχυρή βάση θαυμαστών.
Οι θαυμαστές αυτοί είναι συχνά ομαδοποιημένοι, δηλαδή η άποψη τους για τη ζωή μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί (τρόπος σκέψης, κώδικας ενδυμασίας κλπ).

Με κάποιες από αυτές τις ομάδες είμαι αντίθετος.

Δε θέλω να ακούω τη μουσική μιας τέτοιας ομάδας, όχι μόνο γιατί δε μου αρέσει (μιλάω γενικά κι όχι ένα-δύο κομμάτια), αλλά και γιατί δε θέλω να ταυτίζομαι σε τίποτα με τους οπαδούς της.

Έτσι είμαι, τα βλέπω όλα με "επίπεδα" και "ομάδες" με σχετικά αυστηρά όρια. Κι όχι μόνο στη μουσική.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

είμαι άνθρωπος =άνω θρόσκω .....δηλ κοιτάζω ψηλά στον ουρανό και ευελπιστώ , οραματίζομαι, διεκδικώ ένα ανώτερο επίπεδο ανθρώπινης υπόστασης με όποιο τρόπο μπορώ
Μαλλον ...Πλατωνα ψηφισες για "Μεγαλο Ελληνα":135::135::135: Καιρο ειχα να ακουσω αυτην την ετυμολογια - ποιος ασχολειται πλεον με τις...Ελληνικουρες; προτιμουμε τα χιπχοπια και τα ροκαμπιλια των 100 λεξεων...

Αυτα ομως τα φιλτρα που αναφερει ο Don Mario δεν ειναι "επικινδυνα"; Καποτε (καποτε...) ειχα και γω αρκετα φιλτρα στις επιλογες μου και απερριπτα εκ προοιμιου πραγματα που δεν γνωριζα, με αποτελεσμα να χανω(χασω) πολλα επικαιρα. Βεβαια συν τω χρονω (τον...ατιμο) "πλατυνε" το πνευμα και οι ανοχες, κι αρχισα να ακουω/γνωριζω μουσικες θαυμαστες, και βεβαια...μετανοιωσα για το "τοτε". Απο την αλλη ομως με τοσα... θραψαλα που κυκλοφορουν πως να μην βαλεις "φιλτρα";

Μαριε, εχεις δικαιο στην τελευταια παραγραφο του α/α 312 μην. ΑΛΛΑ ετσι σκεπτομουν κι εγω, μεχρι που εβαλα στην παντα τον ανθρωπο-δημιουργο (πλην ειδικων περιπτωσεων) και επικεντρωθηκα στο δημιουργημα.

ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΤΟ...ΣΚΑΛΠ;

Φαιδρα στο λινκ που εδωσες http://www.youtube.com/watch?v=Dpbqf...ext=1&index=27 αν το αφησεις να παιξει για λιγη ωρα θα σου βγει αυτη: http://www.youtube.com/watch?v=7rRd...BD74D405&index=33&playnext=7&playnext_from=PL Χαμοοοοος!!!1

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.264

Μήπως θα ήταν καλύτερα να σε σαγηνεύει το αποτέλεσμα της μουσικής δουλειάς του που είναι και το απόσταγμα του χαρακτήρα του (για τους συνθέτες)?
Μα τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις :136: ότι μέσα σε αυτό το απόσταγμα του χαρακτήρα θα υπάρχουν και "πράγματα" που μπορεί να μη μας αρέσουν.
Αφού μέσα στη μουσική του θα μπορούμε να εντοπίσουμε πτυχές του χαρακτήρα του.

Και για να μη μιλήσω ιδεολογικά ένα άλλο παράδειγμα. Ακούω όπως όλοι ξέρετε και hip-hop. Όχι όμως όλα τα είδη του.
Για παράδειγμα δε μπορώ τους θυμωμένους rappers που βγάζουν οργή. Με χτυπάει στα νεύρα.
" Εντάξει σε πνίγει το δίκιο αλλά δε χρειάζεται να φωνάζεις".
Μουσική είναι δεν είναι διαδήλωση. :137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Το χιπ χοπ ΔΕΝ ειναι μουσικη. Καποιος αλλος το ειπε και συμφωνω...

Μουσικη (το πνευμα) τερμα! παω για...μανιταρια (την υλη!!!)

Reaction score
38

Μάριε σε ότι έχεις απαντήσει μέχρι στιγμής συμφωνώ μην σου πω 80%:107:
Όμως δεν κρίνω τους συνθέτες και γενικότερα από την προσωπική τους ζωή γιατί κανένας δεν είναι τέλειος και συγκρίσιμος ο ένας με τον άλλον...
Είναι άνθρωποι που και αυτοί στη ζωή τους είχαν μουσικές, προσωπικές, ιδεολογικές διακυμάνσεις λόγω εποχής ηλικίας κλπ όλα παίζουν ρόλο.
Επίσης υπάρχουν συνθέτες που στην νεαρή τους ηλικία έκαναν συνθέσεις υψίστου κάλλους αλλά μεγαλώνοντας άλλαξαν είτε προς το χειρότερο είτε προς το καλύτερο....
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ωρίμασαν σαν το παλιό καλό κρασί και έμειναν στη μνήμη μας σαν σταθερή αξία αξεπέραστη στο χρόνο......αυτοί δεν είχαν ούτε θα έχουν ηλικία γιατί ήταν έτοιμοι καλλιτέχνες ίσως από κούνια:107:

Όταν κάποιος ας πούμε συνθέτης για παράδειγμα παραδίδει στο κοινό ένα τελειωμένο έργα είτε κύκλο τραγουδιών είτε μια μουσική σύνθεση ναι μεν αυτός είναι ο δημιουργός αλλά αυτό το καλλιτέχνημα η κακοτέχνημα (ο καιρός θα το δείξει) αποκτά οντότητα που είτε θα αποκτήσει κάποια θέση στην καρδιά του κοινού είτε θα μπει στο χρονοντούλαπο της απόσυρσης.

Λοιπόν πολλές φορές ο κόσμος θέλει να ακούσει μουσική για να ξεφύγει από τα άσχημα πολιτικά δρώμενα να ψυχαγωγηθεί ταυτόχρονα....βλέπεις είναι η μόνη διαφυγή πλέον του ανθρώπου από τα πανάρχαια χρόνια…...
Σε μια κοινότητα σαν την δικιά μας που διαβάζουν άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες η στρατευμένη τέχνη καθώς και η επιστράτευση αυτής νομίζεις ότι είναι σωστή και δημοκρατική?(Μιλάω για συγκεκριμένη επιστράτευση εικόνας που ντύνει μουσική και στίχο για ιδιαίτερους πολιτικούς σκοπούς ….το ξεκαθαρίζω…)
Δεν εξυπηρετεί κάποια μεμονωμένη ιδεολογική τοποθέτηση έστω και ενός ανθρώπου?
Και γιατί να είναι κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα αυτό που θα δώσει τις λύσεις στους ανθρώπους ? Γιατί να μην κάνουν το ίδιο και κάποιοι άλλοι με αποτέλεσμα να γίνει η μουσική κατηγορία βορρά στα πολιτικά κόμματα? Δηλαδή άλλους προβληματισμούς δεν έχει η ανθρωπότητα ? Έλεος πια !!
Αυτός είναι ο σκοπός μας τελικά δεν το νομίζω….
Αν κάποιος όμως επιμένει και θέλει να βάλει έντεχνα τραγούδια από ένα καλλιτέχνη σαν τον Ξυλούρη με επαναστατικά τραγούδια ας του κάνει ένα αφιέρωμα…….
Σε αυτό το θέμα που άνοιξα από την αρχή έγραψα….
Όταν η ποίηση, η μελωδία, η ερμηνεία, συναντιούνται τότε αρχίζει η απόλαυση στην ακρόαση του τραγουδιού εκτός βέβαια από την αρτιότητα του ήχου που συνάδει σε αυτή την απόλαυση και ευχαρίστηση.
Αισθάνεσαι πόσο ''ψαγμένο'' μπορεί να είναι ένα κομμάτι, ότι υπάρχει κατάθεση ψυχής και μπορεί να πηγαίνει κατευθείαν στο βάθος της καρδιάς σου, της σκέψης σου, που ανταποκρίνεται σε αισθήματα και λόγια που αδυνατείς να πεις ίσως και στα πιό αγαπημένα σου πρόσωπα....
Είναι αυτά τα τραγούδια που τα ονομάζω ''ηχητικές εικόνες''....που ψάχνουν ένα χώρο να φιλοξενηθούν....τον χώρο του μυαλού και του ονείρου.......
Αρχίζω με μερικά πολύ αγαπημένα τραγούδια που πάντα ακούω κατά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι... όπως τα έχω γράψει σε cd....

ηχητικές εικόνες και όχι στρατευμένες εικόνες που επεξηγούν τον στίχο και τη μουσική και μάλιστα σε πολιτικό επίπεδο?
Αν κάποιος αυτό δεν μπορεί να το αντέξει να πάει στα λοιπά θέματα να γράψει για τις πολιτικές του τοποθετήσεις.....αμάν πια ανατολικό ζήτημα έγινε το θέμα με τα έντεχνα τραγούδια....

Θα σας πω την προσωπική μου γνώμη έντεχνα θεωρώ τα παραδοσιακά κάποια λαϊκά τραγούδια κάποια Hip hop που δεν βρίζουν κάποια ροκ τραγούδια με ψαγμένο στίχο κλπ...άσχετα αν λέει άλλα η ιστορική εξέλιξη του τραγουδιού....αδιαφορώ..:142:

Εσύ φταις Αλέξη ξέρεις τι εννοώ....και περιμένω να βάλεις μουσικές σου προτιμήσεις που σπάνια βάζεις στη μουσική κατηγορία αλλά όλο λες το κάτι τις σου:138:

Για να σε δω.....αρκεί να μη μου ξαναβάλεις πάλι αυτή που ρουφάει τα μικρόφωνα ντάξ?

Reaction score
38

Το χιπ χοπ ΔΕΝ ειναι μουσικη. Καποιος αλλος το ειπε και συμφωνω...

Μουσικη (το πνευμα) τερμα! παω για...μανιταρια (την υλη!!!)
:426::615: Εκτός αν μιξάρουν κάποια τραγούδια συνήθως soul στα κομμάτια τους :138:

Reaction score
38

Μα τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις :136: ότι μέσα σε αυτό το απόσταγμα του χαρακτήρα θα υπάρχουν και "πράγματα" που μπορεί να μη μας αρέσουν.
Αφού μέσα στη μουσική του θα μπορούμε να εντοπίσουμε πτυχές του χαρακτήρα του. εικάζεις μον ντιέ

Και για να μη μιλήσω ιδεολογικά ένα άλλο παράδειγμα. Ακούω όπως όλοι ξέρετε και hip-hop. Όχι όμως όλα τα είδη του.
Για παράδειγμα δε μπορώ τους θυμωμένους rappers που βγάζουν οργή. Με χτυπάει στα νεύρα.

Βάλε κανένα τραγουδάκι να δουμε τι εννοείς γιατί όλο μέλι είσαι αλλά από τηγανίτα???τίποτα χαχαχαχ
" Εντάξει σε πνίγει το δίκιο αλλά δε χρειάζεται να φωνάζεις".
Μουσική είναι δεν είναι διαδήλωση. :137:

Ουάχαχα Δεν πιστεύω να ετοιμάζεις κανένα τανκς :136:
Ούτε πνίγομαι ξέρειςςςς......ο γραπτός μπρε συ διάλογος (χωρίς κεφαλαία γράμματα) είναι διαδήλωση....???
:136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic