Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Μαλλον ...Πλατωνα ψηφισες για "Μεγαλο Ελληνα" Καιρο ειχα να ακουσω αυτην την ετυμολογια - ποιος ασχολειται πλεον με τις...Ελληνικουρες; προτιμουμε τα χιπχοπια και τα ροκαμπιλια των 100 λεξεων...

Φαιδρα στο λινκ που εδωσες http://www.youtube.com/watch?v=Dpbqf...ext=1&index=27 αν το αφησεις να παιξει για λιγη ωρα θα σου βγει αυτη: http://www.youtube.com/watch?v=7rRd...BD74D405&index=33&playnext=7&playnext_from=PL Χαμοοοοος!!!1
Άνω θρώσκω είναι το σωστό κάνω αυτή τη σημαντική διόρθωση στον εαυτό μου

Είπαμε.... σταματάμε στο πρώτο βιντεάκι :143:γιατί βέβαια δεν θα με πείραζε η ζωή της εν λόγω κυρίας αν δεν συμβάδιζε με τα τραγούδια της.

Reaction score
38
Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Και να αδελφέ μου.... Αυτό το τραγούδι τα λέει όλα
Ποίηση:Γιάννης Ρίτσος
Μουσική:Χρήστος Λεοντής
[YOUTUBE]jR9jQbiEwbk[/YOUTUBE]

:121::121:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255

Το χιπ χοπ ΔΕΝ ειναι μουσικη. Καποιος αλλος το ειπε και συμφωνω...
:426::615: Εκτός αν μιξάρουν κάποια τραγούδια συνήθως soul στα κομμάτια τους :138:
Κατά τ' άλλα εγώ είμαι ο απόλυτος... :138:

Απλά να υπολογίζετε και την ηλικία σε τέτοιες δηλώσεις.
Στους άνω των 25-30, ανά πάσα στιγμή, δεν τους αρέσει το τρέχον μουσικό ρεύμα.
Με τη λογική που η γιαγιάδες έλεγαν ότι μετά το Μαρούδα και το Γούναρη δεν υπήρχε μουσική. Οι όπως οι γονείς έβλεπαν τη ροκ για τους χίπηδες και οι ίδιοι άκουγαν Χιώτη και Καζαντζίδη.

Χωρίς να έχουμε εμβαθύνει σε ένα μουσικό είδος, δε μπορούμε να το κρίνουμε.
Εγώ μπορεί να κράζω το ελληνικό "έντεχνο" κομμάτι, αλλά έχω χρόνια εμπειρία και έχω συμμετάσχει σε συναυλίες με πολλούς από δαύτους που θαυμάζετε. Από την άλλη έχω ζήσει και το hip-hop από τα πρώτα χρόνια της πορείας του (αρχές 80s) στις ΗΠΑ ανάμεσα σε ανθρώπους του χώρου, διάσημους και μη, κι όχι μόνο στην Ελλάδα με τους ψευτόμαγκες που το ανακάλυψαν μετά το 1995.

Δε συνεχίζω την "κουβέντα" γιατί είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά βιώματα και ακούσματα, καθώς και ισχυρογνώμονες, οπότε δεν καταλαβαίνω τι συμπέρασμα θέλουμε να βγει. Το "συζήτηση να γίνεται" δε με καλύπτει γιατί 1ον βαριέμαι και 2ον δεν έχω λόγο να το κάνω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Κατά τ' άλλα εγώ είμαι ο απόλυτος... :138:

Απλά να υπολογίζετε και την ηλικία σε τέτοιες δηλώσεις.
Στους άνω των 25-30, ανά πάσα στιγμή, δεν τους αρέσει το τρέχον μουσικό ρεύμα.
Με τη λογική που η γιαγιάδες έλεγαν ότι μετά το Μαρούδα και το Γούναρη δεν υπήρχε μουσική. Οι όπως οι γονείς έβλεπαν τη ροκ για τους χίπηδες και οι ίδιοι άκουγαν Χιώτη και Καζαντζίδη.

Χωρίς να έχουμε εμβαθύνει σε ένα μουσικό είδος, δε μπορούμε να το κρίνουμε.
Εγώ μπορεί να κράζω το ελληνικό "έντεχνο" κομμάτι, αλλά έχω χρόνια εμπειρία και έχω συμμετάσχει σε συναυλίες με πολλούς από δαύτους που θαυμάζετε. Από την άλλη έχω ζήσει και το hip-hop από τα πρώτα χρόνια της πορείας του (αρχές 80s) στις ΗΠΑ ανάμεσα σε ανθρώπους του χώρου, διάσημους και μη, κι όχι μόνο στην Ελλάδα με τους ψευτόμαγκες που το ανακάλυψαν μετά το 1995.

Δε συνεχίζω την "κουβέντα" γιατί είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά βιώματα και ακούσματα, καθώς και ισχυρογνώμονες, οπότε δεν καταλαβαίνω τι συμπέρασμα θέλουμε να βγει. Το "συζήτηση να γίνεται" δε με καλύπτει γιατί 1ον βαριέμαι και 2ον δεν έχω λόγο να το κάνω.
Ο επιλογος σου αποδεικνυει την απολυτοτητα σου - οποτε μην...παραπονιεσαι για τις κρισεις των αλλω. Οσο για το καρφι περι ηλικιας (προκειμενου βεβαιως να στηριξεις την αποψη σου περι μουσικης κλπ) δεν ειναι και πολυ ...αιχμηρο, δεδομενου οτι (οσον με αφορα) και οι ηλικιωμενοι που φροντιζουν να παρακολουθουν μερικα πραγματα εκτος Γουναρη και Αττικ μπορουν να κρινουν και να επιλεξουν. Εζησες απο κοντα πολλους απο αυτους που θαυμαζουμε (υπερβολικος ο χαρακτηρισμος) λες- ξεχνας ομως πως δεν μας ενδιαφερουν τα αδυναμα σημεια τους, μα αυτο που δινουν, ετσι τους κρινουμε. Συνεπως οι βιωματικες εμπειριες σου μπορει να σε επηρεαζουν στο πως βλεπεις τη μουσικη τους και να...μην την εκτιμας, επειδη ειδες πχ μεθυσμενο τον καλλιτεχνη ή να αντιγραφει αλλον. Ε και; εμεις την εκτιμουμε αλλιως. Οσο για τα χιπ χοπ κλπ πιστευω να συμφωνεις πως ειναι περισσοτερο κινημα διαμαρτυριας παρα μουσικο ειδος, οποτε κρινεται με αλλα στανταρς.
Ισχυρογνωμονες ειμαστε - ξεροκεφαλοι οχι:138:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255

Οσο για τα χιπ χοπ κλπ πιστευω να συμφωνεις πως ειναι περισσοτερο κινημα διαμαρτυριας παρα μουσικο ειδος, οποτε κρινεται με αλλα στανταρς.
Μόνο σε αυτό θα απαντήσω, τα άλλα θέλουν μεγάλη ανάπτυξη κι όπως είπα βαριέμαι. :137:

Ως κίνημα διαμαρτυρίας το εκμεταλλεύτηκαν οι εταιρείες για να περάσει με πιο σοβαρό ύφος στο ευρύτερο κοινό.
Όμως ως χορευτικό μουσικό είδος ξεκίνησε, παράλληλα με το τέλος της Disco εποχής, λίγο πριν το 80.
Το hip-hop διαμαρτυρίας όπως το λες, δε με αφορά και έχει πάψει να πείθει ακόμα κι αυτούς που το υποστήριζαν πριν πολλά χρόνια, τότε που οι Public Enemy ήταν οι ήρωες των "επαναστατών".
Εμένα μου αρέσει το πιο "ανάλαφρο" σε νοήματα hip-hop με έμφαση στο beat. Όπως στις ταινίες οι περιπέτειες. :126:

Αλλά οι πραγματικές μουσικές μου καταβολές είναι funk/soul/smooth jazz.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μα τοτε εισαι του...εντεχνου (smooth jazz):135::135::135:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255

Μα τοτε εισαι του...εντεχνου (smooth jazz):135::135::135:
Μα δεν έχω πρόβλημα με το πραγματικά έντεχνο τραγούδι.
Με το ελληνικό "έντεχνο" τα έχω...:142:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μα δεν έχω πρόβλημα με το πραγματικά έντεχνο τραγούδι.
Με το ελληνικό "έντεχνο" τα έχω...:142:
Πως φαινεται οτι δεν σου αρεσει ο ...Λουδοβικος της Νατασας:142:

Reaction score
38

Που να του αρέσει Λάκη μου ο Λουδοβίκος της Νατάσσας
όταν του αρέσει ο Μαρκήσιος ντε σαντ και μια από τις κορασίδες του:142::142:την έχει κάνει άβαταρ?:143:

Reaction score
38

Θα μας βάλεις τίποτα να ακούσουμε ή θα μας το παίξεις ντίβα?:611:

Όπως είπε και ο Λάκης '''Ισχυρογνωμονες ειμαστε - ξεροκεφαλοι οχι'' προσθέτω και το άλλο που λένε ''λέω ξελέω θέζω την παρόλα μου'':138:

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Πολλές φορές μέσω της μουσικής ο καλλιτέχνης περνάει στοιχεία του χαρακτήρα του, ιδιαίτερα σε στιχουργικό επίπεδο, αλλά ακόμη και μέσω της μουσικής (πχ ένα πομπώδες κομμάτι).
Πως γίνεται, για παράδειγμα, να με ευχαριστεί ένα επαναστατικό κομμάτι; :139: :144:
Αν και η συζήτηση έχει προχωρήσει τώρα είδα την απάντηση.

Όντως ένας καλλιτέχνης μπορεί να περάσει στοιχεία του χαρακτήρα του. Αλλά μπορεί να περάσει και στοιχεία της ψυχοσύνθεσής του τη στιγμή της δημιουργίας του που πολύ πιθανόν να μην αντικατοπτρίζουν το γενικό του χαρακτήρα.

Ένα επαναστατικό κομμάτι μπορεί να μη σε ευχαριστεί και το δέχομαι. Αλλά δε σημαίνει πως ο ίδιος ο δημιουργός (ας πουμε ο συνθέτης) δε μπορεί να έχει δημιουργήσει και υπέροχες μελωδίες, ή ένας στιχουργός ένα άλλο κομμάτι με λόγια που μπορεί και να σε αγγίξουν σε μια δεδομένη στιγμή.

Με άλλα λόγια πιστεύω πως η προκατάληψη μάς θέτει όρια και αυτό το θεωρώ λάθος.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Ένα επαναστατικό κομμάτι μπορεί να μη σε ευχαριστεί και το δέχομαι. Αλλά δε σημαίνει πως ο ίδιος ο δημιουργός (ας πουμε ο συνθέτης) δε μπορεί να έχει δημιουργήσει και υπέροχες μελωδίες, ή ένας στιχουργός ένα άλλο κομμάτι με λόγια που μπορεί και να σε αγγίξουν σε μια δεδομένη στιγμή.

Με άλλα λόγια πιστεύω πως η προκατάληψη μάς θέτει όρια και αυτό το θεωρώ λάθος.
Έχεις δίκιο, αλλά εγώ έτσι είμαι... :137:

Όταν ακούω μουσική σοβαρά (μόνος και χαλαρός σε κατάλληλη ατμόσφαιρα) στο μυαλό μου δημιουργώ video clip με τον καλλιτέχνη. Αν αυτός δεν είναι της αποδοχής μου, με αποσυγκεντρώνει και δεν προσέχω τη μουσική.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Έχεις δίκιο, αλλά εγώ έτσι είμαι... :137:

Όταν ακούω μουσική σοβαρά (μόνος και χαλαρός σε κατάλληλη ατμόσφαιρα) στο μυαλό μου δημιουργώ video clip με τον καλλιτέχνη. Αν αυτός δεν είναι της αποδοχής μου, με αποσυγκεντρώνει και δεν προσέχω τη μουσική.
Xμ...μαλλον κατι καταλαβε η Φαιδρα:135::135::135:

Reaction score
38

Κατάλαβες Λάκη μου τώρα? Φαντασιώνεται το παιδί και την πληρώνει το ελληνικό έντεχνο τραγούδι γιατί..... για φαντάσου τη Φαραντούρη στο μυαλό του Άλεξ...........γίνεται αμ δε γίνεται:143::143::143: Μη βαράτε ένα παράδειγμα πέταξα στο στρογγυλό τραπέζι της συζήτησης...

Δηλαδή το Λουδοβίκο πως να τον φαντάζεται με κανένα φτερό στο κεφάλι??χαχχαχα:142: σε καλό μας νυχτιάτικα!!!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.255

..... για φαντάσου τη Φαραντούρη στο μυαλό του Άλεξ...........γίνεται αμ δε γίνεται:143:
Είπαμε, με μισείς, αλλά αυτό ήταν ακραίο βασανιστήριο!!! :142:

Και φαντάσου ότι προτιμώ να τη βλέπω παρά να την ακούω... :111: :137:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Εγω παντως αποψε συνδυασα εντεχνο με ποδοσφαιρο! Πως λεγεται αυτο;

Τι κριμα η...Πετρουλα να ασκει αλλου ειδους τεχνη! Θα ειχαμε καλυφθει απαντες!!!

Reaction score
38

20 χρόνια είπατε? Για να καταλάβω δηλαδή μέχρι το 1989 υπήρχε έντεχνο τραγούδι και μετά πάπαλα?:121:

Reaction score
38

Το μουσικό έργο του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο σύνολό του είναι ''έρμα'' κοινώς σαβούρα? Κατακρίνουμε μεροληπτικά και αθροιστικά χωρίς να πρέπει.....νομίζω?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Tα συνασπιστήρια.
Ε μα τι να γινει; Αφου οι "αλλοι" μονον τον...Κατσαρο ειχαν να επιδειξουν:143:

Ποιος τολμησε να ακουμπησει τον Θαναση Παπακνωσταντινου τον πατριωτ΄; Πισω...ραγιαδες:617:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic