Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Reaction score
0
Καλημέρα σας

Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Popcorn A110. μπορείτε να μου πείτε τι χωρητικότητα δίσκους και ποιου τύπου πέρνει?

Σας ευχαριστώ

Reaction score
173
Απάντηση: Re: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Καλημέρα σας

Ενδιαφέρομαι για την αγορά του Popcorn A110. μπορείτε να μου πείτε τι χωρητικότητα δίσκους και ποιου τύπου πέρνει?

Σας ευχαριστώ
Μεχρι 1Τ σιγουρα.

Σκεψου οτι εχει και δυο USB θυρες.

Reaction score
1
Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Όλες αυτές οι συσκευές τύπου ΝΜΤ, έχουν κοινή πλατφόρμα (βλέπε Syabas), υποστηρίζουν μη απωλεστικά φορμά ήχου όπως τα flac και φυσικά και τα 24/192KHz.
Το θέμα είναι κατά πόσο η αναλογική έξοδος ή αλλιώς το DAC τους είναι ικανό να αποδώσει τη διαφορά (προσωπικά στο δικό ηχοσύστημα με egreat ως media player, δεν μπορώ να διακρίνω τη διαφορά από 24/96 σε 24/192KHz).

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Πολύ καλό Κώστα! Μπράβο!
Βρήκε κανένας κάποιον τρόπο να γράφει στους USB δίσκους του Popcorn μέσω δικτύου από το PC;
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και από άλλον, αλλά μπορώ και στέλνω στον εξωτερικό usb δίσκο αρχεία από το pc μέσω δικτύου!!!
Το λέω αυτό γιατί είχε αναφερθεί πως δεν γίνεται λόγω του ntfs, αλλά το παρέκαμψα, φορμάροντάς τον σε ext2!!! (τον εξωτερικό usb δίσκο)

Τώρα, μπορώ και στέλνω ή τραβάω από αυτό ό,τι θέλω!!!!
Δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!

-->Για να βλέπουν τα windows το ext2 εγκατέστησα τους οδηγούς από εδώ
-->Για να φορμάρω τον εξωτερικό δίσκο κατέβασα ένα ειδικό linux live cd, το GParted (μπορεί να γίνει και με άλλα progs...)
-->Έκανα το δίσκο κοινόχρηστο και ΟΚ!!!

Reaction score
3
Παιδιά εγώ δεν έχω καταφέρει να ακούσω τα 24/192 αρχεία μουσικής που έχω από το ποπκορν. Από ότι λέει τα παίζει, αλλά ήχο μέσω hdmi και HK255 δεν έχω καταφέρει να πάρω. Καμιά συμβουλή;

Reaction score
0
Να βαλω και εγω το λιθαρακι μου ?
Συνδεση usb με Η/Υ που τρεχει windows xp.
(Τα xp δεν βλεπων το δισκο οταν ειναι διαμορφωμενος σε EXT2 - EXT3 τα οποια ειναι linux format)
Θα χρησιμοποιησουμε το καλωδιο usb που περιεχετε στη συσκευασια .
Ανοιγουμε το popcorn A110
Συνδεουμε το καλωδιο usb στην θεση ( κοκινο) πισω απο το Α110 και στον υπολογιστη .
Αναβει το πρασινο led στην προσοψη

Κατεβαζουμε το Ext2Fsd http://www.ext2fsd.com/projects/ - http://ext2fsd.sourceforge.net/projects/projects.htm
τελευταια εκδωση = Ext2Fsd-0.46.exe
Το εγκαθιστουμε στον υπολογιστη (για να διαβάσετε ext2/3 partitions από Windows ) προσεχοντας να ρυθμίσουμε EXT2 kai EXT3

Βλεπουμε λοιπον σε λιγακι τα 3 prtisions που εχει ο δισκος μας στο A110
Το μονο που απομενει ειναι να κανουμε δεξι κλικ στον πιο μεγαλο παρτισιον και να του ορισουμε ενα γραμμα

Εδω βλεπουμε το δισκο που εχω εγω στο Α110
Ειναι ενας WD 1TB
Φαίνεται σαν disk 3.
Το particion που μας ενδιαφερει ειναι το μεγαλο (basic EXT3)
στο οποιο εδωσα το γραμμα Ο

Εδω θελω να πω οτι η ταχυτητα μεταφορας ειναι σαφως μεγαλυτερη στο usb απο το lan .
Τα windows Vista Μπορούνε να δούνε τους σκληρούς δίσκους ή χρειάζετε το προγραμματάκι?

Reaction score
0
Γειά σας είμαι καινούργιος κάτοχος του Popcornakiou A-110.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση ,υπάρχει ασφλή κατάργηση των εξωτερικών δίσκων,flash κτλ μέσω του μηχανήματος?Γιατί όταν κάνω POWER+DELETE δεν σβήνει το φώς απο τον εξωτερικό μου.Ευχαριστω πολύ

Reaction score
0

Καλησπέρα,
Έχω μια ερώτηση για όσους γνωρίζουν μιας και μόλις πήρα το popcorn και έχω ψιλοχαθει.
Γίνεται να συνδέσω τον 1TB εξωτερικό μου σκληρό στο popcorn (μέσω usb) και ταυτόχρονα να μπορώ να τον διαχειριστώ από το pc μου μέσω δικτύου; (Χωρίς να έχω εγκατεστημένο εσωτερικό σκληρό στο popcorn),και αν ναι πως;
Ευχαριστώ,

Reaction score
3
Το safe remove δεν χρειάζεται νομίζω γιατί το πιθανότερο είναι πως το λίνουξάκι που φοράει το ποπκόρν κάνει mount τον δίσκο με τρόπο που να μην χρειάζεται (τα writes γίνονται επιτόπου και δεν αναβάλλονται με χρήση cache). Αρα άμα δεν γράφεις εκείνη την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα να τραβήξεις την πρίζα.

Γίνεται να διαχειριστείς τον δίσκο ναι, με windows share (smb) ή nfs. Είναι πανεύκολο, απλά γράψε \\192.168.1.χ στον εξπλόρερ σου (δηλαδή την IP του ποπκόρν σου). Εκεί πρέπει να βάλεις το default user/pass που δεν θυμάμαι απέξω.

Reaction score
173

Καλησπέρα,
Έχω μια ερώτηση για όσους γνωρίζουν μιας και μόλις πήρα το popcorn και έχω ψιλοχαθει.
Γίνεται να συνδέσω τον 1TB εξωτερικό μου σκληρό στο popcorn (μέσω usb) και ταυτόχρονα να μπορώ να τον διαχειριστώ από το pc μου μέσω δικτύου; (Χωρίς να έχω εγκατεστημένο εσωτερικό σκληρό στο popcorn),και αν ναι πως;
Ευχαριστώ,
Καλως ηρθες στην παρεα μας.

Ναι μπορεις να το κανεις. Απλα θα πας Εναρξη>εκτελεση>\\192.168.*.* >enter και θα δεις τον δισκο σου.

Αν σου ζητησει κωδικο δωσε nmt/1234

Reaction score
0

Ναι μπορεις να το κανεις. Απλα θα πας Εναρξη>εκτελεση>\\192.168.*.* >enter και θα δεις τον δισκο σου.

Καλως σας βρηκα :102:

Δοκιμασα \\192.168.1.3 οπως λες και μου λεει "the network path was not found". Την ip την κανει ping κανονικα

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Εάν δεν έχει εσωτερικό δίσκο το popcorn δεν τρέχουν τα Nmt οπότε δεν μπορείς να δεις τον εξωτερικό δίσκο.
Και να είχες όμως εσωτερικό δίσκο θα έβλεπες τον εξωτερικό μόνο read only με το ntfs format που θα είχε.

Reaction score
0

παιδια μια ερωτηση...

Εχω ιMac και πανω στο δικτυο εναν myBook WD.
Εαν αγορασω το Popcorn θα μπορω να εχω access και να βλεπω τον WD ?
Επισης μιας και εχω Mac και ειμαι πρωτάρης, θα μπορω να κανω share και φακελους απο τον Mac και να τους βλεπω στο Popcorn?

Reaction score
3
τον WD μπορείς να τον κοτσάρεις πάνω στο popcornhour και να τα βλέπεις από εκεί. Σίγουρα γίνεται να βλέπεις και αρχεία από το popcorn προς το mac αλλά θα θέλει λίγο παραπάνω μανούρα, θα βρεις στο νετ αρκετές οδηγίες.

Reaction score
0

τον WD μπορείς να τον κοτσάρεις πάνω στο popcornhour και να τα βλέπεις από εκεί. Σίγουρα γίνεται να βλέπεις και αρχεία από το popcorn προς το mac αλλά θα θέλει λίγο παραπάνω μανούρα, θα βρεις στο νετ αρκετές οδηγίες.
Χμ, ο WD εχει ethernet interface και οχι USB...

Reaction score
0

Χμ, ο WD εχει ethernet interface και οχι USB...
Το ελυσα το προβλημα μου. Ολα ΟΚ.
Να ρωτησω κατι αλλο, εαν βγαλω τον δισκο που εχω στο dvico μου και τον βαλω στο popcorn θα τον δει αμεσως και θα μπορω να "δω" τις ταινιες που εχω στο δισκο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.098
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos